canım arkadaşlarım öncelikle sunu söyliyim hepinizi cok seviyorum iyiki sizlerle tanıştım ve iyiki varsınız
ben takımdan ayrılma kararı aldım sebebi ise tamamen sevgili kaptanımla aynı fikirde olmam yani takim ruhu istiyorum
ve bunu bir kaç arkadaş ve kendimden başka kimsede görmedim. battı balık yan gider heszbı beni cok üzdü daha 24 25 yaşlarında pırıl pırıl gençlersiniz
ben 40 yasını geçmiş kocaman kadınım ben bu yasımda deli gibi çırpınıyorsam eger takımım için elimden geleni yapıyorsam herkesden aynı fedakârlığı beklemek benim hakkım bir gün kaçamak iki gün kaçamak bu bana ters. herkese iyi kilo vermeler diliyorum
Haydaaaaaaaaaaaa !
Çok uzun uzun yazdım , dönüp okudum ve hepsini sildim .
Tek söyleyeceğim şey ; şaşkınım ve takım ruhu isteyenlerin(!) takıma hadi ben gidiyorum eyvallah diyerek veda etmelerini aklım almıyor. 34 yaşındayım , benim bu güne kadar öğrendiğim ruh böyle bir şey değil arkadaşlar.
Nasıl bir rüzgara kapılıp gidiyorsanız , yanlış yapıyorsunuz .
Takımda henüz deneme sürecinde olan bir arkadaş battı balık yan gider dedi diye mi başka takım tercih ediyorsunuz ? Bir diğer arkadaşımız 2 hafta üst üstte kilo aldı diye mi ?
Öteki sürekli kaçamak yapıyor diye mi?Başkası az giriyor diye mi ? Bir diğeri hastaydı ve ipin ucunu kaçırdı diye mi ?
Hayır anlamıyorum neden yani ?
Bu yukarıda yazdıklarım olduğunda kimsenin emeklerine zeval gelmiyor ki , azmeden ve çabalayan yine kilosunu veriyor ve karşılığını alıyor. Yok emek karşılığı listeye girmekse sadece , yorumsuz kalıyorum !
Çok üzüldüm .
Yukarıda yazdıklarım ne kadar sert gözüküyorsa , sizden bir halt olmayacak ben ayrılıyorum demek ( ben o sözlerden sadece bunu anladım ) de o kadar sertti .
canım benim biraz önce gökceylede konuştuk bu konuyu benim anlatmak istediğim takımda kurallar vardır uyulması için konulan uyursın yada uymazsın insanın vijdanına kalmış bir sey. benim şahsen hiç kimseyle problemim yok sorun yazılan yazıdaki lakayıtlık burda hepimiz samimiyiz ama kimse kimseyle lavbali değil kuzum . başka bir takıma gitmek aklımın ucundan dahi geçmedi benim ilk göz ağrım 4. takım hepte öyle kalıcak hepinizi ayrı ayrı cok seviyorum. gecen günlerde arzu ile ufak bir problem yasamıstım ama hallettik ve ben o kadının fercekten azimli olduğunu gördüm. sonra cigdemim canım benim yazdığı bir mesajda cilolatayı elime alıyorum sonra takım aklıma geliyor aldığım yere geri koyuyorum demişti azimli ve nefsine hakım insan böyle olur. nefsini köretmek canının istediği seyi yemekle olmaz. yememmekle olur. toprağım canım benim sigarı ilk bıraktığı günlerde hepimiz o na kol olduk kanat olduk o da azm etti bıraktıdiyeceğim suki arkadaşlar hevessiz ve gönülsüz kilo vermek isteyenler bizim takıma gelmesin takım performansını düşürmesin .
pegasusu cok iyi anlıyorum ve benimde canım cok sıkıldı sabah gerberanın yazısını okuyunca. kısaca lafın özü bizim hayır demimiz önemli değil kişi kafasında bitiricek bazı şeyleriBak zeynepcim , hevessiz ve gönülsüz olanlar takıma gelmesin demek başka bir şey , ki bunun içinde oy hakkımız var zaten , hayır denildi mi alınmıyor biliyorsun ; bende sevgili kaptanım gibi düşünüyorum ve takım ruhu istiyorum diyerek takımdan ayrılmak başka bir şey.
