- 3 Mart 2011
- 2.647
- 12
- 108
Kendime hakim olamiyorum elim gidiyor psikolojim bozuldu artik iyice canim yaa birazdan yaptigim kacamaklari yazicamCanım benim , sondan başlayayım yazdıklarına ;
Diyet için salma kendini , inan bana yerken mutlu olduğunu sanıyorsunuz ama tartıda fazla çıkınca şimdikinden daha mutsuz hissedeceksin kendini.
Diyeti sadece diyet yapmak olarak düşünme . Önümüzdeki zamanda güzel günler yaşayacaksın inşallah . İstediğin kıyafetin içinde prenses gibi olacağını hayal et mesela
İsteme konusunda nasıl bir anlaşmazlık yaşıyorsunuz ? Annen hadi gelsinler artık diye mi baskı yapıyor yoksa tam aksine daha erken mi diyor?
Hormonsuz taptaze ne guzelmis canim yaaaGel tatlım bize , kasa ile geliyor her pazar köyden . Eşimin ailesi buraya 30 dakika mesafede köydeler ve meyve bahçeleri var .
Kirazı en güzeli dalında yemek
Canım bu işler hep stres işi merak etme, doğru düzgün bir işi olsaydı da başka bir sorun çıkardı emin ol! Şeytan işte Hayırlı bir iş olmasın diye çabalayıp insanın içine vesveseyi verip duruyor... diyet konusunda da kendine hakim ol , herşey çok güzel olacak inşallah
günaydın hanımlarrrr menümü yazıyım öncelikle
sabah
çeyrek simit
peynir
çay
ara
küçük bir parça tahinli çörek (1-2 lokma)
kahve
öğle
tavuk
salata
yoğurt
ara
kiraz
akşam
yarım dilim tam buğday
menemen
ara
5-6 tane yeşil erik
2lt su
yarım saat bisiklet
Bugüki listemi yazayım sonra yarım saat düşüsem hatırlamıyorum
Sabah
domates peynir 2 dilim ekmek zeytin yerine azcık yağ gezdiriyorum
ara
sade kahve içtim yanına damla çikolata çıkarmış çok canım çekti azcık yedim onun için başka bişey yemedim
öğlen
2 kepçe yeşil mercimek 2 dilim ekmek domates
ara
yürüyüşe çıkmıştık birine uğradık kurabiye tattırdı 1 ısırık yedim o yüzden yiyemedim
akşam
4 kaşık bulgur salata buğday çorbası tavuklu (çorbanı biraz tadına baktım çok içmedim)
ara
1 bardak süt
spor
1 saat yürüyüş
evde hareketler yaptım bide bacak hareketleri falan
su 3lt
Kendime hakim olamiyorum elim gidiyor psikolojim bozuldu artik iyice canim yaa birazdan yaptigim kacamaklari yazicam
Simdi benimkinin isi var ama maasi az ailesnin eli sikisik biz yardim edemeyiz diyorlarmis simdi sozu yapalim eger haziranda atanamazsa kasim atamasina kadar sozlu kalirsaniz ailesi sorun edermi demisler bende bunu anneme dedim annem dellendi bi nisan yapacak kadar paralari yokmuymus madem oyle bendede verecek kiz yok dedi kestirip atti annemde gprusturmuyor artik bende ne yapacagimi sastim kaldim
Hormonsuz taptaze ne guzelmis canim yaaa
Engel olamiyorum canim kendime yaa
Gecen sen kpss hazirlanirkeb fabrikalar hep aradi gel calis dedi benimkine oda ders daha onemli dedi gitmedi simdide fabtikalarda elemana ihtiyac yok kismetsizlik aldi basini gidiyo bizde
dünkü menümü yazıyım
sabah yok dün dışarı çıktık kalktık hemen çıktık gittik sofrayı hazırladık derken öğlen oldu zaten
öğlen 1 dilim börek 5 tane sarma 1 bardak çay
ara 5-6 tane dut
ara 1 kutu süt küçük
akşam domates az peynir 4 zeytin çay 2 dilim ekmek
ara 1 bardak süt
spor yapamadım ama tüm gün bahcede baya yorldum :)
su 3 lt
Bugüki listemi yazayım sonra yarım saat düşüsem hatırlamıyorum
Sabah
ara
sade kahve içtim yanına damla çikolata çıkarmış çok canım çekti azcık yedim onun için başka bişey yemedim
öğlen
ara
yürüyüşe çıkmıştık birine uğradık kurabiye tattırdı 1 ısırık yedim o yüzden yiyemedim
akşam
4 kaşık bulgur salata buğday çorbası tavuklu (çorbanı biraz tadına baktım çok içmedim)
ara
1 bardak süt
spor
1 saat yürüyüş
su 3lt
Günaydınnnnnnnnnnnnn , uyuyor musunuz huuuuuuuuuuu
Hemen menümü yazayım , çıkıyorum . Kahvaltıda arkadaştayız
Sabah:
1 fincan yeşil çay ve kepek ekmeli yağsız tost
Bol maydanoz
3 zeytin
Ara:
5 kuru kayısı / yağsız süt
Öğle:
1 dilim kepek ekmek
5 kaşık menemen
Yağsız yoğurt
Ara:
1/2 muz ve 2 yulaflı bisküvi
Akşam:
3-4 çatal şakşuka:26:
Yağsız yoğurt
1 dilim ekmek
Ara:
1 kase kiraz
1 saat sabah yürüyüşü .
