- 13 Mayıs 2012
- 577
- 977
- 103
- 32
hoşbulduk canım..olur tabi yaparız. ölçü aldın mı?? 10 kere yaptıktan sonra sonuçları burdan yazalım
canm benm estağfirullah ne burun sokması.benden sonra en kıdemli nsensin takımda.dolayısıyla kaptan yardımcısısın.ben gelsemde gelmesemde hazırlayabilirsin?Uykusuzluk bütün düzeni bozuyor canım ya,benimde ne yattığım saat belli ne kalktığım. O yüzden öğünlerde belirsiz.
Güzel kapatmış günü bencezarar ziyan yok:)
Ben senin yaşında değilim diyor sürekli:)
Zamanın ilerlemesi ne kötü,eskiden ben ona yetişemezdim,aileler hiç yaşlanmasa keşke çok üzülüyorum
Annenede geçmiş olsun canım.
Gaz değil o bebeğim destek:))
Şunun şurasında daha kaç kilo verdin sanki,devam et bence:)
Hem içinde bi 54 isteği varsa demekki hedefin o,sadece kendine kısa bi yol arıyorsun 58'le:)
Çoook uzun zaman uğraşıpta yıpranmadınki,madem 54 diyosun 54 ol:)
Tam bi saatlik canım ama çeneyle geçiştirdiğinden 1 saat:) ben artık hızlı yapmayada başladım 30-40dk alıyor en fazla.
Ben bütün hareketlerini yapıyorumda bacak hareketlerini bazen 2 tur bazen 3 tur yapıyorum.
Başlarken 47 yaşında eğitmenim,ne mankenim ne doktor falan diyor:) 8-10 kişiyle egzersiz yapıyorlar. Anneside var:) 60dk,umarım aynısıdır.
Sorun değil canım,sadece yapmam gerektiğinden emin olamadım,geleceksen burnumu sokmak istemedim:)
Arsuz'da gezdin demek:) Biz bazen nereye gittiğimizi bilmeden çıkıp gidiyoruz bi yere,buranın neresi meşhur diyoruz:) Öyle bigün arsuz'a gelmiştik,sonra harbiyeye gönderdiler bide:)
çağırdınız ben de geldim... selamlar...
çağırdınız ben de geldim... selamlar...
evet karataycıyım.. o 3.9 kiloyu da 1 hafta da verdim..ama sonra durdu
neyse bilgilerime gelince:
adı: bende saklı
boy:1.73
kilo: 58 ama 60 da olur
meslek: sınıf öğretmeni
yaşadığım yer: kayserinin ücra bir ilçesi
haaa bu arada 4.5 aylık bir kızım var. emziriyorum yani.. spor olaraktan
evet canım aynı video kadının annesinin sırt problemi oldugu icin yana dogru esneme hareketini yere doğru yapıyor di mi
bugun videonun sonuna kadar dayandım 50 dkk faln sanırım yaptım hepsini zor da olsa :) ondan önce de 1 saat pilates yaptım şimdide sahile gidiyoruz yürüyüşe gece girmeye çalışcam sizi seviyorummm
hoşbulduk pegasus
ben de yazıyım menümü
sabah ilk iş 3 kuru kayısı ile 1 büyük bardak su..
sabah karatay kahvaltım her zamanki gibi..
öğlen 3 kaşık mercimekli bulgur pilavı yoğurt
akşama da kuruyemiş yerim genelde 2 ana 1 ara öğün yapıyorum..
bu arada karatay kahvaltısını ayrıntılı yazayım..zaten hep aynı...
1 çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem vs.. bazen kuru incir ve kuru kayısı da oluyor...
2 yumurta haşlanmış olabilir, omlet olabilir, menemende olabilir vs.
avuç içi kadar peynir. 2 kibrit kutusuna denk düşer herhalde
8-10 zeytin
domates, biber, salatalık sınırsız
şekersiz yeşil çay, bitki çayı vs. siyah çayı içemiyorum şekersiz...
hoşbulduk pegasus
ben de yazıyım menümü
1 çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem vs.. bazen kuru incir ve kuru kayısı da oluyor...
