Kızlar gün içinde ne kadar karpuz tüketmeliyiz, kalorisi nedir acaba?
Iyi günler,listemi yazip gecmise bakayim
Sabah
1 dl ekmek,1 yumurtali salata
Ara
1 cay bardagi kefir,1 seftali
Öglen
3 adet pirzola,2 dl ekmek,salata,ayra,(piknikteydik)
Ara
5 findik,2 kayisi
Aksam
1 kase yayla corbasi,salata
Su
3 e yakin
Spor
1 saat stepper,30 dk zumba,300 mekik
Sayin takim kaptani burda okullar 2 haftaligina tatile girdi ve biz cuma günü Ispanyaya gidecegiz 1 haftaligina.Bende hem izinli yazilmak istemedigimden,hemde bu hafta mezun olmak istedigimden yarin ve persembe günü ayran detoksu yapmak istiyorum.Böylece hedefimi yakalayacagima inaniyorum.Bilginiz olsun istedim...
aslında güzelmiş akşam olmayaymış..merhabalar;
Dün akşam geçmişe gidip gündüz yazılanlara yorum yapamadım çünkü bizim evdeki internet kablolarında yine sorun olmuş. İnterenete giremedim. Bugün elimden geldiği kadar takip etmeye çalışacam ama işyerinden de eskisi gibi giremiyorum artık. Ay başında telefonumdan internete girebilmek için tarifemi değiştiricem, en rahatı öyle olacak galiba.
dün yediklerim
SAbah
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 çay kaşığı bal
Ara
Yok
Öğlen
2 küçük karnıyarık
1 kase cacık
1 yemek kaşığı pirinç pilavı
Ara
3-4 erik
Akşam
2 kaşık semizotu
3-4 kaşık tavuk sote
1 kaşık pirinç pilavı
3 kaşık yoğurt
Gece ( 20:00 da ) ( günün itirafı )
4 hurma
2 cici bebe
1 tane de yulaflı bisküvi
Spor
100 mekik
100 twist
30 ar tane çeşitli plates hareketleri ( toplam 30 dk )
su 2 lt
Iyi günler,listemi yazip gecmise bakayim
Sabah
Ara
Öglen
Ara
5 findik,2 kayisi
Aksam
Su
3 e yakin
Spor
Sayin takim kaptani burda okullar 2 haftaligina tatile girdi ve biz cuma günü Ispanyaya gidecegiz 1 haftaligina.Bende hem izinli yazilmak istemedigimden,hemde bu hafta mezun olmak istedigimden yarin ve persembe günü ayran detoksu yapmak istiyorum.Böylece hedefimi yakalayacagima inaniyorum.Bilginiz olsun istedim...
Insallah bitecek cnm,birazdan bulup yazarim nasil oldugunu ama sok diyetler yasak oldugundan yapabilirmisin bilmiyorum,ben cok mezun olmak istedigimden artik tartida hedefimi görmek istiyorum,zaten pek biseyde kalmadi...aaaaaaaaaa bitiyormu.ne güzel.canım ayran detoksu nasıl oluyor...:26:
teşekkürler canım iyiyim ne olduğunu anlamadım yemekmi fazla geldi anlamadım bir baktım kalktı miğde yoksa çok iyiyim.
YOOOOO toplamda 1 günde 4,5 dilim yedim.sabah yarım öğle akşam 2 şer dilim.
Insallah bitecek cnm,birazdan bulup yazarim nasil oldugunu ama sok diyetler yasak oldugundan yapabilirmisin bilmiyorum,ben cok mezun olmak istedigimden artik tartida hedefimi görmek istiyorum,zaten pek biseyde kalmadi...
tamam cnm,bir an bana fazla gelmis galiba
bide resmine baktim,cok hossun
aslında güzelmiş akşam olmayaymış..
güzel olmuş canım.ayran detoksu nasıl yaptınmı daha önce işe yarıyomu bendemi yapsam bi kere ...
ıı ıhhhh yasak :))))aslında güzelmiş akşam olmayaymış..
güzel olmuş canım.ayran detoksu nasıl yaptınmı daha önce işe yarıyomu bendemi yapsam bi kere ...
çok güzel çıkmış pembeliiiiiiii, gayet iyi görünüyorsun
sayın kaptanım ve takım arkadaşlarım... haftada yalnızca bir gün dondurma, sütlü tatlı, çok büyük olmamakla beraber çikolata .... vb. gibi yasak olan şeylerden yememize izin verilsin istiyorum. izin verilen gün harici yenildiğinde de ceza konsun... ama malum yaz aylarına geldik tatlı dondurma ihtiyacı var vücudumuzun o yüzden bu teklifimi değerlendirmenizi öneriyorum...
bilgi ve görüşlerinize sunarım
menü güzel sporda oldukça güzelIyi günler,listemi yazip gecmise bakayim
Sabah
Ara
Öglen
Ara
5 findik,2 kayisi
Aksam
Su
3 e yakin
Spor
ben de merak ettim, karpuz mevsimi geliyor:))Kızlar gün içinde ne kadar karpuz tüketmeliyiz, kalorisi nedir acaba?
beni bekle anacum sana da ödül geliyor birazdan. AZ SONRA AZ SONRA :))))))merhabalar;
Dün akşam geçmişe gidip gündüz yazılanlara yorum yapamadım çünkü bizim evdeki internet kablolarında yine sorun olmuş. İnterenete giremedim. Bugün elimden geldiği kadar takip etmeye çalışacam ama işyerinden de eskisi gibi giremiyorum artık. Ay başında telefonumdan internete girebilmek için tarifemi değiştiricem, en rahatı öyle olacak galiba.
