O bacakları bide kaslanmis düşünemiyorum. YOk çaresi yokHiç sormayın kızlar oysaki ben çok heveslenmiştimÖzellikle varizleri azdırması hiç iyi değil:/ Ve tabiki toparlak bir fizik istemiyorum yani kaslı bacaklar. Basen için bölgesel egzerszler var ama feyza. İp kadar pratik değil yinede:/ Ebru bizim şu alt kalın bacaklara kesinlikle ip gitmezz acilen başka bir aktivite bulmalıyım Sıkılaştırıyor ama kas yapıyor heryerde bunu görüyürum://
Çok güzel aciklamissin teşekkürlerTüm alt vücut şahanesiyle esner ve uzar.Eki Görüntüle 1580257
Son hareket olan Çocuk Duruşu ile zihin ve beden mis gibi rahatlar.
Eki Görüntüle 1580258
veeee bitti.
Bu hareketler toplamda 10 dk falan sürüyor ama çok etkili, haftada en az 3 4 gün olmak üzere 2 hafta yapın ve bacakalrınızdaki incelmeyi görün diyorum başkada bişey demiyorum
bendekinin su kaybı olduğunu düşünüyorum ramazan bitince geri alırımMaşallah sende iyi gidiyorsun,acele etmeyelim canım. Zaten gecmissin beni
Dayanalim son 5.Benimde açlıktan başım ağrıyor hergün, iftarın hafif olmuş belki onunla alakalıdır seninde.
iftardan biraz sonra geçiyor, nasıl aç gözlüyse bünyem
Niye küsüyorsunki, kendinle gurur duymalisin. Ben taktir ediyorum valla.hahahha küstüm sanaa işteee
Börek pilav patates. Muhteşem üçlüBugünki menüm
Sahur
1 dilim ekmek
1 yumurta
Su
Iftar
2 kepce mercimek corbasi
1 dilim peynirli börek
4 kasik pilav
1 firinda tavuk but
Yarim patates
Su henüz 1lt dahada icerim spor 2 bucuk saat temizlik
Bende de heppp tatlı olur.Aaaaa hiç sağlıklı yiyeceğe takılır mııı
Hep kilo yapanları yemeliyizz
Sen 1,65 ile yapamiyorsan ben artık 15cmden aşağı giymemAy ben topuksuz yapamam ki babet veya spor ayakkabisi giydigim zamanlar kendimi çukura girmiş gibi hissediyorum:/ Bu 1,65 boyla hayır hayır yapamamBol bol yürüycez artık brokoli suyu içememki Yada önleyici merhem alıcaz son çare:))
Yok canım almazsin. Ama belki bi yavaşlama olur. Tabi bu sonraki haftalarda gidecek kilolar için bir dinlenme sadece. Ama bende vermek istiyorum artikkkkbendekinin su kaybı olduğunu düşünüyorum ramazan bitince geri alırım
Aramıza hoşgeldin canım. Rahatsızlıklarından dolayı şifa diliyorum. 2 ayda iyi kilo vermişsin, kesinlikle burda olmanın yararını göreceğiniz inanıyorum. Hedefine ulaşman dilegiyle.İyi günler, e_brulim adlı üyenin daveti üzerine yazıyorum. İşallah takımda olmak motivasyonunu arttırır. Yaklaşık 2 aydır diyet yapıyorum . 85 kilodan 79 a düştüm. Boyum 164. Hedef kilim 60. Polikistik over ve şeker rahatsızlığım var. Bunlar kilo anlamdaki temel problemler.
hoş geldin tatlım 1 .sayfada kurallarımız var onları kabul etmen ve seni tanımamız için ordaki formu doldurman gerekiyor.sonra birlikte gitsin kilolarrrrİyi günler, e_brulim adlı üyenin daveti üzerine yazıyorum. İşallah takımda olmak motivasyonunu arttırır. Yaklaşık 2 aydır diyet yapıyorum . 85 kilodan 79 a düştüm. Boyum 164. Hedef kilim 60. Polikistik over ve şeker rahatsızlığım var. Bunlar kilo anlamdaki temel problemler.
