Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Merhaba kızlar

Sporumu yaptım geldim :) 2 buçuk saat fitnees yarım saat aerobik hareketleriii ve sonrasında 20 dk saunada kaldım :))

bugünde çok yoruldummm :) ama güzel yorgunluklar bunlar.

Merhaba kızlar

Sporumu yaptım geldim :) 2 buçuk saat fitnees yarım saat aerobik hareketleriii ve sonrasında 20 dk saunada kaldım :))

ooo süpersin valla ama çok fazla yapmışsın yaa iyi dayanmışsın ben olsam düşer kalırdım

neler yedin bugün anlat bakim fazla yediysen ceza vercem

Aramıza hoşgeldin ben Tuğba 25 yaşında memurum Mersindeyim bekarım 82.8 kiloyum hedef 60 sen de biraz kendini tanıtır mısın?

Elektrikler kesildiiiii biraz ilkokul bahanesi gibi olacak ama kesildi yahu

Ben Hilal 18 yaşındayım Tuğba abla :) boyum 1.78 kilom 95 hedefim 75 :) Bayadır başlamak istiyorum diyete ama tam kesin karar verememiştim bi türlü ama sonunda karar verdim.Üniversite sınavı falan derken epeyce kilo aldım ama artık bahanem yok ne stres nede sınav.. =) üniversiteye yerleştim ve üniversitede kilolu olmak istemiyorum değil mi ama :)

bugünkü menümüde yazayım :)

Sabah; 5 zeytin
2 parmak kalınlığında su böreği
yarım yemek tabağı salata
3 dilim sucuk
2 yemek kaşığı yoğurt
3 bardak çay(1er tatlandırıcı)

Öğle dışarıdaydım alışveriş falan :)

Akşam; 1 adet haşlanmış tavuk butu
2 yemek kaşığı pilav
1 yemek tabağı salata
3 yemek kaşığı yoğurt

Şu anda çay içiyorum :)

Çayı yazmalıyı mıyım ki ? :)

Hoşgeldin tekrardan. Genç yaşta vermek daha kolayyy hayırlı uğurlu olsun kazanmana sevindim. Yapman gereken gün içinde ne yediğini buraya yazmak faydalı bulduğun şeyleri paylaşmak ve cuma günü kilo bildirimini yapmak bol bol paylaşımmmmmm

CNN TURK'te "Kilo Vermek İçin Bilmeniz Gereken 10 Şey" belgeseli vardı. Süper bilgiler veriler okuyun kızlar.

Kuzu özellikle birinci madde sana

* Öğün atlamayın: Eğer öğün atlarsanız beyniniz daha yağlı ve kalorili gıdaları gördüğünüzde daha fazla tepki verir ve daha fazla yeme isteği duyarsınız.

* Tabak küçültün: Araştırmalara göre sinemaya giden iki grubun birine büyük patlamış mısır diğerine küçük patlamış mısır veriyorlar. Büyük patlamış mısırı alanlar doymalarına rağmen %30 daha fazla yiyorlar. Sadece tabak küçülterek %30 daha az yiyebilirsiniz.

* Protein tüketin: Araştırma şöyle: 3 farklı kişiye yağ ağırlıklı, protein ağırlıklı ve karbonhidrat ağırlıklı 3 ayrı kahvaltı hazırlanıyor. Birer de açlık ölçüm cihazı takıyorlar. 4 saat sonunda protein ağırlıklı kahvaltı yapan kişinin daha az acıktığını görüyorlar. Bu da demek oluyorki diğer öğünde daha az yiyecek bu kişi.

* Çorba tüketin: Araştırmaya göre 1 gruba pilav tavuk ve bir bardak su veriyorlar, diğer gruba ise aynı yiyecekleri çekerek koyu bir çorba kıvamına getirilmiş halini veriyorlar. Çorba kıvamında yiyenlerin midesi yemek şeklinde yiyenlere göre daha geç boşalıyor. Doğal olarak beyin acıkma sinyallerini daha geç gönderiyor. Demekki yüksek hacimli gıdalar yicez.

* Çeşitlilikten uzak durun: Bir kantindeki masaya 1 kaseye rengarenk bonibonlar diğer kaseye tek renk bonibonlar konuluyor ve bedava şeker yazılıyor. Araştırmaya göre rengarenk şeker tükenirken diğeri tükenmiyor. Çok çeşitli yemeklerin bulunduğu yerlerden uzak durun özellikle açık büfelerden. %30 daha fazla yiyebilirsiniz yoksa.