dün yediklerim
SAbah
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 çay kaşığı bal
Ara
Yok
Öğlen
2 küçük karnıyarık
1 kase cacık
Ara
3-4 erik
Akşam
2 kaşık semizotu
3-4 kaşık tavuk sote
1 kaşık pirinç pilavı
3 kaşık yoğurt
4 hurma
2 cici bebe
Spor
100 mekik
100 twist
su 2 lt
HEMEN KOYVERME DAHA KAÇ GÜN VAR BEN Bİ DE REGL OLDUM ŞİMDİDEN ARTIDAYIM CUMAYA KADAR İNMESİ İÇİN DUA EDİYORUM :))))duygusal açlık olduğunu sürekli tekrarla kendine herşey yoluna girer zamanla sen kilo aldığınla kalırsın..
sabah yok ama geri kalanı fena olmamış.
güzel olmuş canım..
menü spor güzel..
güzel olmuş canım..yeşil çayı her sabah içiyosun sanırım bendemi öyle yapsam acaba.
güzel olmuş.sen kilo vercen bu hafta ben almazsam iyi:44:
biraz fazlamı ne ceza aldınmı bakıyım hıııı
güzel olmuş canım..
çok dengesiz olmuş ama hasta olduğun için sanırım..
bu ay fazla nöbetim işteki sorunlar yüzünden öğrenci nöbeti tutuyorum bu ay yani 10 tane nöbet onun dışında işe gitmiyorum 1 aylık mesaimi nöbetle dolduruyorum..
yok yapmak istediğimden değil öğrenmek istedim ilk defa ayran detoksu duydum ondan.inşallah tartıda görürsün istediğin hedefi.
teşekkür ederim.öyle sizler için bir poz çektim kilom hakkında görüşlerinizi bekliyorum.
ıı ıhhhh yasak :))))
dondurma kornet olunca işler değişiyor onun kalorisi çok fazla, sütlü tatlıya ben karşı değilim listelerde oluyor zaten, ama bunu standarda bağlamak doğru olmaz, ödül almak için çaba gösteriniz o zaman eftelya hanımmm
menü güzel sporda oldukça güzel
ben de merak ettim, karpuz mevsimi geliyor:))
beni bekle anacum sana da ödül geliyor birazdan. AZ SONRA AZ SONRA :))))))
HEMEN KOYVERME DAHA KAÇ GÜN VAR BEN Bİ DE REGL OLDUM ŞİMDİDEN ARTIDAYIM CUMAYA KADAR İNMESİ İÇİN DUA EDİYORUM :))))
Eki Görüntüle 716981 bu resimde eltimin düğününde geçen yıl 5 mayısta çekmiştim ekim ayındada bu şekildeydim birde korse takmıştım güya burda 73 kg dım.ekimden bu yana ufakta olsa değişim geçirdim sanırsam.
dondurma kornet olunca işler değişiyor onun kalorisi çok fazla, sütlü tatlıya ben karşı değilim listelerde oluyor zaten, ama bunu standarda bağlamak doğru olmaz, ödül almak için çaba gösteriniz o zaman eftelya hanımmm
fark tabiki belli oluyor,dahada incelip kaynanayi catlatirsin bu gidisle
Menun cok duzensiz canim ama sebebi vardünkü menümü yazıyım
sabah yok dün dışarı çıktık kalktık hemen çıktık gittik sofrayı hazırladık derken öğlen oldu zaten
öğlen 1 dilim börek 5 tane sarma 1 bardak çay
ara 5-6 tane dut
ara 1 kutu süt küçük
akşam domates az peynir 4 zeytin çay 2 dilim ekmek
ara 1 bardak süt
spor yapamadım ama tüm gün bahcede baya yorldum :)
su 3 lt
Guzel bilgiler tesekkurler caninYemeğe tuz ile başlanırsa beyin tarafından gönderilen bir uyarı sayesinde,midede mukus denilen sindirimi kolaylaştırıcı bir tabaka oluşturduğunu ve midenin sindirime hazırlıksız yakalanmasını önlediğini
Yemek yerken yerde oturarak sol ayağı katlayıp sağ ayağı karna çekerek oturulup yenildiğinde, su ile doldurulmuş balon şeklinde olan midenin çıkış kısmını kapatarak yenilen gıdanın tam sindirilmeden bağ ırsaklara kaçmasını önleyeceğini ve mide dolunca da doygunluk hissi vererek çok fazla yemeden kalkılacağını
Yemek yerken yemeğin ortasında su içildiğinde içilen suyun yenilen gıdaların sindirilmesine, gerekli vitaminlerin emilmesine katkıda bulunduğunu ve midede doygunluk hissi vererek az yemeye vesile olduğunu
Oturularak ve en az 3 yudumda içilen su, dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini artırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını artırarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğunu..
Uyurken sağ yana dönüp yatıldığında solda olan kalbimizin daha rahat çalışmasına neden olarak, kalbi yormadan dinlenmiş bir vaziyette kalkılabileceğini
Tuvalete girerken sol ayakla ilk adım atıldığında kaygan olan zeminde ayağın kayması durumunda sola göre daha güçlü olan sağ ayağın düşmeyi engelleyerek vücudu dengelediğini..