formu doldurmuşsun görmedimKullanıcı Adı :edersoy
İsim (İsteğe Bağlı ):
Yaşınız :36
Medeni Durumunuz :evli
Çocuk Sayısı ve yaşları:2 tane 8 ve 6
Yaşadığınız şehir:Ardahan
Boyunuz :164
Kilonuz:79
Hedef kilonuz :60
Kilo alma hikayeniz :Aslında 25 yaşına kadar 55 kiloydum. İnanın nasıl bu hale geldiğimi ben de anlamadım. Hamileliğinin birinde 9 birinde 12 kilo aldım. Ama hamileliğimden önce zaten 70 kiloya çıkmıştım bile. Sanırım kilo anlamda hareketsizlik ve yeme alışkanlıkları çok etkili.
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz? Sağlık problemleri çok büyük etken elbette. Bir tanıdığımız sağlık problemleri nedeniyle erken yaşta vefat etti. Her şey Allahın taktirini elbette am o gün kendime dedimki kendi hatalarınve iradesizliğim yüzünden çocuklarını annesiz bırakmıycam. Sonuçta kilo her sağlık probleminin başı. Tabi zayıfladıkça aynada gördüklerinde çok hoşuma gidiyor.
Senin işin kolay bence, mesleğin spor ile alakalı olduğu için yapması da zor gelmez :)bayramdan sonra sağlam bi program yapacam valla kendime, hergünün bayan seansına aktif girmeyi düşünüyorum.
fotoğraflarla hemen ilgilenecem canım kesinlikle işine yarar.
Bizde mecburen başka hareketler yaparızHiç sormayın kızlar oysaki ben çok heveslenmiştimÖzellikle varizleri azdırması hiç iyi değil:/ Ve tabiki toparlak bir fizik istemiyorum yani kaslı bacaklar. Basen için bölgesel egzerszler var ama feyza. İp kadar pratik değil yinede:/ Ebru bizim şu alt kalın bacaklara kesinlikle ip gitmezz acilen başka bir aktivite bulmalıyım Sıkılaştırıyor ama kas yapıyor heryerde bunu görüyürum://
Zıplamak çok yararlı diye biliyordum bende, ta ki parfymün yazdıklarına kadar. Ikilemde kaldım şimdi hocam :)Hiç böyle bir şey duymadım canım ya, zıplamak çok iyidir. hatta ip atlamak yerine trambolin bulabilirseniz ciddi şekilde incelik sağlar. o bahsettikleri kas değil sıkılaşma,ki bunuda istemeyen yoktur.
Çok teşekkürler :-*o zaman gelsin favori basen hareketleri :)
Eki Görüntüle 1580201 Eki Görüntüle 1580202 Eki Görüntüle 1580206 Eki Görüntüle 1580209 Eki Görüntüle 1580208 Eki Görüntüle 1580207
Su çok önemli... Mutlaka çoğaltmaya bak, spor da yaptığın için vücudun daha fazla suya ihtiyıç duyuyor.dünkü menüm:
iftar
tavuk saç kavurma,bol salata, yoğurt
2dilim karpuz
sahur
4 kayısı, 2 dilim karpuz ve peynir
8 9 bardak su içtim arada, akşam hiç canım istemiyor zorluyorum anca.
spor
20dk koşu bandı
15 dk eliptik
45dk ağırlık (kol-göğüs vs)
Bacak incelten yoga hareket 1 :
Ayaklar bitişik.
Dümdüz sırt.
Toto ve üst bacaklar sıkı.
Omuzlar rahat, kollar düz ve avuçlar bedene bakışlı.
Çene ve bakışlar ileri.