* Süt ve süt ürünleri tüketin yağ yaktırır: Bir adam 1 hafta süt ürünleri ağırlıklı bir beslenme uyguluyor 2. haftada ise normal beslenme. 2 hafta da dışkı örnekleri alınıyor. Süt ve süt ürünlerini ağırlıklı tükettiği hafta diğer haftaya göre dışkısında %100 daha fazla yağ attığı görülüyor.

*Egzersiz ile ilgili önemli araştırma: Adam 90 dk koşu bandında tempolu yürüyor ve 19 gram yağ yakıyor o gün sabaha kadar egzersiz yapmıyor. Sabah merkeze geliyor ve dinlendiriyorlar. Yağ ölçümü yapıldığında 49 gram daha yağ yaktığı görülüyor. Demekki neymiş egzersizden 24 saat sonraya kadar yağ yakmaya vücut devam ediyor.

* Gün içinde hareketli olun: Bir bayana o gün daha hareketli olması öneriliyor. kadın o gün merdiven kullanıyor, telefonla ayakta görüşüyor, yürüyen merdivende boş durmuyor yürüyor, işlerini ayakta hallediyor, çok az egzersiz yapıyor ve o gün 250 kalori civarı fazladan yakıyor. Bu da demek oluyor ki 1 yıl aynı yeme düzeniyle bu aktiviteleri yapsa yılda 12 kg verecek.

Kızlar umarım faydalı olmuştur... Hepinize sağlıklı kilo vermeler

yok yok hani seni misafir etmek için odan hazır belki devrik cümle felan kurmuşumdur şekerim
Ay canım teşekkür ederiiiim,evlenince dibinden ayrılmamki başka odaya gerek yok :)))

Heeey ben geldim :) çok yeniyim sanki..Beni grubunuza aldığınız için çoo..k teşekkür ederim :)
Hoşgeldin canım,tanışma mesajını yazacağım yine :)

Öyle ya da böyle ekside çıktın mı,çıktın :)
Nerden giderse gitsin buda sana moral oldu mu,oldu :)
Trambolin gelince sen bu hevesle daha nasıl kilo vereceksin çok meark ediyorum.

Evlenecek birini bulmak kilo vermekten zor kız:) Diyette çenemizi tutuyoruzda evlilik aşamasında zor işte
:)
Yok canım ben bölünmeyecek dye biliyorum,
bu hafta izinli gibi bişey oldu herkes.
çok güzel olacak,çok çok çok
Kızlarda ekside çıkarsa tamamdır bu iş :)

hayırlısı canım bu kadarını bile beklemiyordum

aa neden geliyorsun ne kadar kalacaksın?

hoşgeldin takıma keyifle sağlıkla gönlündeki kiloya ulaşırsın insallah
Kuzenimi Selçuk'a yerleştirecem canım,özlemiştim okulumubahane ettim :)

O çayın içide neler var söyle bakim sen bana bi

Merhaba kızlar

Maşallahhhh canım
Bu azim varken hangi kilo dayanır,darısı başımıza :) spor konusunda örnek ol bize
Bir ara 2 saat spor yaıp üstüne 1-1,5 saat yürüyordum ne güzel yaa ah şu sıcaklar

Maşallah canım ne güzel boyun var,manken gibi olursun valla
95 kilo çok fazla,güzellik bir yanada sağlığın için yapmalısın diyeti.
Üniversitede çok çekersin acısını,tombulken okuduğumdan biliyorum :) Abla sözü dinle :)

Ayrıca yeri gelmişkende tanıtayım kendimi,27 yaşındayım hala öğrenciyim:)
Mersindeyim,takım lideriyim.
Aramıza tekrar hoşgeldin diyorum,sağlıklı keyifli bol bol kilo vermeler

Senden beklediklerimiz takımına va diyetine bağlı kalman.
Hergün yediğini ,içtiğini,sporunu paylaşıp diğer arkadaşların menüsüne yapıyorsun.
Günde en az 5 paylaşım diyoruz ama ne kadar çok gelirsen o kadar çok motivasyon :)
2 hafta deneme süren var,bu süreyi kısaltıp uzatmak senin elinde tabi

Haklısın tubişim :)
Sen banada yakında öğün atılıyorum diye ceza verirsin :)

