Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Yoğun çalışanlar için

Sabah kalkış: Öncelikle 2 bardak su içebilirler. Kuru dut, kuru kayısı, badem, ceviz gibi besinlerden yarım çay bardağı kadar tüketebilirler.

Kahvaltı: Mutlaka yapılmalıdır. Tost veya süt-müsli veya meyveli light yoğurt yanında badem tüketilebilir.
11:00’de meyve veya lifli bisküvi veya kuru meyve tercih edilebilir

Öğle: Protein ağırlıklı besinler terch edilebilir. Balık, ton balığı, tavuk, hindi eti veya bonfile alınabilir, posa karışımları ile desteklenebilir (Sebze çorbası-salata-sebze tabağı-sebze suyu-meyve suyu gibi )

Öğlene kadar mutlaka 1 litre su tüketmeye çalışılmalı!

İkindi: Yoğurt veya ayran veya süt tüketilebilir. Bunlar dışında kuru meyve veya taze meyve veya çavdar ekmeğine peynirli sandviç alınabilir.

Akşam yemeğine kadar ortalama 1,5 litre su içilmelidir

Akşam: Akşam yemeği çok geç saatlerde yenecekse, sindirimi kolay, mide çıkış hızı yüksek olan besin çeşitlerinin seçilmesi gerekiyor. Örneğin çorba, hafif pişirilmiş gaz yapmayacak sebzeler, akdeniz yeşillikleri, kefir gibi besinler tercih edilebilir. Bazen beyaz et (az yağlı balık türleri, ton balığı) tercih edilerek yanında akdeniz yeşillikleri tüketilebilir.

Akşam yemekleri saat 21:00’e kadar yenmiş oluyorsa 22:00-22:30 gibi 1 meyve veya kuru meyve tercih edilebilir.

Başarılı ve sağlıklı olmanın sırrı

• Gün içinde, kaliteli oksijen kullanımı ile birlikte su (H2O) tüketimi dengelenmelidir. Sabah 5’ten itibaren metabolizma çalışmaya ve enerji yıkımı artmaya başlar. Dolayısı ile sabah kalktığımızda hipoglisemi ile uyanmamız kaçınılmazdır. Bu durumda mutlaka öncelikle kan şekerimizi dengelemeli ve beyni mutlu etmeliyiz.
• Temiz havayı içimize çekerek derin nefes alıp vermeyi unutmamalıyız.
• Fırsat buldukça mutlaka egzersiz yapmalıyız.
• Nasıl ki işimize konsantre olup çalışıyor, projeler üzerinde yoğunlaşmamız gerekebiliyorsa, hücrelerin de her gün her saniye çalıştığını ve yapması gereken işi en iyi şekilde gerçekleştirme çabası içinde olduğunu unutmamalıyız. Bu durumda, iş performansını hücresel boyutta zirveye çıkartmak için sık aralıklarla onu beslemeli ve mutlu etmeliyiz. (ara öğünler bu yüzden çok önemli)
• Sık olmamak kaydıyla, küçük ve kaliteli molalar vererek kendimizi şımartmalıyız. Örneğin pazartesi hafta başı olduğu için; öğleden sonra light bir dondurma veya sütlü tatlı ile haftaya merhaba diyebilir, Salı-Çarşamba; aralarda kuru meyvelerle devam edebilir, Perşembe ve Cuma günleri de sabahları yağlı tohumlarla güne başlayabilirsiniz.
• Sizin iş dünyasında zirveye ulaşma ve orada kalabilme çabanız gibi hücrelerin de zirvede kalabilme çabaları vardır ve bu durumda size ihtiyaçları vardır çünkü sadece siz kaliteli besinlerle onları ayakta tutabilirsiniz.
• Beslenme bir DİSİPLİNDİR. İş kadınlarının başarıya ulaşmak için uyguladıkları stratejiler gibi Beslenme Davranış Stratejileri de vücudu daha sağlıklı olmaya götürür.