Banyo yaptıktan sonra ayaklara soğuk su dökmenin kan dolaşımını hızlandırıp sıcak sudan dolayı genleşmiş olan damarların içindeki kanın aktivasyonunu artırarak tansiyon düşüklüğünü önlediğini ve savunma mekanizmasını güçlendirdiğini
Kesintisiz uyunan uzun gece uykularının, damarlarda vazodilatasyona neden olduğunu, uyku ortalarında kalkıp el yüz yıkamak (ör: abdest almak) az yorucu egzersizler yapmanın (ör: teheccüd namazı) vazodilatasyonu engellediğini ve daha zinde kalkılabileceğini
Bütün bunların, 1600 sene evvel Peygamberimiz (sav) in yaptığı
ve ümmeti için de tavsiye ettiği sünnet-i seniyyeler olduğunu..
Guzel canim menun genelde birer isirik birer lokma olmus hep :)Bugüki listemi yazayım sonra yarım saat düşüsem hatırlamıyorum
Sabah
domates peynir 2 dilim ekmek zeytin yerine azcık yağ gezdiriyorum
ara
sade kahve içtim yanına damla çikolata çıkarmış çok canım çekti azcık yedim onun için başka bişey yemedim
öğlen
2 kepçe yeşil mercimek 2 dilim ekmek domates
ara
yürüyüşe çıkmıştık birine uğradık kurabiye tattırdı 1 ısırık yedim o yüzden yiyemedim
akşam
4 kaşık bulgur salata buğday çorbası tavuklu (çorbanı biraz tadına baktım çok içmedim)
ara
1 bardak süt
spor
1 saat yürüyüş
evde hareketler yaptım bide bacak hareketleri falan
su 3lt
Sabah klasik diger ogunler dengeli canim aradaki borek disindagünaydın hanımlarrrr menümü yazıyım öncelikle
sabah
çeyrek simit
peynir
çay
ara
küçük bir parça tahinli çörek (1-2 lokma)
kahve
öğle
tavuk
salata
yoğurt
ara
kiraz
akşam
yarım dilim tam buğday
menemen
ara
5-6 tane yeşil erik
2lt su
yarım saat bisiklet
Saksuka karisik kizartma olmuyomu canim aksam aksam agir degilmi spor guzelGünaydınnnnnnnnnnnnn , uyuyor musunuz huuuuuuuuuuu
Hemen menümü yazayım , çıkıyorum . Kahvaltıda arkadaştayız
Sabah:
1 fincan yeşil çay ve kepek ekmeli yağsız tost
Bol maydanoz
3 zeytin
Ara:
5 kuru kayısı / yağsız süt
Öğle:
1 dilim kepek ekmek
5 kaşık menemen
Yağsız yoğurt
Ara:
1/2 muz ve 2 yulaflı bisküvi
Akşam:
3-4 çatal şakşuka:26:
Yağsız yoğurt
1 dilim ekmek
Ara:
1 kase kiraz
1 saat sabah yürüyüşü .
3 litre kadar su .
Bugun engel oldum canim biraz daha toparladim kendimi ama sadece diyet konusunda
Bende menemen yedim dün ama öğlen .Afiyet olsun canım sana da
Akşam sadece buğday salatası çok az olmuş , onun dışında öğlende salata olabilirmiş.
Kendine engel ol canım , olamıyorum evresi en fazla bir gün sürer , alışkanlık haline getirme lütfen .
Bu tür evlilik öncesi hazırlık döneminde çok çift ayrılık yaşıyor maalesef. Aileler biraz daha sağduyulu davranana kadar sizde hep arayı yumuşatacak şekilde davranın , olayları tartışmalarla daha büyük hale getirmeyin tatlım.
Guzel canim menun ve sporungünaydıııııııııınnnn kızlaaaaaaaaarrrrrrrrrr
dünkü menüm
sabah
nesfit+süt
ara
3 kuru kayısı
7-8 badem
öğlen
kepekli dil peynirli sandviç
yarım bardak şeftali suyu
ara
yarım kase nesfit+süt
3 yeşil erik
akşam
1 yumurtalı menemen
1 dilim tam buğday
su 2 lt
spor yarım saat jillian 2. level+ gündüz bol yürüyüş
Bende seni optummmHadi çıktım ben , öpüyorum hepinizi
Gelince görüşürüz
Gecmis olsun canim ogle ve aksam agir olmusherkese günaydın... dünkü menüm 20.05.2013 pazartesi,
sabah:
1 adet haşlanmış yumurta,
yarım dilim kepek ekmek,
1 domates,1 salatalık,
ara:
4 erik,2 adet çörekotlu keten tohumlu kreker arkadaşım evde yapmış diyet,
öğle:
2 dilim somun ekmek,
4-5 kaşık az kıymalı bezelye yemeği,
1 kase çorba,
ara:
1 kaysı,5 adet yenidünya,
akşam:
1 şiş tavuk,
2 dilim ekmek,(ama hepsini yemekten kalkarkalkmaz çıkardım sebebini bilemesemde çok fena oldum)
2 bardak ayran bol yeşillik,
ara:
1 kornet dondurma:18::18::18::18:cezam nedir acaba.
su 2 lt den fazla,
spor yapamadım kızlarımla uğraşmaktan geç oldu.
