- 9 Ocak 2012
- 1.739
- 12
- 158
Beşi bir yerde içmiştim bir ara tekrar içmeye başlasam mı ki ?
Ohhh,ne güzel oldu bu iş :)
Ekmeği hayatından çıkarman gerekmiyor zaten ama dozunda ye,kepekli ya da tam tahıllı ekmek falan tüketmeye çalış.
Onlardada belli bi miktarın olsun.
Ben bu aralar çok düzensizim ama Tubişten örnek menüler geliyor,takip et derim :)
Uzatma kıııız,kısalt :)
Deneme süren boyunca paylaşımlarında aksaklık yapar diyetine uymazsan uzama olur ve bu istediğimiz bişey değil :)
Sen buraya sık sık gel,mis gibi kilonuda verki listeye giresin,hepberaber takımca eriyelim derece yapalım :)
canım ben bi hafta kullanacam. her ay bi hafta o da bağırsaklarım düzene girsin diye bak az önce Wc ile görüştüm nihayet 3 gün sonrabarut ağacı kabuğu uzun süreli kullanımda bağırsakları tahriş eder,
karaciğer ve böbreklerde sorun çıkardığı,kolit,el ayak parmaklarında şekil bozuklukları yapabilir.
mate,uykusuzluğa yol açabilir.
başka uyarıcılarla alındığında yüksek tansiyon,düzensiz kalp atışına neden olabilir.
cinnema sanırım bildiğimiz öksürük otu,çok fazla yan etkisini duymadım ama uzun süreli kullanımı tavsiye etmezlerdi.
yeşil çayı geçiyorum,herkes biliyor artık :)
funda yaprağı tek başına yapıldığında çok serttir ama karışım halindeyken zararlı olacağını sanmıyorum.
çoban çökerteni bir sürü hastalığın tedavisinde kullanırlar zaten zararını duymadım,ayrıca vücut direncini artırır. Çayın içinde bulunma amacıda budur belki:)
bilya kekikte birçok hastalığın tedavsinde kullanıldığı gbi hazım için tercih edilir,zararını duymadım.
sinirli otun en çok bildiğim yanı nefes yolları tedavisinde kullanıldığıdır. Zayıflamayla ne alakası var bilmiyorum :)
biberiye ise mide bağırsak rahatsızlığı olanlarsa asla doktor kontrolü olmadan kullanılmayacak kadar ciddi bir bitkidir.
Benim bildiğim bu kadar:)
Bitkileri dikkatli kullanmak gerekli canım,şifa oldukları kadar zehirde olabilirler. Hiçbirşeyin dozunu kaçırma
Aferin diğer üyelerden de cezalar konusunda hassasiyet bekliyorumMekik zamanı döneceğim birazdan Tuğba abla duy beni :)
Ayy ben uzatmak derken burada daha fazla olmak için demiştimm :) Tahıl alerjim var ama ben ısrarla yiyordum bırakmam daha iyi mısır ekmeği yiyebilirim sadece ama oda çok yağlı oluyor :S
canım ben bi hafta kullanacam. her ay bi hafta o da bağırsaklarım düzene girsin diye bak az önce Wc ile görüştüm nihayet 3 gün sonradiyetisyene de sordum iç ama günde 1 bardaktan fazla içme dedi.
sinameki yok içinde o yüzden aldım zatenYanlış anlaşılma olmuş işte canım,sen deneme süreni kısa tut,takımda uzun kal :)
Satarken günde 3 bardak için diyorlar genelde,bitki çayı günde 2 bardaktan fazla tüketildiğinde zarar vermeye başlar.
Ve bağırsakları bitkilerle harekete geçirmek çok tehlikelidir,yeri gelmişken söyleyim sinamekiden uzak durunuz :)))
Aferin diğer üyelerden de cezalar konusunda hassasiyet bekliyorum
sizin iyiliğiniz için arkadaşlar
Ablamda çok içti onu,aktardan alıp tek tek kendi karıştırıyordu.
10 kilo verdi ama çay sayesinde diyemicem herşeye dikkat etti.
Sürekli yürüyüş yaptı,sabahları nesfit yedi aylarca,birde bu çayı içti
İçersen iç sende ama dozunu kaçırma oldu mu,kaş yapayım derken göz çıkarmayalım.
olsun o kadarı bile bu saat için yeterliAyy ayy 46 da tıkandım :S 5 tane ellerim yanlardayken yaptım :)
olsun o kadarı bile bu saat için yeterliyemeye devam edersen mekik 150'ye kadar çıkabilir
:))sinameki yok içinde o yüzden aldım zaten
Olsun valla oda iyi bu saatte,aferim :) güzel giriş oldu bu :)Ayy ayy 46 da tıkandım :S 5 tane ellerim yanlardayken yaptım :)
açık daha iyi oluyor herhalde..Yok kaçırmam bir öğlen bir akşam içeyim diyorum..
