Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Kaçamaktan çok acayip düzensizbir liste olmuş, hiç beğenmedim

ben salı gününün sporunu mu yazmamıştım

25 dk twister

250 mekik

suyu da yazmamışım 2 lt

Canım kesinlikle bende seninle hem fikirim burada menüne yorum yapıyoruz zaten günlük,gözümüze çarpan birşey olsa muhakak söylüyoruz, nazar değdi sana, ödemdirbirçoğu merak etme

Canımyaa seninde menülerin gayet iyi nerede hata yapıyorsun acaba? Allah korusun Bilmediğin bir rahatsızlığın olabilir mi :26:

Aus'cum görürüsn inşallah 59'u menün gayet güzel

Menün gayet iyi , sporunda var

Canımyaa seninde menülerin gayet iyi nerede hata yapıyorsun acaba? Allah korusun Bilmediğin bir rahatsızlığın olabilir mi :26:
canım sanmıyorum birşey olduğunu ama anlamıyorumda kabızlıkta yoktu hafta üffffffffff yaaaaa.sinir bozucu.ben bu hafta 2 kg veririm diye pilanlarken hop aldım..

4. TAKIM 310.ETAP
topraks : (72,7/73,7 /-1 /%-1,38)
RrapunzelL 70 / / / )
Garbera1987 91,6 / // )
Ausencia 60,4 / 60,1/0,3/%0,50)
bahar2106 61,5/62,3/-0,8/%-1,30 )
buyumeyenbaby73,4 /// ) kendi isteği ile ayrıldı
zeynep_canan 65,1/ // )
demmay: (58,4/ / / )
cimcimesude(65 /66,1 /-1,1 /%-1,69 )
gogo2405( 71,8 /71,6 /0,2 /%0,28)

4.TAKIM ORTALAMASI %

kızlar dün biraz yemeği geç yedim, saat 9 'a geliyordu ve o nedenle sabah 58.7'yi gördüm 300 gr fazla

Geçen hafta 58,4'tüm bu hafta 58,7 ortalama; -0, 51 oluyor

Menümde;

Kalkar kalkmaz; 1 bardak su

Kahvaltı; 1 dilim ekmek, 1 kk peynir, yeşillik

ARa; yeşil çay, 3 kayısı

Öğlen; (Ders çalıştığımdan kahvaltı hazırladım) , sahanda yumurta birazcık 2 dilim ekmek, 1 fincan çay, zyetin, 1 dilim karpuz

Ara; Bitki çayı, 3form bisküvi

Akşam; Yine kahvaltı, eşim çocuklara patates kızarttı bende yememek için kahvaltı yaptım, bu sefer karpuz yoktu

Ara ; yemeği çok geç yediğimden yok

Su; 3 lt

Spor ; yok

canım sanmıyorum birşey olduğunu ama anlamıyorumda kabızlıkta yoktu hafta üffffffffff yaaaaa.sinir bozucu.ben bu hafta 2 kg veririm diye pilanlarken hop aldım..
ben de bu hafta çok ümitliydim((

cidden nazar mı değidi acaba:) sabah da otobüste kafamı demire vurdum bir şişti ki koca top var şimdi kafamda

canım benim bende 1,100 almışım herhade rekor bende...ayyyy sinirlerim benimde çok bozuk sporda rekor kırdığım hafta kilo aldım..çokta dikkatli beslendim bir yerde hata var ama nerde...:26:
bence de bir hata var ama nerdeeeeeeee:44:

menün güzel canım tebrik ederim bu hafta sen kazandın:)

Moralim cok kotu resmen sokdayim 800 gram nasil aldim ben yaa cok zor kendime gelirim ben bugun
tamam artık olan oldu toparlanıp gelecek maçlara bakıcaz

canım menü güzel umarım haftaya sen 59 ben 69 olurum:)))

menün yine güzel canısı arada spor da yapmışsın yine

canısı babynin işleri çok yoğunmuş kızına da vakit ayıramıyormuş o yüzden ayrıldı umarım işlerini toparlayıp yine gelir

canım benim bende 1,100 almışım herhade rekor bende...ayyyy sinirlerim benimde çok bozuk sporda rekor kırdığım hafta kilo aldım..çokta dikkatli beslendim bir yerde hata var ama nerde...:26:

bi hafta ne oldu boyle bilmiyorum yaaa strestenmidir adettenmidr anlamadim
Bugun son is gunum yarindan itibaren kendime ceki duzen verip guzelce zayiflamak istiyorum
Nie bu hafta bole zoruma gitti bilmiyorumda