5 derin nefes
Eki Görüntüle 1580215 2 Eller içe bakacak şekilde yukarı doğru uzan.
Kollar gergin ve sıkı.
Ayaklar da yere sağlam basıyor olsun.
5 nefes ile güzelce uzan.
Eki Görüntüle 1580215
3Sırtının düz olmasına dikkat ederek, sandalye varmışcasına oturma duruşuna geç.
Eki Görüntüle 1580216
duruş 3'ten tekrar Duruş 2'ye uzanılır.
4
- Yavaş hareketlerle, bir oturulup bir kalkılır.
- Duruş 2'de nefesi al, Duruş 3'te nefesi bırak.
- 10 tekrar devam edilir.
Avuçlar önde birleştirilir.
Eki Görüntüle 1580218
5
Belden yavaş bir dönüşle, sol dirsek, sağ dize kavuşur.
Birkaç derin nefesler boyunca durulur.Eki Görüntüle 1580219
4.harekete dönülür
Eki Görüntüle 1580220
aynısı, sol yönde yapılır.
Eki Görüntüle 1580221
tekrar 4. hareketEki Görüntüle 1580222
3. ve 2. hareketlerle tamamlanır.
Eki Görüntüle 1580223 Eki Görüntüle 1580224
Rahat edilecek kadar bacaklar açılır.
Abartmamak esastır.
Kollar yanlara kaldırılır.
Denge sağlanır.
Rahat nefeslerle duruşta durulur.
Eki Görüntüle 1580225
Sağ ayak öne doğru çevrilir.
Rahat bir duruş sağlayana kadar denge kontrol edilir.
Eki Görüntüle 1580225
Yüz, sağ ayak yönüne çevrilir.
Kollar açılır.
Kollar açık şekilde, öndeki diz açısı, 90 dereceyi geçmeyecek kadar kırılır.
5 derin nefesler eşliğinde durulur.
Eki Görüntüle 1580227
Kollar açık şekilde, öndeki diz açısı, 90 dereceyi geçmeyecek kadar kırılır.
Eki Görüntüle 1580233
Ön diz düzeltilerek ve kollar da havaya kaldırılarak, yükselinir.
Eki Görüntüle 1580235
- Asansör misali, bir yukarı bir aşağıya yavaşça rahat nefeslerle 10 tekrar yapılır.
Eki Görüntüle 1580237
sol el ile sol bacaktan destek alarak, sağ el ile yukarı uzanılır.
Birkaç rahat nefes boyunca durulur.
Eki Görüntüle 1580248
önceki harekete dönülür
Eki Görüntüle 1580249
sağ kol ile sağ bacaktan destek alarak, sol kol ile yukarı doğru uzanılır ve gerilinir.
Birkaç rahat nefes boyunca durulur.
Eki Görüntüle 1580250
önceki hareket yinelenir
Eki Görüntüle 1580251
geçişler ile tamamlanır
Eki Görüntüle 1580252
tüm hareketler sol içinde tekrarlanır.
bu sefer tüm vücudun ve arka ayağın da öne doğru dönmesiyle ve arka ayağın biraz daha yana açılmasıyla, kollar yukarıda, avuçlar içeri şekilde upuzun uzanılır.
Denge iyice sağlanır.
Eki Görüntüle 1580253
Kollar yukarıda, öndeki diz açısı, 90 dereceyi geçmeyecek kadar kırılır.
Eki Görüntüle 1580254
Süper ötesi çalışmış üst bacak, Duruş 13 geçişiyle, iyicene esnetilir, uzatılır.
- Asansör misali, bir yukarı bir aşağıya yavaşça rahat nefeslerle 10 tekrar yapılır.
Zorlamadan, olabildiğince...
Tüm bu seri diğer tarafa yapılır.Eki Görüntüle 1580256
Yaaa bunlar süper, denemek lazım. Çok teşekkürler, faydalı bir paylaşım olmuş :)Tüm alt vücut şahanesiyle esner ve uzar.Eki Görüntüle 1580257
Son hareket olan Çocuk Duruşu ile zihin ve beden mis gibi rahatlar.
