çok hoşsun ya yok da o yediklerimden utandım bi ara ne güzel miğdem küçülmüştü kızlarda kızıyodu yapma yemek ye hasta olcaksın dıye sımdıde yeme dıye kızıyolarşaka tabiiii de öle ama yinede.... bi ara gör 1haftada yediğim yemek topla 2 tabak etmezdi bir haftada 5 kilo verdim almadım 2 kilosu hariç ama aldım yinede
merhaba arkadaşlar aranıza yenı katıldım :) öncelikle ben sabah bol domates salatalık biber 5 zeytin küçük dilim peynir ve 2 dilim kepek ekmeği yiyorum arada 1 su bardağı süt yada ayran öğle 3 ufak parça tavuk balık yada et 2 kaşık pilav ve yarım kase yoğurt salata sınırsız bi sonraki aramda meyve ve kepek ekmek akşam ise ya sebze yemegi yada dev tabakta salata yiyorum ve hergün 1.30 saat yürüyorum yarından itibaren sabahlarıda yarım saat çıkıp 2 saate tamamlıycam arkadaşlar 1 saat tempolu yürümek 600 kalori yaktırıyor hı bide bazen meyve yerine fruttare yiyorum çilekli
yaz canım yaz iğrenç menüne iğrenç yorum gelir çok çok ,,tatlım günlük kaç kalori alman gerekiyor ki ???
Peki nedir bu kilo aldırmayan abur cuburlar?
1- Kuru üzüm + leblebi karışımı = 1' er çay bardağı karıştırıp çantamıza koyabileceğimiz bu karışım bir şeyler atıştırmak istediğimizde keyifli ve besin değeri yüksek tatminkâr bir abur cubur olacaktır.
2- Fındık + kuru üzüm karışımı = fındığın kilo vermeye katkısı tartışılmaz, kuru üzüm ile beraber yersek, demir ve flavonoidlerden zengin bir karışım elde ederek metabolizmamızın hızına katkıda bulunmuş oluruz.
3- Ceviz = omega- 3 zengini ceviz, tok tutmasının yanında metabolizmamızı hızlandırıp yağ yakmayı kolaylaştırır. Ve ayrıca zinde, enerjik olmamızı sağlar, algı düzeyimizi arttırır. Aralarda 1 avuç cevizi 1 adet elma veya taze her hangi bir meyve ile beraber tüketmek daha hızlı kilo vermemizi sağlar.
4- Peynir+ ekmek + maydanoz ile sandviç = peynir+ ekmek ikilisi birde yeşillik ve çiğ sebzeyle karıştırılırsa metabolizmamızı hızlandırmak da ve kilo vermemizi kolaylaştırmakta rakip tanımaz.
5- Yoğurt + maydanoz karışımı = yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetiklediği gibi aynı zamanda ödemi azaltıp, dolaşımımızı açarak kilo vermemizi kolaylaştırır. Gece yatmadan yoğurda maydanoz karıştırarak yersek, yavaşlayan metabolizmamızı açar kilo vermeye ivme kazandırmış oluruz.
6- Yoğurt + yulaf ezmesi + ceviz = yulaf ezmesinin içerdiği lifin yapısı farklı olup sindirim sistemini farklı düzeyde çalıştırır. Böylece sindirim sisteminde olan problemleri aşmamızı kolaylaştırır. Ceviz ve yoğurt ile yulaf ezmesi metabolizmamızın maksimum düzeyde çalışması için en iyi anahtardır.
7- Meyveli probiyotik yoğurt = pratik ve eğlenceli bir abur cubur olan meyveli yoğurtların probiyotik lif içerenlerini tercih etmeliyiz. Böylece bağışıklık sistemimizi de güçlendirmiş oluruz.
8- Ayran = En sağlıklı içecek. Serinletecek soğuk bir içecek içmek istediğimizde gazlı ve şekerli içeceklerle kıyaslanamayacak değerde bir içecek. Soda + ayran olarak tüketmek çok yoğun terlediğiniz çok su kaybettiğiniz dönemlerin tamamlayıcısı.
