5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

yooo ben 2 hafta sonra tartılcambilmiyorumkismile
k.flakes bıtsın..
ardından 2 ayda 17 kılo yazan baslıktakı dıyeti.

kendimi günün kahramanı ilan ediyorumzemuszemus
bugün arkadaşlar bendeydi ve ben diyetimi bozmadım....:umursamaz:
işin güzel yanı bunu kimsenin anlamamış olması...
kendime de bir tabak hazırladım ve herkesle birlikte oturup sadece şekersiz çay içtim

o enfes sigara böreği,kısır,arap kurabiye,ıslak kek ve muhallebili kadayıfa elimi bile sürmedim....:lepi:

bakalım hafta sonuna yatılı misafirlerim var inş kazasız belasız tavizsiz atlatırım bunu da ...
tam gaz ileri....yerimsenibenaman nazar değmesin inş...:Saruboceq:

canım bende şuan diyetteyim 2. hafta ne yemeliyim ne yememeliyim bilmiyorum beni bilgilendirirsen çok sevinirim ben diyette 2. günündeyim sende çok güzel vermişsin tebrik ederim:lepi:

arkadaşlar diyeti anlatan tam metin şudur okuyun lütfen, diyetin adı da protal diyettir

Fransa’nın en ünlü beslenme uzmanlarından Pierre Dukan’ın haftalardır çok satanlar listesinden düşmeyen kitabında (Je Ne Sais Pas Maigrir) protal diyet adını verdiği yöntemle zahmetsizce kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor

Kilo verme ya da sağlıklı beslenme üzerine yazılan kitapların tümü büyük ilgi görüyor. Kitapçıların raflarında bu tür yayınlara ayrılan yerler hızla artıyor. Kadınlarının zayıflığıyla ünlü Fransa’da haftalardır çok satanlar listelerini zorlayan, bir milyondan fazla satan bir kitap var: Je Ne Sais Pas Maigrir (Nasıl kilo kaybedeceğimi bilmiyorum)...

Fransa’nın en ünlü beslenme uzmanlarından biri olan Dr. Pierre Dukan’ın kaleme aldığı kitapta egzersiz yapmadan yüksek miktarda protein tüketerek kilo verilebileceği iddia ediliyor. Dr. Dukan’ın Protal (proteins alternatives) diyeti meşhur Atkins, South Beach ve 70’li yıllarda popüler olan protein diyetlerine benziyor. Sınırsız protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor.

MÖNÜDE SINIRSIZ ET VAR
Diyetin ilk aşaması saldırı... Beş gün yapılması önerilen diyetin bu aşamasında sadece protein var. Dana ve sığır eti biftek, fileto, kıyma olarak tüketilebiliyor. En fazla yüzde 10 yağ içeren et yapışmayan bir tavada, fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Tavuk ya da hindi eti de diyete uygun. Dr. Dukan kitabında hindi fümenin, tavuğun göğüs etinin rahatlıkla yenilebileceğini söylüyor. Tüm deniz ürünleri ve balıklar da diyete uygun gıdalar arasında yer alıyor. Buharda pişirilmiş, ızgara ya da tütsülenmiş her türlü deniz ürününü yiyebilirsiniz ancak yağlı ve konserve olanlardan uzak durmanız gerekiyor. Yumurta 3-4 adeti geçmemek şartıyla, yağsız süt, yoğurt veya peyniri ise istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Saldırı aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri de bol bol su içmek... Günde en az iki litre su vücudu protein atıklarından temizlemek açısından önem taşıyor. “Et, tavuk, balık tatsız tuzsuz olur, yenmez” diyorsanız bu diyette her türlü baharat, sirke, maydanoz, soğan, sarımsak serbest. Acıktığınız zaman bu saydığımız gıdaları sınırsız olarak tüketebiliyorsunuz. Dr. Dukan protein içeren gıdaların iştahı azalttığını ve 3-4 gün protein tüketildiğinde açlık hissinin neredeyse yok olduğunu belirtiyor.

Bir de yapmamanız gerekenler var tabii: Yoğun egzersiz (ilk üç gün yorgun olabilirsiniz), öğün atlamak, ketçap ya da mayonez gibi yağ ve şeker içeren soslar tüketmek... Bu aşama hiçbir özür, sapma, duraklama kabul etmiyor. Yani “Biraz ara vereyim, şu tatlıdan bir kaşık alayım” deme şansınız yok.

SIRA KıLO KAYBINDA
Beş günlük saldırı aşamasını geçtikten sonra şimdi asıl kilo vereceğiniz bölüme geliyorsunuz. Bu aşamada haftada 2-3 kilo verebilmenin mümkün olduğu iddia ediliyor. Mönünüzde ise birinci aşamadakı proteinlere ek olarak çiğ ya da pişmiş olarak sebze tüketebiliyorsunuz. Örneğin domates, salatalık, brokoli, ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, mantar, patlıcan, biber, havuç, her türlü yeşillik... Ancak nişasta içeren patates, pirinç, mısır, bezelye, fasulye, mercimek gibi gıdalar tamamen yasak. Sebzelerin de tıpkı etlerde olduğu gibi mutlaka yağsız pişirmeniz gerekiyor.

