- 30 Ağustos 2011
- 1.074
- 570
- 123
- 35
ben geldiiiiimmmmmmmm
+18 olanlar hariç yazabilirsin
di mi di miii ama ben çok kırılganbım hemen küstüm spor yapmadım, ne çabuk demoralize oluyorum yaaa
ne zaman iyi olur belin yürüyüş falan hafif tempoda yasak mı acaba?
canım nasıl hiç baktın mı tartıya menüler iyi gidiyor sen bari devir şu yetmişi
evet bir daha bari simit olunca yarım yiyim çok fazla şikayet aldım simitten soğuttunuz insanıbugün ne yesem acep???? simit:44:
bence fena değil.Gunaydiiiiiiinnnnnn nasilsiniz kislaarr hemen dunbyedklerimi yazayim.aksam icin cza alabilirim ama uyhulayamiyrm belim hayla agryooo;(
Sabah: salatalik domates
Yagsiz peynirli omlet
1 dilim tam bugday ekmegi
Ara yarim kase yogurt 1 seftali
Oglen 1 kase k flakes 1 su bardahi sut
Ara yok
Aksam iiii sey.yedim byascik.9 kasikcik manti ama.aciklamam var
1 ekmek=3 manti 1 kase corba = 3.manti
Ekmk.ve corba.hakkimi mantida kullandim.cok.eskiden.dyetsyne.gdyrdm.dyetsynm.bu seklde yapabilirsin.demisti
2 litre su
Mutfak yemzligi spora grer.miiiiiii
beğendim.günaydın canlar
dün gece yoktum ya kaynıtmışsınızdır kesin:) menümü yazayım geçmişe dalayım
sabah
1,5 dilim tam buğday
1k.k beyaz peynir
3 yeşil zeytin
domates
çay
ara
3 kuru kayısı
öğlen
simit
ayran
ara
3 kuru kayısı
akşam
imambayıldının soğanından bir parça
1 dilim tam buğday
çok az yoğurtlu makarna
su 2,5 lt
spor
emziriyosan çok sıkma kendini bol su içsen sütün azalmaz.en çok süt yapan şey su canım.günaydınnnn. dünki menüm
sabah
2 tane domates
2 tane salatalık
(okula yetişmem gerekiodu hemen bunları yiyip çıktım)
öğlen
1 küçük kase yağsız kıyma
2 dilim tam buğday ekmeği
ara
şeyy bu aslında pek ara değil akşam yemeği gibi oldu.temizlikçi bayan vardı akşam 5 gibi ona yemek hazırlayıncA MECBUR BENDE YEDİM)
5 yemek kaşığı taze fasulye
1 dilim tam buğday ekmeği
akşam
aslında bir şey yemeyecektim. sadece bebişime süt olsun diye
2 yemek kaşığı ıspanak yedim
4 lt su.
anason rezene çayları 3 kupa
30 dk yürüyüş yaptım
güzel olmuş akşam az fazla olmuş ama.günaydın.......bu hafta çok yoğunum dün gecede uyuyamadım balkonda uyuduk kızım yer değişikliği yapınca uyumadı beşiğini istedi ama içeridede uyunmuyor çok sıcak.sinek girmesin diyede cibinik kurmuştum içinde uyuduk.ben uyumadım orası ayrı mesele..işlerim olmasa eve giderdim..
26.06.2013 çarşamba,
sabah:
1 k.k.kadar peynir,
1 domates,1 salatalık,
2 dilim t.tahıllı ekmek,
1 bardak çay,
ara:
1 neskafe,
öğle:
3 kaşık yulaf ezmesi,
2 kaşık müsli,8 adet fındık
3 kaşık yoğurt karımı
ara:1 elma,
1 erik,
akşam:
1 adet minik b.dolması,
8 adet yaprak sarma z.yağlı,
3 kaşık yoğurt,
su:3 lt,
spor:
30 dak.yürüyüş,
öğlen az olmuş diycem ama doyurucu değil kalorili olmuş karpuzun glisemik indeksi yüksek canım dikkatli yemek gerek.ve dünkü menüm :)
sabah
labne peynir
bol domates
2 zeytin
2 etimek
1 fincan acık çay
1 finca yeşil çay
ara
2 galeta
azcık labne
1 fincan nescafe
öğlen
4-5 dilim karpuz
1 kk beyaz peynir
akşam
1 parça haşlanmış tavuk göğüsü
bol acı sos
domates soğan salata
1,5dilim tam buğday ekmeği
3,5lt su
30dk yokuş inip çıkma :)
ben yine dökülcem gibi geliyor ama dur bakalım sabah tartı ne der.burayı açık unutmuşum yemek yiyip geldik:)
sorun yok küççücük bir peynirli soğuk sanviç yedim
yarım bardak kola zero
yarın cuma biliyorum ve yarıştığımız hafta dökülücez sanırım yani ben kendi adıma öyle oldum((
Dunki menum
Sabah normal kahvalti bi dilim ekmek peynir zeytin cay
Ara yok
Oglen misafirlige gitmistik ordada sarimsakli kofte vardi
5 kasik sarimsakli kofte bi tabak salata ekmek yok
Ara 3 catal pasta
Aksam 5 cok kucuk yaprak sarma bide kucucui patlican dolmasi bi kase yogurt ekmek yok
Ara yok
Su 3 litre
Spor
700 twist
1000 ip atlama
150 mekik
180 dakika yuruyusden cezam vardi
Dun 200 twist
Ve
60 dakika yuruyus yapabildim
Cezadan dusuyorum
gogocum emziriyorum cnm.
