Merhabalar, bende dün kadınlar klübüne üye oldum ve pazartesi sabah Dukan diyetine başladım- daha önce sizlerin yazdıklarınızdan esinlenerek. Pazartesi sabah 95 kg dım bu sabah 93.2kg:)
Yalnız lütfen Dukan Diyetini kitabından okumuş arkadaşlardan ayrıntı rica ediyorum. Bir hafta boyunca sadece et,balık tavuk mu yiyeceğim yoksa peynir yoğurt gibi diğer proteinleride yiyebiliyormuyuz, şimdiden teşekkürler..
1 hafta degil 5 gun protein , 5 gun protein + sebze( butun sebzeler degil tabi ki ,mesela bezelye yok) peynir de yok ( turkiyede varmi bilmem ama burda Krem peynir gibi bisey var 0 yagli o serbest).. 0% yagsiz yogurt (meyveli yogurt da yok sekerden oturu) ve 0% aromali yogurt yiyebilirsiniz icinde aspartam olmak sartiyla.
Yağsız peynir süt ve yogurt serbest diye biliyorum ben?bilmiyorumkismile
peynir yoğurt ve haftada 4 ü geçmemek üzere yumurta serbest bu diyette arkadaşlar , et oalrak da % 10 undan fazla yağlı olmayan, haşlama ya da ızgara olması gerekiyor sakatat yok tabiki
yumurtada bir sinirlama yok, ama tabiki yumurta sarisinin cok kolestrol yaptigini dusunursek , dikkat etmekte fayda var.. yumurtanin beyazini gonul rahatligiyla yiyebilirsiniz.
yumurtanın sınırı var diğerlerinin yok sağlık açısından da normal diyette olmasanız da yumurta yemeye bir sınır koymalı bu diytette de haftada 4 ü geçmemek kaydıyla diye kitap yazarı belirtmiş
Magissa,
Ben de bu diyeti 3 gun uyguladim, maalesef 3.gunun sonunda cok halsiz düştüm ve bozmak zorunda kaldim. Gerçi öyle tatlı hamur işi falan yemedim sadece 2 gun sebze ve ekmek birazda meyve yedim. simdi tekrar yapiyorum ve ilk 3 gunde 1.5 kilo vermiştim. Ama belim ve göbeğimden 1.5 - 2 cm kadar incelme olmuş o yüzden mutluyum. Şimdi tekrar başladım fakat 2. kısımda yani protein ve sebze bölümünde anlayamadığım birşey var.
Magissa bunu kitaptan yanıtlayabilirsen çok sevinirim.
5 gün boyunca hergün protein + sebze (yalnızca bazıları ve yağsız) mi yenecek?
Yoksa birgün saf protein birgün protein+ sebze mi tüketilecek -?
Bu konuda değişik bilgiler var, siteyede baktım sanki birgün protein bigün protein+sebze gibi algıladım, ama buradaki arkadaşlar öyle yapmamış gibiler , bu konuda kafam karıştı, kitaptan bakip bana ve benim gibilere acıklayabilirsen çok memnun olurum. Herkese sağlıklı günler
yanlis anlamadiysam bu diyeti yaptiginizi soyleyip bir de '2 gun sebze ve ekmek birazda meyve yedim' demissiniz.
eger durum boyleyse, ne diyeti yaptiginizi pek anlayamadim :umursamaz: yok yanlis anladiysam, 3. gunun sonunda diyeti bozdugunuzda mi yediniz sebze ve ekmek?? :1shok:
sorunuzun cevabina gelince.. eger vermek istediginiz kilo 10 kgdan az ise 3 gun protein 3 gun protein +sebze... 10 kilodan fazla ise 5gun protein , 5gun protein + sebze olacak sekilde yapilmali rejim.
yagsiz kiyma, tavuk, hindi, tavsan, biftek vs yagsiz izgara seklinde olacak.( ben firin posetinin icine koyup yanina sogan , baharat vs ekleyip oyle de yapiyorum hic degilse kuru olmuyor) ilk 5 gun bunu yediniz diyelim (yumurta, yogurt, sut, cay, kahve vs de serbest yagsiz ve sekersiz olmasi sartiyla) diger 5gun bu sekilde et urunlerini yemeye devam edip yanina yagsiz hazirladiginiz sebzeyi de ekliyorsunuz.. sonra 5 gun tekrar sirf et vs...
bol su icmek bobreklere zarar vermemek acisindan cok onemli.
Aslinda bu rejimin en kolay asamasi kilo kaybettigimiz ilk asama... asil is butun kilolardan kurtulduktan sonra basliyor!! verdiginiz kilo basina 10 gun olacak sekilde rejimi yapmaya devam! 15 kilo verdiysek 150 gun daha rejime devam.. gibi. mafoldumben
insallah yardimci olabilmisimdir! herkese kolay gelsin!
Arkadaşım yanlıs biliyosun koruma diyeti kilo başına x 4.5 gün ile hesaplanıyor 10 kilo verdiysen 45 gün koruma diyeti yani :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Haftada altı gün; bir porsiyon meyve (muz, üzüm, kiraz hariç her türlü meyve), iki dilim kepekli ekmek, 40 gram normal peynir, kilo verme aşamasındaki sebzeler... Haftada iki kez birer porsiyon nişastalı gıdalar (patates, makarna vs), kuzu eti, tatlı..
sonrasında ise normal hayata dönünce haftada bi gün normal saf protein diyeti yapılması diye geçiyor
yanlis anlamadiysam bu diyeti yaptiginizi soyleyip bir de '2 gun sebze ve ekmek birazda meyve yedim' demissiniz.
eger durum boyleyse, ne diyeti yaptiginizi pek anlayamadim :umursamaz: yok yanlis anladiysam, 3. gunun sonunda diyeti bozdugunuzda mi yediniz sebze ve ekmek?? :1shok:
sorunuzun cevabina gelince.. eger vermek istediginiz kilo 10 kgdan az ise 3 gun protein 3 gun protein +sebze... 10 kilodan fazla ise 5gun protein , 5gun protein + sebze olacak sekilde yapilmali rejim.
yagsiz kiyma, tavuk, hindi, tavsan, biftek vs yagsiz izgara seklinde olacak.( ben firin posetinin icine koyup yanina sogan , baharat vs ekleyip oyle de yapiyorum hic degilse kuru olmuyor) ilk 5 gun bunu yediniz diyelim (yumurta, yogurt, sut, cay, kahve vs de serbest yagsiz ve sekersiz olmasi sartiyla) diger 5gun bu sekilde et urunlerini yemeye devam edip yanina yagsiz hazirladiginiz sebzeyi de ekliyorsunuz.. sonra 5 gun tekrar sirf et vs...
bol su icmek bobreklere zarar vermemek acisindan cok onemli.
Aslinda bu rejimin en kolay asamasi kilo kaybettigimiz ilk asama... asil is butun kilolardan kurtulduktan sonra basliyor!! verdiginiz kilo basina 10 gun olacak sekilde rejimi yapmaya devam! 15 kilo verdiysek 150 gun daha rejime devam.. gibi. mafoldumben
insallah yardimci olabilmisimdir! herkese kolay gelsin!
hayir, bu durum ekmegi gibi olan sey son d'avoine ve son de blé den yapiliyor.. cevirisini bulamadim hala.. ekmek dedigimi de yarin yapip fotografini eklerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?