Bak yazdığın şey , topraksın benle ya da kardeşimle bir sorun mu var diye düşünmesine sebeb oldu , benim biraz dik cümleler kurmama sebeb oldu , eminim senin tavsiyenle gelen arkadaşların üzülmesine sebeb oldu . Fevri karar verme arkadaşım .
Sana ilk mesajımda yazdım , okuldayken sınıfın en çalışkanı sen isen , tembel öğrenci yüzünden sınıfı terk mi ediyordun ? Hyaır . Sene sonunda o sınıfta kalıyordu sen takdir alıyordun .
Açıkcası motivasyon ise kimsenin yediği poğaça benim motivemi bozmaz , sadece uyarırım arkadaşımı. Herkes hiç hatasız menüsünü uygulayacak irade de olsa takım olarak birbirini motive edip destek olmanın manası nerede kalıyor , bende bunu anlamıyorum.
Neyse , canım sıkıldı . İşin özeti bu .
zeynep ne oldu sana anlamadim ben,biri kacamak yapti diye takimmi birakilir,sonucta kurallar geregi cezasi verilir,o da ceker budur yani olmasi gereken
ayrica benim takim ruhuna söyledigim hic bir kelime yok,benim istedigim var olan kurallarin uygulanmasi,bu uygulanmadigi takdirde ben eksigi kendimde görüyürum,buydu yani demek istedigim,sanirim ekndimi tam olarak ifade edecek kelimeleri bulamiyorum ve konu bambaska bi yere dogru gidiyor
ben bu konuyu aksam konusmak istemistim,mademki herkes fikrini yaziyor bende topraks in dedigi gibi rahatsiz oldugum konulari isim vererek yazayim,ki kimse zan altinda kalmasin ve ne demek isedigim tam olarak anlasilsin
ilk olarak mesaj sayisindan baslayayim
kurallar egregi haftada 49 mesaj zorunlulugu var,bana göre bu bile az ama topraks in bende yeri cok büyük oldugu icin eftelyada is yerinde gelemediginde 49 a karar kildik
mesaj konusunda rahatsiz oldugum isimler
eftelya
rapunzel
gerbera(deneme süresinde oldugundan daha fazlasini bekliyorum acikcasi)
zeynep
büyümeyenmayby
pokemon
bahar
simdi kizlar yukardaki üyeler biz 49 u gectik diyebilirsiniz,hemen konuyu aciklayayim
eftelya cnm,senin mesaj sayin hemen hemen her hafta eksik kaliyor,bu haftaki mesajlarina baktim 16
simdi sen dicenki ben is yerinden giremiyorum,tamam cnm,ben anliyorum seni,tabiki isin önemli ama ablana bakiyorum,eve pc götüryor ki konudan uzak kalmasin,sende aksamlari sohbete dahil olarak eksik mesajlarini tamamlayabilirsin
rapunzel ve gerbera,simdi siz diceksinizki biz mesaj sayimizi doldurduk,haklisiniz fakat sizin yogun bir misafir trafiginiz oldugundan gündüz sohbete dahil olamiyorsunuz,aksam geldiginizdede ündüzü cevaplayana kadar aksami kaciriyorsunuz,ben bundan rahatsizlik duyuyorum,yok misafiri birak gel burda otur diyemem ben size,kendinize bir düzen kurabiolirsiniz yanliz
özellikle rapunzel sana söylemek istedigim bisey var,takima ilk alindiginda sohbetin iyidi,gündüzde geliyordun,konu kacirmioyrdun ve ben menundum senden,ne zamanki ameliyat oldun,takimdan uzaklastin,eger baska bir sorun varsa bunuda bildir konusalim lütfen