9- Süt = sade su gibi içmek yerine imkan olduğunda sıcak içmek daha kalıcı bir tokluk sağlar. Neskafe, Türk kahvesi veya kakaoyla karıştırmak da lezzetini çeşitlendirdiği gibi yapısında bulunan kafeinden dolayı metabolizmamızı bir miktar hızlandırır.
10- Süt + bitter çikolata = Çikolata mutlu eden ve metabolizmamızı hızlandırabilen keyifli bir abur cubur. Sütle birlikte ölçülü miktarda çikolata tüketmek kilo verme hızını oldukça yükseltiyor.
Bu sağlıklı abur cuburları kilo almadan yemek için; sabah öğlen akşam ana öğünlerimizi sağlam tüketmeliyiz. Öğünlerimiz; karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli, vitamin ve mineraller yönünden yeterli düzeyde olmalı. Bunu sağlamak için de ana öğünler; 1. Grup et grubu, 2. Grup ekmek grubu, 3. Grup süt yoğurt grubu, 4. Grup sebze- meyve grubu yiyeceklerin hepsini içermeli.
hamiş olmuş zeynep ay nasıl güzel bir duygudur eminim allah sağlıklı bir evlat versin inş. aynı zamanda sende inşallah güzel bir hamilelik dönemi geçirirsin umarım çok sevindim senin adına tebrik ederim eşinide senide....
denk gelmiş bizimkide allah onlarında yuvalarını güzel etsin.. güzel sağlıklı yaşlar görsün inşallah güzel duaların içinde teşekkür ederimmm
amin teşekkür ederim tatlım
çok güzel bir menü bravo tatlım
normalde yaptığın ve aldığın kalori azdı biliyosun normalde alman gerektiğinden az alıyodun onun için üzülme kendine haksızlıkda etme hem yaz ki yaptığın yanlışın nerede olduğunu gör
fruttare çok güzel dimi hem kaloriside çok çok az... hoş geldin umarım sağlıklı kilo verirsin... bu şekilde şu anda menün gayet güzel duruyo inşallah güzel güzel gider kilolar şu anda kaç kilosun yaşın kaç hedefin kaç merak ettim ben
evet dün eski bi arkadaşımı gördüm çok kiloluydu nasıl zayıflamış çok özendim ben bazen motivasyon kaybediyorum ama olacak ben yinede inanıyorum sporları yazmm için yapmam lazım evde ki misafirler bi gitmedi sinir oldum iyice halamlar kuzenlerim yengem toplamda evde :8 kişi felanız onlar otururken hadi ben yürüycem diyemiyorum evde spor yapsam 9 ve 5 yaşındaki kuzenlerim saklambaç oynarken odaya dalıyolar evde saklambaç nasıl ?
ayyy kuzucum yerim ben onu anneyi yormuş galiba bebiş sanki muz patates ve çavdar ekmeğine tost azcık fazlamı ne? ama sporda var dimi pardon ben direk düşündüm
ya sorma hem nasıl yormakkarbonhidrat yüklü olmuş bende yeni farkettim ,,kalori hesabı yapıyorum ya canım ne yediğime bakmıyorum kalorisine bakıoyurm sadece ondan oluyo heralde ,, bu arada hakkaten sporuma hiç bakmadan yorum yap valla böyle daha iyi olur ben hiç hesaplamıyorum sporumu ,,sporu göz önünde bulundurrsam daha çok yerim diye yaptıgım sporun kalorisine bakmıyorum bu arada yarından itibaren günde en az 3 saat yapıcam koşucam yürücem yani bu arada yürüdüğüm yer nere halının üstü salonu tavaf edip durmaktan ayaklarımın altı nasır oldu bütün yaaaaaaaaaaaaa
aman kuzun benim ya çok üzüldüm bak şimdi yok mu spor yapacagın yer? çok güldüm bak bu cevaba
Suyundan almıyorum,bide azıcık koyuyorum,bol bol ekşili:)kuru çok kalorili yaabugün bende yapıcaktım kalorisine baktım dedim şimdi tutamam kendmi en iyisi yapmamak ,, kuru fasülye dışında menün güzel hayatım ,,sporun hele müthişşşşşşşş
