Canım vücudu toksinlerden arındırmak ve karaciğeri yormamak için dr kontrolü altında verilen ödem atıcı, böbrek ve kara ciğere destek için verilen sıvı takviyeleri ne sözüm yok. Ki bende aldım bu diyete başlamadan drdan tozlu sıvıydı içtikçe vücudu temizledi önerdiği süre zarfında. Sonradanda iç organlar normal fonksiyonuna geldiği için diyetini yapmaya başlayabilirsin dedi. Osürede 2 kilo gitti. Tabi ben yiyerek aldım da aldım.
Aynen bendede o program vardi onu sildikten sonra duzeldi.
Allah Allah ben ayarlarindami bi yere bastim ki.
hey masallahh darisi basiniza
Demekkii
Sok diyetler icin fikirlerine katiliyorum ama detokslar icin degil kuzum.
domtorlar yilda 2 defa detoksu öneriyor ama zayiflamak amacli tarzi seyler degil gercek detokss
Yasli demesekkk kuzummm
Tşk ederimm rakibemi buldum efsunmuş.Kizlarrr
Herkes kankisinin menulerini kontrol edip ceza vermesi gereken bir durum varsa ceza verebilir miii ???
Eger kankisinin menusunde veril.esi gereken bir ceza var ve verilmiyorsa cezayi hakedene de kankisinede biz gereken cezayi veririzz bilmem anlatabildimmi sekerlerrr
buyrun kanki rakio eslesme tablosunu bir kere daha paylasiyorum
Eki Görüntüle 1499144 Eki Görüntüle 1499144 Eki Görüntüle 1499145
billiyorum bi düzenli menüm olmicak benım ya fazla yiyorum yada az yiyorum ortasini bi bulamadimÇok az yiyosun canım metabolizmani durdurursun bu şekilde bir an önce düzenlemen lazım menülerini.
Azimliyim hakkatten ben bile şaşırıyorum ama vermem lazım artık.
Benim sarjimi bitirmiyo canım ama mobil verisini kapatıyorum ben gece falan şarjı azalmiyo telefonun.
Geç saatte yanlız ispanagi yesen daha iyi olurmuş sanki uzmanim
o ne ki :)Çok az olmuş, ilerki saatlerde kesin acıkırsın. Sen yoğurt kürdüne katılmıyormusun canım?
Bugünkü menüm:
Sabah kalkınca 1 bardak su
07.30: tereyağında 1 yumurta,
1 domates, yeşillik
1 dilim kaşar peyniri,
3 ceviz
10.30: 1 parça erik pestili, çay
12.30: somon balığı,
1 sade poğaça ( küçük ve susamsız)
1 domates, 1 salatalık, çay
19.00: 1 yumurta, avuç içi kadar pide ekmeği, çay
22.00: 1 tabak yoğurtlu ıspanak, pide ekmeği, yarım dilim kaşar peynir, çay
Öğlen yarım saatte 2.5 km yürüyüş
Öğleden sonra arazide yorulmuşum akşam 2 saat uyuyup kalktım ve akşam yemeğim bölündü.
2 litre su.
Bir cirpida okudum ya tesekkurler cok yararlo bi paylasimdiGöbek Nasıl Erir? Göbek Yağlarını Eritmek İçin 10 Öneri
Göbek yağları genellikle erkek tipi kilo almayla özdeşleştirilir ancak göbek bölgesi ve bel çevresi hem erkek hem de kadınlar için kilo kaybedilmesi en zor bölgelerin başında gelir. Göbek yağlarından kurtulmak sadece daha güzel görünen bir beden için değil daha sağlıklı olmak için de son derece önemli. Çünkü organları saran bu yağlar kalp hastalıkları ve tip 2 diyabetin başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. İlerleyen yaşlarda metabolizma yavaşladığını için göbek yağlarından kurtulmak daha da zorlaşıyor.