4. TAKIM 310.ETAP
RrapunzelL 70 / / / )
Garbera1987 91,6 / // )
zeynep_canan 65,1/63,8 /1,3/%2,00 )
demmay: (58,4/58,7 /-0,3 /-0,51 )

4.TAKIM ORTALAMASI %

canım geçmiş olsun..durumum içler acısı...farkındayım ama ne yapsam boş.bakalım bu hafta bana neler katacak.

Gururumuz zeynep abla oda olmasa sonuncu olurduk bu hafta galiba simdiye kadat aus gogo zeynep abla arti sadece

Toprak gecmis olsun canim cimcime yazinca gordum
Mesaj sayim 120 li biseylerdi aksam sayip yazarim
Menusunu paylasmayanlar paylassin aksam spor listesini paylasicam yazmayanlaro spor yok derim ona gore :):)
Gerbera ile rapunzelin eksikleri vardi sanki bide kaptanc cuma listene bakicaktin

Ne kadar hareket edersen et kilo veremediğini mi düşünüyorsun, peki günde sadece 1-2 öğün mü besleniyorsun… O zaman sonuç kaçınılmaz! Büyük bir ihtimalle metabolizman olması gereken hızın daha da altında. Bu ne demek? Kilo vermek eziyete dönüşür ve çok zorlanırsın, vücut yağ depolamaya başlar. Yağ yakmaya metabolizmanı harekete geçirmekle başlıyorsun. Bilinçsizce çok kısa sürede kilolarından kurtulmaya çalıştığın her diyet metabolizmanı yavaşlatıyor farkında mısın?
Konu yeterince dikkatini çekti mi?
Peki, önce bazal metabolizma hızı ne demekle başlayalım. Bazal metabolizma hızı en kaba anlatımıyla bir günde kişinin herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan harcadığı enerji miktarıdır.
Bazal metabolizma hızını nasıl hesaplayabilirsin? Bazal metabolizma hızını hesaplamak için en bilinen ve pratik iki denklem:

1- WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Pratik Bazal Metabolizma Hızı (BMR) hesaplama yöntemi

BMR-Erkek=Ağırlık (kg)x1 x24
BMR-Kadın=Ağırlık (kg)x0,95×24
Örneğin; 78 kg bir erkeğin bazal metabolizma hızı şöyle hesaplanır:
BMR=78x1x24= 1872 kkal
2- Harris-Benedict Denklemi
BMR-Erkek= 66,5 + ( 13.75 x Ağırlık kg ) + ( 5,0 x Boy cm) – ( 6.77 x yaş )
BMR-Kadın= 655,1 + ( 9.56 x Ağırlık kg) + ( 1.85 x Boy cm) – ( 4.67 x yaş )
BMR-Bebek=22,1+( 31,05x Ağırlık kg)+ ( 1.16 x Boy cm)
Beslenmene dikkat edebilmen ve doğru planlama yapabilmen için bazal metabolizma hızını bilmen gerekiyor.
Unutma! Daha fazla yağ yakmak veya kilo almamak için ihtiyacın olan en önemli iki şey; hızlı bir metabolizma ve hareket etmek!