Eki Görüntüle 1580258
veeee bitti.
Bu hareketler toplamda 10 dk falan sürüyor ama çok etkili, haftada en az 3 4 gün olmak üzere 2 hafta yapın ve bacakalrınızdaki incelmeyi görün diyorum başkada bişey demiyorum
Geçmiş olsun ablam. Şimdi nasıl oldun?Merhaba.. Menümü yazmaya halim yoktu dün, uğradım bir ara duramadım, başım çok kötü ağrıyordu ve hala devam ediyor..
Sahurda
4 parmak kadar börek
1 fincan çay
2 bardak su
İftarda
1 kase çorba
6 çatal makarna
1 küçük parça karpuz
900 ml su
Ara
2 fincan çay
2 bisküvi
Kuralları okudum. Bahsettiğinfyzanur .!.:hoş geldin tatlım 1 .sayfada kurallarımız var onları kabul etmen ve seni tanımamız için ordaki formu doldurman gerekiyor.sonra birlikte gitsin kilolarrrrrahatsızlıkların için geçmiş olsun ama hiç bişey bizi durduramaz zayıflıycaz da zayıflıycazzzzz
Teşekkürlerformu doldurmuşsun görmedimaramıza tekrar hoş geldiiinn
Çok iyi bir menüSelam kızlar, hayırlı pazarlar :)
Şükür telaşem bitti, dünü de güzel bir şekilde atlattık :) tesadüfen kamera çekimi vardı, doğum günü çocuklarına güzel bir hatıra kalacak :)
Dünkü menüm
Sahur
1 lt su
Iftar
1 cevizli hurma
1 kepçe mercimek çorbası
2 yk pilav
6 yk tavuklu saç kebabı
1 bardak ayran
Ara 22:45
3 çatal çilekli pasta
Sahura kadar 1,5 lt su daha içtim, toplam 2,5 lt ile rekor kırdım :))
Spor: bütün gün ordan oraya koşturdum hazırlıklar için
Senin işin kolay bence, mesleğin spor ile alakalı olduğu için yapması da zor gelmez :)
Bizde mecburen başka hareketler yaparızben ramazandan sonra jilliana 30 day shred'e başlıyorum yine sonra da ripped'e geçeceğim. Ripped daha çok bacaklara hitap ediyormuş ona bir bak istersen gülüm?
Zıplamak çok yararlı diye biliyordum bende, ta ki parfymün yazdıklarına kadar. Ikilemde kaldım şimdi hocam :)
Çok teşekkürler :-*
Su çok önemli... Mutlaka çoğaltmaya bak, spor da yaptığın için vücudun daha fazla suya ihtiyıç duyuyor.
Menün harika :)
Yaaa bunlar süper, denemek lazım. Çok teşekkürler, faydalı bir paylaşım olmuş :)
Geçmiş olsun ablam. Şimdi nasıl oldun?
Sahurda börek hariç kabul edilir.
ALLAH yardımcısı olsun üzüldüm kayınvalideneHafizecim börek, pilav, patates bol k.hidrat li olmus :/ Sporun iyi bende yarin ew temizliycemyemegin ustune varsa bir yesil cay icmeni tavsiye ederim.
Genetik iste bu varis olayi. Asil nedeni tam belli degil ama kalp rahatszliklarindan tut asiri kiloluga kadar gidiyor. Ben 14/15 yaslarimda topuklu giyerdim ondan oldugunu söyleyenler bile var. Tedavisi var şükür ki. Ben kilolu değildim bende çıktığında , benimkiler şişip büyümüyor ama çoğalıyor.
