Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

SAHUR: Açlık sürenizi iyice uzatmamak, vücudunuzda “kıtlık algısı” başlatmamak ve bu kıtlık algısının yediği ilk şeyi kilo olarak depolamasını engellemek için AMA EN ÖNEMLİSİ bu geleneğin bir parçası olduğu için lütfen sahura kalkın…

Sahurda gazlı ve asitli içeceklerden katiyen kaçınmalısınız, basit karbonhidratlar ise sizi o an şişiren ancak sonra daha çok aç hissetmenize neden olan besinlerdir. Ayrıca o saatte yediğiniz ağır bir yiyeceğin metabolizma hızınızın azalması nedeniyle yağ olarak depolanması büyük olasılıktır. Şu durumda kan şekerinizi dengeleyecek gıdalardan yana tercihinizi kullanın. Süt grubundan seçtiğiniz uygun porsiyonda bir besine, bol sebzeli bir yumurta ilave edebilir; 1 küçük dilim de esmer ekmek tüketebilirsiniz…

SİNDİRİM SORUNLARI VE PEKLİK (KABIZLIK) MI VAR?

Sofranızdaki yemekleri ağır yağlı, şekerli, yukarıda sözünü ettiğimiz gibi oruç açmaktan çok ziyafet kurma fikrine hizmet eden iftariyeliklerle açmak yerine; bol lifli; sebze ve sıvı ağırlıklı yemek seçenekleri ile donatınız…
Lütfen yemeklerinizi tükettiğiniz ısı oda sıcaklığı olsun, uzun süredir yemek yemediğinizi, boş mideye girecek besinin çok sıcak ya da çok soğuk olmasının gaz oluşturabileceğini unutmayın…

Yemeklerinizi açlığın verdiği heyecanla hızlı tüketmeyin, sakince lokmalarınızı tüketin… Bol çiğnemeye çalışın…

Ramazan sofralarında ille kolalı içecek olacak çünkü hazmı kolaylaştırır yalanına inanmayın… Aynı şekilde süt ürünleri mesela ayran da içerdiği laktoz sebebi ile gaza neden olabilir… Asitli ve gazlı içecekler ise şişmiş bir karın ve peklik sebebidir. Onun yerine meyve ve bitkilerden elde edilmiş şekersiz komposto ve şerbetler daha çok işinizi görecektir.

Ortadoğu ve arap ülkelerindeki hazmetme unsurlarından faydalanın… Önce çorba içer, araya 1,5 saat koyup sonra bir öğün daha yaparlar bu yöntemle gün içinde kaçırdığınız öğünleri de telafi edersinir. Ayrıca bu iki öğün arasında yeşil kahve ya da yeşil çay tüketirler… Siz de yeşil çayınıza tarçın ilave edip açlığın neden olduğu baş ağrısından uzaklaşabilirsiniz. Ayrıca optimal düzeyde kafein alımı hem baş ağrınızı düzenler hem de bağırsak hareketlerinizi hızlandırır…

Bağırsaklarım adeta durdu diyorsanız, siz de biliyorsunuz ki hacmini dolduracak kadar beslenmedik… Ama posalar, alındıktan sonra hacmen büyürler ve hiç kalorileri yoktur. Şu durumda bol bol lifli gıda tüketin…

SON NOT: Lütfen her şeyi bir arada yemekten kaçının…

Sevgiler

Sahurda (Kahvaltı yerine)

1. Seçenek: Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)

2. Seçenek: Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)

3. Seçenek: Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek

4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.)

İftar saatinde:

• Bir su bardağı su ile orucu açın.
  • Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın.
  • Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir.
  • Ardından bir kâse çorba, doyma hissi yoksa, bir kâse daha içilebilir.
  • İftarı dışarıda yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir.
İki saat sonra

1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt.

2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt.

Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun.

Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt.

Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt.

3. hafta: 2. hafta gibi olacak.

