Kuracağı iş ne bilmiyorum ama sermaye olarak evi satıp ondan gelen parayı sermaye yapmayı düşünüyordur muhtemelen. İş kurma lafı yapan adam risk faktörünü herkesten daha iyi biliyordur bence. Eğer ki evi satmayıp iş için de kredi falan çekmeyi düşünüyorsa bak öylesi tehlikeli bence.
mantıklı düşünüp mantıklı adımlar atmak isteyen bi kızsın, çok güzel bence. Gerçekçi olman en iyisi her zaman. İşiniz biraz zor, Allah.dan hayırlısını dilemekden başka bişeyde kalmıyo bu şartlarda. yaşlarınız kaç bu aradaAllah razı olsun ne kadar güzel yazdınız. Zaten bunun farkındayım durumu iyi biriyle evlenip işii batınca ayrılacak değildim heralde. Ama işte şuan benim gördüğüm bi 4 sene daha böyle bekliyeceğiz heralde. Yani hayatın gerçekleri ben rahat bir yaşam tarzından zorluklarla mücadele edecek bir konumda yapabilir miyim diye düşünüyorum. her evlilikte zorluk olur muhakkak ama bilemiyorum mantıklı düşünemiyorum şuan bu nedenle danışmak istedim zaten
Her gün karşına farklı fikirlerle mi geliyor? İş kurmak deyince ben de aklında net bişeyler var sandım. :) Şimdi daha iyi anladım seni. Aynı apartmanda oturmak zorunda mısınız? Başka bir yerde yaşayın.
Madem her gün başka bir fikirle geliyor, o zaman adamın iş kurma hayallerini şu an için ciddiye alamazsın sanırım. Maaşlı işte çalışmaya devam etsin. Hadi her şey iyi hoş da, çevreyi de boşver hatta ve hatta anneni de boşver; ben olsam iş güç konusunda yapabileceğinin en iyisini yapmayan, yapmak için çaba da harcamayan bir adamla, o kendini düzeltene kadar nikah masasına oturmazdım. Ayrılmazdım ama evlenmezdim de. Yuva kurmaktan bahsediyoruz, evlensen yarın bir gün çocuk isteyecek, öyle değil mi? Sorumluluklar büyük. Anladığım kadarıyla seninki bu durumları senin kadar detaylı düşünmüyor. Kendine dert edecek kadar derin düşünme sen de ama tozpembe bir manzara da yok ortada. Herkesin maddiyatı iyi olmak zorunda değil ama en azından biraz daha iyileştirmek için bişeyler yapmak insanın kendi elinde.
Babası falan yardımcı olsa veya devlet yeni iş kuracaklara para veriyodur onu araştırım çünkü sizden az kazanması belli bi zaman sonra onu psikolojik çökertecektir bazıları maddiyatın önemi yok diyo ama sevgide karın doyurmuyo hele helekiistanbul şartlarında durum iyice zor. Allah yardımcınız olsun. Bide eğer ticaret düşünürseniz bi kayserili oluarak tavsiyem ya mantıcı dükkanı açın yada türk kahvesi bide kaliteli yapıp tutturursanız paraya para demezsiniz.ZAten bende aman aman kazanmıyorum ama bir erkeğin ayakları yere sağlam basmalı diye düşünüyorum yanlışsam aydınlatın lütfen. zaten elde avucta bir evden kalacak az para var onunda kaybedilmesini göze alacak bir durum yok ortada maddi olarak bunu sevgilime anlatamıyorum
mantıklı düşünüp mantıklı adımlar atmak isteyen bi kızsın, çok güzel bence. Gerçekçi olman en iyisi her zaman. İşiniz biraz zor, Allah.dan hayırlısını dilemekden başka bişeyde kalmıyo bu şartlarda. yaşlarınız kaç bu arada
Babası falan yardımcı olsa veya devlet yeni iş kuracaklara para veriyodur onu araştırım çünkü sizden az kazanması belli bi zaman sonra onu psikolojik çökertecektir bazıları maddiyatın önemi yok diyo ama sevgide karın doyurmuyo hele helekiistanbul şartlarında durum iyice zor. Allah yardımcınız olsun. Bide eğer ticaret düşünürseniz bi kayserili oluarak tavsiyem ya mantıcı dükkanı açın yada türk kahvesi bide kaliteli yapıp tutturursanız paraya para demezsiniz.
yaşıtız seninle, öle bi amcanın apartmanından ne die ev almışlar Allah aşkınaikmizde 24 yaşındayız. düşünüyorum 24 yaşında bir erkekden heleki ailesinin maddi durumu iyi degilse fazla bişey beklemek mantıksız kimin 24 yaşında baba parası olmadan bişeyleri var ki. ama onun bu kararsız tavırları iş konusunda beni yıpratıyor. her gün başka bir iş kurma fikriyle geliyor. çocuk gibi desem değil tartıştığımız zaman beni karşısına alır konusur çözer alttan almasını bilir üzerime titrer öyle biri. ama bu iş konusu tek sıkıntımız. önemlide bir konu bence.birde alkolik bıçaklı kavgalara karışan belalı saygısız bir amcası var onunla aynı apartmanda oturucaz bide bunlar yüzünden huzursuzum.