Oglen ekmek yemedinmi canim aksam az olmus yenidunya erigi ne oluyoGünaydın kızlar menülere yorum yaptımve kendi menümü yazabilirim
Kalkar kalkmaz; 1 bardak su
Kahvaltı; 1 dilimhellim, 1 dilim ekmek,bol yeşillik, btiki çayı
Ara; 3 kuru kayısı
Öğlen; 4 yk kıyma kavurma, 4 ykyoğurt, 2 dilim ekmek
Ara; Türk kahvesi şekersiz, 3 kuru kayısı
Akşam; 1 bardak sütle5 yk müsli, 1 dilim ekmek, birazcık peynir
ara; 5 tane yenidünya eriği
su; 3 lt
Spor;
Telden ozel mesaja giremmiyorum aksam okurum canimcanısı belektrik gitti geldi bende kaç saat oldu yorumları yazıyorum, menü kendine geldi desek daha doğru olacak, umarım tartı dediğin gibi olur :)
keyifli sohbetler canım
akşam az olmuşşşşş :) şakşuka şakşuka şakşuka şakadaşukaaaaDoyamadım tadına :))))) güzel yemek
güzel akşam mezdeke yalan oldu yine :)))
sana ayrı mesaj yazmak istiyorum arada kaynamasın fıstık
maalesef menüyü beğenmedim kendimi gördüm birden en kilolu iki kişi en düzensiz bizizGarbera gel şu kızlara nasıl zayıflanıp sağlıklı besleniliyormuş gösterelim, bu hafta gogo ile yarışıyorum haftaya eküri olalım mııı, yarış demedim bak eküri dedim kıymetini bil heeeeeee
çok beğendim bir çoğunu duymuştum zaten, paylaşımına sağlık
ben de yayılmak istiyordum koltuğa ama yine yatağa yayılmak kısmet oldu:)))
ablanla eküri olalım senin de kulaklarını ona çektiricem :)))) olmamışşşşşşşşş
biz de olucaz ne var allah allahhhhCidden çok hoş bir değişim olmuş darısı başımıza
canım zor günler geçirdiğini anlıyorum, evlilik areffesi yaşayanların ortak sendromu fıstık biz seninleyiz atlatacaksın merak etme
çok teşekkür ederim canım
şekerparem teşekkürler, kahve ısmarla da kahve deyince sigara geliyor aklıma bazenne zaman unutucam ben bunu tamamen acabaaaaa
Canim onlara o kadar cookk ijtiyacim varki ama baska spor versen ben bu moralle tobe kalkip oymamam ip atlasam olurmu yada mekik ceksemcanım benim keyifsizliğin menüne yansımış ama düzenli beslenmezsen tansiyonun daha çok düşer, şimdi sana spor ödülü vericem çünkü spor hem moraline iyi gelecek hem de sağlığına:)) ÖDÜLÜN: YARIM SAAT TEMPOLU DANS ETMEK VE MÜMKÜN OLAN İLK ANDA HUZURLU DOĞAL BİR ORTAMDA TEK BAŞINA 100 ADIMATARAK GÜLÜMSEMEK VE İÇİNDEN BEN MUTLUYUM VE ÇOK ŞANSLIYIM DİYE TEKRAR ETMEK, İYİ GELECEĞİNE EMİN OLABİLİRSİN:))))
BENİMKİ Mİ ÇOK GÜZEL EFTELYANINKİ MİBANANE BENİMKİ ÇOK GÜZEL ONUNKİ GÜZEL
GÜZEL AKŞAM EHHH OLMUŞ AMA NEYSE:)))))
EVET BAŞLA BENCE DE BİRAN ÖNCE, JİLLİAN DA GÜZEL DENEYEBİLİRSİN
CANIM MENÜN GÜZEL TAAA Kİİİİ O KORNET SENİN AKLINI ÇELENE KADAR, AFİYET OLSUN AMA YAĞ OLMASIN O YÜZDEN 350 KALORİ KENDİ SPORUNDAN HARİÇ SPOR YAPMAN GEREK
VEEE NE MUTLU SANA Kİ 31 MAYIS'A KADAR DONDURMA CEZASI ALDIN. 31 MAYISA KADAR YEDİĞİN HER DONDURMANIN İKİ KATI KALORİ CEZASI ALACAKSIN.SENİ SEVİYORUM CANISI ÖPTÜM
Ben misiri her turlu yerim canim :) kalorisi ne kadardir acebbence dondurma hariç gayet iyi menü ama dondurma da yenmezmi yazın ya hak veriyorummmm kaptan ceza verme biz de yiyelim
biraz az gibi akşam yemeği sebze falan yeseydin keşke
mısıra da bayılırım da tuzsuz yenmezki o yaw:26: kahvaltı olmaması kötü olmuş ama miden kötü sonuçta geçmiş olsun canım
Irmik helvasi vaarr :) cig kofte vaarr :) gerisi guzelgünaydınlaaaarrrr
dün sabah ılık su
1dilim ekmek peynir
domates salatalık
ara 1 avuç beyaz leblebi
öğlen tavuk derisiz ızgara
yoğurt
2 tane etsiz çiğ köfte
ara yok
akşam yeşil fasulye 2 kaşık
2 köfte
1 dilim ekmek
2 çatal irmik helvası
ara 1 avuç beyaz leblebi
su 2lt.
spor yine yok nöbetçiydim.
yeşil çay
Gecicekmi bu gunler hic bilmiyorum yaaa
Baharcım ya kıyamam sana çok stres yapma canım benimbugünlerde gelir geçer,ne günler geçirmiştik diye hatırlarsın, inan evlenince daha çok sabıra ihtiyacın oluyor... Hayırlısını iste,allah'a havale et, en güzelini o sizin için bilir ve nasip eder inşallah...Menüne yorum yapmıyorum olmamış çünkü
Güzelmiş bu ya,ilk defa dinledim çok keyiflendimm
Canım yemeğim yoktu, çocuklara kızartma yaptım bende ondan yiyemeyeceğim için böyle geçiştirmek zorunda kaldım..