Kaynanamın ki çok kötü dediğim gibi kalın kalın bacağı mor olmuş resmen. Ameliyat oldu daha kötü oldu pişman şimdi. Yürüyüş yapmakla damarlar hareketleniyor ve kan dolaşımı oluyor o yüzden yürüyüş iyi. Bacaklardaki şekil bozukluğu girinti çıkıntılar varisten oluyor. Benim bazen bacaklarım çok sızlar üstüne oğlumu oturturum ağrısı geçiyo bi süre ağırlık olunca. Benim kendi baktığım hastaların çoğunda görüyorum kiloluda değiller. Dr brokoli kaynatıp içilmesini söylüyor. ve dinlenirken ayaklarını hafif yüksekte tut ki kandolaşımı normale dönsün.
Kaynanamın hem varis çorabı hem sürdüğü merhemi var yoksa perişan oluyor ağrıdan kadıncagz
Yürüyüşlerinizi de topukluyla mı yapacaksınız :)))Ay ben topuksuz yapamam ki babet veya spor ayakkabisi giydigim zamanlar kendimi çukura girmiş gibi hissediyorum:/ Bu 1,65 boyla hayır hayır yapamamBol bol yürüycez artık brokoli suyu içememki Yada önleyici merhem alıcaz son çare:))
Bu bana hiç zor gelmiyor, acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum ki?
Nefisss :)İlk önce sebze bulyonunu erimesi için 750 ml suda kaynatıyorum. Sonra 1 doğranmış soğan 2 küp küp patates ve 250 gr lık brokoliyi parçalara ayırıp ekliyorum. 10 dk kaynatıp mixerden geçiriyorum. Sonra 1 küçük çay bardağı kremayı ekleyip kaynatmaya devam ediyorum tuz ve baharat ekleyip kapatıyorum. (suyu kıvamına göre arttırabilirsin).
Arkadaşının sıkıntısı geçmiştir inşallah... Sınavın nasıl geçti canım?menüm sabah: 2 haşlanmış yumurta, kahve
akşam: tavuk sote, bir top dondurtma
su:2 litre
spor: oldukça fazla yürüdüm.
arkadaşlar bugün bir arkadaşımızın bir sıkıntısı oluştu. tüm gün onunla ilgilenmek durumundaydık, eve yeni geldik. onun için giremedim. yarın da sınavım. beni mazur görünüz. hemen yatmalıyım.
Bana fazla geldi :/bugün menüm
sahur:
yarım bardak süt
1 yumurta
yarım kase yoğurt içine goji berry+2 tatlı kaşığı yulaf kepeği
domates
1zeytin
1kk light peynir
iftar:
2kepçe mercimek çorbası
2parmak kadar kızarmış tavuk
1 çatal patlıcan yemeği
yağsız salata
1 kase yoğurt
çeyrek dilim ekmek
saat 10 gibi 1 kare bitter + 2 kuru erik +2 badem . su 1 litre içtim yarım litre daha içmeye çalışcam .
Çok beğendim :)Buda benim menüm
9:00
1 kase nesfit 1 b kefir le yanında kahve
14:30
2 biber dolması
biraz yoğurt
1 dilim kavun
18:00
1 tane labneli wasa
1 tk reçel
ve sütlü nescafe
Su 2 lt ve 2 yeşilçay
Spor 300 ip atlama
yürüyüşe çıkmadım bugün.
Börek olmasaymış keşke.Bugünki menüm
Sahur
1 dilim ekmek
1 yumurta
Su
Iftar
2 kepce mercimek corbasi
1 dilim peynirli börek
4 kasik pilav
1 firinda tavuk but
Yarim patates
Su henüz 1lt dahada icerim spor 2 bucuk saat temizlik
Bu bozbaş patatesliydi değil mi?Menüm
Sahurda
Su
İftarda
Bozbaş (Babam sevdiği için sık yapılmaya başladı)
2 dilim ekmek
2 parça karpuz
Yarım lt su
Ara
4 fincan çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?