Çok güzel olmuş,teşekkürler paylaşım için

aha çayda bunlar var 9 Karışım Bitkisel Set İçeriği

1- Barut Ağacı Kabuğu
2- Mate
3- Cinnema
4-Yeşil Çay
5- Funda Yaprağı
6- Çoban Çökerten
7- Bilya Kekik
8- Sinirli Ot
9- Biberiye

çok susatıyo ama iyi oldu

Su böreği için sana bir ceza gelecek şimdi :)
Cezacıbaşımız Tubiş :)

:) estağfurullah çok yaşlısın abla sanki :) bende 25yaşında olsaydım keşke üniversitede bitmiş olurdu ohh misss :) tabi bu kiloda olmamalıyım :) bi kaç gün giremeyeceğim fazla yarın öğlen eskişehire gideceğimde düğün var ama menülerimi yazarım oradada girmeye çalışırım ztn ;

şu su böreği için 50 tane mekik alalım

Gerçekten mi :) anneme söyledim ohh iyi olmuş sana diyor :) Hemen çekeyim mi eniştem varda evde 15-20 dk ya gider o zaman çekerim
Annem benim açlıktan öleceğimi sanıyor zaten heeeep onun suçu dii mii Ekmek yemeyeceğim artık diyorum her sofrada bir parça veriyor ben uyarınca alıyor aferin diyor

benim annem de önce yeme derdi şimdi kızım ye acından ölcen diyor gaza gelme yemek yok öyle börek çörek bugün bitmeden çek de sorun değil

Peki azimliyim uzatacağım inşallah

benim annem de önce yeme derdi şimdi kızım ye acından ölcen diyor gaza gelme yemek yok öyle börek çörek bugün bitmeden çek de sorun değil

Tamam çekerim.Ya ben ramazanın oratasında bıraktım spora gidiyordum ama diyet yapamıyordum bir türlü şimdi diyet yapıyorum spor yok step aeorobic e gidiyordum.Şimdi tekrar başlasam diyorum okul 20 sinde açılacakmış galiba 25 gün fln giderim okul açılıncada gidebilirsem uygun bi saatte ayarlar giderim :) ama aeorobic değilde kondisyona mı gitsem diyorum :/ kararsızım

barut ağacı kabuğu uzun süreli kullanımda bağırsakları tahriş eder,
karaciğer ve böbreklerde sorun çıkardığı,kolit,el ayak parmaklarında şekil bozuklukları yapabilir.

mate,uykusuzluğa yol açabilir.
başka uyarıcılarla alındığında yüksek tansiyon,düzensiz kalp atışına neden olabilir.

cinnema sanırım bildiğimiz öksürük otu,çok fazla yan etkisini duymadım ama uzun süreli kullanımı tavsiye etmezlerdi.

yeşil çayı geçiyorum,herkes biliyor artık :)

funda yaprağı tek başına yapıldığında çok serttir ama karışım halindeyken zararlı olacağını sanmıyorum.

çoban çökerteni bir sürü hastalığın tedavisinde kullanırlar zaten zararını duymadım,ayrıca vücut direncini artırır. Çayın içinde bulunma amacıda budur belki:)

bilya kekikte birçok hastalığın tedavsinde kullanıldığı gbi hazım için tercih edilir,zararını duymadım.

sinirli otun en çok bildiğim yanı nefes yolları tedavisinde kullanıldığıdır. Zayıflamayla ne alakası var bilmiyorum :)

biberiye ise mide bağırsak rahatsızlığı olanlarsa asla doktor kontrolü olmadan kullanılmayacak kadar ciddi bir bitkidir.

Benim bildiğim bu kadar:)
Bitkileri dikkatli kullanmak gerekli canım,şifa oldukları kadar zehirde olabilirler. Hiçbirşeyin dozunu kaçırma

Ohhh,ne güzel oldu bu iş :)

Ekmeği hayatından çıkarman gerekmiyor zaten ama dozunda ye,kepekli ya da tam tahıllı ekmek falan tüketmeye çalış.
Onlardada belli bi miktarın olsun.
Ben bu aralar çok düzensizim ama Tubişten örnek menüler geliyor,takip et derim :)

Peki azimliyim uzatacağım inşallah

Uzatma kıııız,kısalt :)
Deneme süren boyunca paylaşımlarında aksaklık yapar diyetine uymazsan uzama olur ve bu istediğimiz bişey değil :)
Sen buraya sık sık gel,mis gibi kilonuda verki listeye giresin,hepberaber takımca eriyelim derece yapalım :)

Beşi bir yerde içmiştim bir ara tekrar içmeye başlasam mı ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…