- 7 Mart 2013
- 3.126
- 43
- 158
kızınmı o zeynep abla cocuk kim yegen felNMI[/QUOT
damla bebek yigenim benim kızım dilber canım
seve seve kabul ediyorum büyüğümüzsünkuzum bundan sonra kaçamak yok diyetisyeniniz benim ben ne dersem o olucak tamam mı
Selam kızlar,
Eve geldim şimdi yalnızım, benim bücür parkta dedesiyle oynuyormuş eve gelmedi, ben de koştıra koştura geldim yemeğimi yedim.
Bir şey daha buldum bel ve göbek bölgesiyle ilgili juju 4. takımdan 2007 de paylaşmış benim bilmediğim şeylerdi umarım sizin de işinize yarar.
Göbek Bölgesi Neden Yağlanıyor?
Son dönemlerde göbek bölgesi yağlanması kalça-basen bölgesi yağlanmasından daha büyük bir sorun haline geldi. Lokal yani bölgesel olarak tabir edilen bu tür yağlanmalar zayıf kadınlarda bile görülen sorunun nedenleri arasında ise, yüksek şekerli yiyecek alımının fazla olması, hareketsizlik (oturarak çalışma) ve insülin dengesizliği başta geliyor. Suadiye Memorial Tıp Merkezi Beslenme ve diyet Bölümü’nden Dyt. Oya Yüksek, “Göbek bölgesi yağlanması” hakkında bilgi verdi.
İnsülin dengesizliği neden göbek yapar?
Kandaki şekeri kontrol eden bu hormonun kandaki seviyesi çok önemli. İnsülin metabolizması bozulduğu zaman kan şekeri seviyelerinde ve bununla birlikte diğer kan değerlerinde bozulmalar ve özellikle bel-karın bölgesinde yağlanmalar oluşur. Bununla birlikte alınan yüksek karbonhidrat da bu rahatsızlığı tetikler.
Yağlanmamak için kalori mi içerik mi önemli?
2007 yılında Diyabet Merkezi’nin yaptığı bir çalışmada her ikisinin de önemli olduğu kanıtlandı. Araştırma kapsamında; aynı kaloriye fakat farklı besin öğelerine sahip üç beslenme programı hazırlanmış, 62 yaş civarında ailesinde diyabet geçmişi olan ve vücutlarında insülin direnci gelişmiş 11 obez katılımcıya uygulanmış. Bu katılıcılar 28 gün boyunca 1600 kalorilik ve dört öğüne bölünmüş ( öğün başına 400 kal) bir program uygulamışlardır. Sonuç olarak; kilo ve yağ değişimleri olmamış fakat yüksek karbonhidrat alındığı zaman vücut yağlarının göbek bölgesine doğru biriktiği gözlemlenmiştir. Diğer bir iddia ise; yüksek karbonhidrat ile birlikte alınan tekli doymamış yağların insülin metabolizması nı düzelttiği için göbek bölgesi yağlanmasını yavaşlattığı ve koruduğudur. Bu çalışmada tekli doymamış besin kaynağı olarak; avokado, ceviz, zeytinyağı, zeytin, çekirdek ve bitter çikolata kullanılmıştır. Bununla birlikte birçok çalışma tekli doymamış yağların insülin metabolizması üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu savunmaktadır.
Göbek bölgenizi nasıl kontrol altında tutarsınız?
1. SIKILAŞTIRMA: Vücut kaslarını korumak için sıkılaştırma(kuvvetlend irme) hareketlerinin yapılması.
2. EGZERSİZ: Yağ yakımı için aerobik egzersiz
3. DİYET: Kalp sağlığını koruyan doymamış yağların çok, doymuş yağların az olduğu Akdeniz Tipi beslenme programı ve kilo yönetimi için gün başına alınan enerjiden 100 kal/gün kısıtlamak.
1. Yüksek karbonhidrat yerine daha düzenli dağılmış öğünleri tercih etmek ve karbonhidrat alımında ise karışık karbonhidrat diye tanımlanan esmer tahıl ürünlerinin tüketilebilir.
2. Salata ve yemeklerde zeytinyağı veya kanola yağı kullanılabilir.
3. Öğün aralarında fındık veya ceviz tüketilebilir.
anlaştık o zaman tatlıdan kesinlikle uzak durucaksınız yemeklerinize 1 yemek kaşığı yag koyucaksınızseve seve kabul ediyorum büyüğümüzsün
güzelmiş bundan faydalanmak gerekteşekkürler.
