Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

ben daha önce çeşitli diyetler yapıp kilo verdim ama kilo sabitleme dönemlerine önem vermediğimden verdiğim kiloları hep geri aldım. Ve yaklaşık 3 aydır diyet yapmaya cesaret edemiyordum çünkü o kadar sık acıkıyordum ki, ve allah ne verdiyse yiyordum. Şu an elimde diyet listem var ama daha başlamadım bu bir hafta abur cuburlarımı hayatımdan çıkartmayı hedefledim. Siz şimdi diyceksinizz ki 1 dilim pasta yemişsin , nasıl iş bu ? Haklısınız ama son 3 aylık halimi bilseniz, ben 5 saatte sadece 1 dilim pastayla kaldığıma seviniyorum anormal sevincim bu yüzdendi yani. . .

MEVSİMLERDEN ROMA

İtalyada yaşayan Türk asıllı bir diyet uzmanının üniversite tezinin devamında hazırladığı ve daha sonra hastalarına uygulayarak çok başarı gördüğü bir diyet listesi. 15 günde bir liste değişiyor.Bu hafta biraz kendimi kontrol altına alıyım cuma günü ben bu listeye başlamayı düşünüyorum

İlk 15 gün
Sabah kahvaltısı( en geç saat 09:30 )

2 ince dilim ekmek (cavdar veya yulaf tercih edilmeli yaklaşık 30 gr kadar olmalı) Ekmek çeşidi her gün değiştirilmeli, bir gün bugday bir gün cavdar, bir gün tam tahıllı vs)
1 ince diliim az yağlı beyaz peynir
6 zeytin
1 tatlı kaşığı bal veya reçel

veya

2 tatlı kaşığı diyabetliler için hazırlanmış marmelat veya reçel(bıçak ucuyla)
1 ince dilim az yağlı beyaz peynir
1 sürümlük tereyağı( en fazla haftada 1 kez ve bıçak ucuyla)

veya

2 ince dilim ekmek (cavdar veya yulaf tercih edilmeli yaklaşık 30 gr kadar olmalı) Ekmek çeşidi her gün değiştirilmeli, bir gün bugday bir gün cavdar, bir gün tam tahıllı vs)
1 yumurta( en fazla haftada 1 gün)
5 zeytin

ya da hepsinin yerine

1 beyaz peynirli tost( üzerine ayriyetten yağ sürmek yok)

veya 1 küçük az yağlı süt ( yağsız bulabilirseniz daha iyi) + 3 kaşık müsli veya corn flakes

ve hangi kahvaltıyı seçerseniz seçin

domates, salatalık,maydanoz, yeşil biber, roka yiyebilirsiniz

maydanoz , dereotu, fesleğen, çörekotu, kırmızı pul biberli karışıma 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyerek kahvaltıyı renklendirebilirsiniz.

ya da

1 küçük dilim evde yapılmış kek ve çay( olabilecek en az yağlı ve en sade kek

veya

1 bardak süt ve evde yapılmış 2 küçük kurabiye( haftada sadece 1 gün)

DİKKAT:
Temel kahvaltı ekmek, peynir, zeytin ve klasik domatesss salatalık vs olan kahvaltı modeli olmalı. Kurabiye seçeneği sadece bir gün.yumurta seçeneği 1 gün, tost en fazla iki gün, Önemli olan metobolizmayı harekete geçirmek için mümkün olduğu kadar değişik seçenekler kullanmak.

bir küçük kayısı kompostosu+ 2 ceviz( mesela evde olunan günler için çok ideal bir seçenek, çok az şeker ilavesi ile pişecek)

veya

bir küçük meyve(elma,armut, 1 küçük portakal iki mandalina, 8-10 çilek, iki dilim ayva, yarım nar, 1 dilim taze ananas, 1 küçük salkım üzüm(özellikle siyah olan seçilmeli) + 3 adet ceviz veya 10 adet fındık

veya

1 kase yoğurt + 3 petit beure bisküvi

1 kase çorba( çorbalar kremasız, un yumurta eklemeden, çok az yağ ile pişirilmeli, üzerine tekrar yağ eklenmemeli)
1 kase mercimek çorbası ( üzerine ayrıca yağ konulmayacak)
veya
1 kase sebze çorbası ( kişi başı 1 yemek kaşığı z. yağı ile pişecek)
veya
1 kase yoğurtlu pirinç çrbası
veya
1 kase az şehriyeli tavuk çorbası
1 porsiyon ızgara et ( 1 adet tavuk göğsü veya 1 orta boy balık veya kırmızı et veya 4 köfte) köfte en fazla hafada 2 kere
ince 1 dilim ekmek ( yaklaşık 30 gr)
istendiği kadar salata ( 1 y.k. zeytinyağı, istendiği kadar limon çok az tuz)