Göbek yağlarını eritmek için genel kanı karın kaslarını çalıştıran egzersizleri daha çok yapmak olsa da aslında bunun bir faydası yok çünkü bölgesel egzersizler sadece kasları çalıştırıyor, onları kaplayan yağ tabakasına bir etkisi bulunmuyor. Peki, göbek nasıl erir? Ve inatçı yağlardan nasıl kurtulabiliriz? İşte göbeğinizi eritmek için kullanabileceğiniz, sonuçları araştırmalara dayanan 10 öneri.
Göbek Yağlarını Eritmek İçin 10 Öneri1 – Şekerden Vazgeçin
Yemeklere, içeceklere sonradan eklenen şekeri göbek yağlarınıza eklenen yeni bir parça gibi düşünebilirsiniz. Vücudumuzun sebze ve meyvelerin içerdiği şeker dışında şekere ihtiyacı yok. Pasta, kek, bisküvi, pastane işleri, çayı, kahveyi şekerli içmek, şekerli gazlı içecekler, şekerli meyve suları ve daha pek çok ürünün içerdiği şeker tamamen boş kalori ve daha fazla yağlanmanıza neden oluyor.
Özellikle hazır gıdalarda bulunan früktoz sadece karaciğer tarafından işlenebiliyor ve çok şeker tüketiyorsanız karaciğer bir süre sonra fazla früktozla baş edemeyerek bunu yağa dönüştürüyor. Bu durumun yarattığı fazla kilolar bir yana tip 2 diyabet ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının önü açılıyor (1,2).
2 – Ambalajlı İçecekler İçmeyin
Marketlerde gördüğümüz ve genellikle etiketlerinde “%100 Doğal” yazan meyve suları sonradan eklemiş şeker içerir. Kola ve diğer gazlı içeceklerin ne kadar şekerli olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Ayrıca sporcu içeceği olarak satılan ürünler ve enerji içecekleri de şeker içerir. Eğer göbeğinizi eritmek istiyorsanız bu içeceklerden uzak durun.
Ambalajında “O kalori, Şeker İçermez, Diyet” yazan ürünlerden içmeyi planlıyorsanız bir kötü haber de onlar için vereyim. Bu tip içecekler genellikle aspartam, sakarin gibi yapay tatlandırıcılar içerir. Bu yapay tatlandırıcılar belki kullanıldıkları içeceğin 0 kalori olmasını sağlayabilir ancak pek çok yan etkisi vardır. Migren, çarpıntı, depresyon, beyin kanseri, mide bulantısı, kusma, görme bozuklukları bu yan etkilerden sadece bir kaç tanesi (3).
Tüm bunlara ek olarak diyet içeceklerin kilo vermeye etkisi üzerine yapılan araştırmalar bu içeceklerin düşünülenin tam aksi yönde bir etki yarattığını söylüyor. Örneğin 3682 yetişkinin katılımıyla yapılan bir çalışmada haftada 21 kutu diyet içecek tüketenlerin kilo alma ve obeziteye yakalanma risklerinin bu içecekleri tüketmeyenlere oranla 2 kat daha fazla olduğu belirlenmiş (4).
3 – Daha Çok Protein Tüketin
Konu kilo vermek olunca protein en önemli besin öğesidir. Bunun başlıca nedenleri tokluk hissini %60 oranında uzatarak günde ortalama 441 kalori daha az alınmasını sağlaması ve metabolizmayı hızlandırarak günde 80-100 kalori daha fazla yakılmasını sağlamasıdır (5,6,7).
Göbek yağlarını eritmek istiyorsanız karbonhidrat ağırlıklı beslenme yerine daha çok protein içeren bir beslenme programına geçmek atacağınız en önemli adım olacaktır. Protein ağırlıklı beslenme sadece göbeği eritmekle kalmaz aynı zamanda bu bölgenin tekrar yağlanması riskini de azaltır (8).
Protein ağırlıklı beslenmenin sadece genel olarak kilo vermeyi sağlamadığı aynı zamanda direkt olarak göbek yağlarını erittiği yönünde bazı araştırma sonuçları da bulunmaktadır (9).