zeynep cnm,senin cabalarinda gercekten süphem yok yanliz sende son zamanlarda sadece aksam sohbetlerine dahil oluyorsun,bu bende ne oldu sorusunu uyandirdi,gündüz gelememenle ilgili bir sorun varsa lütfen bunu bize bildir ki bizde caresini bulmaya calisalim
büyümeyenbayb cnm bi ara dedin evde net yok,bi kere is yerinde sorun var,tamam cnm,is yerine bisey diyemem,sonucta sende orda calisan bir iscisin,isi birak gel diyemem,yanliz takima ilk katildiginda seninde katilimin gündüzleri daha fazlaydi,kaldiki aksamlari bile seni göremiyoruz
pokemon ayni seyleri sana söylicem cnm,gercekten sende son zamanlarda bir sogukluk hissediyorum,sanki usanmissin gibi bir his uyandi bende,hizlica yorum yapip cikma gördüm,nedenini bizimle paylaski sorun bizdeyse bunu caresini bulmaya calisalim,
bahar cnm,seninde gündüz gelem sorunun vardi bunu cözdün,tesekkürler,sana söylicem sey beslenmenle ilgili,ben eminimki sen istesen öglen yemegine evden götürme konusunda care bulursun,bu konuda biraz kolayina kaciyorsun sanki,lütfen sende artik bir düzen oturt kendine
simdi diger konu olan ögün atlamaya geciyorum.tek tek isim yazmayayim,bunu hemen hemen herkes bi kac defa yapti,bunlar istisna tarafi ve buna bisey demiyorum,yanliz ben takim olarak bundan sonra ögün atlayana uyari verecegim diyorum(ana ve ara ögünler ikisinede),sonrada ya arada 3-5 findik yemedi diye uyari verme diye bir ses konusuyor icimden,tamam diyorum,ve ben tamam dedikce bakiyorumki aralarda azalmis,kizlar bunun caresini ben bulamadim,bu konuda herkes fikrini söylesin lütfen,eger kural gereksiz diyorsaniz kurali kaldiralim,yok kural yerinde olmus diyorsaniz kendimizi toparlayaim lütfen
aus cnm sen bir mesajinda bizmi yeterli olmuyoruz demissin,simdi yukardaki seyler uygulanmadigi zaman ben kendimde sorun ariyorum,defelarca bu konuda konusuldu cünkü,her defasinda herkesin ortak karari düzelir oldu,düzelme olmayinca sorunu kendimde aradim bende,sorun bende yani bu durumda
kimse hic bir yere gitmiyor ayrica bu yazilanlari okuduktan sonra herkes cevabini yazssin lütfen,ortak bir karar verelim ne yapilacagiyla ilgili,verieln kararada uymayana uyari verelim diyorum,sizde kabul etsenizde,etmesenizde bunu bildirin lütfen,verilmeyen her cevabi kabul edilmemis sayacagim,ona göre kurallarda düzenleme yapacagim...
kaptanlik konusuna gelince nbu verilen karara her ne olursa olsun uyulacaksa tamam kizlar hedefime kadar kalirim,yok yine aksamalar olursa kusura bakmayin kizlar ben birakirim bu isi..
hastalik,aile ici bazi sorunlar oldugunda zaten göz yumuluyor,bunun harici herkes kendine bir düzen kursun lütfen..
benimle ilgili herhangi bir uyariniz varsa bunuda bildirin kizlar,ister kizin,ister yumusak bir dille uyarin ama söyleyin,sonucta bende eksiklerim varsa bilip bunlari tamamlamak isterim..
eger kirilan varsa kusura bakmayin arkadaslar,gercekten konusmadikca ipin ucu kaciyor...