Bende onu anladım zaten :) sabah sütlü nesift yedimSağol canım, listeyi erken yazdım heralde unuttum birden?
Gevrek dediği bizim kahvaltıda tükettiğimiz İzmirlilerin gevrek dediği Anadolunun simit dediği o hamur işleri değildir bence. Nesfit tarzında tam tahıllı sütle karışan mısır gevrekleri falan var ya onlardır bence. Çünkü hamur işi olan gevreğin yani simitin kalorisi çok yüksek geçen gün sanırım ya bahar ya cimcime yazmıştı. Üstünde bir dolu susam var hamur da cabası.
.
anlaştık o zaman tatlıdan kesinlikle uzak durucaksınız yemeklerinize 1 yemek kaşığı yag koyucaksınız
hergün ama hergün en az bir saat spor yapıcaksınız beyaz ekmek hayatınızda yok kepek ekmegide istemiyorum çünki vücüttakı demir oranını düşürüyor onun yerine tam buğday ekmeği , çavdar ekmeği
yada tam tahıl ekmeği yenecik 3 ana ve 3 ara öğün yiyiceksiniz kabuklu yemişler kola cips dondurmamım yüzüne bakmıcaksınız hergün 3 lt su içiceksiniz akşamları mümkün olduğu kadar sebze yemeği yiyin anlaştıkmı goncam :)
makul görünüyo sanırım anlaşabilirizyalnız kaçamak günü yaptığımda dondurma yiycem haberiniz olsun
Ay dün nasıl içim gitti biliyor musun Gonca abla eşim çocuklar dondurma yerken, bak ben kaptana yazdım haftasonu sınav sebebiyle çikolata falan yiyeceğim diye izin vermediler bende tamam dedimyok dondurma falan, kötüyüz biz kötüyüzz
canım bana anlatıcaktın bekliyorum sizi
Bende onu anladım zaten :) sabah sütlü nesift yedim
Ben çıkıyorum kızlar , demmay kapat şu PC yi artık , git iki bardak su iç , sözsüz bir müzik dinle sonra da ,git dersine çalış. İki günün kaldı . 1 soru bile çok şeyi değiştirebilir arkadaşım hadi kapat PC yi, ( Nazımın geçtiğini bildiğim için bu şekilde konuşuyorum, rahatsız olduysan belirt olur mu )
Hepinizi öpüyorum iyi geceler.
biraz ütüm var eve geldiğimden beri hiçbirşey yapmadım biraz toparlanayım gelmeye çalışırım.
bitter cikolata o kadar kaoorili olmuoyr canım ya babam içinde teşekkür ederim fıstıkcikolata dısında sorun yok..basın saolsun cnm
zeynoşum akşam çok az o ne ölegünaydın hanımlar listemi yazıyım birazdan cıkıcam
sabah 2 bardak sıcak sı 50 defa parmak ucunda zıplama
1 dilim tam.bug. ekmeği
1 yumurta
3 tane ceviz
boll maydanoz
1 tane domates
ara 1 ç.bardagı süt
öğlen 1 parça tavuk ızgara bol salata 1 dilim tam.bug. ekmeği
1 bardak ayran
ara yapamadım meyvayı unutmuşum yanıma almayı
akşam 1 dilim ekmek bol maydanoz
ara 1 elma
2 kupz yeşil çay
su 3 lt geçmiştir
spor yokama bugun acısını çıkartırım
15 badem dışında sıkıntı yok fıstıkGünaydın günaydın günaydın sınava 1 gün kala stres iyice basmış durumda beniHemen dün ki menümü yazayımm;
Kalkar kalkmaz; Limonlu ılık su
Kahvaltı, yine 1 dilim hellim, bol yeşillik, 1 dilim ekmek, yeşil çay
Ara; Şeftali, 15 badem (bademi çok mu tüketiyorum :26: )
Öğlen; Peynirli salata, 1 dilim ekmek
Ara; 3 eti form bisküvi, yeşil çay
Akşam ; 5 yk kabak yemeği, 1-2 kaşık bulgur pilavı, 1 dilim ekmek,bol salata, 4 kaşık yoğurt
Ara; 3 eti form çörek otlu bisküvi, yeşilçay
su ; 3lt
Yürüyüş; 45 dakika
canım ya salı fazla carsamba az olmuş30.04.2013 salı
sabah:
1 bardak sirkeli ballı su,
1,5 domates.....................30 cal.
