5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

en ıyısı bugunu hıc saymayayım yarın devam ederım rejımıme
mısafır gelınce valla ınsan herseyı unutuyo su bıle ıcmedım bugun dogru durust en fazla 2 bardak ıcmısımdır

günaydın kızlar...bugün üçüncü günüm...ve iki günde 3,2 kg. verdim....nasıl? kulağa hoş geliyor değil mi? devam devam...

merhaba hanımlar, ben hipotroit hastasıyım hemde 35 yaşımda erken menapoza giren biriyim. son dönemde ne yaparsam yapayım veremedim kilolarımı hem yiyerek alınan kilolarda değil.ne yaptıysam gram veremiyordum.tak, bu diyeti yapana kadar.

zemzem ne kadar zaman yaptın bu diyeti? ne kadar verdin?

Spor yapmayacaksınız, sınırsız et, tavuk, balık yiyeceksiniz, üstüne bir de kilo vereceksiniz. Fransa’nın en ünlü beslenme uzmanlarından Pierre Dukan’ın haftalardır çok satanlar listesinden düşmeyen kitabında (Je Ne Sais Pas Maigrir) protal diyet adını verdiği yöntemle zahmetsizce kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor

Kilo verme ya da sağlıklı beslenme üzerine yazılan kitapların tümü büyük ilgi görüyor. Kitapçıların raflarında bu tür yayınlara ayrılan yerler hızla artıyor. Kadınlarının zayıflığıyla ünlü Fransa’da haftalardır çok satanlar listelerini zorlayan, bir milyondan fazla satan bir kitap var: Je Ne Sais Pas Maigrir (Nasıl kilo kaybedeceğimi bilmiyorum)...

Fransa’nın en ünlü beslenme uzmanlarından biri olan Dr. Pierre Dukan’ın kaleme aldığı kitapta egzersiz yapmadan yüksek miktarda protein tüketerek kilo verilebileceği iddia ediliyor. Dr. Dukan’ın Protal (proteins alternatives) diyeti meşhur Atkins, South Beach ve 70’li yıllarda popüler olan protein diyetlerine benziyor. Sınırsız protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor.

MÖNÜDE SINIRSIZ ET VAR

Diyetin ilk aşaması saldırı... Beş gün yapılması önerilen diyetin bu aşamasında sadece protein var. Dana ve sığır eti biftek, fileto, kıyma olarak tüketilebiliyor. En fazla yüzde 10 yağ içeren et yapışmayan bir tavada, fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Tavuk ya da hindi eti de diyete uygun. Dr. Dukan kitabında hindi fümenin, tavuğun göğüs etinin rahatlıkla yenilebileceğini söylüyor. Tüm deniz ürünleri ve balıklar da diyete uygun gıdalar arasında yer alıyor. Buharda pişirilmiş, ızgara ya da tütsülenmiş her türlü deniz ürününü yiyebilirsiniz ancak yağlı ve konserve olanlardan uzak durmanız gerekiyor. Yumurta 3-4 adeti geçmemek şartıyla, yağsız süt, yoğurt veya peyniri ise istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Saldırı aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de bol bol su içmek... Günde en az iki litre su vücudu protein atıklarından temizlemek açısından önem taşıyor. “Et, tavuk, balık tatsız tuzsuz olur, yenmez” diyorsanız bu diyette her türlü baharat, sirke, maydanoz, soğan, sarımsak serbest. Acıktığınız zaman bu saydığımız gıdaları sınırsız olarak tüketebiliyorsunuz. Dr. Dukan protein içeren gıdaların iştahı azalttığını ve 3-4 gün protein tüketildiğinde açlık hissinin neredeyse yok olduğunu belirtiyor.

Bir de yapmamanız gerekenler var tabii: Yoğun egzersiz (ilk üç gün yorgun olabilirsiniz), öğün atlamak, ketçap ya da mayonez gibi yağ ve şeker içeren soslar tüketmek... Bu aşama hiçbir özür, sapma, duraklama kabul etmiyor. Yani “Biraz ara vereyim, şu tatlıdan bir kaşık alayım” deme şansınız yok.

SIRA KıLO KAYBINDA

Beş günlük saldırı aşamasını geçtikten sonra şimdi asıl kilo vereceğiniz bölüme geliyorsunuz. Bu aşamada haftada 2-3 kilo verebilmenin mümkün olduğu iddia ediliyor. Mönünüzde ise birinci aşamadakı proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş olarak sebze tüketebiliyorsunuz. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik... Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirmeniz gerekiyor.

HAFTADA BıR GÜN PROTEıN

Aradan haftalar geçti, sonunda bütün fazlalıklarınızdan kurtuldunuz. Bu durumda diyetiniz sona erdi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü şimdi koruma aşaması başlıyor. Bu aşamanın ne kadar süreceğini ise kaybettiğiniz kilo x 4,5 formülüyle buluyorsunuz. Örneğin 15 kilo verdiyseniz 67 gün koruma diyeti yapmanız gerekiyor. Neler yiyebileceğinize gelirsek... Her gün sınırsız et, tavuk, deniz ürünleri, yağsız süt, yoğurt, peynir ve yumurta... Haftada altı gün; bir porsiyon meyve (muz, üzüm, kiraz hariç her türlü meyve), iki dilim kepekli ekmek, 40 gram normal peynir, kilo verme aşamasındaki sebzeler... Haftada iki kez birer porsiyon nişastalı gıdalar (patates, makarna vs), kuzu eti, tatlı... Bu aşamayı da geçtikten sonra artık yapmanız gereken tek şey var: Normal hayatınıza devam ederken haftada bir gün saf protein diyeti yapmak...

arkadaşlar yukardaki yazıyı okursanız neden bu dietten sonra geri kilo aldığımızı anlayabilirsiniz. zira koruma programı varmış. kaç kilo verdiysek onu 4,5 le çarpıp koruma günlerimizi bulabilirmişiz. bir bir hafta on gün devam edip normal beslenmemize dönüyoruz. ben anladım...diyetten sonra da koruma programı uygulayacağım...daha önce bunu bilmiyordum. okuduğum iyi oldu....