veya

1 söğüş et veya tavuklu sandvic

veya

ton balıklı marul, salatalık,domatesle hazırlanmış sandvic (mayonez, hardal veya herhangi bir sos eklenmeden)
veya
haşlanmış herhangi bir sebze ( kabak, brokoli vs.. haftada 1 kere patates de olabilir)
1 parça tavuk göğsü haşlanmış( salam sucuk sosis kesinlikle yok)

veya

6-8 yemek kaşığı, kişi başı 1 kaşık yağ ile pişmiş herhangi bir etli sebze yemeği + 1 dilim ekmek

veya

1 kaşık z. yağı ile 1 yumurtadan yapılmış menemen ( sabah kahvaltısında yumurta yenmediyse)
1 kaşık lor

NOT
ızgara , tavuk ve balığın yanına istendiği kadar haslanmış veya çiğ sebze ya da salata yenebilir.sadece 1 kaşık yağ ilave edilecek.

YANİ ÖĞLE YEMEĞİNDE ÇORBA+ ANA YEMEK+ SEBZE YA DA SALATA VAR.
İş yerinde yemek yiyorsanız lütfen makarna pilav almayın onun yerine çok ihtiyaç halinde iki kez sebze yiyebilirsiniz

1 kase yağsız yoğurt

veya

1 kase meyve salatası( yarım adet kırmızı+ yarım adet yeşil + yarım adet sarı meyve)
2 adet bisküvi veya 2 ceviz veya 10 badem (sabah öğününde yenmediyse) veya + 8-10 kuru siyah üzüm

veya

incecik bir dilim kek + 1 fincan sütlü kahve (sabah yenmediyse)

veya

1 adet poğaça(evde z. yağı ile yapılmış az yağlı peynir, bol dereotu, çörek otu ile zenginleştirilmiş+ çay( hangisini severseniz)

veya

4 adet kepekli herhangi bir büsküvi+ çay

1 TABAK ( YAKLAŞIK 6-8 KAŞIK) sebze yemeği ( etsiz türlü, taze fasulye, lahana, karnıbahar yemeği... vs , hepsi kişi başı 1 y. kaşığı z. yağ ile pişecek
2 kaşık yoğurt

veya

herhangi bir ızgara et ya da tavuk ya da balık
1 kase salata ( havuç ve çok olgun domates konmayacak) VEYA haşlanmış sebze

eğer 1 dilim ekmeği bir kez tartarsanız büyüklüğün aşağı yukarı ne kadar olduğunu anlaarsınız ve sonra 3 aşağı 5 yukarı aynı porsiyonu yersiniz.

Şimdilik sadece bedenimizi değişime hazırlıyoruz. Hergün tartılmanın anlamı yok buna gerek de yok.

Daha sonra menüye pilav , makarna, baklagiller de eklenecek. Bu 12 gün vücüdun dengelerini bulması için çok önemli. Lütfen özellikle saatlere uymaya ve ara öğünleri atlamamaya çalışın.

Günde en az 2 litre su içilmeli

Haftada en az iki gün 60 dakika yürümeye çalışın. Her gün yürüyebilirseniz en güzeli.

Bu hafta kuruyemiş ara öğündeki badem, siyah üzüm , ve ceviz, Özellikle akşam yemeğinden sonra hiçbir şekilde kuru yemiş yok

Bu 12 gün hiç alkol almak yok.

Yapılan ikramlara uygun şekilde hayır denilecek. DİYET YAPIYORUM demek yok.

İşten gelir gelmez uyuduğum için gece 1.30 da uyandım. Uykum kaçtı bende sizinle MEVSİMLERDEN ROMAyı paylaştım. Diyet içinde yazan tavsiyeler ve uyarılar diyetisyene aittir. Normalde bu diyeti yaparken 12 gün hiç tartılmamak gerekiyor ama biz mecburen cuma tartılıcaz. Ben cuma bu diyete başlıyorum. Eğer diyeti beğendiyseniz ve uygulamak isterseniz 12 gün sonra ikinci etabını da yazarım. Benim uykum gelmeye başladı.