Kaliteli protein kaynakları olarak bilenen doğal yumurtayı, balık, deniz ürünleri, az yağlı kırmızı et, kümes hayvanları ve süt ürünlerini daha fazla tüketerek göbeğinizi eritebilirsiniz. Tabii bu beslenme şeklini sürekli uygulamak koşuluyla.
4 – Karbonhidratı Azaltın
Tükettiğiniz gıdalardan aldığınız karbonhidratı kontrol altında tutabilirseniz çok daha kolay kilo verirsiniz. Karbonhidratın azalmasıyla birlikte iştahınız da azalır ve daha az kalori alırsınız. Bu konuda yapılan araştırmalarda diyet yaparken yağı azaltmak yerine karbonhidratı azaltanların 2-3 kat daha fazla kilo kaybettikleri sonucu elde edilmiştir (10).
Ayrıca karbonhidratın sınırlandırıldığı diyet programları kilo vermenizi kolaylaştırmanın yanı sıra özellikle göbek bölgesindeki yağlardan daha çabuk kurtulmanıza yardımcı olabilir.
5 – Daha Çok Besin Lifi Tüketin
Bitkisel gıdaların sindirilemeyen kısımları olan lif gıdaların mideden bağırsaklara geçişini yavaşlatarak besinlerde bulunan vitamin ve minerallerin vücut tarafından emilmesi için zaman yaratır. Sindirim süreci yavaşladıkça yemeklerden sonra yaşanan tokluk hissi uzar, iştahınız azalır ve öğünler arası bir şeyler yemek zorunda kalmazsınız.
Bir araştırmaya göre 1 gün içerisinde 14 gram daha fazla besin lifi (3 orta boy kabuklu elma) alarak hiç diyet yapmadan 4 ayda 2 kilo verebilirsiniz. Hiç diyet yapmadan senede 6 kilo vermek bence oldukça iyi (11).
Bir diğer araştırmaya göreyse her gün 10 gram daha fazla besin lifi almak göbek bölgesindeki yağlarda %3.7 oranında azalma sağlıyor (12).
6 – Daha Çok Hareket Edin
Sadece karın bölgesini hedefleyen egzersizler yerine vücut genelindeki kasları çalıştıran egzersizleri seçin. Sadece mekik çekerek göbek yağlarını eritemeyeceğinizi, göbek ve diğer bölgelerde bulunan yağların eşit oranda yakıldığını, egzersizle bölgesel zayıflama diye bir şey olmadığını unutmayın.
Egzersizin kilo vermeye etkisi üzerine yapılan pek çok araştırmanın ortak sonucu aynı “düzenli egzersiz daha kolay ve kalıcı kilo vermenizi sağlar” (13). Nabzınızı ne kadar süre yüksek tutarsanız vücudunuz o kadar çok yağ yakar ve göbeğiniz o kadar kolay erir.
Tabii her egzersiz programı herkes için uygun olmayabilir. Örneğin herhangi bir kalp rahatsızlığınız varsa doktorunuz kardiyo egzersizlerinden ziyade yürüme, yüzme gibi hafif ve orta dereceli egzersizler önerecektir. Bir spor salonuna gidiyorsanız orada bulunan uzmanlara sizin için uygun bir egzersiz programı hazırlamalarını isteyebilirsiniz.
7 – Ne Yediğinizi ve Ne Kadar Yediğinizi Not Alın
Günün koşuşturması içinde bazen ne yediğimizi unutuyoruz ve akşam eve gelip kalori hesabı yapmaya çalıştığımızda bazı atıştırmalıklar tamamen aklımızdan çıkabiliyor. Bunu önlemek için bir diyet defteri tutmak en iyi çözüm.
Bu defter sayesinde hem ne yediğinizi, kaç kalori aldığınızı net olarak görebilir hem de diyetinizden istediğiniz sonuçları alamıyorsanız neleri düzeltmeniz gerektiği konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz.