Çok güzel birmenü Gonca abla
Guzel bilgiler annemde terryagini evde kendi yapar evimizin arkasinda yogurt fabrikasi var ayran daha cok ordan kaymak alip yapar hepKızlar aramızda Karatay diyeti yapan yok ama Güzel bilgiler paylaşılmış Facebook sayfasında bende sizlerle paylaşmak istedim
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yapay tatlandırıcılara da dikkat çekiyor. Karatay, "Tatlandırıcı kullananlar zehirleniyor. Kullanılan tatlandırıcılar, sofra şekerinden 600 kat daha tatlı" uyarısında bulunuyor
İŞTE ÖNERİLEN MÖNÜLER
SABAH kahvaltısında cevizi, öğle yemeklerinde etli ya da zeytinyağlı sebze yemeklerini öneren İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, akşam yemeklerinde de öğle yemeğine benzer gıdalar tüketilmesini tavsiye ediyor. Ancak, akşamları 20.00den sonra yemek yenmemesi konusunda uyarıyor. Yazı dizimizin son gününde yapay tatlandırıcılara dikkat çeken Karataya kulak veriyoruz...
YAPAY TATLANDIRICI KULLANANLAR ZEHİRLENİYOR!
Aspartam ve sakarin içermez diye pazarlanan, sükraloz bazlı tatlandırıcılar, sofra şekerinden 600 kat daha tatlıdır. 200 gram kadar tatlandırıcı, 96 kalori ve 32 gram şeker içermektedir. Bunlar obezlere, diyabetli hastalara ve kilo vermek isteyenlere öneriliyor. Oysa hastalar zararlı birçok kimyasal maddeyi tükettiklerinin farkında bile değiller. Bu hastalar, yapay tatlandırıcılarla zehirlendiklerinin farkına varmalılar. Kilo problemi olmayanlar ya da ensülin direncini kırmayı başarmış olanlar, eğer çok istiyorlarsa Konya yöresine ait olan etli ekmek (kaşar peynirsiz olarak) ya da lahmacun gibi yiyecekleri rahatlıkla tüketebilirler. Etli ekmek ve lahmacunun ekmeği mayasız ve son derece incedir. Ayrıca bol soğan, limon, maydanoz ve ayranla tüketildiği zaman gayet dengeli ve sağlıklı bir gıdadır.
AKŞAM YEMEĞİ SONRASI MUZ, YAĞ OLARAK DEPOLANIR
Meyve konusuna gelince... Mevsiminde doğal olarak (hormonsuz, kimyasal ilaçsız, GDOsuz) yetişmiş ve sağlıklı ortamda, kimyasal koruyucu maddeler sıkılmadan (mumlanıp parlatılmadan) saklanıp satışa sunulan tüm meyveler sağlıklıdır. Meyvelerin içerdiği şeker oranı, glisemik endeksini belirler. Bu nedenle meyvelerin tüketim miktarları, zamanları ve şekilleri onları vücudumuz için sağlıklı veya sağlıksız hale getirebilir. Örneğin gün boyunca başka tatlı ve şekerli bir yiyecek yememek koşuluyla sonbahar ve kış aylarında sabah kahvaltısında yenecek bir adet yerli muz, glisemik endeksi yüksek olmasına rağmen verdiği enerji gün içinde yakılabileceği için sağlıklıdır. Ancak aynı muz, akşam yemeğinden sonra tok karnına yenirse ve ardından yatılırsa, gece enerjisi fazla gelip yağ olarak depolanacağı için sağlıksızdır.
ZEYTİN EN DOĞAL MEYVE BOL YİYİN
Ülkemizde birçok kişi diyabetli olduğunu bilmeden yaz aylarında her gün yarım karpuz, 2 incir, 1 salkım üzüm ve benzerini aynı anda yemekte... Peki günde 5 öğün meyve önerisi nereden çıktı o zaman? Bu diyet önerileri şimdi tarih oldu. Ancak özellikle akşam yemeğinden sonra kiloyla meyve yeme alışkanlığı hâlâ sürüyor. Yaz aylarında öğle yemeği yerine küçük bir kâse çilek, doğal yoğurt ya da avuç içi kadar beyaz peynirle yenirse, vücut için sağlıklı olabilir. Ancak etli, sebzeli bir yemeğin üzerine koca bir dilim karpuz veya bir kâse çilek yendiğinde sağlıksız oluyor. Çünkü bu durumda vücut aldığı fazla enerjiyi direkt depo yağlarına dönüştürüyor. Domates, biber, salatalık, zeytin gibi yiyecekler, doğal meyve ihtiyacımızı karşılamaktadır. Özellikle zeytin, bol bol tüketilebilir.
Felç olma riski önlenebilir
OBEZLERDE ve diyabet hastalarında oldukça ciddi damar tıkanıklıklarını, koroner kalp hastalığını, yani kalp krizi ve inme dediğimiz felç olma olasılığını, riskini azaltmak, önlemek kendi elimizdedir. Başkasının elinde değildir! Aşırı miktarda işlem görmüş unlu, nişastalı hamur işleri ve şekerli içecekler gibi çok çabuk hazmedilen ve kan şekerini hızla yükselten karbonhidratlardan, yani yüksek glisemik endeksli yiyeceklerden uzak durmak, en kolay, en basit ve en ucuz yoldur! Yapacağımız en kolay iş, fazla meyve tüketiminden, taze sıkılmış veya fabrikasyon meyve sularının aşırı tüketiminden, şekerli içeceklerden, rafine unlardan ve hamur işlerinden, ekmekten, makarnadan ve kahvaltılık tahıllardan uzak durmaktır.