Bir de yedi otlu diye bir çay var diye duydum :)
CNN TURK'te "Kilo Vermek İçin Bilmeniz Gereken 10 Şey" belgeseli vardı. Süper bilgiler veriler okuyun kızlar.
Kuzu özellikle birinci madde sana
* Öğün atlamayın: Eğer öğün atlarsanız beyniniz daha yağlı ve kalorili gıdaları gördüğünüzde daha fazla tepki verir ve daha fazla yeme isteği duyarsınız.
* Tabak küçültün: Araştırmalara göre sinemaya giden iki grubun birine büyük patlamış mısır diğerine küçük patlamış mısır veriyorlar. Büyük patlamış mısırı alanlar doymalarına rağmen %30 daha fazla yiyorlar. Sadece tabak küçülterek %30 daha az yiyebilirsiniz.
* Protein tüketin: Araştırma şöyle: 3 farklı kişiye yağ ağırlıklı, protein ağırlıklı ve karbonhidrat ağırlıklı 3 ayrı kahvaltı hazırlanıyor. Birer de açlık ölçüm cihazı takıyorlar. 4 saat sonunda protein ağırlıklı kahvaltı yapan kişinin daha az acıktığını görüyorlar. Bu da demek oluyorki diğer öğünde daha az yiyecek bu kişi.
* Çorba tüketin: Araştırmaya göre 1 gruba pilav tavuk ve bir bardak su veriyorlar, diğer gruba ise aynı yiyecekleri çekerek koyu bir çorba kıvamına getirilmiş halini veriyorlar. Çorba kıvamında yiyenlerin midesi yemek şeklinde yiyenlere göre daha geç boşalıyor. Doğal olarak beyin acıkma sinyallerini daha geç gönderiyor. Demekki yüksek hacimli gıdalar yicez.
* Çeşitlilikten uzak durun: Bir kantindeki masaya 1 kaseye rengarenk bonibonlar diğer kaseye tek renk bonibonlar konuluyor ve bedava şeker yazılıyor. Araştırmaya göre rengarenk şeker tükenirken diğeri tükenmiyor. Çok çeşitli yemeklerin bulunduğu yerlerden uzak durun özellikle açık büfelerden. %30 daha fazla yiyebilirsiniz yoksa.
* Süt ve süt ürünleri tüketin yağ yaktırır: Bir adam 1 hafta süt ürünleri ağırlıklı bir beslenme uyguluyor 2. haftada ise normal beslenme. 2 hafta da dışkı örnekleri alınıyor. Süt ve süt ürünlerini ağırlıklı tükettiği hafta diğer haftaya göre dışkısında %100 daha fazla yağ attığı görülüyor.
*Egzersiz ile ilgili önemli araştırma: Adam 90 dk koşu bandında tempolu yürüyor ve 19 gram yağ yakıyor o gün sabaha kadar egzersiz yapmıyor. Sabah merkeze geliyor ve dinlendiriyorlar. Yağ ölçümü yapıldığında 49 gram daha yağ yaktığı görülüyor. Demekki neymiş egzersizden 24 saat sonraya kadar yağ yakmaya vücut devam ediyor.
* Gün içinde hareketli olun: Bir bayana o gün daha hareketli olması öneriliyor. kadın o gün merdiven kullanıyor, telefonla ayakta görüşüyor, yürüyen merdivende boş durmuyor yürüyor, işlerini ayakta hallediyor, çok az egzersiz yapıyor ve o gün 250 kalori civarı fazladan yakıyor. Bu da demek oluyor ki 1 yıl aynı yeme düzeniyle bu aktiviteleri yapsa yılda 12 kg verecek.