Bugün (SALI ) yediklerim

Sabah 07:00 de

1 dilim ekmek
1 ince dilim peynir
yarım domates

ara 10:00
1 ince dilim yaş pasta

Öğlen 12:30
1 kase çorba
3 köfte+ 3 dilim haşlanmış patates

Akşam
1 kase çorba
3 köfte

Ha bi de gece 1.30 da 1 bardak süt içtim maalesef ölüyodum açlıktan. Diyetimin cuma günü başlıyacağı göz önüne alınarak cezamın biraz hafif olmasını umuyorum

1.5 litreden fazla su içtim tam ne kadar bilmiyorum.
spor yapmadım ama iş yerinde gün boyu belki 40 kere alt kata inip çıkıyorum ayrıca evde 40 pedal çevirdim az ama kızım benle oynamak istediği için yarım kaldı

valla o çizelgeyi de yaparsam tam olcak. 15 dk dır onla uğraşıyorum. yapıyorum ama sayfaya ekleyemedim belki de uykum geldi kafam almıyordur. Müsait olduğunda tekrar yayınlarsan o mesajı sevinirim

Artık yatıyorum. Forum takip etmeyi de , 4. takımın kurallarını da öğrendim. Vatana millete hayırı olsun. Emeği geçenlere sabırlarından ve nezaketlerini hiç kaybetmediklerinden ötürü teşekkür ederim özellikle Pegasus...

Ha bu arada geçmişi taramayı yeni öğrendiğim için bana Hoşgeldin diyenlere, tavsiyelerde bulunanlara ve yorum yapanlara hiç cevap yazmamışım. Kusura bakmayın acemilikten oldu. Ama bundan sonra her şey kontrol altında merak etmeyin

Kendi diyetime cuma başlıycam cumaya kadar kafama göre takılmayı düşünüyorum sorun varmı?

Kilo çizelgesi eklemeyi ve yazı tipini değiştirmeyi de öğrenirsem benden mutlusu yok..

Ben İzmirde yaşıyorum 28 yaşındayım Adım Dilek.1,53 bıyundayım ve 55,8 kiloyla bu gruba katıldım. 5,5 yıllık evliyim. 2 yaşında bir kızım var Elif Duru. Haftanın 6 günü çalışıyorum . Malesef 19:30 da eve geliyorum ve 20:de akşam yemeğimi yiyorum. Ben de evlendiğim zamanki kiloma dönmek istiyorum yani 58. Bu sefer olacak biliyorum...

İş yerinde devamlı internete giremiyorum ara sıra bazen hiç. Ama en kötü akşam size dönüş yaparım ya da yorum yaparım ya da yazdıklarınızı okurum.

Tekrar teşekkür ederim

Ben artık yatıyorum hala hiç uykum yok ama 2,5 saat sonra işe gidicem. Bugün bana nooldu anlamadım . Her zaman 11 de 12 de uyurdum. Neyse çenem düştü.

Gruba 75,8 kilo ile başladım 55,8 yazmışım yanlış olmuş

ben diyeti beğendim canım uygun bir zamanda 2. paylaşırsan sevinirim

menün güzel canım suyu biraz arttırmalısın. spor içinugun zamanı birşeekilde ayrlamalısın insanı gerçekten mutlu ediyor.

Günaydınnnnnnnnnnn

Öncelikla kameralarımızı ausencia ' nın dünkü mönüsüne çevirelim

Sabah :

3 adet etimek
1 dilim yağsız beyaz peynir
3-4 adet zeytin
2-3 ceviz içi
Bol bol maydanoz
1 fincan şekersiz yeşil çay

Ara :
1 Çay bardağı kadar yağsız süt
1 Adet elma

Öğle :

1 Kase yağsız şehriye çorbası
4 kaşık kadar bakla
4 kaşık kadar yoğurt
1 porsiyon haşlanmış tavuk
1 dilim esmer ekmek
Yeşil salata

Ara :

Kuru Kayısı 3 adet
2-3 adet bisküvi

Akşam :

1 Kase yağsız çorba
1 dilim kepek ekmek
1 dilim yağsız beyaz peynir
Bol salata
Közlenmiş kırmızı biber ve yoğurt

Ara :

1 çay bardağı kadar yağsız süt
1 adet portakal

2 lt kadar su , suyu her zaman ılık içtim. Cam bir şişem var 1,5 litrelik , kaloriferin üzerinde duruyor evde.

Bu arada oturduğum sitede geçen yılda yaptığımız geleneksel gece yürüyüşleri başlamış

Bugünden itibaren bu gayet tempolu yürüyüşe de katılacağım .

Spor programıma bugün başlıyorum , yarın yazarım onu da kısmetse .

Açlıktan ölüyorsun çünkü hiç ekmek yememişsin.
Patates bol nişaşta ve şekerle evet doyurucudur ama onun yerine iki dilim kepek ekmeği daha doyurucudur

Hadi bakalım dediğin gibi vatana millete hayırlı olsun , sana da tabii

Yazı tipini kullanıcı pro üye değilsen ,,her seferinde elle değiştiriyorsun.
Tabii bunun için toolbar görüyor olman gerek mesaj yazarken.

Sağ üstte kullanıcı paneline tıkla , açılan sayfada solda seçenekleri düzenle var oradan gelişmiş düzenleyici seç , mesaj yazarken artık istediğin tipi seçebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…