Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Merhaba herkese

Çok sağol cnm.. Aynen ben de mezun olmak istiyorummm :) o yüzden gitmeyeceğim.

Canim kisir cok cok yagsz tuzsuz biseydi. Cok hafifti. Bulguru az yesilligi bol. Büyüteçle arasan zor bulursun bulguru o biçim di yaniiTok tuttu ama.
Ev halkına sosisli makarna yaptım, bu onun yanında hiç kaldı

Evet sosisli makarnayı düşününce kısır yanında su gibi kalmışş

Geçmiş olsun cnm, umarım çabuk atlatırsın..
menüm iyi her zamanki gibi :)

Bence 1 hafta kısa 1 ay uzun orta yol bulalım :)

Unutmazsam akşam hatırlatırım :)
Bu arada kalmana
çok sevindim

Çok sağol canım benimm

Aynen ebruum haklisin ..daha kacamak yok ,yesil cayimi iciyom suan..cnm belki de haklisin stresten veremiyoz takildik

Bence 1 hafta kısa 1 ay uzun orta yol bulalım :)

Çok sağol canım benimm
2 hafta mı olsun? Ortası bu :)

Aynen ebruum haklisin ..daha kacamak yok ,yesil cayimi iciyom suan..cnm belki de haklisin stresten veremiyoz takildik
Aferin hayatım, kaçamaklardan uzak durursak hedefe daha çabuk yaklaşırız.
Sadece stres değildir elbet ama etkisi vardır diye düşünüyorum. Şu iddianın süresine karar verelim bir etap daha katılıp sonuca bakacağım, yine aynısı olursa iddiaya girmem :)

Kızlar Arda'nın mutfağını seyrettim - seyretmez olaydım Adam yumurtalı tarçınlı ekmek yaptı, allahım o ne güzel birşey öyle ağzımın suyu akıyordu nerdeyse ama kalori bombası

ahhaa çok iyi ya ödülün bile cezası var anladım tatlım saol bana göre jumping zıplamak demek taktiğini bilmiyordum tabi. ingilizce de sadece zıplamak

ahhaa çok iyi ya ödülün bile cezası var anladım tatlım saol bana göre jumping zıplamak demek taktiğini bilmiyordum tabi. ingilizce de sadece zıplamak
Ödüle ceza vermesek ayıp etmiş oluruz jumping konusunda haklısın canım, olayı jack değiştiriyor çok etkili yapmanı tavsiye ederim

Ne bileyim öylesine söyledim işte kızlar fikir söylesinler sonra konuşuruz

Sen niye seyrediyorsun öyle cızzz şeyleriii

Kilo vermek için gün boyu yiyeceklerden, içeceklerden aldığınız kalorinin daha fazlasını harcamanız gerekiyor. Aradaki farklı 500-700 kaloriye sabitleyebilirseniz haftada yaklaşık 1 kilo verebilirsiniz. Bu rakam, özellikle hızlı kilo vermek isteyenler için kulağa pek hoş gelmeyebilir fakat bu şekilde, yavaş ve sağlıklı bir diyetle verilen kilolar kalıcı olmaktadır. Daha hızlı kilo vermek için aldığınız kalori miktarını düşürmek yerine daha fazla egzersiz yapabilirsiniz.

Ne bileyim öylesine söyledim işte kızlar fikir söylesinler sonra konuşuruz

Sen niye seyrediyorsun öyle cızzz şeyleriii
Yok canım haklısın 1 ay biraz uzun geliyor ortasını bulana kadar devam...

Üff ne bileyim gülüm ya tesadüfen gördüm değiştirmedim
Allahım şuan tadını deniyor

Yağ Yakan Yiyecekler Nelerdir?
Aşağıda metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlayan bazı besinlerin listesini bulabilirsiniz. Ancak bu listede bulunan bazı gıdalar herkesin tüketmesi için uygun olmayabilir. Örneğin yağ yakan yiyecekler listesinde ilk sıralarda gelen “acı kırmızıbiber” mide rahatsızlığı bulunanlara önerilmemektedir. Sizin sağlık koşullarınıza en uygun beslenme programı için bir uzmana danışabilirsiniz.

Kırmızıbiber: Arnavut biberi olarak da bilinen kırmızı acı biber metabolizmayı hızlandıran “capsaicin” adlı bileşeni içerir. Ayrıca kalp atışlarını hızlandırır ve damarlardaki “kötü” yağın temizlenmesine yardımcı olur.
Zencefil: Zencefil kan damarlarının genişlemesini, kan akışının artmasını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

Süt: Kalsiyum bakımından zengin olan süt (yağsız veya az yağlı) metabolizmayı tetikler. Günlük olarak alınması önerilen kalsiyum miktarı 1.200-1.300 mg’dır.

Zeytinyağı: Yağın yakılmasına ve atılmasına yardımcı olurken kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar.