Sen milletin kaç paraya evlendiğine ne bakıyorsun bizim milletimiz angarya işleri çok sever. Söz töreni, nişan töreni, düğün, balayı... Bana kalırsa bütün törenler gereksiz özellikle de düğün. Millet göbek atsın, 3-5 takı gelsin diye dünyanın borcuna girer bizim insanımız. Düğün olmayınca evliliğin geçerli olmadığını sananlar bile var. Eşya almak zaten masraflı bir iş, başka da yük bindirmeyin kendinize. İşinizi görecek uygun fiyata eşya alabilirsiniz mesela ama birçok insan bundan bahsetmez. İş sadece evlenecek olan gençlere kalsa daha iyi olacak ama aile çıkıyor oradan diyor ki düğün olsun, şu olsun bu olsun. Sizin için demiyorum bizim milletin genel tavrı bu. Senin şimdilik ciddi anlamda yapacak bişeyin yok, sevgilin çalıştığı işinde devam etsin şimdilik. Çevrenin laflarını da umursama, saçmalamayı çok sever onlar. Akıllı insan maddi konularda bazı şeyleri çok iyi aranje edebilir diye düşünüyorum. Şu an için bu konuyu kısmet deyip kapatın, daha fazla düşünmeye gerek yok. Annen de 1 sene, 2 sene falan diye konuşmaya devam ederse onu da idare et bir şekilde. Bunalmışsın belli ki ama neyin derinine inersen düşünce düşünceyi açar, sonra dipsiz bir kuyuda bulursun kendini. Şimdilik zamanın tadını çıkarın diyorum ben.Zaten az bir para kalacak evi satıp borc odendiğinde o parayla bence iş kuramaz ki ne kuracagını bilmiyor hayaller hayaller hep tek kötü huyu bu. onun dışında gerçekten anlayışlı oturaklı güleryüzlü temiz kalpli biri . bizim o parayı riske atacak maddi durumumuz yok. evlenmek istiyor hep konusunu açıyor. annesiyle bayramda fln konuşuyorum evlilikten konu acıyor hep beni oyaladıgını düşünmüyorum güveniyorum ona. ama herşeyin en ucuzuna kaçıp dışarda yemek bile yemeyen bir çift tanıyorum 50000 tlye evlendiler sözden itibaren bütün masrafları içinde. bizde 5 kuruş para yok nasıl olacak diye düşünüp duruyorum
Maddi sıkıntılarla sevgini körelteceğine biraz daha ayrı kalıp tatlı sevgili olun. Ki erkek arkadaşın girişimci birisiyse girdiği işlerin birini tutturamazsa diğerini tutturur Allahın izniyle. Ama bu süre zarfında bi nişan yapın bence hem adı belli olur hemde daha keskin adımlarla ilerlersinizYani zaten anlatmak istediğimde buydu elbette seviyorum sevgilimi ama evlilik çocuk oyuncağı değil. bir yandan da para durumunu düzelticez diye sevdigim adamdan ayrı seneler niye geçireyim düşüncesindeyim. sonra maddi sıkıntılarla çile çekip sevgimizi mi tüketiriz toparlayıp idare edince mi evlensek diye düşünüp duruyorum
Gecenin 2'sinde mantı dediniz, olacak iş mi?Babası falan yardımcı olsa veya devlet yeni iş kuracaklara para veriyodur onu araştırım çünkü sizden az kazanması belli bi zaman sonra onu psikolojik çökertecektir bazıları maddiyatın önemi yok diyo ama sevgide karın doyurmuyo hele helekiistanbul şartlarında durum iyice zor. Allah yardımcınız olsun. Bide eğer ticaret düşünürseniz bi kayserili oluarak tavsiyem ya mantıcı dükkanı açın yada türk kahvesi bide kaliteli yapıp tutturursanız paraya para demezsiniz.
yaşıtız seninle, öle bi amcanın apartmanından ne die ev almışlar Allah aşkına
Maddi sıkıntılarla sevgini körelteceğine biraz daha ayrı kalıp tatlı sevgili olun. Ki erkek arkadaşın girişimci birisiyse girdiği işlerin birini tutturamazsa diğerini tutturur Allahın izniyle. Ama bu süre zarfında bi nişan yapın bence hem adı belli olur hemde daha keskin adımlarla ilerlersiniz
POLISLIK sinavlarina girsin ya da zabita falan ? Gardiyanlikta olablr. Hic değilse eline 1500 2000 geçerMerhaba, 4 yıldır bir ilişkim var sevgilimle aynı yaştayız 24 yaşındayız. Muhafazakar biriyim ve ilişkimize evlenmek ümidiyle başladık bu zamana kadar geldik.