8 – Aldığınız Gıdaların Etiketlerini Okuyun
Bazen bunu yapmak biraz zor olabilir çünkü bazı ürünlerin etiketinde bulunan içindekiler ve besin öğeleri bölümü “normal” bir gözle okunamayacak küçük oluyor. Eğer etiketini okuyamıyorsanız o gıdayı almamak en iyisi. Ürünün kalori değerlerini okurken dikkatli olun çünkü ambalajda yer alan kalori miktarı genellikle o ürünün 100 gramının içerdiği enerjiyi gösterir.
Örneğin 250 gramlık paketlenmiş fındığın kalori bölümünde “628 kalori” yazıyorsa o paketin tamamı genellikle 1570 kaloridir. Üzerine yine okunmayacak kadar küçük “100 gramında” diye yazıyorlar ama okumak gerçekten zor.
Ayrıca paketlenmiş gıdanın ambalajındaki içindekiler bölümünde direkt olarak “şeker” yazmıyorsa bu şeker içermediği anlamına gelmez. Etikette fruktoz, laktoz, mısır şurubu, şekerkamışı suyu yazıyorsa bunlar sonradan eklenen şeker anlamına gelmektedir.
9 – Salatalarınızda Sirke Kullanın
Sirkenin kilo vermeye etkisi üzerine Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre günde 1-2 yemek kaşığı sirke tüketmek vücudun yağ oranını düşürüyor (14). Sirke aynı zamanda yemeklerden sonra yaşanan kan şekeri dalgalanmalarının da önüne geçerek tokluk hissini uzatıyor (15,16).
10 – Uykunuzu Düzenleyin
Wake Forest Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir çalışmaya göre günde 6 saatten az ve 8 saatten fazla yada düzensiz uyuyanların bel bölgesinde ve iç organları çevresinde yağlanma oranı düzenli olarak uyuyanlara göre daha fazla (17).
Sonuç olarak kilo vermek için yapmanız gerekenlerle göbeğinizi eritmek için yapmanız gerekenler farklı değil. Karbonhidratı proteinle değiştirip ambalajlı gıdalardan uzak durmak, gıdalardan aldığınız kalorinin harcadığınız kaloriden az olmasını sağlamak, haftada 150-200 dakika egzersiz yapmak ve bunları alışkanlık haline getirebilmek bir süre sonra o inatçı yağların inadını kıracaktır.
Umutsuzluğa kapılma, olacak biraz daha çaba sarfetmen lazım sadece.billiyorum bi düzenli menüm olmicak benım ya fazla yiyorum yada az yiyorum ortasini bi bulamadim
Akşam yatmadan yarım saat önce 3-4 kaşık yoğurt, yarım limon ve 1 çk pul biber.o ne ki :)
Inşallah canım. SaolasınMükâfatını alacaksın :)
ALLAH uzun ömürler nasip etsin. Ne güzel özetlemişsin öyle. Insan kendini hissettiği yaştadır derler ya gerçekten de öyle ve bana inan burda senin yaşını bilmeyen biri kalkıpta 38 demez.
Orta yaş derler hep ama yaşımdan şikayetçi değilim hatta tam tersi yaş ilerledikçe farkındalık artıyor yaşamdan daha çok zevk almaya basliyosun kafana taktiklarin azaliyo mutluluk artıyor yaş almak güzel ve her yaş ayrı güzel :)
Menü gayet düzenli olmuş canım ama akşam yemeğinin saati geç. Acaba sana da mı ceza uygulasak? :)
Çok haklısın, eskiden 'orta yaş' kavramı 30-40 arasıydı ama devir değişti. 50-60 yaşında ki birine bile yeri geldiğinde sen daha gençsin diyebiliyoruz (biraz görüntüye de bağlı). Anneannem 75 yaşında o bile daha yeni yeni yaşlandık artık diyor :) 30 yaşında olgunlaşma kısmına da katılıyorum, bendeniz zaman zaman hala çocuğum :)
Canım vücudu toksinlerden arındırmak ve karaciğeri yormamak için dr kontrolü altında verilen ödem atıcı, böbrek ve kara ciğere destek için verilen sıvı takviyeleri ne sözüm yok. Ki bende aldım bu diyete başlamadan drdan tozlu sıvıydı içtikçe vücudu temizledi önerdiği süre zarfında. Sonradanda iç organlar normal fonksiyonuna geldiği için diyetini yapmaya başlayabilirsin dedi. Osürede 2 kilo gitti. Tabi ben yiyerek aldım da aldım.