Portakal, Greyfurt: Portakal, greyfurt, limon ve C vitamini bakımından zengin diğer meyveler, sebzeler yağın daha kolay çözülmesini ve vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.

Yeşil Çay: Yeşil çay’da bulunan “EGCG” bileşeni sinir sisteminin ve beynin daha çok çalışmasını sağlar ve dinlenir halde yakılan kaloriyi arttırır.

Yumurta: B12 bakımından zengin olan yumurta yağın çözülmesini sağlar ve metabolizma hızını arttırır.

Somon: Somon ve omega-3 içeren diğer balıklar vücutta kalori yakılmasından sorumlu “leptin” hormonu seviyesini yükseltir.

Sarımsak: Antioksidan olan sarımsak insülin seviyesini düzenleyerek tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar.

Yulaf: Yulaf ve besin lifi bakımından zengin diğer yiyecekler kan şekerinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar ve şeker düşmesi nedeniyle öğünler arasında yaşanabilecek aşırı açlık hissini engeller.

Keten Tohumu: Balıkta olduğu gibi, omega yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu yağ yakımını hızlandırır ve yağın vücutta depolanmasını önler.

Ceviz: Ceviz iyi bir omega-3 kaynağıdır. Öğünler arasında 2-3 ceviz yemek diyetinize katkıda bulunur.

Soya Fasulyesi: Protein bakımından zengin soya fasulyesi düşük kalorilidir ve iştahı keserek gün içinde daha az kalori almanıza yardımcı olur.

Bal: Diyet yaparken tatlı ihtiyacınızı organik bal ile gidermek aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olabilir. “Nitrik oksit” içeren bal yağın hücrelerden ve vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.

Sirke: Sirkenin metabolizmayı hızlandırıp yağ yakma gibi bir özelliği yok ancak açlık hissini bastırarak öğünler arasında daha az atıştırmalık tüketmenizi sağlayabilir.

Mercimek: Demir eksikliği metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Demir bakımından oldukça zengin olan mercimek (1 kase mercimek günlük demir ihtiyacının yaklaşık %20’sini karşılar) metabolizmanın normale dönmesine yardımcı olur.

Esmer Pirinç: Az miktarda tüketilen esmer pirinç ve diğer tam tahıllı gıdalar vücudun yağ depolamasını önler.

Yok canım haklısın 1 ay biraz uzun geliyor ortasını bulana kadar devam...

Üff ne bileyim gülüm ya tesadüfen gördüm değiştirmedim
Allahım şuan tadını deniyor

ee konuşuruz o zaman, 1 ay sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor :))

Kapat televizyonu çabukk

Gerçekten yazık, anne babasının hiç insafı yok galiba, ne var çocuğu bu hale getirecekk
Çok haklısın canım, bu çocuğu bu hale getiren anne baba çocuğunun sağlığını hiç düşünmüyor... Madem adam akıllı bakmayacaksın neden doğuruyorsun

1000 kalori yiyorsam 1500 kalorilik spor mu yapmam gerekiyor ölürüm ben be

Bu güzel paylaşımdan ötürü teşekkürler

Küçük Değişimler Fark Yaratır
“zayıflamak istiyorum” diyenlerin kullanabileceği / uygulayabileceği küçük öneriler vermek istiyorum.

Sabırlı Olun: Alması yıllar süren kilolardan 1 ayda kurtulabileceğinizi sanmayın. Diyet yaparken sabırlı olun. Her gün tartılmayın çünkü bazen vücudun sıvı tutmasından dolayı tartıda daha ağır çıkabilirsiniz ve bu durum moralinizi bozabilir. Haftada bir gün belirleyin ve sadece o gün tartılın.

Günlük Tutun: Diyet yaparken yediklerinizi ve diyet yaparken yaşadığınız zorlukları yazdığınız bir günlük tutmak en çok kalorinin hangi gıdalardan geldiğinin belirlenmesi ve diyetin hangi aşamalarının sizi zorladığını belirlemek için oldukça pratiktir. Günlüğü düzenli olarak tutabilirseniz kesinlikle motivasyonunuzu artırır ve duruma göre diyetinizi modifiye etmenize imkan tanır.

Ara Hedefler Koyun: Örneğin 2 ayda 9 kilo vermek ana hedefiniz olabilir. Bu ana hedefe ulaşmak ve motivasyonu artırmak için kendinize ara hedefler koyabilirsiniz. Mesela “bu hafta 1.5 kilo vereceğim” gibi.

Direnin: Gözünüzün önünde tatlıların uçuştuğu anlarda direnebilmek size güç katar ve bir sonraki tatlı krizini daha kolay atlatmanıza yardımcı olur. Böyle bir kriz anında “bu krizi atlatırsam daha güçlü olacağım” diyerek kendinizi motive edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…