Metabolizmayı hızlandırmak için ufak ipuçları:
- Günde en az 6-8 saat uyumaya çalış! Çünkü az ya da fazla uyuduğunda metabolizman yavaşlıyor ve vücut yağ tutmaya başlıyor.
- Her sabah uyanır uyanmaz aç karnına ılık su içmeye çalış ve kahvaltıyı ne olursa olsun atlamamaya bak!
- Altın kural: Gün boyunca asla aç kalmamalısın. 3 ana, 3 ara öğün olarak 2-3 saatte bir beslenmeye bakın. Öğün sayısını azalttığın sürece vücut kendini korumak için yağ depolamaya başlıyor, dikkat.
- Kısa sürede çok kilo verdirdiğini söyleyen şok diyetlerden uzak durmaya bak. Bu tarz diyetler hem metabolizmanın dengesini bozacaktır, hem de yağ yerine kas & su kaybetmene neden olacaktır. Doğru bir diyette sağlıklı beslenirken amacın yağ kaybetmek, kas kazanmak/korumak olmalı.
- Bol bol yeşil çay iç! Tadını sevmiyorsan, yeşil çayın içerisine taze meyve (elma, portakal, çilek vb.), tarçın ve taze nane atarak biraz olsun tadını yumuşatabilirsin.
- Vücuttaki toksinleri atmak için günde 3 lt. doğal mineralli alkali su tüketmek önemli. Her su şişesinin üzerinde alkali oranı yazar, yüksek olmasına dikkat etmelisin. Suyu tatlandırmak için de limon, nane, salatalık veya portakal ekleyebilirsin, malum su içmeye pek bayılmıyoruz.
- Öğünlerinde taze meyve ve sebze tüketmeye özen göster.
- Dr. Mehmet Öz’ün metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı ve yağ yakmayı kolaylaştırıcı besinler arasında en çok önerdikleri; mantar, çam fıstığı ve yeşil çay…denemeye değer.
- Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenmesi de metabolizmayı yavaşlatıyor deniliyor. Sabahları hep benzer şeyleri yemek yerine mesela, bazı sabahlar meyve yemek alternatif olabilir. Akşamları hep aynı saatte yemek yiyorsan, 10-15 dak. saatte kaymalar yapabilirsin. Metabolizmayı şaşırtmak gerek.
- Metabolizmayı hızlandırmaya etkisi olan bazı yiyecekler: Vitamin B6 açısından zengin; muz, balık, yumurta, süt, bezelye, havuç, acı bul biber, sivri biber, fınfık ve fasulye, kalsiyum içeren; brokoli, badem, kabak, koyu renkli sebzeler, süt, yoğurt. Yoğun olarak C vitamini içeren; greyfurt, portakal, mandalina, kivi, soğan, sarmısak da metabolizmayı harekete geçiren diğer besinler arasında.

canısı geçen cuma listemi paylaşmamışım sporu da sabah yaptım ama hatırlamıyorum sen boş geç benimkini

canım benim %90 zaten uyguladığız şeyler değilmi bunlar...

ortadaki geçen haftaki kilom 72,7 - sondaki de bugünkü arada 72,2 bile olmuşum yaaaaaaaa ama haksızlık bu

evet canım bi çare siteleri geziyorum ne bulabilirim diye ama bu hafta yine sağlıklı değişik şekilde beslenmeye çalışacağım

bende bu hafta sınavımı atlatayım haftaya başka bir beslenme şekli oluşturacağım.gerçi haftaya ve sonraki haftalarda tutabilirsem hamileliğimde tutamadığım 22 günlük oruç borcum var onları tutmaya çalışacağım bakalım.onun dışındaki günlere farklı şekilde besleneceğim..

menün gayet iyi görünüyo bu hafta herkes mi kilo aldı (( topluca şok diyet yapalım vucudun sasırması icin şaka şaka yasak oldugunu biliyorum
ewet ewet ver cezamı hemenn
güzel olmuş
güzel olmuş
tüm gün kahvaltı olmuş begenmedim

hayır eksiklerimiz yok sadece ben salı günü sporumu yazmayı unutmusum acelem vardı cıkıyodum..dün akşam yazdım

4. TAKIM 310.ETAP
RrapunzelL 70 /71.2 /-1.2 / -1.71)
Garbera1987 91,6 / // )
zeynep_canan 65,1/63,8 /1,3/%2,00 )
demmay: (58,4/58,7 /-0,3 /-0,51 )

4.TAKIM ORTALAMASI %

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…