Kızlar umarım faydalı olmuştur... Hepinize sağlıklı kilo vermeler
Bir an aha dedim,işte beni anlatıyorlarAman başak,aç kızım gözlerini bak ne güzel yazmışlar dedim bir de.Bu arada yeni gelenleeer,hepinize merhaba bende kendimi tanıtmak istiyorum.adım başak,17 yaşındayım,ben de Mersin'in malum fırınındaki soslu kadınbudu köftelerden biriyim,lise sondayım,hedefim mezuniyete kadar 55 leri görüp muhteşem olmak (klasik kız hayali işte)Ha bir de sınav konusu var.Ya siz ne güzel atlatıp kurtulmuşsunuz hatırlatmayın bana şunuu Son günlerde geometriyle o kadar samimi olduk ki çember sorularıyla göbeğim kardeş gibi duruyorlar Ben ağzını tutamayıp azimle gidip sonunda elinde çikolata bulan,baktı yemeğini kesemiyor,iki dakika yüzüp zayıflayayım diyen bir ileridüzey zekalıyım.
Güzel bir haberim var,paylaşmadan edemedim.Bütün apartman kızlarını komplekse soktum,şimdi hepsi diyettelerhavuza inmeye devam (bu akşam misafirlerimiz olduğundan gidemedim,normalde düzene sokmayı balardım),4 arkadaş programa yürüyüşü de ekledik,bakalım ne olacak.
Tubişim trambolini dene (sen biraz dene,sende işe yararsa hepimiz bir trambolin alıp zıp zıp zıplarız yehuuu) ben almak istiyorum,kışın da havuza giremem ya
aha bir mersinli daha sen neresinden ben pozcu kuzu da tarsustanBir an aha dedim,işte beni anlatıyorlarAman başak,aç kızım gözlerini bak ne güzel yazmışlar dedim bir de.Bu arada yeni gelenleeer,hepinize merhaba bende kendimi tanıtmak istiyorum.adım başak,17 yaşındayım,ben de Mersin'in malum fırınındaki soslu kadınbudu köftelerden biriyim,lise sondayım,hedefim mezuniyete kadar 55 leri görüp muhteşem olmak (klasik kız hayali işte)Ha bir de sınav konusu var.Ya siz ne güzel atlatıp kurtulmuşsunuz hatırlatmayın bana şunuu Son günlerde geometriyle o kadar samimi olduk ki çember sorularıyla göbeğim kardeş gibi duruyorlar Ben ağzını tutamayıp azimle gidip sonunda elinde çikolata bulan,baktı yemeğini kesemiyor,iki dakika yüzüp zayıflayayım diyen bir ileridüzey zekalıyım.
Güzel bir haberim var,paylaşmadan edemedim.Bütün apartman kızlarını komplekse soktum,şimdi hepsi diyettelerhavuza inmeye devam (bu akşam misafirlerimiz olduğundan gidemedim,normalde düzene sokmayı başardım),4 arkadaş programa yürüyüşü de ekledik,bakalım ne olacak.
Tubişim trambolini dene (sen biraz dene,sende işe yararsa hepimiz bir trambolin alıp zıp zıp zıplarız yehuuu) ben almak istiyorum,kışın da havuza giremem ya
vayyy simitçiler kervanına katıldın demek hem de araöğün yapmışsın helalllllllllllllYediklerimide yazayım.
Kahvaltı
1 elma ve bağırsaklarıma fayda etsin diye bir erik, sonrasında maden suyu
ara
türk kahvesi
öğle
1 biber dolması-1 kase yoğurt
akşam
domates-salatalık-yeşil biberli zeytin salatası yanında çeyrek simit :)
ara
maden suyu
Mezuniyetten sonra bunun daha üniversitesi var canım,şimdiden topla kendini okula fıstık gibi başla :)gidişat onu gösteriyor zaten ikisi üniversiteye gidecekler,tabi tutuştular şimdi.diğeri de benim gibi mezuniyet için istiyor
aha bir mersinli daha sen neresinden ben pozcu kuzu da tarsustan
en iyisini yapmışsın bende çevremdekiler yiyince onların kalori hesabını yapıp komplekse sokuyorumtrambolin gelmedi daha güya süper hızlı gönderiydi hepsiburadayla kavga ettim kargoya hazırmış pazartesi kargoya verecekler inşallah çarşamba falan gelir
vayyy simitçiler kervanına katıldın demek hem de araöğün yapmışsın helalllllllllllll
ben bugün yediklerimi yazmıcam nerdeyse hiçbişey yiyemedim çünkü vaktim olmadı bide o çay iştahımı kesti
Merhaba kızlar bugün size yediklerimi yazayımm
sabahleyin kepek ekmekli sandwiç için de peynir ve domotes yşillk wardı
ara kivi
öğle yemeğini yine yiyemedim :S 3-4 saat spor salonnudaydım :S
aksam yemeği dana haşlama yarım dilim uno ekmek bol salata 1 bardak ayran
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?