3 litre kadar su .
günaydıııııııııınnnn kızlaaaaaaaaarrrrrrrrrr
dünkü menüm
sabah
nesfit+süt
ara
3 kuru kayısı
7-8 badem
öğlen
kepekli dil peynirli sandviç
yarım bardak şeftali suyu
ara
yarım kase nesfit+süt
3 yeşil erik
akşam
1 yumurtalı menemen
1 dilim tam buğday
su 2 lt
spor yarım saat jillian 2. level+ gündüz bol yürüyüş
canım pek göremiyoruz seni buralarda? Yoğunsun galibaBugüki listemi yazayım sonra yarım saat düşüsem hatırlamıyorum
Sabah
ara
öğlen
ara
akşam
ara
1 bardak süt
spor
1 saat yürüyüş
su 3lt
sabah
çeyrek simit
peynir
çay
ara
kahve
öğle
tavuk
salata
yoğurt
ara
kiraz
akşam
yarım dilim tam buğday
menemen
ara
5-6 tane yeşil erik
2lt su
yarım saat bisiklet
Günaydınnnnnnnnnnnnn , uyuyor musunuz huuuuuuuuuuu
Sabah:
Bol maydanoz
3 zeytin
Ara:
Öğle:
1 dilim kepek ekmek
5 kaşık menemen
Yağsız yoğurt
Ara:
Akşam:
Yağsız yoğurt
1 dilim ekmek
Ara:
1 kase kiraz
1 saat sabah yürüyüşü .
3 litre kadar su .
dünkü menüm
sabah
nesfit+süt
ara
3 kuru kayısı
7-8 badem
öğlen
ara
yarım kase nesfit+süt
3 yeşil erik
akşam
1 yumurtalı menemen
1 dilim tam buğday
su 2 lt
herkese günaydın... dünkü menüm 20.05.2013 pazartesi,
sabah:
1 adet haşlanmış yumurta,
yarım dilim kepek ekmek,
1 domates,1 salatalık,
ara:
4 erik,2 adet çörekotlu keten tohumlu kreker arkadaşım evde yapmış diyet,
öğle:
2 dilim somun ekmek,
4-5 kaşık az kıymalı bezelye yemeği,
1 kase çorba,
ara:
1 kaysı,5 adet yenidünya,
akşam:
1 şiş tavuk,
2 dilim ekmek,(ama hepsini yemekten kalkarkalkmaz çıkardım sebebini bilemesemde çok fena oldum)
2 bardak ayran bol yeşillik,
ara:
1 kornet dondurma:18::18::18::18:cezam nedir acaba.
su 2 lt den fazla,
spor yapamadım kızlarımla uğraşmaktan geç oldu.