canım benim herseyi cok güzel açıklamışın ve ne karar alırsanız hepsine tamam diyorum ben bu yola sizinle çıktım ve sonuna kadar sizinle varımzeynep ne oldu sana anlamadim ben,biri kacamak yapti diye takimmi birakilir,sonucta kurallar geregi cezasi verilir,o da ceker budur yani olmasi gereken
ayrica benim takim ruhuna söyledigim hic bir kelime yok,benim istedigim var olan kurallarin uygulanmasi,bu uygulanmadigi takdirde ben eksigi kendimde görüyürum,buydu yani demek istedigim,sanirim ekndimi tam olarak ifade edecek kelimeleri bulamiyorum ve konu bambaska bi yere dogru gidiyor
ben bu konuyu aksam konusmak istemistim,mademki herkes fikrini yaziyor bende topraks in dedigi gibi rahatsiz oldugum konulari isim vererek yazayim,ki kimse zan altinda kalmasin ve ne demek isedigim tam olarak anlasilsin
ilk olarak mesaj sayisindan baslayayim
kurallar egregi haftada 49 mesaj zorunlulugu var,bana göre bu bile az ama topraks in bende yeri cok büyük oldugu icin eftelyada is yerinde gelemediginde 49 a karar kildik
mesaj konusunda rahatsiz oldugum isimler
eftelya
rapunzel
gerbera(deneme süresinde oldugundan daha fazlasini bekliyorum acikcasi)
zeynep
büyümeyenmayby
pokemon
bahar
simdi kizlar yukardaki üyeler biz 49 u gectik diyebilirsiniz,hemen konuyu aciklayayim
eftelya cnm,senin mesaj sayin hemen hemen her hafta eksik kaliyor,bu haftaki mesajlarina baktim 16
simdi sen dicenki ben is yerinden giremiyorum,tamam cnm,ben anliyorum seni,tabiki isin önemli ama ablana bakiyorum,eve pc götüryor ki konudan uzak kalmasin,sende aksamlari sohbete dahil olarak eksik mesajlarini tamamlayabilirsin
rapunzel ve gerbera,simdi siz diceksinizki biz mesaj sayimizi doldurduk,haklisiniz fakat sizin yogun bir misafir trafiginiz oldugundan gündüz sohbete dahil olamiyorsunuz,aksam geldiginizdede ündüzü cevaplayana kadar aksami kaciriyorsunuz,ben bundan rahatsizlik duyuyorum,yok misafiri birak gel burda otur diyemem ben size,kendinize bir düzen kurabiolirsiniz yanliz
özellikle rapunzel sana söylemek istedigim bisey var,takima ilk alindiginda sohbetin iyidi,gündüzde geliyordun,konu kacirmioyrdun ve ben menundum senden,ne zamanki ameliyat oldun,takimdan uzaklastin,eger baska bir sorun varsa bunuda bildir konusalim lütfen
zeynep cnm,senin cabalarinda gercekten süphem yok yanliz sende son zamanlarda sadece aksam sohbetlerine dahil oluyorsun,bu bende ne oldu sorusunu uyandirdi,gündüz gelememenle ilgili bir sorun varsa lütfen bunu bize bildir ki bizde caresini bulmaya calisalim
büyümeyenbayb cnm bi ara dedin evde net yok,bi kere is yerinde sorun var,tamam cnm,is yerine bisey diyemem,sonucta sende orda calisan bir iscisin,isi birak gel diyemem,yanliz takima ilk katildiginda seninde katilimin gündüzleri daha fazlaydi,kaldiki aksamlari bile seni göremiyoruz
pokemon ayni seyleri sana söylicem cnm,gercekten sende son zamanlarda bir sogukluk hissediyorum,sanki usanmissin gibi bir his uyandi bende,hizlica yorum yapip cikma gördüm,nedenini bizimle paylaski sorun bizdeyse bunu caresini bulmaya calisalim,
bahar cnm,seninde gündüz gelem sorunun vardi bunu cözdün,tesekkürler,sana söylicem sey beslenmenle ilgili,ben eminimki sen istesen öglen yemegine evden götürme konusunda care bulursun,bu konuda biraz kolayina kaciyorsun sanki,lütfen sende artik bir düzen oturt kendine
simdi diger konu olan ögün atlamaya geciyorum.tek tek isim yazmayayim,bunu hemen hemen herkes bi kac defa yapti,bunlar istisna tarafi ve buna bisey demiyorum,yanliz ben takim olarak bundan sonra ögün atlayana uyari verecegim diyorum(ana ve ara ögünler ikisinede),sonrada ya arada 3-5 findik yemedi diye uyari verme diye bir ses konusuyor icimden,tamam diyorum,ve ben tamam dedikce bakiyorumki aralarda azalmis,kizlar bunun caresini ben bulamadim,bu konuda herkes fikrini söylesin lütfen,eger kural gereksiz diyorsaniz kurali kaldiralim,yok kural yerinde olmus diyorsaniz kendimizi toparlayaim lütfen
aus cnm sen bir mesajinda bizmi yeterli olmuyoruz demissin,simdi yukardaki seyler uygulanmadigi zaman ben kendimde sorun ariyorum,defelarca bu konuda konusuldu cünkü,her defasinda herkesin ortak karari düzelir oldu,düzelme olmayinca sorunu kendimde aradim bende,sorun bende yani bu durumda
kimse hic bir yere gitmiyor ayrica bu yazilanlari okuduktan sonra herkes cevabini yazssin lütfen,ortak bir karar verelim ne yapilacagiyla ilgili,verieln kararada uymayana uyari verelim diyorum,sizde kabul etsenizde,etmesenizde bunu bildirin lütfen,verilmeyen her cevabi kabul edilmemis sayacagim,ona göre kurallarda düzenleme yapacagim...