BUNLARI ALIN

Kadınların yaşına, günlük aktivitesine, sağlık durumuna ve stres faktörüne göre değişmektedir.
• Kaliteli proteinler; balık, yumurta, kırmızı et-bonfile, tavuk.
• Çavdar, tam tahıllı, tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç, bisküvi, tarhana, mercimek çorbası
• Light –laktozsuz-laktaz süt veya soya sütü
• Peynir çeşitleri, özellikle az tuzlu ve çok yumuşak olmayan çeşitleri
• Kefir veya light ayran veya prebiotik yoğurt veya evde yapılmış yoğurt
• Taze ve mevsim sebze ve meyvelerinin tümü
• Kurubaklagiller
• Bal kabağı çekirdeği, keten tohumu
• Kuru meyveler; kuru erik, kayısı, dut, incir
• Yağlı tohumlardan; her gün ortalama 8 parça ceviz veya 10 fındık veya badem
• Sık olmamakla beraber, 50gr siyah çikolata veya sütlü tatlı veya dondurma
• Spor durumuna göre protein veya karbonhidrat barlar
• Her gün ortalama 2,5 litre su
• İhtiyaç duyuldukça yeşil çay, bitki çayları
• İhtiyaç doğrultusunda taze sebze ve meyve suyu kombinasyonları

UZAK DURUN

• Basit şekerden yapılmış ürünler( çikolata, pasta, börek, baklava, şerbetli tatlılar, poğaça…)
• Aşırı tuz ve baharat
• Alkol oranı yüksek içkiler ( rakı, viski, votka, tekila..)
• Aşırı kafeinli içecekler
• Gazlı içecekler( kola türeleri)
• Yağda kızartılmış sosis, sucuk, salam, patates, et türevleri
• Aşırı karbonhidrat ve yağ içeren fast food gıdalar.

merhaba kızlar,

buradaki yolculuğuma son vermeye karar verdim.
hepinize kilo verme konusunda başarılar diliyorum.
ben de kendim çalışmaya devam edecem.
buradan ayrılmak kolay değil benim için ne de olsa yaklaşık 10 aydır( 8 ayı kesintisiz olmakla beraber) buradaydım.
ama sürekli gelmekte zorlanıyorum böyle de gitmez.
öptüm.
arada uğrarım.

cok sükür tuz hariç bunların hepsinden uzun süre önce kurtuldum ve alıstım artık aramıyorum eskisi gibi:)

henüz tanısmamıstık ama kendine iyi bak allaha emanet ol saglıkla kilo vermeler

ay kızlarrrrrrr trambolin fena halde zevkli ama 10 dakika ancak kalabildim üzerinde çok yoruyor ama inanın zıplayasım var hala ama mecalim yok :52

her zaman bekleriz canım umarım tamamlarsın amacını kendine iyi bak

yahu tubişim gelmiş trambolinin patileri seni azminden dolayı tebrik ediyorum şekerim hadi bakalım üst ve alt komşuya misafir olmadan iyi zıplamalar. aman tavana dikkat

yahu tubişim gelmiş trambolinin patileri seni azminden dolayı tebrik ediyorum şekerim hadi bakalım üst ve alt komşuya misafir olmadan iyi zıplamalar. aman tavana dikkat
yok kız çok sessiz bir alet tavana çarpacak kadar da sıçramıyorsun. ben ses duymuyorum ki aşağı ses gitsin

insana zorla trambolin aldırırsın valla sen off çok özendim yaa napıcaz:)
al valla birlikte zıplarız çok eğlenceli ilerde evlenirsem ve çocuğum olursa kesin çocuğa trambolin alırım benim elimin ayağımın altında dolaşmaz çıkar zıplar ama fena halde hamlamışım her yanım ağrıyor

ayyyyyyy ilahi tubişim ya allah kolaylık versin ne diyim sana ben spor salonuna yazılamadım maddi anlamda sıkıntıdayım bu ara

hemen alcaz hemen alcaz koşa koşa
al kız akşamları zıp zıp zıpla düğüne kadar incecik ol

ayyyyyyy ilahi tubişim ya allah kolaylık versin ne diyim sana ben spor salonuna yazılamadım maddi anlamda sıkıntıdayım bu ara
canım trambolin al 63 tlye aldım ben max 75-80 tlye alınır bikez al kullan uzun zaman ben de çok sıkışığım bu aralar 2 ay ertelemeli 6 taksit aldım ben

nerdesin nereye gittin yahu !
burdayımmmmmmmm

zaten tek sıkıntım benm kredi kartımın olmaması spor salonu kabul etse taksit taksit versem ama yok kabul etmiyolar iki seferde veririm ve giderim paşalar gibi yok diyolar. sen ararmısın benim yerime 2 seferde nakit ödesek olmaz mı diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…