Yemeğin üstüne yenilen kuru meyve sağlıksız
EĞER gün içinde başka meyve yemediyseniz ve çok acıkmadıysanız, akşam yemeği yerine 3-4 adet gün kurusu kayısı (turuncu olanı sağlıksız), 2-3 adet kuru erik, 1 adet kuru incir gibi kuru meyveyle tüketilecek bir kâse yoğurt, yanında başka bir yemek yenmediği durumda sağlıklı olacaktır. Ancak saat 19.00-20.00ye kadar yenmiş olsa dahi yanında salatası ve ayranıyla birlikte yenen etli, sebzeli veya baklagilli bir yemeğin üstüne aynı kuru meyveler yendiğinde ve ardından uyku faslına geçildiğinde sağlıksızdır. Çünkü bu durumda vücut aldığı fazla enerjiyi direkt depo yağlarına dönüştürecektir.
1 kilo zayıflamak hasta olma riskini % 10 azaltır
SAĞLIKSIZ karbonhidratlar, şekerler ve tatlılar önce kan şekerini, sonra ensülini yükseltir. Kan şekeri ve ensülin yükseldikçe, santral sinir sistemi uyarılır, adrenalin salgılanması artar, damarlar büzüşür. Yani çarpıntı olur, tansiyon yükselir, kalp krizi, felç, böbrek hastalıkları ve göz hastalıkları oluşur. Kontrol edilemeyen hücre büyümesi başlar. Bu, kanserin başlama nedenidir, kanser hücrelerinde artış olur. Androjen (erkeklik) hormonlarının salgılanması artar, polikistik over sendromu, erken ergenlik, erkeklerde saç dökülmesi (alnın açılması) gibi belirtiler ortaya çıkar. Kanın pıhtılaşması, iç organlarda yağlanma, kilo artar. 1 kilo zayıflayınca dahi bu hastalık riskleri yüzde 10 oranında azalmaktadır.
Obezite, diyabet, kalp hastalığı genetik değildir
OBEZİTE, diyabet, kalp hastalıkları genetik değildir, iç ve dış etkenlerle ve yanlış beslenme sonucu özellikle yanlış yaşama biçimiyle artık her yaşta ortaya çıkan, genel hormonal ve metabolizma bozukluklarının klinik olarak yansımalarıdır. Bir öğünden sonra açlık hissetmeden 4-5 saat geçiremiyor ya da 1-2 saat içinde acıkıp bir şeyler atıştırmadan duramıyorsanız, bilin ki sabah kahvaltıda yedikleriniz sizin sağlığınıza zarar veriyor. Sık sık yemek metabolizmamızı hızlandırır. Ancak kan şekerimiz ve ensülinimiz de sürekli olarak yüksek kalmaktadır. Bu şekilde kısa bir süre hızlı çalışan metabolizma, yağların yakılmasını değil, yağların sürekli depoya gönderilmesine neden olur. Ara öğün yiyerek diyet yapanların, yavaş yavaş kilo almalarının nedeni, sık sık ara öğün yemelerinin sonucu kanlarında ensülin hormonunun giderek yükselmesi ve yüksek olarak kalmasıdır.
EVDE TEREYAĞI NASIL YAPILIR?
Evde mayaladığınız yoğurdun kaymağını, ortalama 7-10 gün boyunca küçük bir kavanozda biriktirin. Kaymağın acı bir tat almaması için kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Daha sonra kavanozu çalkalayarak kaymağın içindeki yağ ve suyun ayrılmasını sağlayın. Bu çalkalama, 30 dakikada bir 5-10 dakika ara vererek ortalama 60-120 dakikalık bir zaman alabiliyor. Kaymaktaki yağ ve su birbirinden ayrılmaya başlayınca kavanozu 5-10 dakika buzluğa koyun. Daha sonra kavanozun içindeki tereyağını bir kaşıkla toplayın, top şekline getirip suyunu iyice sıkın. Tereyağınız taze taze kullanımınıza hazır...
Supeeeeerrrrr bi fikiiirrr ben yazarim ama aksamlari :) eve gidim hemen excelde bi tablo yapimKızlar haftalık rapor hazırlıyorum ama bana sporları kayıt alacak bir veya iki gönüllü gerekli
yapılacak iş
her üyenin günde kaç dakika spor yapatığını kaydederek cuma günü toplam bilgisi verecek. Böylece kimin spor şampiyonu olduğunu belirleyip ödülleri dağıtacağıııızzzzzzz :)))))
Oglen ve gece fazla canim benimmerhabalar;
dün yediklerim
SAbah
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 çay kaşığı bal
Ara
Yok
Öğlen
2 küçük karnıyarık
1 kase cacık
Ara
3-4 erik
Akşam
2 kaşık semizotu
3-4 kaşık tavuk sote
1 kaşık pirinç pilavı
3 kaşık yoğurt
4 hurma
2 cici bebe
Spor
100 mekik
100 twist
su 2 lt
az menu yine pegasus insallah hedefine ulasirsin bi an once canim benimIyi günler,listemi yazip gecmise bakayim
Sabah
Ara
Öglen
Ara
5 findik,2 kayisi
Aksam
Su
3 e yakin
Spor
Tesekurler canimöglen 2 karniyarik co cnm,1 kücük yeterdi.kacamaklarida geceye birakman iyi olmamis,sen böyle gece yersen kilo vermende durur cnm benim,kusura bakma ama bu böyledir
afiyet olsun,dengeli duruyor
gecmisolsun cnm,simdi iyimisin
ekmek fazla olmus sanki:44:
aksam düzensiz olmus,sebebini yazmissin gerci..