sütüm yetmiyor ama arada mamada veriyorumm
valla su içe içe bi hal oldum.soğuk su zaten içemiyorum bebişe gaz yapar diye.bu havadada ılık su cok zor içiliyor neyse bebişe süt olsun diye katlanıcam.
netten baktım 30 dk emzirmek 240 calori harcatıyomuşş. spor yapmasamda olur sanki:) yok ya zaten yürüyüş yapıyom onuda bırakmayayım bari
cok tesekkür ederim cnmpegasus oyladım cnm.ayrıca pastanda çok güsel
şimdi biz daha takıma alınmadık.yarın bizde kilo bildiriminde bulunacakmıyız
:) :) inan sen benim kadar soru sormazsin canim menunBugun baslamayi dusunuyorum ama.......
Sen nekadar zamandir yapiyorsun ve gunde kac kez yapiyorsun
Gobege faydasi oldumu
Simitler eridimi
Diske benzeyen bir alet var onunlami yapiyorsun yoksa kendinmi yanlara donuyorsun
Ay cok sordum ya......ama ne yapayim baklavamin serbeti baharim ogrenmezsem catlarim
Bugun tartildimda ben yinede sabah tartilir paylarisim sen listeye eklersin olurmu fistik :)Bahar cnm,sabah tartildiysan o kilonu yaz,tartilmadiysan yarin sabah gitmeden tartil,kilonu bildir ki takim zor durumda kalmasin
Bende kaloriliyim :):):)Baklava serbetide cok kalorili olur cnm ya
Aradaki farki soleyin bence bizde ogrenmis oluruz :)pegasus oyladım cnm.ayrıca pastanda çok güsel
şimdi biz daha takıma alınmadık.yarın bizde kilo bildiriminde bulunacakmıyız
KAN GRUBU DİYETİ
Eğer tarih boyunca, biyolojik doğamızın içgüdülerine uyarak beslenmeye devam etseydik, bugün her şey çok farklı olabilirdi.
Fakat teknoloji ve değişik görüşler araya girdi, biz doğal beslenme yöntemlerimizi bir kenara bıraktık. Şimdi ise geriye dönme ve beslenme düzenimizi kan grubumuzun özelliklerine göre kararlaştırma zamanı geldi. Artık aldığımız besinlerin sağlığımız açısından çok büyük önem taşıdığını biliyoruz. Fakat zaman zaman ortaya atılan iddialar, verilen öğütler sağlığına özen gösteren kişileri de şaşırtıyor.Gerçekte nasıl bir beslenme düzeni uygulanmasının doğru olacağı bu karmaşa içinde bir türlü belirlenemiyor. Açıkçası, beslenme konusunda her kafadan ayrı bir ses çıkması, insanları şaşırtıyor.
Aslında bizler besinlerin özelliklerini büyük bir titizlikle incelemeye, araştırmaya kendimizi öylesine kaptırdık ki, kişilerin özelliklerini aklımıza getirmedik. Oysa kişilerin kendileri için yararlı olacak beslenme düzenini saptamaları için önce kendilerini iyi tanımaları gerekiyor. Ve beslenme konusunda bize rehber olacak en önemli unsur da kan grubu.
Her kan grubu için önerilen yiyecekler genel olarak 16 grupta toplanıyor. Kırmızı ve beyaz et, deniz ürünleri, Süt ürünleri ve yumurta, Sıvı ve katı yağlar, kuruyemiş, taneli sebzeler, tahıl ürünleri, ekmekler, unlu yiyecekler ve makarna, sebzeler-meyveler, meyve suları, baharat, tuz, biber, salça, ot çayları, çeşitli içecekler.
Besin maddelerini ayrıca yararlı, nötr ve zararlı olarak da üç gruba ayırmak gerekiyor. Yararlı olanlar, birer ilaç etkisini gösteren yiyeceklerdir. Nötr olanlar sadece damak zevkinize hitabeder. Zararlılar ise aslında birer zehir niteliğini taşır.
A GRUBU
Asya ya da Ortadoğuda M.Ö. 25 bin-15 bin yılları arasında ortaya çıkan A Grubunun ataları ilk vejetaryenlerdir. Yeni taş devri insanlarının yavaş yavaş toprağı işlemeye başlaması ve artık otlarla, bitkilerle beslenmesi yeni bir kan grubunun doğmasına yol açmıştır. Enfeksiyonlara karşı çok dirençli olan bu gruptaki insanların, kolera ve çiçek gibi hastalıkları atlattığı yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.Bugün Batı Avrupada en yaygın olan bu kan grubu en çok Akdeniz, Adriyatik ve Ege bölgelerinde yaşayanlarda görülür. Doğu Asyada ise A Grubunun en yoğun olduğu ülke Japonyadır.