1kibrit kutusu beyaz peynir lahyt......75 cal.
1 salatalık...........................30 cal.
2 dilim kepek ekmek..............140 cal.
5 adet zeytin.......................65cal.
1 bardak çay........................22 cal.
ara:
1 avuç leblebi çeşitleri 10 tane felandı sanırsam .....150 cal.
öğlen:
yarım domates ..............5 cal.
1 salatalık ...................30 cal.
1,5 kibrit kutusu peynir.....120 cal..
2 dilim kepek ekmek..........140 cal.
ara:
200 ml.süt....................100 cal.
akşam:
20 adet yaprak sarması(etli)....512 cal.
çay..................................44 cal.
+----------
1463 cal.
su:3,25 lt.
spor:
30 dak.b-fit 45 dak yürüyüş
eşimin anneannesini hastanede ziyerete gittim merdivenlerden düştüm belim ve kollarım çok ağrıdığı için başka spor yok..
01.05.2013 çarşamba:
sabah:
yumurtasız 3 kaşık menemen............110 cal.
2 dilim kepek ekmek........................140 cal.
yarım k.k.peynir ............................45 cal.
3 adet zeytin ..............................35 cal.
ara:
2 dilim kepek ekmek arası peyaz peynirli tost.......200 cal.
1 aset domates....................................9 cal.
1 adet salatalık ..................................30 cal.
akşam:
3 kaşık tavuk sote..........................120 cal.
1 kaşık makarna haşlanmış................100
1 kalık piriç pilavı,............................120 cal.
1 bardak çay...............................22 cal.
+-------
931 cal.
su:2.5 lt,
spor yok belim ve kollarım çok fena bir kaç günde spor yacağımı sanmıyorum.
güzel canım menün biraz daha spor yapmenülerimi yazayım geçmişe bakayım :)
salı:
sabah 1 bardak ılık su
2 dilim ekmek,1 dilim peynir
domates salatalık,kırmızı biber
1 haşlanmış yumurta
ara: 2 ceviz
2 kuru kayısı
öğlen:şehriye çorba 1 kepçe
1 dilim ekmek
kısır 4 kaşık
ara 1 elma,4-5 kuru üzüm
akşam
6 kaşık sebze kavurması,
2 kaşık kısır
çorba 1 kepçe
spor 30 dk.lesli
su 2,5 lt.
yeşil çay mate 2 fincan
çarşamba (nöbette )
sabah ılık su,çay ekmek karışık tahıllı iki dilim
peynir,domates,salatalık
1 tatlı kaşığı pekmez
ara 3 kuru kayısı
öğlen : sebze çorbası 2 kepçe
otlu bükme (yarısı yani iki fındık lahmacun kadar )
ara portakal iki bisküvi
akşam ezogelin çorba 2 kepçe
izmir köfte 3 tane
2 saat sonra çeyrek dilim közlenmiş patates
2 saat sonra elma
su 3 lt.
tarçın karanfil çayı,neskafe,çay
spor yok çalışırkan hareket etmek var
aus güzel canım menünnDün yediklerim ;
Sabah:
1 fincan şekersiz yeşil çay
1 dilim kepek ekmek
1 haşlanmış yumurta
3 zeytin
1 domates
Ara:
4 kaşık yağsız yoğurtla , kivi
Öğle:
1 kase çorba
1 dilim kepek ekmek
Salata
Ara:
Türk kahvesi
1 galeta
Akşam:
4 Kaşık kabak oturtma
4 kaşık yağsız yoğurt
1 dilim kepek ekmek
1 dilim yağsız peynir
Bol su
Spor sadece kısa süreli yürüyüş.