dünkü menüm
sabah
nesfit+süt
ara
3 kuru kayısı
7-8 badem
öğlen
ara
yarım kase nesfit+süt
3 yeşil erik
akşam
1 yumurtalı menemen
1 dilim tam buğday
su 2 lt
sabah
çeyrek simit
peynir
çay
ara
kahve
öğle
tavuk
salata
yoğurt
ara
kiraz
akşam
yarım dilim tam buğday
menemen
ara
5-6 tane yeşil erik
2lt su
yarım saat bisiklet
ufaklık bıraksaydı yapacaktım banyosunu yaptırdım uyutmakla uğraştım ggeç oldu.eşim dükkan devri için gitmişti geldi onunla biraz sohbet ettim geç oldu yattım gündüzde yapacak fırsat bulamadım ama bu akşam aksilik olmazsa inşallah yapacağım..sporda olsa Süper olurmuş ama menünde harika
canısı belektrik gitti geldi bende kaç saat oldu yorumları yazıyorum, menü kendine geldi desek daha doğru olacak, umarım tartı dediğin gibi olur :)sanada yorum yapıp çıkayım bari canım , günaydınlar
Azalmış senin menüler sanki eskiye göre , beğendim çok ama . Gör bak bu hafta tartıda neler olacak
keyifli sohbetler canımhadi çıktım ben , öpüyorum hepinizi
Gelince görüşürüz
akşam az olmuşşşşş :) şakşuka şakşuka şakşuka şakadaşukaaaagünaydınnnnnnnnnnnnn , uyuyor musunuz huuuuuuuuuuu
Sabah:
bol maydanoz
3 zeytin
ara:
öğle:
1 dilim kepek ekmek
5 kaşık menemen
yağsız yoğurt
ara:
akşam:
Yağsız yoğurt
1 dilim ekmek
ara:
1 kase kiraz
1 saat sabah yürüyüşü .
3 litre kadar su .
güzel akşam mezdeke yalan oldu yine :)))günaydın hanımlarrrr menümü yazıyım öncelikle
Sabah
çeyrek simit
peynir
çay
ara
kahve
öğle
tavuk
salata
yoğurt
ara
kiraz
akşam
yarım dilim tam buğday
menemen
ara
5-6 tane yeşil erik
2lt su
yarım saat bisiklet
sana ayrı mesaj yazmak istiyorum arada kaynamasın fıstıkkendime hakim olamiyorum elim gidiyor psikolojim bozuldu artik iyice canim yaa birazdan yaptigim kacamaklari yazicam
simdi benimkinin isi var ama maasi az ailesnin eli sikisik biz yardim edemeyiz diyorlarmis simdi sozu yapalim eger haziranda atanamazsa kasim atamasina kadar sozlu kalirsaniz ailesi sorun edermi demisler bende bunu anneme dedim annem dellendi bi nisan yapacak kadar paralari yokmuymus madem oyle bendede verecek kiz yok dedi kestirip atti annemde gprusturmuyor artik bende ne yapacagimi sastim kaldim
hormonsuz taptaze ne guzelmis canim yaaa
engel olamiyorum canim kendime yaa
gecen sen kpss hazirlanirkeb fabrikalar hep aradi gel calis dedi benimkine oda ders daha onemli dedi gitmedi simdide fabtikalarda elemana ihtiyac yok kismetsizlik aldi basini gidiyo bizde
maalesef menüyü beğenmedim kendimi gördüm birden en kilolu iki kişi en düzensiz bizizbugüki listemi yazayım sonra yarım saat düşüsem hatırlamıyorum
Sabah
ara
öğlen
ara
akşam
ara
1 bardak süt
spor
1 saat yürüyüş
su 3lt
çok beğendim bir çoğunu duymuştum zaten, paylaşımına sağlıkyemeğe tuz ile başlanırsa beyin tarafından gönderilen bir uyarı sayesinde,midede mukus denilen sindirimi kolaylaştırıcı bir tabaka oluşturduğunu ve midenin sindirime hazırlıksız yakalanmasını önlediğini
yemek yerken yerde oturarak sol ayağı katlayıp sağ ayağı karna çekerek oturulup yenildiğinde, su ile doldurulmuş balon şeklinde olan midenin çıkış kısmını kapatarak yenilen gıdanın tam sindirilmeden bağ ırsaklara kaçmasını önleyeceğini ve mide dolunca da doygunluk hissi vererek çok fazla yemeden kalkılacağını
yemek yerken yemeğin ortasında su içildiğinde içilen suyun yenilen gıdaların sindirilmesine, gerekli vitaminlerin emilmesine katkıda bulunduğunu ve midede doygunluk hissi vererek az yemeye vesile olduğunu
oturularak ve en az 3 yudumda içilen su, dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksadığından tükürük bezleri için gerekli olan suyun emilimini artırıp anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip tükürüğün salgılanmasını artırarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunduğunu..