Kastettiğim vucudun normal çalışma düzenini bozan rastgele yapılan zararlı diyetlerdi:)))
Tşk ederimm rakibemi buldum efsunmuş.
Sonuclar bana yogurt kürünün faydasini gösteriyor
Haftaya gelsin 57
Kuzum acaba seni kuruyemis ve ara ogunlermi durduruyormus
Kizlar 9. takimdan biri tam 3,8 kilo vermis
yogurt kürü yapmis diye okudum (kahvalti haric tüm gün uygulaniyor)
Bugünkü menüm
Saat 06:00
1 bardak ılık su
Sabah 08:30
4 yk yoğurt
2 tk müsli
Öğle 11:30
2 dilim ekmek (siyah ve değişik çekirdekli - belli bir ismi var mı bunun kızlar)
Labne
Ara 14:00
1 elma
Ara 16:15
1 tane kinder süt dilimi
Akşam 18:00
2 poğaça
2 yk yeşil mercimek salatası
4 yk cacık (ırı salatalıklı, koyu kıvamlı)
Yatmadan yarım saat önce:
Yoğurt + limon + pul biber
(Bunu acaba daha erken yesek birşey olur mu?)
1,5 lt su, 1 fincan detoks çayı
Spor: şimdilik 3 km yürüyüş
30 jumping jack, 30 mekik (zeynebim dizim ağırıyor squat yerine mekik çekeceğım ceza olarak) ve yarım saat eliptik yapılacak.
Ben de surekli wc ye gidiyorum. Ama her gittiginde sevinmelisin cunku suyla birlikte eriyen yaglar da atiliyor vucuttan
10.00- 1 haslama yumurta- 3 zeytin - yarim kk peynir- 2 minik lokma balli bugday ekmegi
Ara- maydonoz ve nane- 1 kucuk elma
15.00- 2 yarim kabak dolmasi ve yogurt-1 dilim bugday ekmegi
19.00- yarim kabak dolmasi ve bol yogurt
Az once cayla beraber 2 tane kepekli tam bugday biskuvi
2.5 lt su+ 80 yarim mekik farkli versiyonlarda(kopru yaparak yanlara dogru vs.)+ yarim saat jogging- birazdan bel eritme hareketleri yapixam
Parfümün Menüsü
Sabah 9:00 iki tane eti form arasına kaşar (kağıt gibi inceydi kaşar)
Öğle 12:30 2 servis kaşığı kadar patates graten 4 tane ceviz büyüklüğğnde vejeteryan köfte
(yazarken aklıma geldi, işyerimde buzdolabına soğuk limonata koydum içmeyiii unuttum) neyse helal ettim içene
Ara 14:00 6-7 tane ekşi çilek
Akşam 17:30 3 küçük etli biber dolması, 2 yk yoğurt 1 tane wasa sade
Spor: 30 dk koşu bandı 3.9 km/h
Onun dışında 5.563 adım tamanladım
Su : 3 litre
2 kahve 1 yeşilçay (şekersz).
Kizlar menum:
Bugun yemek yarismasinda bol kosturmali gecti. Biz arkadasimla son anda corbayla girmistik ama kazanamadik. Yine de grubumuzdan bi abla ikinci oldu cok mutlu olduk :)
Sabah 10:30
1dilim ekmek, 4kasik menemen, yarim kk peynir
Oglen 14:30
1kase corba, hoşbeş gofret 1tane, 1kutu ice tea
Ara ogun 17:00
1bardak taze sıkılmış armut,elma ve portakal karisimi meyve suyu, 4kasik höşmerim tatlısı, 3kaju,2badem
Aksam yok kizlar yatmadan yarim saat once yogurt kuru yapcam ama yagli yogurtla olur mu yoksa yarin yagsiz alip mi baslayim?