gecmisolsun cnm
afiyet olsun
afiyet olsun,sorun suz görünüyor
düzenli olmus,afiyet olsun
sabah harici iyi görünüyor
cnm,artik diyet yapmaktan sikildim,bu hafta mezun olmak istedigim icin biraz azalttim yediklerimi.gelememe sebebim burada 2 haftaligina tatil okullar,cocuklarla ilgileniyorum,geziyoruz,birlikte zaman geciriyoruz ve aksam cok yoruldugumdan ancak etrafi toplayip,uyuyorum
sayın kaptanım ve takım arkadaşlarım... haftada yalnızca bir gün dondurma, sütlü tatlı, çok büyük olmamakla beraber çikolata .... vb. gibi yasak olan şeylerden yememize izin verilsin istiyorum. izin verilen gün harici yenildiğinde de ceza konsun... ama malum yaz aylarına geldik tatlı dondurma ihtiyacı var vücudumuzun o yüzden bu teklifimi değerlendirmenizi öneriyorum...
ewet ya cok dengessiz oldu sabahtan gezmeye gittik bide gittiğimiz yer uzak olunca öğlene kaldı kahvaltı
Aynen ablacım gerçek,3 yılda olmuş o kadar
İyiyim canım sen nasılsın?
Eee sen hiçbirşey yememişsin ki :26:
benimkilerdekavgayla ağlaya ağlaya uyudular , uykusuzluktan deli divane oldular hala uyumayacağım derdindeydiler
buraya geldiğinden beri sen güzel kilo verdin bence canın sıkılıyo diye bırakma kendini engel olman lazm diger konuya gelince bence yoluna girer herşey yeter ki siz kendi aranızda herşeyi büyütüp sorun haline getirmeyin zamanla olur hersey nasıl olsa annenin de birazck anlayıslı olması lazımKendime hakim olamiyorum elim gidiyor psikolojim bozuldu artik iyice canim yaa birazdan yaptigim kacamaklari yazicam
Simdi benimkinin isi var ama maasi az ailesnin eli sikisik biz yardim edemeyiz diyorlarmis simdi sozu yapalim eger haziranda atanamazsa kasim atamasina kadar sozlu kalirsaniz ailesi sorun edermi demisler bende bunu anneme dedim annem dellendi bi nisan yapacak kadar paralari yokmuymus madem oyle bendede verecek kiz yok dedi kestirip atti annemde gprusturmuyor artik bende ne yapacagimi sastim kaldim
Hormonsuz taptaze ne guzelmis canim yaaa
Engel olamiyorum canim kendime yaa
Gecen sen kpss hazirlanirkeb fabrikalar hep aradi gel calis dedi benimkine oda ders daha onemli dedi gitmedi simdide fabtikalarda elemana ihtiyac yok kismetsizlik aldi basini gidiyo bizde
menün güzel olmuş fazla bisey yokgünaydın hanımlarrrr menümü yazıyım öncelikle
sabah
çeyrek simit
peynir
çay
ara
küçük bir parça tahinli çörek (1-2 lokma)
kahve
öğle
tavuk
salata
yoğurt
ara
kiraz
akşam
yarım dilim tam buğday
menemen
ara
5-6 tane yeşil erik
2lt su
yarım saat bisiklet
her zaman ki gibiGünaydınnnnnnnnnnnnn , uyuyor musunuz huuuuuuuuuuu
Hemen menümü yazayım , çıkıyorum . Kahvaltıda arkadaştayız
Sabah:
1 fincan yeşil çay ve kepek ekmeli yağsız tost
Bol maydanoz
3 zeytin
Ara:
5 kuru kayısı / yağsız süt
Öğle:
1 dilim kepek ekmek
5 kaşık menemen
Yağsız yoğurt
Ara:
1/2 muz ve 2 yulaflı bisküvi
Akşam:
3-4 çatal şakşuka:26:
Yağsız yoğurt
1 dilim ekmek
Ara:
1 kase kiraz
1 saat sabah yürüyüşü .
3 litre kadar su .
menüde spor da güzelgünaydıııııııııınnnn kızlaaaaaaaaarrrrrrrrrr
dünkü menüm
sabah
nesfit+süt
ara
3 kuru kayısı
7-8 badem
öğlen
kepekli dil peynirli sandviç
yarım bardak şeftali suyu
ara
yarım kase nesfit+süt
3 yeşil erik
akşam
1 yumurtalı menemen
1 dilim tam buğday
su 2 lt
spor yarım saat jillian 2. level+ gündüz bol yürüyüş
kornet dısında güzelherkese günaydın... dünkü menüm 20.05.2013 pazartesi,
sabah:
1 adet haşlanmış yumurta,
yarım dilim kepek ekmek,
1 domates,1 salatalık,
ara:
4 erik,2 adet çörekotlu keten tohumlu kreker arkadaşım evde yapmış diyet,
öğle:
2 dilim somun ekmek,
4-5 kaşık az kıymalı bezelye yemeği,
1 kase çorba,
ara:
1 kaysı,5 adet yenidünya,
akşam:
1 şiş tavuk,
2 dilim ekmek,(ama hepsini yemekten kalkarkalkmaz çıkardım sebebini bilemesemde çok fena oldum)
2 bardak ayran bol yeşillik,
ara:
1 kornet dondurma:18::18::18::18:cezam nedir acaba.
su 2 lt den fazla,
spor yapamadım kızlarımla uğraşmaktan geç oldu.