kaptanlik konusuna gelince nbu verilen karara her ne olursa olsun uyulacaksa tamam kizlar hedefime kadar kalirim,yok yine aksamalar olursa kusura bakmayin kizlar ben birakirim bu isi..
hastalik,aile ici bazi sorunlar oldugunda zaten göz yumuluyor,bunun harici herkes kendine bir düzen kursun lütfen..
benimle ilgili herhangi bir uyariniz varsa bunuda bildirin kizlar,ister kizin,ister yumusak bir dille uyarin ama söyleyin,sonucta bende eksiklerim varsa bilip bunlari tamamlamak isterim..
eger kirilan varsa kusura bakmayin arkadaslar,gercekten konusmadikca ipin ucu kaciyor...
canım benim herseyi cok güzel açıklamışın ve ne karar alırsanız hepsine tamam diyorum ben bu yola sizinle çıktım ve sonuna kadar sizinle varım
Bak zeynepcim , hevessiz ve gönülsüz olanlar takıma gelmesin demek başka bir şey , ki bunun içinde oy hakkımız var zaten , hayır denildi mi alınmıyor biliyorsun ; bende sevgili kaptanım gibi düşünüyorum ve takım ruhu istiyorum diyerek takımdan ayrılmak başka bir şey.
Bak yazdığın şey , topraksın benle ya da kardeşimle bir sorun mu var diye düşünmesine sebeb oldu , benim biraz dik cümleler kurmama sebeb oldu , eminim senin tavsiyenle gelen arkadaşların üzülmesine sebeb oldu . Fevri karar verme arkadaşım .
Sana ilk mesajımda yazdım , okuldayken sınıfın en çalışkanı sen isen , tembel öğrenci yüzünden sınıfı terk mi ediyordun ? Hyaır . Sene sonunda o sınıfta kalıyordu sen takdir alıyordun .
Açıkcası motivasyon ise kimsenin yediği poğaça benim motivemi bozmaz , sadece uyarırım arkadaşımı. Herkes hiç hatasız menüsünü uygulayacak irade de olsa takım olarak birbirini motive edip destek olmanın manası nerede kalıyor , bende bunu anlamıyorum.
Neyse , canım sıkıldı . İşin özeti bu .
o zaman herkes takım kurallarına uyucak diyelim daha cok sorumluluk diyorsan ben her seye varım bunu takıma ilk alındıgımdada söylemiştim.bu cevabi kabul etmiyorum zeynepcigim,bu sekilde yazilan her mesajda top bende kaliyor ve verdigim kararlara uyulmuyor,lütfen sen kendi yorumunu yazarmisin...
takım ruhunu sen yazında cok güzel açıklamışın canım benimde anlatmak istediğim oydu zatenHelincim canım , Kaptan olarak koyduğun ve bizimde kabul ederek geldiğimiz tüm kuralları uygulama da sorun yaşamamam lazım . Burada bir sorun yaşadıysan eğer bu konuda , bu araya giren hatır gönül , sohbet vs.. yüzündendir.
Kural ne diyor en az 49 mesaj mı ? Kurala uymayana spor cezası mı veriliyor ? Kişi zaten 250 mekik çekmeyi göze alarak bu kuralı ihlal ediyor. O zaman uyarı cezası gelsin yanında , 3 uyarıyı tamamlayan takımdan diskalifiye edilsin . Lamı cimi olmasın ( hastalık gibi özel nedenler dışında)
Kural ne diyor ana ve ara öğünlere dikkat et 3 ana en az 1 ara öğün ye . Yemeyene aynı uyarı sistemi gelsin o zaman , 3 uyarı da yine diskalifiye .