4. hafta: 2. hafta gibi olacak.

İki saat sonra: Yarım paket bisküvi veya bir porsiyon meyve ve bir adet diyet bisküvi.Veya masum bir tatlı: 1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin.

2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz.3. Diyet sütlü muhallebi

4. Üç top diyet dondurma

5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding

6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma)

dünkü menün güzelmiş
Menülerin genelde güzel oluyor. Bu da iyi olmuş

aynen benim ablam oyle 45 kilo falan kiz fastfood yiyor sabah aksamm kilo almiyot ben onun gjbi yemek yesemm davul gibi siserim(
Ben senin yerinde olsam çok sinir olurdum valla

kuruyemiş olarak badem ceviz fındık
baklagil olarak barbunya nohut fasulye
örneklerden cnm
Sağol canım
Arkadaşlar söylemiş zaten çok az olmuş

Kaptanımızın menüsüde pek bi güzel olmuş. Şu Mercimek salatasını denicem bende

Menünde yemek yok canım.

Ay çöreği dışında harika

Bana da az geldi yediklerin canım
Menün güzl olmuş hemşom. Aferim kendini motive etmeye devam başarıcan sen bu işi
allahim şu 7den kurtulmakk istiyorummmm ..
Bende bende

Kolay gelsin canım. bugün extra yorullursun sen

Günaydın Kızlar
Ben sporumu yapmaya başlıycam birazdan. Zeyzeyin de dediği gibi bugün daha dikkatli olmalıyız günlerden Perşembe
Yarın biz susucaz tartılar konuşacak
Çok korkuyorum valla Şu trtı gününden Kara Cuma!!!
günaydinlarrrr.
cok mutlu oldum bu sabah o menülerden sonraa 75 76 arasindaydim ve cok üzülmüstüm.. ( ama bugun sabah tartildimmm 73.8 ciktim 2 gun dikkat ettim yine kilomu gördüm :))
Aferim kız böyle devm

Tünaydın kızlar, Sabahtan beri spor ve ev işi yaptım. Vakti yetiştiremedim gene okula gitme vakti geldi. Akşama görüşürüz

hoşbulddum cnmm çok teşekkür ederim

bişye söyleyeceğim ama kızmayın sabah güne kötü başladığım için bugün değil de yarın başlamak istiyorum yazmaya aslında çok kötü şeyler yemedim ama ne bileyim eksiksiz sıfırdan başlamak istiyorum işte tam motivasyon :) bu arada yemekhanede yemekler bana uygun olmuyor bugün yemekhaneden nyedim normalde kilo verdiğim süreçte yemeklerimi evden getiriyordum tost falan yapıyordum faydasını da görmüştüm bugün uyanamadım ve hazırlamak için vaktim olmadı o yüzden ben yarın yazayım diyorum yarından itibaren güzel bir sayfa açacağım kendime inşallah olur mu 2 hafta sonra da sınavlarım var pek çalışamıyorum da her yönden güzel bir gün olsun istiyorum yarından itibaren hayatımı düzene sokacağım inşallah . umarım kızmamışsınızdır bana en baştan kötü bir imaj oluşturmak istemem

Kizlar haber geldi, anneannemin sonuclari iyi cikmis Allah's sükür
Annemde daha iyi, hersey yoluna giriyor cok sükür... Kilom haric
Gözünüz aydın canım çok sevindim annen ve anneannenin iyi olmalarına.
Bu haftada artida çıkalım boşver tartıyı

ben zencefilin tadını konusunu çok seviyorummm :)

harika bi haberrrr çoook sevindim Allah hep sağlık sıhhat versin inşallah :*

hoşbulddum cnmm çok teşekkür ederim

hoşgeldinnn :*

Menün kotude olsa yazmani tercih ederiz canım yarın yarın demek yok yarinlar hiç bitmez çünkü. Burda herkes menüsünü paylaşıyor ama kimse bugün kötü geçti deyip paylasmamazlik yapmıyor. Bugün bekliyorum menünü kotude olsa

kızlar dün uğrayamayacağımı belirtmiştim..
dün sabah 10 bucukta çıktık Kahraman beyi havaalanından alıp Alaçatıya geçtik eve geldiğimde saat gece 10 du.. çok yürüdük çok yoruldum ama dinlendikte aynı zamanda.. Kahraman bey çok keyfli bi insan..

