Canancım bu kadar kafaya taktıysan yap, çünkü diyetisyenler bile veriyor şok diyet. Umarım işe yarar bende bayrama kadar 2 vermemde artık 1-1,5 versem iyi olacak..
Canancım yazmışsnıdır ama unuttum sen nasıl almıştın bu kiloları?
Benimde bugün göbiş çok ihtişamlı biraz daha almış olmaktan korkuyorum(
şebnemcim aslında karışık biraz ilk kilolarıı ben yüzmeyi bırakınca aldım. milli yüzücüydüm ve günde yazkış demeden 5-6 kilometre yüzüyordum.. sonra üniversite 2 de bel fıtığına yakalandım ve sporu bıraktım hastalık süresince 1 ay kıpırdamadan yattım ve kalktığımda şok oldum53 kilodan 68 lere çıktım.. nerdeyse hergüne bir kilo düşüyordu aldığım iğnelerin ilaçlarında bunda payı vardı tabiki... sonra kalktım yataktan ama haraket edemiyorum yaklaşık 3-4 ay haraket edemedim yürüyorum ama eğilemiyorum falan .. atlatana kadar (ki hala fıtık var ama ilaçlarla durdu ağrısı ilerlemesi ) 72 kilo oldum ben dünya başıma yıkılmıştı ama hastalığı atlatıp haraket etmeye başlaadığıma şükrediyordum..
o yaz dedim ki bu kiloları vereceğim ve 58 e kadar verdim 3 ayda aldığım kiloları .. yüzmeye başladım gene yürüyüşler nerdeyse bişe yemiyordum ...eşimde askerdeydi internetten lahana çorbası diyeti falan buldum inceledim ve yaptım verdim kiloları ama ardından evlendim işte geçen ekimde ... 57 kiloydum evlendiğimde sonra birden almaya başladım aslında öle çok bişede yemiyordum ama hep evdeydim haraketsizdim... 64 oldum bir süre o kiloda kaldım aldırmadım sonra 67-68 de bir süre durdum .. ardından nisan mayıs haziran aylarında sürekli ders çalıştım kpss ye ve hep masa başında drudum sıkıldkça yedim hiç dışarı çıkmadım hep oturdum masa başında bakakala bile inmiyordum ...
kilo aldığımı farkediyordum ama irademe sahip olmadım hiç boşverdim ye kızım gitsin dedim her gören canan sen ne olmuşsun böle diordubirgün gelinliğimi çıkardım sandıktan üstüme tututum sanki 9 ay önce o gelinliği giyen b en değildim ve birgün korkularımı yenip çünkü tartıta çıkmaya korkuyordum tartıya çıktım 78 kiloyum dedim ki kendime vereceğim bu kiloları ve bir daha almayacağım.. sorunum düzensiz beslenmek ve alışkın olan vucudumu spordan ayrı bırakmaktı.. çünkü hayatım boyunca hep spor yaptım alan tenizi yüzma basketbol valeybol hepsine el attım lisans aldım hepsinden ama ben ne yaptım hantallaştım iyice ...
sonradan sporla diyet derken 68 de kaldım işte ... yaklaşık 10 kilo verdim ama eski canan olmak istiyorum o nedenle sporu hayatımın bir parçası yapacağım benim başka yolum yok
işte böyle benim hikayem şebnemcim... umarım sizlerinde desteği ile üstesinden geleceğim bu kiloların ve birdaha hiç almayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?