Üniversiteden mezun olduk ikimizde istanbul da yaşıyoruz. Sevgilim 1000 tl maaş alıyordu ben ise 1700 o önlisans mezunu çok iyi işler bulamıyor. Mezun olduk 2 sene boyunca İstanbulda çalıştık bir kuruş para biriktiremedi ailesinin maddi durumu iyi değil. ailesi beni bildikleri için kredi çekti oğlumuza ev alalım diye bir kısım parasını ailesi ödedi şuan 100 bin borcu var ama ev istanbul il sınırında çok köhne bir yerde küçümsemek istemiyorum ama ne yazıkki öyle ben istanbulun iyi bir semtinde yetişip büyüdüğüm için bana tuhaf geliyor.
Şuan sevgilim askerde, askerden gelecek ama 5 kuruş para yok. Doğru düzgün mesleği işi yok 100 bin tl kredi var bi yandan. Nasıl geçineceğimizi düşünüyorum. düğün dernek ev düzmek nasıl olaca? Seviyorum evlenmek istiyorum ama kendimi daha fazla bekleyemiycek kadar yorgun hissediyorum.
bana çok deger veren adam gibi adam derler ya öyle biri benim sevgilim anlayışlı sabırlı karakter olarak hakikaten çok iyi bir çocuk birlikte büyüdük. tek sinir olduğum yanı okudugu bölüm iyi bir bölüm olmadıgı ve ennn enn fazla 1500tlden fazla maaş alamaycağını bildiği için iş kurmak istiyor hemde evi satıp borcunu kapatıp kalan parayla iş kurmak ve ikna edemiyorum .
Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemde askerden gelince 1 yıl müddet verdim size 5buçuk sene olcak diyor.
Askerdeyken asla ayrılmam beklerim onu seviyorum ama mutsuz olmaktan korkuyorum
Her türlü yorum benim için çok kıymetli şimdiden teşekkür ederim.
Sen milletin kaç paraya evlendiğine ne bakıyorsun bizim milletimiz angarya işleri çok sever. Söz töreni, nişan töreni, düğün, balayı... Bana kalırsa bütün törenler gereksiz özellikle de düğün. Millet göbek atsın, 3-5 takı gelsin diye dünyanın borcuna girer bizim insanımız. Düğün olmayınca evliliğin geçerli olmadığını sananlar bile var. Eşya almak zaten masraflı bir iş, başka da yük bindirmeyin kendinize. İşinizi görecek uygun fiyata eşya alabilirsiniz mesela ama birçok insan bundan bahsetmez. İş sadece evlenecek olan gençlere kalsa daha iyi olacak ama aile çıkıyor oradan diyor ki düğün olsun, şu olsun bu olsun. Sizin için demiyorum bizim milletin genel tavrı bu. Senin şimdilik ciddi anlamda yapacak bişeyin yok, sevgilin çalıştığı işinde devam etsin şimdilik. Çevrenin laflarını da umursama, saçmalamayı çok sever onlar. Akıllı insan maddi konularda bazı şeyleri çok iyi aranje edebilir diye düşünüyorum. Şu an için bu konuyu kısmet deyip kapatın, daha fazla düşünmeye gerek yok. Annen de 1 sene, 2 sene falan diye konuşmaya devam ederse onu da idare et bir şekilde. Bunalmışsın belli ki ama neyin derinine inersen düşünce düşünceyi açar, sonra dipsiz bir kuyuda bulursun kendini. Şimdilik zamanın tadını çıkarın diyorum ben.
önlisans mezunları polis olamıyor sanırım yanlış mı biliyorum?POLISLIK sinavlarina girsin ya da zabita falan ? Gardiyanlikta olablr. Hic değilse eline 1500 2000 geçer
Onlisans mezunu mu . Hmmm. 4 yilliga tamamlasa hoş olurdu. Rabbim yardimcin olsun. 2 yillik ne okudu sevgiliniz?önlisans mezunları polis olamıyor sanırım yanlış mı biliyorum?
dış ticaret okudu bende iktisat mezunuyum gerçi 4 yıllık mezuniyet farketmiyor ingizce vs vs bir sürü şey isteniyor çok zorOnlisans mezunu mu . Hmmm. 4 yilliga tamamlasa hoş olurdu. Rabbim yardimcin olsun. 2 yillik ne okudu sevgiliniz?
Sevgili freeda,
Basta yazan arkadaslara kizdin ama biraz haklilik paylari yok mu sence.
Sen aslinda kafanda maddi anlamda bu ilişkide gelecek görmüyor gibisin. Seviyorum diyorsun ama bu 4 yilin verdigi alışkanlık tan baska bisi degil şuanda.
Gercekten sevsen cikmaz sokaklarda dolasmayi birakip çözüm uretmeye calisirdin.
Bende dahil olmak uzere kac kisi o evi kiraya verip başka yerden ev tutarsiniz dedik. Sen hala alkolik amcayi anlatip duruyorsun.
Sevgilin icin hergün baska planla geliyor diyorsun (buna bende güldüm istemsizce, sanirim biraz sevimli buldum:)
Hayal dunyasinda yasiyor diyorsun.
Calissin az kazansin öz kazansin diyoruz cevap vermiyorsun, az kismi hosuna gitmediginden olsa gereek.
Yani kisacasi 4 yilimi verdim herkes de biliyor, elimdeki de bu ne yapayim dusuncelerini biraktigin an zaten ayrilacak gibisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?