3lt su
1fincan yesil cay
Yarim saat yürüyüş + bol koşturmacali bir gun
9.takimdaki arkadaş birinci olmamış kızlar 2.Takımdan bi arkadas 1 . olmuş.
Benimde menüm gelsin
Sabah 8.00 1 haşlanmış yumurta peynir yeşillik domates salatalık 2 dilim ekmek
Öğlen 13.00 yarım kepçe çorba haşlanmış et 4 kaşık kapuska 2 dilim ekmek
Ara 16.00 3 form bisküvi nescafe
Akşam 19.00 4 kaşık menemen 2 dilim ekmek
Yatmadan yoğurt pul biber limon kürü yenecek
Ekmekler mayasız ekmekti ama kendime ekmek yapmayı düşünüyorum hazır almaktan iyi olur sanırım.
Su 2.5 lt
spor 30 + 30 dakika yürüyüş 50 jamping jack 10 dak evede koşmaca koridorda aşağı yukarı ve 30 yarım mekik yapıcam.
Menüm;
saat:09:30 1 dilim tam buğday ekmeği, 2 dilim peynir, 1 haşlanmış yumurta, 5 zeytin, domates,salatalık,biber
saat 14:00 nescafe
saat 16:00 her birinden 2 dili elma, armut,portakal
saat 17:30 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 sulu kase tas kebabı
saat 20:00 nescafe
1 saat yürüyüş, 3 litre su
Menum..
sabah 7.30
1 dilim tambugday ekm.
1 dilim peynir,1 yumurta
3 zeytin
donates salatalik
Ara 10.00
yesil cay
kahve
Öğle 14.00
2 lahmacun adana usulu minik lahmacunlardan.avuc kadar
Ara 16.00
kahve
1 adet baklava
Aksam 19.00
2 dilim tam bugday
kiymali yumurta
donates salatalik biber
1 kasik keren tohumu
1 dilim peynir
Birazdan yogurt kurunu yapcam
Su 1 bucuk litre
Spor yapmadim bas sağlığına gelenler vardi hep vaktim olmadi birazdan ziplayi.im falan diyorum,yaparsam spor yazarim kizlar
Boyle bi sorun varsa hic uygulama canimYoğurt kürü yapanlarrrrrr
Sivilce sorunu olup ta yapan var mı ?
Biberden dolayı soruyorum, uzun zaman oldu kırmızı biber yemeyeli eskiden yüzümde, sırtımda falan çıkıyordu diye yemedim, şimdi sorunum daha büyük.. Saç diplerimdeki sivilcelerle uğraşıyorum.. Zaten azı çekiyorum bu yüzden şimdi bu kürü yapmak ta istiyorum acaba sorun olur mu ki? sivilce artımı falann
3 gündür Fatsecret e yediklerimi giriyorum 1400 kaloriyi gecmemeye çalışıyorum geçmedimde bakalım haftaya ne olacak durum sporuda artırdım daha napiim e yoğurt kürü de yapıyorum. Bu arada tabloda gözüme takıldı takımın en yaşlısı benmişim :)
CanımAynen kuzum ayni fikirdeyiz o halde.