A Grubunun özellikleri
Onlar ilk vejetaryenlerdir.
Sindirim sistemi duyarlıdır.
Bağışıklık sistemi dayanıklıdır.
Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar.
Stresi yenebilir.
Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır.
A Grubunun yemesi gerekenler:
Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler
Balık ya da tavuk eti
Sebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek)
Brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarmısak
Erik, vişne gibi meyveler
A Grubunun yememesi gerekenler:
Kırmızı et (Bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır.)
Sütlü besinler (metabolizmayı yavaşlatır)
Salam, sosis, kavurma.
Biber, domates, patates ve lahana
Tropikal meyveler
Mandalina, portakal gibi turunçgiller
Sağlık riskleri:
Bağışıklık sistemi
Kalp hastalıkları
Kanser
Diyabet
Sindirim sisteminden kaynaklanan vücut su toplaması
Uygun sporlar:
Tai Chi ( 30- 45 dakika) haftada 3-5 kez
Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez
Hızlı yürüme (30 dakika) haftada 2-3 kez
Yüzme (30 dakika) haftada 3-4 kez
Dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
Aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
Gerinme (15 dakika) haftada 3-5 kez
tamam cnm.komşudan gelmiş geri çevirmek olmazdı. sen söle bi daha böyle şeyleri öğlen getirsin
menü güsel sıkıntı yok bence.
cnm aklım annemin yaptığı sarmalara gitti.onun sarmaları 2-3 parmak kalınlığında oluyorda.
Canim ortasini.alyrsn.sana tavsym catalla az yersen.plav cokmus gbi.gelyr gozun.karnindan.once.doyuyor :)kızlar bi de size bi şey sorcam.
pilav yiyosunuz ya . yemek kaşığı diyosunuz. bu yemek kaşığı dolu dolu mu oluyo yoksa silme mi?
umarım anlatabildim
Canim.karpuz ay seklinde mi.3 4 dilim :)ve dünkü menüm :)
sabah
labne peynir
bol domates
2 zeytin
2 etimek
1 fincan acık çay
1 finca yeşil çay
ara
2 galeta
azcık labne
1 fincan nescafe
öğlen
4-5 dilim karpuz
1 kk beyaz peynir
akşam
1 parça haşlanmış tavuk göğüsü
bol acı sos
domates soğan salata
1,5dilim tam buğday ekmeği
3,5lt su
30dk yokuş inip çıkma :)
:) :) inan sen benim kadar soru sormazsin canim menun
Ben ilk baslarda sadece yuruyus mrkik ve aletsiz twist yapiyodum canim ellerimi ensemde birlestirip saga sola donuyodum
Simdi o yuvarlak aletinden aldim ondan yapiyorum onceden saymadan yorulana kadar yapiyodum simdi sayiyorum ise yariyoe canim ozellikle mekik alt gobegimi baya kuculttu benim
Bugun tartildimda ben yinede sabah tartilir paylarisim sen listeye eklersin olurmu fistik :)
Bende kaloriliyim :):):)
Aradaki farki soleyin bence bizde ogrenmis oluruz :)
Ben kan grubumu bilmiom kiii
canım neskafe yetmiyor normalde ama o an sadece onu içecek kadar vaktim vardı.birde ara öğünde 10 tane fındık yemek normal ben de fındıklarımı yoğurttaki karışıma koydum daha lezzetli hale getirdim öğünümü...
Günaydin kizlar
Nasilsiniz birinciler
Baharcigim nasilsin,altta gördüm seni
Bu arada wuwum gelmis,cnm,nasilsin
yeni arkadaslar gelmis ,hos gelmis.bende 1 ay kadar önce bu takimdan mezun oldum.darisi basiniza
evet oylama basladi arkadaslar,link vereyim.Barbie pasta benimki bildiginiz gibi,eger begendiyseniz oy verin,yoksa diger pastalardan begendiklerinizide verebilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...-yas-pastalar-cheescake-profiterol-vb-68.html
tesekkür ederim cnm,bende iyiyim.yeniden basliyormusun diyeteiyiyimm btanem sen nasılsın :)))))))))
:) :) inan sen benim kadar soru sormazsin canim menun
Ben ilk baslarda sadece yuruyus mrkik ve aletsiz twist yapiyodum canim ellerimi ensemde birlestirip saga sola donuyodum
Simdi o yuvarlak aletinden aldim ondan yapiyorum onceden saymadan yorulana kadar yapiyodum simdi sayiyorum ise yariyoe canim ozellikle mekik alt gobegimi baya kuculttu benim
Bugun tartildimda ben yinede sabah tartilir paylarisim sen listeye eklersin olurmu fistik :)
Bende kaloriliyim :):):)
Aradaki farki soleyin bence bizde ogrenmis oluruz :)
Ben kan grubumu bilmiom kiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?