uyurken sağ yana dönüp yatıldığında solda olan kalbimizin daha rahat çalışmasına neden olarak, kalbi yormadan dinlenmiş bir vaziyette kalkılabileceğini
tuvalete girerken sol ayakla ilk adım atıldığında kaygan olan zeminde ayağın kayması durumunda sola göre daha güçlü olan sağ ayağın düşmeyi engelleyerek vücudu dengelediğini..
banyo yaptıktan sonra ayaklara soğuk su dökmenin kan dolaşımını hızlandırıp sıcak sudan dolayı genleşmiş olan damarların içindeki kanın aktivasyonunu artırarak tansiyon düşüklüğünü önlediğini ve savunma mekanizmasını güçlendirdiğini
kesintisiz uyunan uzun gece uykularının, damarlarda vazodilatasyona neden olduğunu, uyku ortalarında kalkıp el yüz yıkamak (ör: Abdest almak) az yorucu egzersizler yapmanın (ör: Teheccüd namazı) vazodilatasyonu engellediğini ve daha zinde kalkılabileceğini
bütün bunların, 1600 sene evvel peygamberimiz (sav) in yaptığı
ve ümmeti için de tavsiye ettiği sünnet-i seniyyeler olduğunu..
ben de yayılmak istiyordum koltuğa ama yine yatağa yayılmak kısmet oldu:)))gelebildim nihayet ...yusufa masal okudum , uyumak bilmedi , bi tane daha oku bi tane daha diye diye
Eşiminde kahvesini yaptım , yayıldım koltuğuma
ablanla eküri olalım senin de kulaklarını ona çektiricem :)))) olmamışşşşşşşşşdünkü menümü yazıyım
sabah yok dün dışarı çıktık kalktık hemen çıktık gittik sofrayı hazırladık derken öğlen oldu zaten
öğlen 1 dilim börek 5 tane sarma 1 bardak çay
ara 5-6 tane dut
ara 1 kutu süt küçük
akşam domates az peynir 4 zeytin çay 2 dilim ekmek
ara 1 bardak süt
spor yapamadım ama tüm gün bahcede baya yorldum :)
su 3 lt
biz de olucaz ne var allah allahhhhçiğdemim koyduğun resim gercekmi canım gözlerime inanamadım ben o kadın ne hale gelmiş
canım zor günler geçirdiğini anlıyorum, evlilik areffesi yaşayanların ortak sendromu fıstık biz seninleyiz atlatacaksın merak etmecanim galiba sadece sen varsin aus ben uyuyorum canim bugun moralim bozuk pskolojim bozuk niye dersen
1.cisi erkek arkadasimla tartistik su istene olaylari yuzunden
2.cisi annemle atistik isteme olaylari yuzunden
3.su bi dpgru duzgun is bulamadi benimki resmen surunuyoruz biseyler yapmak icin kendimizi parcaliyoruz
4.cusu diyet yapdak da cok zorlaniyorum ilk gunlerdeki gibi degilim bu beni cok uzuyor
moralim bozuk oldugu icin dunden beri kendime engel olamiyorum ha bure biseylet yemek istiyorum beynime engrl olamiyorum mutsuz oldugum icin yemek yemek beni mutlu ediyormus hissine kapiliyorumsabahdan beri tansiyonum dusup duruyor ben ne yapicam bole bilmiyorum sizleride artik cok yakin hissettigim icin bunlari paylastim diyet icin bana yardim edermisinizz tek basima kurtulamicam bu duygudan
ıyi geceleerrr cok optum hepinizi
çok teşekkür ederim canımguzel canim menun
:) :) :) :) cevapda hazir hemen ablaya
baya birikmistir canim simdi :)))
aaaayyyyy ne guzel zayiflamis
toprak canim mesaji alintilamistim cevp yazamadin insallah isiniz olmustur hersey istedigib gibi olur insallah canim
şekerparem teşekkürler, kahve ısmarla da kahve deyince sigara geliyor aklıma bazenburası da öyleydi çok sıcaktı ve izmirin nemi kendini göstermeye başladı. çok mu yoruldun kıyamam bir kahve daha ısmarlıyım mı sana ?