ıyıymıs bende baslıyım aksam ama spor yapmayın gıbı bı ıbare okudum orda yorgun olucagınız ıcınmı dıyor spor ve bu dıyet desteklı kılo veren varmı ben spordan vazgecemıyorum hatta bı dıet var yaptım 4 kg verdım 5 gunde ama spor yapma demıstı arkadas o yuzden bıraktım onu benım sporda yapmam lazım :)

zemzem ne kadar zaman yaptın bu diyeti? ne kadar verdin?

renginar hayatım ben pazartesi başladım bu diyete bu gün son günüm 3,5 kilo vermişim benim için mucize. ben hiç kilo veremeyen biriyimdir. bu tiroitler yüzünden her şeye hasretim ama ne yaparsın bunada şükür. ama hakikaten güzel bir diyet. ben çok açlık hissettim ama çalıştığım için sık yiyemedim o yüzden olsa gerek. darısı başınıza....:lepi:

bence gayet guzel bı rakam pekı spor konusunda fıkrın ne bende yarın baslamayı dusunuyorum opuyorumnanaktan

bence gayet guzel bı rakam pekı spor konusunda fıkrın ne bende yarın baslamayı dusunuyorum opuyorumnanaktan

bak...sporu ağır yapmayın ilk 3 gün demiş....yani ilk üç gün alışana kadar bunye biraz yorgun olur o sebepten öyle yazıyo. ben de yapıyorum her akşam. yapabiliyorsan, halsizlik çekmiyorsan devam et. daha güzel şekillenir vucudun bence.

aksam balıkımıda alıyımda bol bol :) buzlugumdada cupra ile somon var stok yapım balık et baslım ozaman saol bılgılendırdıgın ıcın olumunekankayizsmile

renginar paylaşım çok güzel olmuş çok teşekkürler diyetin ana metni çok iyi açıklıyor bende kurtuldum o yeniyomuydu bu noluyodu demekten ama ben dün diyeti biraz bozdum neyse zararın neresinden dönülse kardır

Son düzenleme:
ben sürekli spor yapan biriydim her akşam mutlaka yarım saat yaparım. ama arkadaşlar bu diyetle yapamadım. meğer enerjiyi bize veren karbonhidratlarmış. ben hala şaşıyorum kendime nasıl verdim. yıllarca verememiştim troitler yüzünden. kendimi çok iyi hissediyorum. yani spor yapmayın bence diyet bitince yapın

zemzemcimçok iyi ya tebrik ederim senin gibi zayıflayanları duyunca daha da gaza geliyo insannn ki baya zayıflayan da var.
ben de bayılıyorum bu diyete hakkaten sonucları cok cabuk alıyosun tabi biraz sıkı bi diyet ama acı cekmeden kazanc olmuyur ne yapalıım... inşş kurtulalım su gereksiz fırt pırt yaglarımızdann daş gibi olalımmm daşşkaydirigubbakcemile3
hepinize mutlu mesut zayıflamalar kızlar opuyorumnanaktan

ya uf ben pek sadık kalamadım diyete bir kola kaçamağım oldu biraz da meyve, kilo da veremedim dogal olarak yarım kilo falan verdim şu göne kadar yani 4 gün, 1 vermiştim bugün yarısını geri almışım

Son düzenleme:

canım peki göbekte bi zayıflama oldu mu onu çk merak ediyorum.ben çok kilolu değilim ama biraz basenim ve göbeğim var bunun için ypmak istiyorum bu diyeti.bi düzleşme farkettin mi göbeğinde.acil cvp verirsen çk mutlu olucam çünkü bi an önce başlamak istiyorummm

soruna ben cevap verebilirim...bugün 4, günüm ve 3 günde 3,6 kg vermişim. göbekte fark olmaz mı? şişkinlik yok, pantalon çok rahat kapanıyor...daha ne olsun?

tüh tüh tühhh ben pazartesı baslıcam kızlar b...unu cıkardım bu dıyetın bu hafta :) tavuklarımı aldım dogradım buzluga stok yaptım esımde hasta hep evdeydı bu aralar ona yemek yaptıkca bende yedım mısafırde bı türlü bıtmedıııııgelen gıden sarmalar felan artınca yedım tabı.. neyseee pazartesı baslıcam ogune kadar sıızı takıp ederım :)

canım olsun...p.tesi başlarsın sende. geç olsun da güç olmasın dimi. ben de yarından sonra yazıdaki gibi sebze ekleyerek devam edicem. tabii etlerin miktarı azalacak biraz. madem zayıflamanın bir yolu var ben o yoldan gitmeye razıyım...varsın sevdiğim yiyecekler olmasın diyette...ben kendimi seveyim yeter bu dönem içinde...yaza incelmiş girmek istiyorum. istanbulun nemli havası beni öldürüyor. kiloluyken çok daha fazla dokunuyor. bu yazı rahat geçirmek istiyorum beya...

ya uf ben pek sadık kalamadım diyete bir kola kaçamağım oldu biraz da meyve, kilo da veremedim dogal olarak yarım kilo falan verdim şu göne kadar yani 4 gün, 1 vermiştim bugün yarısını geri almışım

kaçamaksız yapabilirsen etkili bu diyet...nolcak kız 5 gün sık dişini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…