dün
sabah08:30
light ekmekle lorlu tost
öğlen 13:00
1 porsiyon etli bamya
1 dilim esmer ekmek
1 çatal enginar
1-2 kaşık cacık
ara 15:30
1 zero kola (çok fena yandım o yüzden içtim)
akşam19:30
yarım ızgara levrek
balıklı börek ilk kez yedim çok güzeldi...1 dilim böreği 3 kişi paylaştık :)
yeşil salata
közlenmis patlıcan biber
1 dilim esmer ekmek..

spor gün boyu yürüme ve fotograf çekimi

su tas çatlasın 1 lt içmişimdir. Dışarıda içemiyorum tuvalet sorunundan..

Zencefilli su tarifimiz nasil gogom
1 Sürahi suya 2 dilim taze zencefil 2 dilim limon ve bugüne özel 5-6 dal maydanoz atıp 1 saat bekletip içiyoruz canım.
Hmm güzel bir gunmus suyu bugün telafi edersin sanırım.

Bence sen kötü olsada menünü yaz canim Hem kötüyse hiiic merak etme en güzel sekilde cezalandiririz bu da sana motive olur

Gözünüz aydın canım çok sevindim annen ve anneannenin iyi olmalarına.
Bu haftada artida çıkalım boşver tartıyı
Sagol gülüm cok tesekkür ederim

harika bi haberrrr çoook sevindim Allah hep sağlık sıhhat versin inşallah :*
Sagolasin kankim, amin cümlemize insallah

Nasil gecti cekimin canim?
Oooo börekler, kolalar... Sen simdi benim cezalarimi özlemissindir
gelsin 100 jj

Ben yine cuma öncesi tehdidimi savurayim ,yarın cuma malum 12.00 ye kadar yapılmayan bildirimi kabul etmeyeceğim ,etmediğim gibi ceza kısmını Ebrunun nazik ellerine bırakacağım.

Artida çıkarsam kendi kilomu 12 den sonra bildirip kendimide Ebrunun nazik ellerine bırakacağım

Ta ta ta taaammmm melodisi geldi aklima son cumleden sonra
Ta ta tamm lar yarın gelio tatlım, bipppp sesi

Çok sevindim canım sağlık herşeyden önce gelir.

Kahraman Bey diyince Dizideki kahraman geldi aklıma (özcan denızın)
Balıklı böreği hiç duymadım. Kola olmasaydı keşke ama ayda yılda zero dan bişey olmaz bence Ayy o wc sorunu yokmu yaa, her iki adımda bir wc arıyorum dışardayken..

1 Sürahi suya 2 dilim taze zencefil 2 dilim limon ve bugüne özel 5-6 dal maydanoz atıp 1 saat bekletip içiyoruz canım.

Hmm güzel bir gunmus suyu bugün telafi edersin sanırım.
evet Gogom 2 lt bitti bile :) çok fena susamışım

çok güzel geçti çok şükür.. her çekimde heyecanlanıyorum :))
tamam Kankim yaparım :) Kankiler hem sever hem ceza verer (uysun diye) :))

hııı kaderimin yazıldığı gün
bizim Kahraman bey Kahraman Tazeoğlu yazar kendisi :) Kral fm de programı var ayrıca.. Kaptan ve mavi adam lakaplarıylada tanınıyor :))

Ama regl haftan, ben sana kiyamam yoksa pestilini cikarirdim kuzum

Ne güzel uydurmussun öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…