8-10 zeytin
hoşgeldinnbende emziriyorum 15 aylık bi kızım var ,,emzirmek işe yarıyor heralde ki emzirdiğim müddetçe o kadar şey yememe ragmen hiç kilo almadım ,, ben yapamıyorum bu tarz diyetler ya, hep karatay mı yaptın bununla mı zayıfladın??nezmandır yapıyorsun canım
iyi geceler kızlar siz ordalarda uyurken ben burda callan teyzeyle cebelleşiyomçok yoruldum bu saatte yaptım ve günde 2 kere yapıcam belki 3 şimdide yatağıma kallalenicim (antakyaca kallalenmek gitmek demek ) öpuyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm
kızlarrrr ya benm canm kola istiyorrr ne bu ya normalde canm istemez şimdi deli gibi içesim gel,yorrrrr(
hoşgeldin canımçağırdınız ben de geldim... selamlar...
Ben Kayseriliyim canım,hangi ücra ilçesindesin:)Biz Talas'lıyız,pek bi severim ama oralarda oturmak istemem:) Annem mersinli bizde mersinde doğduk büyüdük çok şükür:)Belkide alışkanlıktandır ama Kayseriyi gezmeyi görmeyi severim,kalmaya gelemem:)Sıkıcı-boğucu bi tat işteevet karataycıyım.. o 3.9 kiloyu da 1 hafta da verdim..ama sonra durdu
neyse bilgilerime gelince:
adı: bende saklı
boy:1.73
kilo: 58 ama 60 da olur
meslek: sınıf öğretmeni
yaşadığım yer: kayserinin ücra bir ilçesi
haaa bu arada 4.5 aylık bir kızım var. emziriyorum yani.. spor olaraktan
Evet canım,kilo bildirimin gerekiyor çünkü 2 haftalık deneme sürecinin sonunda listeye gireceksin inşallah ve bi önceki cuma kilon gerekli olacak o zamanpeki canım ben de cuma günü bildirimde bulunabilecek miyim??
bende iyiyim tskrlr :)))
sabah
3 sucuk azcik yumurta ve yarim brötchen
ögle hicbisey
aksam
patlican kebabi yaptiydim az biraz ondan yani 2 dilim patlican ve 2 dilim et
bu arada yarin yokum heralde.akraba ziyaretine gidcez umarim kacamaksiz dönebilirim ( hic sanmiyorum adamlarin lokantasi var orda oturacaz az kalorili döner nasil olur bilen varmi :))))
Tatlım senin gelmen çok iyi oldu ya,hem karatay hem callan,tam benliksinhoşbulduk pegasus
ben de yazıyım menümü
8-10 zeytin
Aynen canım,anne öyle yapıyor. Bendede bel fıtığı var ya bi ara öyle deniyordum ama hiç esnediğimi hissedemedim içime sinmedi,şimdi normal yapıyorum ama belimde ağrıyor.evet canım aynı video kadının annesinin sırt problemi oldugu icin yana dogru esneme hareketini yere doğru yapıyor di mi
bugun videonun sonuna kadar dayandım 50 dkk faln sanırım yaptım hepsini zor da olsa :) ondan önce de 1 saat pilates yaptım şimdide sahile gidiyoruz yürüyüşe gece girmeye çalışcam sizi seviyorummm
Evet canım bencede harikacallaneticsten bahsediyorsunuz değil mi???? süper bişey o ... ben de yarın yeniden başlıyorumm
Güzel menü canım,bide o poaça olmasa tam süper olacak.Sporuna diyecek yok zaten,maşallahmenümü yazayım spoora devam :
sabah : 1 minik peynirli puaça, domates salatalık marul
öğle: 1 porsiyon meyve salatası
akşam 4'te : yarım çorba: 4 küçük fırın köfte,3 mantar, 1 yem. kaşık pilav :/
suya gelince 2 litre içebildim henüz
1 saat pilates ve 50 dakika callanetics yaptım şimdide sahile koşu- yürüyüşe gidiyorum toparlanmam gerekkk :)
Ya be hiç ölçü almadım,zaten callan teyze ne diyor ''callanetics'de ölçek kullanmıyoruz'' :) ölçmedim ama bacaklarım ve kollarım inceldi valla,gayette belli:)hoşbulduk canım..olur tabi yaparız. ölçü aldın mı?? 10 kere yaptıktan sonra sonuçları burdan yazalım
Peki canım:) sağı solu karıştırarak öğrendim ki bu hafta sonuç listesini hazırlama sırası bizde,nasıl olacak o işcanm benm estağfirullah ne burun sokması.benden sonra en kıdemli nsensin takımda.dolayısıyla kaptan yardımcısısın.ben gelsemde gelmesemde hazırlayabilirsin?