Bu arada efsunu listeden cikaricam tatlim yeni rakibeni bildiririm
Bakalım bende dün başladım, ağzımı buruştura buruştura yedim, ekşi acı karışımı olmuş :) sağlık uğruna neler yapmıyoruz :)2 hafta oncede 4 gun yapmistim ama sonuc alamamistim yogurt kurunden... eliptik bisiklet ve yeme duzenime bagliyorum ben kanki :)
Sen de aksam abartmana ragmen guzel kilo vermissin tebrikler :)
Sen her cuma cumartesi bi abarti yaşıyon zaten... süt dilimi,pogaca... oohhh iyisin vala :) dizin iyilessinde bi 50 jumping jackta benden :)
Günaydın kızlaaar :)
Kilo bildirimim
geçen hafta 77.4
bu hafta 77.5
Fark +100 gr
ortalama 0.13
Bu gidişle benim hedefimi tutturabilceğim yok :))
İnşallah canım
Kız ben ev mobilya alırken kendimi yoğun sanıyomuşum :) bu hafta o kadaaaar iş yaptım kiiii belime ağrı girdi :)) hele o mutfağın ıncık cıncığını yerleştirirken halimizi görmeliydin bi de görümcemle ikimiz hallettik o kocaaa kolileri :) kalanları daben hafta içi tek başıma gittim yaptım falan dün de dayım ve teyzemlerle gittik kalan mobilyalarım geldi çeyizlerin tekstil bölümünü biraz yerleştirdik falan bitmiyor yaaa iş bitmiyor eksik bitmiyor :)) ömür boyu da bitmez zaten :)))
Kizlarrr
Herkes kankisinin menulerini kontrol edip ceza vermesi gereken bir durum varsa ceza verebilir miii ???
Eger kankisinin menusunde veril.esi gereken bir ceza var ve verilmiyorsa cezayi hakedene de kankisinede biz gereken cezayi veririzz bilmem anlatabildimmi sekerlerrr
buyrun kanki rakio eslesme tablosunu bir kere daha paylasiyorum
Eki Görüntüle 1499144 Eki Görüntüle 1499144 Eki Görüntüle 1499145
Günaydın egzersizleri nasıl oluyor kankim? Benim gibi gözünü karartıp yoldan çıkmaman ne kadar güzel birşey. Menülerine bayılıyorum, sporun da harika olmuş kuzum.Günaydın :)
Dun ku menum
8:30 limonlu zencefilli ılık su
Gunaydin egzersizleri
Sabah 09:00
3 yumurta nin bitanesinin sarisini ayirip kabakli dereotu maydanoz ve az kasarlı omlet yaptim
5 zeytin
1 dilim light ekmek
Aksam 18:00
5 yk haslanmis yulaf ezmesine 5 cilek dograyip yedim
1 saat yürüyüş + 40 dk eliptik bisiklet + gobek eritme egzersizi
Yogurt kürü 5. Gün yapildi
2 lt su ictim
Günaydın bu arada gunaydin demeden direk alintiya daldım. Bugün nöbetçiyim 24 saat.
Herkese Günaydin ve iyi haftasonlarii
Canım_choco_ ile PembePuantiyeli de eşleşmelerde olmalı bence, ikisinin de paylaşımları güzel.
Bakalım bende dün başladım, ağzımı buruştura buruştura yedim, ekşi acı karışımı olmuş :) sağlık uğruna neler yapmıyoruz :)
Teşekkür ederim kanki, haftaya daha güzel sonuçlar bekliyorum.
Eyvah kankim açtı ağzını yumdu gözünümisafirlik olayları beni raydan çıkartıyor canım yaa, üfff
Emrin olur gülüm baş üstünezevkle yapacağım jumping jacklerimi
Günaydın egzersizleri nasıl oluyor kankim? Benim gibi gözünü karartıp yoldan çıkmaman ne kadar güzel birşey. Menülerine bayılıyorum, sporun da harika olmuş kuzum.
Ağzına sağlık goncam, güzel dile getirmişsin. Ben şunu da eklemek istiyorum SADECE SIZE YAPILAN YORUMLARI DEĞIL, DİĞER PAYLAŞIMLAR DA OKUNMALI (büyük harfle yazmama rağmen okumayanlar olacaktır)...Efsun64 cum biraz daha katılımını artırırsan iyi olur. Biliyorum yogunsun herkes kadar katılım saglayamayabilirsin ama günlük menünü paylaşıp toplu alıntı yapıp menulere yorum yazabilirsin kisada olsa ve rakibenle kankine karşı sorumluluğunda var.
Cerenle aynı durumdasınız ceren izinde kalmayı tercih etti ama sen takima doncem dedin cumadan cumaya kilo bildirmek yeterli değil tatlım.
Herkes rakibiyle karsilastirdimi kilosunu kimler kazandı hiç tebrik göremedim mesajlarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?