ayy ne kadar değişmiş, ne güzel olmuş. çok iyi yaptın bu resmi paylaşmakla, teşekkürler...
iyiyiz canım senin nasıl geçti, nerelere gittin bakalım?
topraks kendine cezayı verdi bile çoktaaan, 300 kaloriydi galiba!!!
ben de çok yoğundum ben de giremedim. Yarın inşallah cimcimecim...
canım benim keyifsizliğin menüne yansımış ama düzenli beslenmezsen tansiyonun daha çok düşer, şimdi sana spor ödülü vericem çünkü spor hem moraline iyi gelecek hem de sağlığına:)) ÖDÜLÜN: YARIM SAAT TEMPOLU DANS ETMEK VE MÜMKÜN OLAN İLK ANDA HUZURLU DOĞAL BİR ORTAMDA TEK BAŞINA 100 ADIMATARAK GÜLÜMSEMEK VE İÇİNDEN BEN MUTLUYUM VE ÇOK ŞANSLIYIM DİYE TEKRAR ETMEK, İYİ GELECEĞİNE EMİN OLABİLİRSİN:))))Dunki menum
Sabah midem bulaniyodu kahvalti yapmadim buroda
Bi tane zeytinli bi tane peynirli borek ama cok cok kucuklerdi iki bardak cay
Ara basim donuyodu arkadasim su kucucuk lokumlardan ikram etti iki tane yedim kus lokumumu ne ismi bi cay bardagi nes cafe
Oglen 100 gram doner soyledim ama yarisini yiyebildim bi dilim ekmek bi tabak salata bi brdak ayran biraz tuz attim icine tansiyonu dengelesin diye gercekten basimin donmesi gecti icince
Ara nescafe yine sadece
Aksam 6 kucucuk izmir kofte firinda yagli kagitti pismisti icinde ekmek ici felan yokdu bira patates oda koftelerin yaninda yagsiz pisti yarim lavas bi tabak salata bi bardak ayran
Ara yok
Su 2 lt anca
Spor sabah ve aksam yuruyua
Aksam eve gelirken bi tane tuzsuz haslanmis misirbardakda olandan degil tum haslanmis olanlardan
BENİMKİ Mİ ÇOK GÜZEL EFTELYANINKİ Mİmenün güzel canım benim..
çok güzel...
ufaklık bıraksaydı yapacaktım banyosunu yaptırdım uyutmakla uğraştım ggeç oldu.eşim dükkan devri için gitmişti geldi onunla biraz sohbet ettim geç oldu yattım gündüzde yapacak fırsat bulamadım ama bu akşam aksilik olmazsa inşallah yapacağım..
GÜZEL AKŞAM EHHH OLMUŞ AMA NEYSE:)))))Günaydın kızlar menülere yorum yaptımve kendi menümü yazabilirim
Kalkar kalkmaz; 1 bardak su
Kahvaltı; 1 dilimhellim, 1 dilim ekmek,bol yeşillik, btiki çayı
Ara; 3 kuru kayısı
Öğlen; 4 yk kıyma kavurma, 4 ykyoğurt, 2 dilim ekmek
Ara; Türk kahvesi şekersiz, 3 kuru kayısı
Akşam; 1 bardak sütle5 yk müsli, 1 dilim ekmek, birazcık peynir
ara; 5 tane yenidünya eriği
su; 3 lt
Spor;
EVET BAŞLA BENCE DE BİRAN ÖNCE, JİLLİAN DA GÜZEL DENEYEBİLİRSİNcanım pek göremiyoruz seni buralarda? Yoğunsun galibaMenün güzel sporunda iyi :)
ay ben tahinliçöreğe bayılırım 1-2lokma sokayımdesemasla yetinmem, bitiririm hemenMenün az geldi bana canım,akşammenemenin yanında yooğurt vs yiyebilirdin
Menün ve sporun iyi canım , daha biz kiraz vs siftahı yapamadık yahu, hala kuru kayısı
Menün Güzel canım, spounda çok iyi :) Şu finallerolsada en azından evde lessie ye başlasam :26:
CANIM MENÜN GÜZEL TAAA Kİİİİ O KORNET SENİN AKLINI ÇELENE KADAR, AFİYET OLSUN AMA YAĞ OLMASIN O YÜZDEN 350 KALORİ KENDİ SPORUNDAN HARİÇ SPOR YAPMAN GEREKherkese günaydın... dünkü menüm 20.05.2013 pazartesi,
sabah:
yarım dilim kepek ekmek,
1 domates,1 salatalık,
ara:
öğle:
2 dilim somun ekmek,
1 kase çorba,
ara:
akşam:
1 şiş tavuk,
2 dilim ekmek,(ama hepsini yemekten kalkarkalkmaz çıkardım sebebini bilemesemde çok fena oldum)
ara:
su 2 lt den fazla,
canım benim keyifsizliğin menüne yansımış ama düzenli beslenmezsen tansiyonun daha çok düşer, şimdi sana spor ödülü vericem çünkü spor hem moraline iyi gelecek hem de sağlığına:)) ÖDÜLÜN: YARIM SAAT TEMPOLU DANS ETMEK VE MÜMKÜN OLAN İLK ANDA HUZURLU DOĞAL BİR ORTAMDA TEK BAŞINA 100 ADIMATARAK GÜLÜMSEMEK VE İÇİNDEN BEN MUTLUYUM VE ÇOK ŞANSLIYIM DİYE TEKRAR ETMEK, İYİ GELECEĞİNE EMİN OLABİLİRSİN:))))
BENİMKİ Mİ ÇOK GÜZEL EFTELYANINKİ MİBANANE BENİMKİ ÇOK GÜZEL ONUNKİ GÜZEL
GÜZEL AKŞAM EHHH OLMUŞ AMA NEYSE:)))))
EVET BAŞLA BENCE DE BİRAN ÖNCE, JİLLİAN DA GÜZEL DENEYEBİLİRSİN
CANIM MENÜN GÜZEL TAAA Kİİİİ O KORNET SENİN AKLINI ÇELENE KADAR, AFİYET OLSUN AMA YAĞ OLMASIN O YÜZDEN 350 KALORİ KENDİ SPORUNDAN HARİÇ SPOR YAPMAN GEREK
VEEE NE MUTLU SANA Kİ 31 MAYIS'A KADAR DONDURMA CEZASI ALDIN. 31 MAYISA KADAR YEDİĞİN HER DONDURMANIN İKİ KATI KALORİ CEZASI ALACAKSIN.SENİ SEVİYORUM CANISI ÖPTÜM
herkese günaydın... dünkü menüm 20.05.2013 pazartesi,
sabah:
yarım dilim kepek ekmek,
1 domates,1 salatalık,
ara:
öğle:
2 dilim somun ekmek,
1 kase çorba,
ara:
akşam:
1 şiş tavuk,
ara:
su 2 lt den fazla,
Günaydın kızlar menülere yorum yaptımve kendi menümü yazabilirim
Kalkar kalkmaz; 1 bardak su
Kahvaltı; 1 dilimhellim, 1 dilim ekmek,bol yeşillik, btiki çayı
Ara; 3 kuru kayısı
Öğlen; 4 yk kıyma kavurma, 4 ykyoğurt, 2 dilim ekmek
Ara; Türk kahvesi şekersiz, 3 kuru kayısı
Akşam; 1 bardak sütle5 yk müsli, 1 dilim ekmek, birazcık peynir
ara; 5 tane yenidünya eriği
su; 3 lt
Spor;
Dunki menum
Sabah midem bulaniyodu kahvalti yapmadim buroda
Bi tane zeytinli bi tane peynirli borek ama cok cok kucuklerdi iki bardak cay
Ara basim donuyodu arkadasim su kucucuk lokumlardan ikram etti iki tane yedim kus lokumumu ne ismi bi cay bardagi nes cafe
Oglen 100 gram doner soyledim ama yarisini yiyebildim bi dilim ekmek bi tabak salata bi brdak ayran biraz tuz attim icine tansiyonu dengelesin diye gercekten basimin donmesi gecti icince
Ara nescafe yine sadece
Aksam 6 kucucuk izmir kofte firinda yagli kagitti pismisti icinde ekmek ici felan yokdu bira patates oda koftelerin yaninda yagsiz pisti yarim lavas bi tabak salata bi bardak ayran
Ara yok
Su 2 lt anca
Spor sabah ve aksam yuruyua
Aksam eve gelirken bi tane tuzsuz haslanmis misirbardakda olandan degil tum haslanmis olanlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?