Bende fıtığımdan dolayı o teyze gibi başladım ama sarmadı öyle:) şimdi normal haliyle yapıyorumbende o hareketi yapamıyorum 60 lık teyze gibiyimteyze gibi öne eğiliyorum şaka bi yana bugün indirdim yarın başlıcam bende işallah,,,2 gündür bi tuhafım hayrlısı allahtan
Ama doğru düzgün spor yapamadıysan nasıl yok sayıcaz:) fazladan spor yapıp yediklerini eritmelisinki haftaya sıfırdan başlayalım:)kaçamağım çok olmadı ama ben bu geçen iki günü yok sayıyorum ,, biraz problemliydi ve doğru düzgün spor yapamadım,,sizinle iletişime de geçemediim için iyice motivasyonumu kaybettim ki bu akşam yazdıklarınızı gördüm tekrr motive oldum ne cabuk oluyormusum dimi
nesse kızlar spora yükleniyorum iyiceeee,,herkesin bizi sevdiği gibi bende seviyorum biz olmayı
maşallah canımiyi geceler kızlar siz ordalarda uyurken ben burda callan teyzeyle cebelleşiyomçok yoruldum bu saatte yaptım ve günde 2 kere yapıcam belki 3 şimdide yatağıma kallalenicim (antakyaca kallalenmek gitmek demek ) öpuyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm
hoşbulduk evet canım 2 haftadır yapıyorum karatay.. ben de kilo almadım emzirirken çok yememe rağmen ama vermem gereken çokk kilo var.. bir yerden başlamam lazım dedim ve başladım.. bugün tam 2 hafta oldu başlayalı.. 4.3 kilo verdim.karatayın zor tarafı yok aslında.. tabak tabak yiyorum sadece ekmek şeker pirinç patates vs.. yok.. kızını Allah bağışlasın.. her kadının bir kızı olmalı derim başka da bişey demem
günde 2 -3 kere yapmana gerek yok canım.. ben de bugün yeniden başlıyorum.. istersen ölçü al bel basen göğüs en az 3 er cm incelirsin.. egzersizin fazlası kas yapar sık sık ama azar azar yapacaksın
kızlarrrr ya benm canm kola istiyorrr ne bu ya normalde canm istemez şimdi deli gibi içesim gel,yorrrrr(
:)bi cay bardağı içtim.yasak olan şeyler tatlı gelir ya durmadan kola kahve felan istiyor canm.normalde hiç aramam ben bunlarıcanım serin bir şeyler al karpuz ya da dondurma yine çok istiyorsan diyet kola içersin
bebeğim şimdilik haftaya burda gibi görünüyorum.hallederiz beraberce.ama sadi anlamadım o geri dönmek üzere ayrılmıştı?dur bi bakayım?hoşgeldin canım
Ben Kayseriliyim canım,hangi ücra ilçesindesin:)Biz Talas'lıyız,pek bi severim ama oralarda oturmak istemem:) Annem mersinli bizde mersinde doğduk büyüdük çok şükür:)Belkide alışkanlıktandır ama Kayseriyi gezmeyi görmeyi severim,kalmaya gelemem:)Sıkıcı-boğucu bi tat işte
Boyun maşallah güzelmiş,kilondan şikayet edince hep senin boyun var belli etmez diyorlardır:) Halbuki fazla kilo yüzünden o uzun boy görünmez oluyor.
Zayıflayabilsek boyumuzda ortaya çıkacak,ben hiç ince uzun olamadım,hep bildiğin iri :)
Evet canım,kilo bildirimin gerekiyor çünkü 2 haftalık deneme sürecinin sonunda listeye gireceksin inşallah ve bi önceki cuma kilon gerekli olacak o zaman
Genelde deneme sürecini geçemeyenler paylaşım yapmayanlar,3-5gün takılıp gidiyorlar,bizde listede oynama yapmak zorunda kalıyoruz.
Günlük en az 5 mesaj zorunluluğumuz var,hiçbişe değil demi:) Sen ilk günden gayette güzel başlamışsın
Eki Görüntüle 465029 Brötchen dediğin bu mu kıııız? Ona göre çemkirelim :)
Tatlım senin gelmen çok iyi oldu ya,hem karatay hem callan,tam benliksin
Bende karatay yapmaya çalışıyorum ama öyle dolu dolu yiyemiyorum.