Ama şunu da unutmayın ki ; diskalifiye olmamak için araya yemediği bir elmayı sıkıştırmak ve yazmak hiç zor değil. Bu kadar katı kurallar, ola ki insanları buna yönlendirirse , takımı asıl ayakta tutan samimiyetten eser kalmaz . Bu benim şahsi kanaatim.
Eeee o zaman ne yapacağız derseniz ?
Ben aslında sorunu anlamış değilim ki çözüm üreteyim . Bence takım ara ara kaçamaklarla yolunda gidiyor. Biraz öncede yazdım , aramızda herkes bir diyet listesine harfi harfine uyabilecek irade de ise ; takım olmanın ve birbirine güç ve destek vermenin mantığı ne ?
Kendi adıma uymadığım kural yok , kaçamak yapıyorsam da cezasını çekiyorum ki kuralda böyle diyor. Kaptan olarak haftalık bir raporun olsun zihninde. O hafta mesajını eksik gördüğün ya da kaçamağını fazla gördüğün üyeye , buradan cezasını yaz ama özelden de kişiye özel bir yazı yaz. Ben olsam öyle yapardım yani. Bu hem kişiyi fazlaca rencide etmez hem de kendini toparlmasına vesile olur. Yok aynı şekilde devam ediyorsa , diskalifiye olur . Bu kadar basit . O kişide deli değil ya , hem haftalarca hiç bir kurala uymayacak hem takımda olacak . Zaten uymuyorsa ona ayrılır.Takımda adı kalana madalya verilmiyor.
Takım ruhu sözüm sana değildi bu arada .Zeynep için yazmıştım onu .
Seninde kaptanlık ayrılma nedeni olarak ilk önce takımın başında olamayacağını ve yeterli gelmediğini belirtmen ardından da takımın başarısını yeterli bulmadığını söylemem üzerine ''bizden memnun değilsin '' o zaman dedim .
Sen bu takıma gerekli zamanı ayırmaya devam edebileceksin eskisi gibi , bir kaç kural değişikliği ile bence vatan millet meselesi haline gelen bu küçük kriz aşılır.
pegasusu cok iyi anlıyorum ve benimde canım cok sıkıldı sabah gerberanın yazısını okuyunca. kısaca lafın özü bizim hayır demimiz önemli değil kişi kafasında bitiricek bazı şeyleri
sen nefsini köreltmek istiyorum cezama razıyım de kurallara uyma yok böyle bir sey arkadaşım ve ben o gencecik kızı rencide etmek istemedim ama yanlısını kendi de anladı
sorunum kimseyle değil benim yanlış anlaşılmasın uyulmayan kurallarla ki hepimizi kaptan takıma alırken kuralları tek tek söyledi yazdı ve kabul edip geldik.
o zaman herkes takım kurallarına uyucak diyelim daha cok sorumluluk diyorsan ben her seye varım bunu takıma ilk alındıgımdada söylemiştim.
bol paylaşım istiyorum eskiden olduğu gibi sayfalar dolusu mesajlar okumak istiyorum ki burası benim stres atma yerim kendimi sarj edilmiş telefon gibi hissediyorum buraya gelince ama olumsuz seyler görmekte istemiyorum motivasyonum bozuluyor gücüm düşüyor kaptanım
Hayır demen nasıl önemli değil zeynepcim , çoğunluk hayır derse o kişi zaten takıma alınmaz . Ama bir kişiye de bir gün battı balık dedi diye , neyse ...
Bak ne güzel yazmışsın , olumsuz şey görmek istemiyorum , motivasyonum bozuluyor diye .
Senin olumsuz dediğin şey '' birinin poğaça yemesi , çikolata yemesi '' , benim olumsuz dediğim şey takım arkadaşımın gelip '' ben gidiyorum , takım ruhu yok burada '' demesi.
Ne yapacağız şimdi zeynebim ? Sende benim motivasyonumu bozdun bugün , gidip stresten buzdolabına yapışsam şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?