Güzel menü canım,sporunda gayet güzelbugün ;
sabah : 1 muz , acı kahve
öğle : yarım porsiyon patatesli yumurta , 2 dilim köy peyniri
ara : 1 kase tarhana çorbası , 1 dilim çavdar ekmeği
akşam : 1 büyük dilim çavdar ekmeğini ikiye bölüp tost yaptım arasına köy peyniri , domates , biber koydum
ara : tek şekerli çay
toplam 800 kal
spor;
sabah : 1 saat hafif tempo koşu
öğle : 35 dk koşu
akşam kızımlada 2 saat markette yürüdük mahvoldummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bugünn
Öelden atıyorum canımkuzusununkuzusu canım şu callanetics videolarını senden nasıl alabilirim??? bende indiriyim ,,
slm kizlar ben geldim dün yazamadim misafirler az önce kahvalti yapip yola revan oldular :))
Suyundan almıyorum,bide azıcık koyuyorum,bol bol ekşili:)
Güzel menü canım,sporunda gayet güzel
Öelden atıyorum canımbende bulamamıştım indirecek yeri:)
Gözün aydın canım :) misafir ne yorucu bişey
koşu yeri çokta bebeğimi bırakıpta gidemiyorum ki( gurbetteyim annem falan da yok zaten olsa da bırakamıyorum ben benimkini ya kıyamıyorum dha hiç bırakmadım kimseye,,valla öyle gülünecek haldeyim zaten şu hedefime bi ulaşıyım ilk işim ayak bakımı
Kızlar sonunda nete girdim. En son mesajımı hatırlıyorsunuzdur şekerim düştü gibi birşeydi. :) Uzun uğraşlar sonucu o gece şekerim normale döndü. Ama bundan sonra da tansiyonum düştü. iki gündür pek bir dengesiz. Bugün daha iyi gibiyim. Tüm sistemim şaşırdı, dengesizleşti anlamadım. :18: Kızlar birşey soracağım da çok utanç verici. İki haftadır, şehir dışına çıktığımdan beri biraz sıkıntılıyım. Şiştim, tuvalete gidemiyorum falan. Müshil falan mı içsem ki?
Kızlar sonunda nete girdim. En son mesajımı hatırlıyorsunuzdur şekerim düştü gibi birşeydi. :) Uzun uğraşlar sonucu o gece şekerim normale döndü. Ama bundan sonra da tansiyonum düştü. iki gündür pek bir dengesiz. Bugün daha iyi gibiyim. Tüm sistemim şaşırdı, dengesizleşti anlamadım. :18: Kızlar birşey soracağım da çok utanç verici. İki haftadır, şehir dışına çıktığımdan beri biraz sıkıntılıyım. Şiştim, tuvalete gidemiyorum falan. Müshil falan mı içsem ki?
Hava sıcak değil mi canım?slm kizlar menüm
sabah
1 kase yogurt yesil cay
ögle
150 gr tonbaligi yagsiz
ara 3 bisküvi 5 tanesi 100 kaloriydi
aksam
1 kase yogurt
aralarda yine yesil cay ve mate cayi
spor sabah 70 mekik ögle 45 dk yürüyüs ve yaz temizligi gerci havalarin sicak oldugunuda görmedik ama yinede yapalim
Geçmiş olsun canım ok şükür düzelmişsin.Kızlar sonunda nete girdim. En son mesajımı hatırlıyorsunuzdur şekerim düştü gibi birşeydi. :) Uzun uğraşlar sonucu o gece şekerim normale döndü. Ama bundan sonra da tansiyonum düştü. iki gündür pek bir dengesiz. Bugün daha iyi gibiyim. Tüm sistemim şaşırdı, dengesizleşti anlamadım. :18: Kızlar birşey soracağım da çok utanç verici. İki haftadır, şehir dışına çıktığımdan beri biraz sıkıntılıyım. Şiştim, tuvalete gidemiyorum falan. Müshil falan mı içsem ki?
bide aklima gelmisken cok zor durumdaysan sinameki otu kaynat ic aksam ic gece icin temizlenir sabah hafiflemis bir sekilde kalkarsin :))))) ama ictikten sonra disari cikma sanci baslarda sonra -:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?