inşallah hepsi olucak fcanım benimSaçlarıma sinameki otu yaptım hava sıcak olduğundan başımda akıp duruyorBulaşık vs de beni bekliyor, hadi bana müsade yaza kadar 55 olsam, saçlarımomuzlarımı geçse ah ne güzel oluuur
sporun yediklerini dengelemiş kaptan :) eşinde cok fena kandırmış seni kaptan bi catal spagettiyi yedirmiş sanagünaydinnnnnnnn
2 günlük listemi yazayim
sali
sabah
2 dl tam bugdayli yumurtali sandivic,salata türleri
ara
6 findik,2 cilek
öglen
1 kase corba,1 dl ekmek,ton balikli salata
ara
1 cay bardagi kefir,1 elma
aksam
disardaydik kendime göre bisey bulamadim
esimin pizzasindan 1 dl,cocuklarin döner etinden 2 catal,1 bardak ayran
aksam kayanadaydik,saat 11 de helva getirdi taze ekmekle,karsimda bi güzel yediler,bana cok israr ettiler,ben ac olmama ragmen o satte agzima sürmedim
su
2 lt
spor
30 dk yürüyüs,kaynanamda 30 dk kondisyon bisikleti,150 mekik
carsamba
sabah
2 dl ekmek,1 dl peynir,1 caykasigi recel
ara
1 cay bardagi kefir,3 cilek
öglen
disardaydik,1 mayis icin
1 lavasli kuzu sis,salata,ayran
ara
4 kuru üzüm,4 antepfistigi
aksam
1 adet közlenmis patlican üzerine yogurt ve onun üzerinede kendi yainda pismis 1 köfte kadar kiyma,1 catal spagetti(esim kandirdi beni,bu makarnalar iyice kaynamamis,dedi bende yokk kaynamisti dedim,yok cnm dedi,catali uzatti bak innamiyorsan sert diyince bende o hizla yedim,erol tas gülüsü yapti sonrada)
su
1,5 lt(disardaydik,disardaki wc lere gidemiyorum,cok gitmim diye az ictim)
spor
tüm gün yürüdük,30 dk zumba yaptim aksam,200 mekik
kahvalti yapip gelirim
bende cok severim canım bitter cikolatayıhmm dolmayla börek birlikte fazla gibi :)
Zeynep abla keşke senin kadar düzenli olabilsem..
ben beğendimm
genel olarak güzel ama bezelye çok kalorili canım..
dengeli olmuş canım
güzel menü ama spor şart..
güzel olmuş bence..
diyet listesi güzel olmuş.bitter çikolataya bayılırım ben
menün güzel canım kaçamak yok sanki bu hafta kaçamak olmadı sende yarın sonuçları merak ediyorummgünaydın kızlarrrrrr
dünkü menüm
sabah
1,5 dilim tam buğday
bir parça beyaz peynir
3 zeytin
domates+salatalık
3 sucuklu 1 yumurta
ara
1 küçük biber dolma
öğlen
patlıcan salatası
yoğurtlu semizotu salatası
1 küçük biber dolma
1 dilim tam buğday
ara
1 kaşarlı tost
akşam
6 kaşık kuru fasulye
4 kaşık bulgur pilavı
yoğurt
su 2 lt
spor 35 dk mezdeke
canım öglen az olmuş temizlik nedir bana sor bi haftadır öldüm ve 3-4 saatte resmen evi gör savas olmuş gibikızlar hemen menğümüyazayım
dün çokdengesiz oldu bütün gün temizlik ve alışveriş yaptım kocama dedim iki lokma i,şeyhazırla hazırlamadı üüüüüüüüüüüüüüü
sabah;1dilim kepekli ekmek 1 dilim peynir bol yeşillik
ara;1 elma
öğlen; 1kae domates çorbası
ara;1 kase tarhanaçorbası
akşam 4 köfte 2 dilim ekmek olyeşillik
aa;1 büyük kupa şekerli kahve
spor;160 metrekare ev temizliği camlar halılar koltılar dolapların toz alınması. akşam alışveriş
öldüm yaaa çok yoruldum
su;2-3 litre
bende geldim canım ama gecmişe daldım cıkamadım yahuben geldiiimmm yoorulduummm biraz neskafe içip örgümü örüp dinlencemm
inşallah benm sevgilimde kocaeliyi kazanır bizde geliriz orayacanım sıkkın değilki niye öyle dedin ki ?
bende Kocaelili değilimkiibizde iş yüzünden burdayız,zaten burda gerçek buralı yok sanırım hep toplama
inşallah yasarız canım benim inanıyorum yasıcazkaptanım 54'einenen kadar burdayım inşallah, eğer tatile girersek ve orda da vermezsemdönüşte yine soluğu burda alacağım inşallah, bu mutluluğu sizinle yaşamak istiyorum
bende aynı öyle içtim canımsıcak olurda soğuk içerlerde oluyor hatta buzlu içenler bile var
çooook teşekkür ederim canım benim amin inşallah kabul olurNooldu herkes tek tek azaldı, neyse bu bile güzeldi yani !