HAFTADA BıR GÜN PROTEıN
Aradan haftalar geçti, sonunda bütün fazlalıklarınızdan kurtuldunuz. Bu durumda diyetiniz sona erdi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü şimdi koruma aşaması başlıyor. Bu aşamanın ne kadar süreceğini ise kaybettiğiniz kilo x 4,5 formülüyle buluyorsunuz. Örneğin 15 kilo verdiyseniz 67 gün koruma diyeti yapmanız gerekiyor. Neler yiyebileceğinize gelirsek... Her gün sınırsız et, tavuk, deniz ürünleri, yağsız süt, yoğurt, peynir ve yumurta... Haftada altı gün; bir porsiyon meyve (muz, üzüm, kiraz hariç her türlü meyve), iki dilim kepekli ekmek, 40 gram normal peynir, kilo verme aşamasındaki sebzeler... Haftada iki kez birer porsiyon nişastalı gıdalar (patates, makarna vs), kuzu eti, tatlı... Bu aşamayı da geçtikten sonra artık yapmanız gereken tek şey var: Normal hayatınıza devam ederken haftada bir gün saf protein diyeti yapmanız.

slm kizlar benimde dun 2.ci gunumdu regl oldum migren komasina girdim migren hapi ve bir suru agri kesiciler banamisin demedi yok gecmedi tabi migrenim tuttumu hersey igrenc kokar ve kusarim oldum resmen kavun karpuz yedim biraz sakinlestim veeeeeeeeeeeeeee kilodada veriyorum gobekdede inme basladi gerci hangi diyeti yapsam 2 gun sonra iniyor gobegim azicik yemeye baslayinca balon gibi sisiyor ama bunda daha cabuk inmeye basladi ayyyyyyy bu sefer olacak sanki hadi insallah rabbim

ozgish sagol tatlim verdigin bilgiler icin bende yogurt yemiyordum yogurtdu da acayip seviyorum tam benlik oldu bu diyet

herkese günaydın bu gün 3. günüm veee 600 gram daha gitmiş iki gün tavuk ve su sadece bunları tükettim bu gün köfte ve su, akşama kadar günüm nasıl geçer bilmiyorum dün çok zorlandım bi ara şeytan dürttü ama uymadım sabah 600 gramı verdiğimi görünce biraz havaya girdim iki günde 1.400 süper. Sizlerede sabır ve başarı diliyorum arkadaşlar şunu unutmayın istemek başarmanın yarısıdır hepinize kolay gelsin ben burdan yazmaya devam edeceğim.

kızlar benımde 3. gunum 78,3den 76,7 düsmüsüm ama ben sebzede yıyorum
(karnıbahar,salata,domates gıbı) meyve olarakda portakal lımon felan tuketıyorum

benim de 4. günüm ve ben de 72 den 68 e düşmüşüm ama bitkinliğim var...hele sabahları yataktan zor kalkıyorum bi de haftasonuna misafirlerim var yatılı inş bozmadan devam ederim....:Saruboceq:

herkese kolay gelsin...

bu arada daha önce olmayan bir pantolonumu da giymeye başladımsositososito

ecetin merhaba, aynı bitkinlik bendede var hiç enerjim yok çok halsiz ve bitkinim dün akşam vitamin hapı aldım umarım bir faydası olur. seni kutlarım gayet güzel kilo vermişsin sakın bozma arkadaşım misafirlerine uyma devam et onlarada et veya balık türü yemek yap sende zorlanmamış olursun.

sağolasın biraz zor oluyor ama gayret yaza ne kaldı...

ecetin sen neler yiyorsun diyetinde merak ettim
bitkinliğim gitsin diye:
sabah 7:30; 750 ml su, 1 haşl. yumurta,1veya2 kk peynir

kahvaltı 10:30;750 ml su,1 haşl. yum. 1veya 2 kk peynir

ara 12:00; 750 ml su, 1 kase yoğurt

öğle 13:30 ;750 ml su, net,susuz 50 gr ligt ton balığı

ara 15:00; 750 ml su, 1 kase yoğurt

akşam 14:30 ;750 ml su, ve yaklaşık 150 gr haşlanmış tavuk eti(daha tok tuttuğu için akşam yiyiyorum)
ara 18:00; su ve yoğurt sora yemiyorum...

saziye selam canim
beni unuttunmu yoksaa
ne zamandir karsilasamadik
diyete devam ediyormussun kolay gelsin canim istedigin kiloya dusene dek devam et ben hala kilo almadim ustelik dikkat ettigimde yok bu diyet gercekten ise yariyor
scarabe napiyor ne ediyor hic haber yok yazmamis
hamileligi nasil gidiyor merak ediyorum

bigudi
sen bu diyeti yaptın mı?
yaptıysan, bırakınca kilo aldın mı?
bırakınca dediysem ucunu salmak değil tabi yine kontrollü olacak...

Arkadaşlar benimde bugün 3. günüm ve gayet güzel gidiyor. 2 kilo gitti bile.. Gerçekten halsiz bırakıyor ama usanmak yok bence devam :)

cnm ben 6. takımdayım arada diger topkleride geziyorum senin menün dikktimi cekti cidden 4.5 lt su mu içiyorsun delikafadulden gerci protein agırlıklı beslndignizde suyu cok tketmek lazım ama sanki seninki biraz fazla olmus gibime gledisempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…