aksam biraz dengesiz olmuş onun dısında güzelGünaydın kızlar menülere yorum yaptımve kendi menümü yazabilirim
Kalkar kalkmaz; 1 bardak su
Kahvaltı; 1 dilimhellim, 1 dilim ekmek,bol yeşillik, btiki çayı
Ara; 3 kuru kayısı
Öğlen; 4 yk kıyma kavurma, 4 ykyoğurt, 2 dilim ekmek
Ara; Türk kahvesi şekersiz, 3 kuru kayısı
Akşam; 1 bardak sütle5 yk müsli, 1 dilim ekmek, birazcık peynir
ara; 5 tane yenidünya eriği
su; 3 lt
Spor;
moralın bozuk oldugu ıcın heralde menun biraz dengesiz olmuş...mısır bende cok severım ama ızmırde goremedım hala..afıyet olsunDunki menum
Sabah midem bulaniyodu kahvalti yapmadim buroda
Bi tane zeytinli bi tane peynirli borek ama cok cok kucuklerdi iki bardak cay
Ara basim donuyodu arkadasim su kucucuk lokumlardan ikram etti iki tane yedim kus lokumumu ne ismi bi cay bardagi nes cafe
Oglen 100 gram doner soyledim ama yarisini yiyebildim bi dilim ekmek bi tabak salata bi brdak ayran biraz tuz attim icine tansiyonu dengelesin diye gercekten basimin donmesi gecti icince
Ara nescafe yine sadece
Aksam 6 kucucuk izmir kofte firinda yagli kagitti pismisti icinde ekmek ici felan yokdu bira patates oda koftelerin yaninda yagsiz pisti yarim lavas bi tabak salata bi bardak ayran
Ara yok
Su 2 lt anca
Spor sabah ve aksam yuruyua
Aksam eve gelirken bi tane tuzsuz haslanmis misirbardakda olandan degil tum haslanmis olanlardan
güzel olmusgünaydınlaaaarrrr
dün sabah ılık su
1dilim ekmek peynir
domates salatalık
ara 1 avuç beyaz leblebi
öğlen tavuk derisiz ızgara
yoğurt
2 tane etsiz çiğ köfte
ara yok
akşam yeşil fasulye 2 kaşık
2 köfte
1 dilim ekmek
2 çatal irmik helvası
ara 1 avuç beyaz leblebi
su 2lt.
spor yine yok nöbetçiydim.
yeşil çay
gece yediklerin icin bugun fazladan spor yababilirsin onun dısında sorun yokmerhabalar;
dün yediklerim
SAbah
1 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 çay kaşığı bal
Ara
Yok
Öğlen
2 küçük karnıyarık
1 kase cacık
Ara
3-4 erik
Akşam
2 kaşık semizotu
3-4 kaşık tavuk sote
1 kaşık pirinç pilavı
3 kaşık yoğurt
4 hurma
2 cici bebe
Spor
100 mekik
100 twist
su 2 lt
menün güzel olmuşIyi günler,listemi yazip gecmise bakayim
Sabah
Ara
Öglen
Ara
5 findik,2 kayisi
Aksam
Su
3 e yakin
Spor
sana katılıyorum insanın canı cektiginden degil vucudun ihtiyacı oluyo gercektensayın kaptanım ve takım arkadaşlarım... haftada yalnızca bir gün dondurma, sütlü tatlı, çok büyük olmamakla beraber çikolata .... vb. gibi yasak olan şeylerden yememize izin verilsin istiyorum. izin verilen gün harici yenildiğinde de ceza konsun... ama malum yaz aylarına geldik tatlı dondurma ihtiyacı var vücudumuzun o yüzden bu teklifimi değerlendirmenizi öneriyorum...
Menun cok duzensiz canim ama sebebi var
Guzel bilgiler tesekkurler canin
Guzel canim menun genelde birer isirik birer lokma olmus hep :)
Sabah klasik diger ogunler dengeli canim aradaki borek disinda
Saksuka karisik kizartma olmuyomu canim aksam aksam agir degilmi spor guzel
Bugun engel oldum canim biraz daha toparladim kendimi ama sadece diyet konusunda
Bizde ayrilma noktasina geldik ama olmuyo ne ayrilabiliyoruz ne kavusabiliyoruz arada kaldik
Guzel canim menun ve sporun
Bende seni optummm
Gecmis olsun canim ogle ve aksam agir olmus
Oglen ekmek yemedinmi canim aksam az olmus yenidunya erigi ne oluyo
Telden ozel mesaja giremmiyorum aksam okurum canim
Canim onlara o kadar cookk ijtiyacim varki ama baska spor versen ben bu moralle tobe kalkip oymamam ip atlasam olurmu yada mekik ceksem
Ben misiri her turlu yerim canim :) kalorisi ne kadardir aceb
Irmik helvasi vaarr :) cig kofte vaarr :) gerisi guzel
Gecicekmi bu gunler hic bilmiyorum yaaa
Guzel bilgiler annemde terryagini evde kendi yapar evimizin arkasinda yogurt fabrikasi var ayran daha cok ordan kaymak alip yapar hep
Supeeeeerrrrr bi fikiiirrr ben yazarim ama aksamlari :) eve gidim hemen excelde bi tablo yapim
Oglen ve gece fazla canim benim
az menu yine pegasus insallah hedefine ulasirsin bi an once canim benim
Tesekurler canim
:) :) bencede ama ben sutlu tatlilari sevmem dondurmayi coook severim :)
Ben bu resmi goremiyorum ama siyah elbiseli resmini gorebiliyorum neden yaa yeni halini cok merak ettim
Gecmis olsun canim ogle ve aksam agir olmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?