Sabah kahvaltılarım normalde hep böyleydi aslında,domates,salatalık,biber,nane,peynir,zeytin,ceviz. Ama sıcaktan mıdır nedir midem bulanıyor valla
Mesela bugün yerinden daha yeni kalktım:) karpuz peynir yedim birazcık.
Öğlen yemiyorum,acıkırsam yoğurt ya da meyve yiyorum. Akşam yemeğimide 4-5 arasında yiyorum.
Hadi beni özendir tam karataycı olayım
Aynen canım,anne öyle yapıyor. Bendede bel fıtığı var ya bi ara öyle deniyordum ama hiç esnediğimi hissedemedim içime sinmedi,şimdi normal yapıyorum ama belimde ağrıyor.
Şu callanıda diye diye başlattık ya senide süper oldu:) sporun harika,buna hangi yağ dayanır
Evet canım bencede harikaHem öyle aman aman yormuyor hemde gerçekten toparlıyor.Gerçi ilk zamanlar bacaklarım titriyordu resmen ama hemen alıştım:)
Güzel menü canım,bide o poaça olmasa tam süper olacak.Sporuna diyecek yok zaten,maşallah
Ya be hiç ölçü almadım,zaten callan teyze ne diyor ''callanetics'de ölçek kullanmıyoruz'' :) ölçmedim ama bacaklarım ve kollarım inceldi valla,gayette belli:)
Peki canım:) sağı solu karıştırarak öğrendim ki bu hafta sonuç listesini hazırlama sırası bizde,nasıl olacak o iş
Bide karar defterinde sad but true var,bunuda düzeltmek gerekli mi? Kızcağız gideli çok oldu:)
Onuda merak ettim bak şimdi,hiç uğramıyor artık.Arasıra gelse haberdar etse ya,bebeğinin cinsiyetii belli oldu mu acaba:26: İnşallah herşey yolundadır.
Bende fıtığımdan dolayı o teyze gibi başladım ama sarmadı öyle:) şimdi normal haliyle yapıyorum
Ama doğru düzgün spor yapamadıysan nasıl yok sayıcaz:) fazladan spor yapıp yediklerini eritmelisinki haftaya sıfırdan başlayalım:)
Bende aynı durumdayım,dünden hiç memnun değilim,bugün fena spor yapacam
Ayrıcaaa bizde seninle 'biz' olabilmeyi seviyoruz:)
maşallah canım
Canım peki yediklerinde belli bi ölçü kullanıyor musun,yoksa doyduğun kadar mı.
Canan Karatay geçende bi tv programında öğünlerde doyana kadar yeyin diyordu,ohh valla:)
Ben tamamını bi defa yapıyorum ama bacak ve basen hareketlerini sabah akşam,hatta bazen bide arada yapıveriyorum:)
gündüz cok az yeişsin aslında ama akşam baklava ve pasta fena olmuş nese sen bugün onun acısını cıkartırsın.14.07.2012
kahvaltı
3-4 dilim karpuz
ara
türk kahvesi
akşam üzeri bi küçük kase bulgur pilavı ve yoğurt
kuzenimin nişanı vardı ya,pastanın tatlının tadına bakmazsan küserim dedidilim baklava ve incecik bi dilim pasta-bide kola
Gecenin bi yarısı döndük,teyzemlerde bizde misafirdi,sporda yapamadım
Bugün acısı kötü çıkacak.
Gebelikte yeterli ve dengeli beslenme kuralları
Hamilelik süresince çay ve kahve tüketimini azaltın. İçecek olarak ayran, süt ve taze meyve sularını tercih edin.
Sebze ve meyveleri tüketmeden önce çok iyi yıkayın. Mevsim dışı sebze ve meyveleri tüketmeyin.
Sigara ve alkol kullanmayın. Sigara içilen ortamlarda bulunmayın.
Tuz kısıtlaması gerektiren bir durumunuz yoksa yemeklerinizi normal tuzlu tüketin. İyotlu tuz kullanın.
Yemek ve salatalarınızda zeytinyağı ve diğer yağları (mısırözü, soya, ayçiçek yağı gibi) karışık olarak kullanın.
Hazır yiyecek ve içecekleri ( hazır çorba, meşrubat, hazır meyve suları, et su tablet ) tüketmeyin.