Ha bu arada unutmadan eğer akşam geç gelirsem belki unuturum şimdiden söyliyim Baharcım Allah dualarınızı kabul etsin canım, babanın da onun vasıtasıyla tüm kaybettiğimiz sevdiklerimizin de mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin...
güzl canım menün sporda yani koşuşturmacalı inan o spordan daha coook yoruyo insanıselam kızlar inanılmaz yoğundum bugün o yüzden anca girebildim... menüm yazıyım hemen
dünkü menüm
sabah
2 dilim tam buğday
bir parça beyaz peynir
domates+salatalık
1 tatlı kaşığı reçel
öğlen
patlıcan salatası
yoğurtlu semizotu salatası
1 küçük biber dolma
1 dilim tam buğday
ara
1 kaşarlı tost
akşam
3 kaşık bulgur pilavı
yoğurt
su 2 lt
iki ev arasında mekik dokuduk gün boyu yazlık kışlık ayrımı dolaplar içinde boğulduk halim kalmadı spora
hani bi laf varya 3 kuruşluk insana 5 kurusluk deger vermiceksin diye o yüzden kimse için kendini paralaay degmez canım benimOooh patronun toplantısı var gitti, patronun kızı çocuğuna kreş araştırıyor o da gitti, patronun damadı da işler yoğun diye servise çıktıBugün patron benim yani. Laf aramızda ben sayımı bitirdim zaten, hiç işim yok ama onlara bitirdiğimi söylemiyorum, yetişmeyen bütün işleri bana yüklüyorlar sonra, napıyım herkes kendi işini yapsın , elim hızlı diye başkalarının yapamadığı işleri yapmak zorunda mıyım ben? Eskiden hep yapardım ama gerek yokmuş onu anladım, değmezmiş...
Lane olsun basmıyor tuşlar asya ustune çıka çıka bozdu pc yi. üf ya
babamı anjiyo ya almışla inşallah işey çıkmaz
makul görünüyo sanırım anlaşabilirizyalnız kaçamak günü yaptığımda dondurma yiycem haberiniz olsun
kızlar hepinize iyi geceler ben kaçar yatar :)),yarın hepinizden güzel sonuçlar bekliyorum bende umutluyum bu hafta iyi gecelerrrrrr
allahım yarebbim ne kadar birikmiş geçmiş sabahtn beri yeni okumak bitti şimdide cevaplayıp uyucam kızlar yorgunluktan ölüyorum da bugün çok yorucuydu hepinizden bi tane fatihs bekliyorum kızlar babam için
bitter cikolata o kadar kaoorili olmuoyr canım ya babam içinde teşekkür ederim fıstık
zeynoşum akşam çok az o ne ölespor yok diyemi yemedin
15 badem dışında sıkıntı yok fıstık
canım ya salı fazla carsamba az olmuş
güzel canım menün biraz daha spor yap
aus güzel canım menünn
inşallah hepsi olucak fcanım benim
sporun yediklerini dengelemiş kaptan :) eşinde cok fena kandırmış seni kaptan bi catal spagettiyi yedirmiş sana
bende cok severim canım bitter cikolatayı
menün güzel canım kaçamak yok sanki bu hafta kaçamak olmadı sende yarın sonuçları merak ediyorumm
canım öglen az olmuş temizlik nedir bana sor bi haftadır öldüm ve 3-4 saatte resmen evi gör savas olmuş gibiaman allahım bütün temizlikler tekrardan yapılacak halılar kalkacak yıkanacak amaan amaan
bende geldim canım ama gecmişe daldım cıkamadım yahu
inşallah benm sevgilimde kocaeliyi kazanır bizde geliriz oraya
inşallah yasarız canım benim inanıyorum yasıcaz
bende aynı öyle içtim canımhava cok sıcak olunca antalyada asfalt erimiş düşünün mersinin haliini yani
çooook teşekkür ederim canım benim amin inşallah kabul olur
güzl canım menün sporda yani koşuşturmacalı inan o spordan daha coook yoruyo insanı
hani bi laf varya 3 kuruşluk insana 5 kurusluk deger vermiceksin diye o yüzden kimse için kendini paralaay degmez canım benim
inşallah bişey cıkmaz canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?