Haftada 2 gün balık, 2 gün kırmızı et geri kalan günlerde derisiz beyaz et tercih edin.
Her öğünde her besin grubundan (et grubu, meyve-sebze grubu, süt-yoğurt grubu, ekmek-tahıl grubu) yiyecekler tüketerek beslenmenizde çeşitlilik sağlayın.
canm benm ya cok saooll sen cok ii bi anne adayısın..diyet yapmamaya calışıyorum.kiloda almak istemiyorum ama 7-8 kilo almam şart olacak heralde.nese bende en az zararla atlatmaya calışacam.bide bu durumda takımda sürekli olmak şartıyla izne ayrılmak istiyorum.sonuçta bu zayıflama yarışması ama ben az da olsa kilo almalıım.o yüzden burda kalaraktan izninizi istiyorum.kaptanlığıda kızlarda tamam derlerse sana devretmek istiyorum.sende kabul edersen tabi??Op. Dr. Nevra Topalismailoğlu düşük karbonhidratlı diyetin yeterli miktarda karbonhidrat alımına izin veriyorsa, hem anne hem de bebek için sağlıklı olduğunu belirtiyor. Ancak çok düşük karbonhidrat oranları içeren diyet yapmanız güvenli değildir. Çünkü karbonhidratlar hem enerji elde edilmesini sağlar, hem de yağ fragmanları içerir. Eğer belli oranda karbonhidrat alınmaz ise yağ alımı da normal yoldan olmaz ve keton olarak adlandırılan yağ yıkım ürünleri oluşur. Bu yağ yıkım ürünleri bebeğin beyin ve sinir gelişimine olumsuz etki yapar ve eksik olan enerji ile de sağlıklı büyüyüp gelişmesi sağlanamaz. Dr. Topalismailoğlu ekliyor: “Diyet yapmanız gerekiyorsa, doktorunuzun bilgisi ve kontrolü dahilinde, ancak bir diyetisyenin planlamasıyla yapabilirsiniz.”
Uzm. Dyt. Dilara Koçak gebelik döneminde 9- 12 kg ağırlık kazanımının normal olduğunu; ancak gebeliğe fazla kilo ile başladıysanız 7- 8 kg ile gebeliği tamamlamanın da mümkün olabildiğini söylüyor. Eğer ikiz bebek bekliyorsanız ortalama 17- 22 kg ağırlık kazanımı normaldir. Koçak et, süt, meyve,sebze, tahıl ve ekmek besin gruplarından yeterli ve dengeli tüketmenin, hamilelik döneminde artan besin öğesi gereksinimini karşılamanın en kolay ve zahmetsiz yolu olduğunu söylüyor ve “Bebeğinizin gelişimini sağlayabilmek için günlük almanız gereken enerji miktarına 300 kalorilik bir enerji ilavesi yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Böylelikle gereksinimlerinizi karşılamış ve sağlıklı olan düzeyde, vücut ağırlığındaki artışı sağlamış olursunuz” diyor.
Anadolu Sağlık Merkezi uzmanları gebelikte kilo almamak amacıyla özel bir diyetin uygulanmaması gerektiğini belirtiyorlar: “Bütün anne adayları, bebeğin sağlıklı gelişimi için gebelik döneminde almaları gereken sağlıklı kiloyu almalıdırlar”. Gebe bireylerin gebe olmayan bireylere göre her gün fazladan 2 köfte büyüklüğünde et ya da 2 yumurta, ayrıca 1 bardak süt, 1 dilim ekmek ve 1–2 tane meyve (elma, armut, muz, portakal gibi) yemesi yeterli olacaktır.
Uzm. Dyt. Nesrin Artan ise gebelik döneminde protein, karbonhidrat, yağ gereksinimleri arttığını; diyetle alınan demir, kalsiyum, çinko, iyot, folikasit, B vitaminleri, A vitamini, D vitamini, C vitamini miktarlarında kişiye özel eklemeler yapılması gerekebildiğini söylüyor. Bu gereksinimlerin önemli olduğunu; bunların karşılanmazsa ölü doğum, zihinsel ve bedensel özürlü bebek doğumu, düşük doğum ağırlıklı yada premature (Erken doğum) bebek doğumu gibi hiç istenmeyen sonuçların ortaya çıkabileceğini belirtiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?