5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

selam kizlar!!
benim 9,5 kilo gitti, kaldi 4 kilo :) artik 38 beden giyebiliyorum! gerci bayaaa bunaldim rejimden.. 1,5 aydir assagi yukari ayni seyleri yemek sikiyor insani dogal olarak ama sonucu gorunce dayaniliyor :lepi:

Merhabalar, bende dün kadınlar klübüne üye oldum ve pazartesi sabah Dukan diyetine başladım- daha önce sizlerin yazdıklarınızdan esinlenerek. Pazartesi sabah 95 kg dım bu sabah 93.2kg:)

Yalnız lütfen Dukan Diyetini kitabından okumuş arkadaşlardan ayrıntı rica ediyorum. Bir hafta boyunca sadece et,balık tavuk mu yiyeceğim yoksa peynir yoğurt gibi diğer proteinleride yiyebiliyormuyuz, şimdiden teşekkürler..

1 hafta degil 5 gun protein , 5 gun protein + sebze( butun sebzeler degil tabi ki ,mesela bezelye yok) peynir de yok ( turkiyede varmi bilmem ama burda Krem peynir gibi bisey var 0 yagli o serbest).. 0% yagsiz yogurt (meyveli yogurt da yok sekerden oturu) ve 0% aromali yogurt yiyebilirsiniz icinde aspartam olmak sartiyla.

Yağsız peynir süt ve yogurt serbest diye biliyorum ben?bilmiyorumkismile

Merhabalar
Ben de yeni katıldım kadınlar kulübüne, bu diyet bana çok uygun göründü yapan arkadaşların yorumlarına da bakınca , hemen şimdi başlıyorum.10 kilo fazlam var ve spora hiç vakit ayıramadığım, iş yerinde de aç kalarak çalışamadığım için bu aralar günden güne artıyor Umarım bu diyetle hepimiz başarıya ulaşırız.

peynir yoğurt ve haftada 4 ü geçmemek üzere yumurta serbest bu diyette arkadaşlar , et oalrak da % 10 undan fazla yağlı olmayan, haşlama ya da ızgara olması gerekiyor sakatat yok tabiki

peynir yoğurt ve haftada 4 ü geçmemek üzere yumurta serbest bu diyette arkadaşlar , et oalrak da % 10 undan fazla yağlı olmayan, haşlama ya da ızgara olması gerekiyor sakatat yok tabiki

yumurtada bir sinirlama yok, ama tabiki yumurta sarisinin cok kolestrol yaptigini dusunursek , dikkat etmekte fayda var.. yumurtanin beyazini gonul rahatligiyla yiyebilirsiniz.

yumurtada bir sinirlama yok, ama tabiki yumurta sarisinin cok kolestrol yaptigini dusunursek , dikkat etmekte fayda var.. yumurtanin beyazini gonul rahatligiyla yiyebilirsiniz.

yumurtanın sınırı var diğerlerinin yok sağlık açısından da normal diyette olmasanız da yumurta yemeye bir sınır koymalı bu diytette de haftada 4 ü geçmemek kaydıyla diye kitap yazarı belirtmiş

ben valla light ton balıgı da yiyorum.. hatta arada kacamaklarım olmasına ragmen 5 gunde 3 kilo verdim. bu hafta bir de kacamaksız deniyim bakalım :) en zoru sekersiz cay kahve olucak galiba...

benimde 3. günüm 1.5 kilo vermişim arkadaşlar.ben yoğurt yiyorum ama light %1 yağlı yazıyor ama oluyormu bilmem ilk beş günde..
bilen arkadaşlara bi sorum daha var obezite sınırında olanlarda mı 5 gün yapacak ilk protein diyetini.

bu arada bütün sayfaları okudum bu diyeti yazan arkadaşlara çookk teşekkür ederim,kilolarımı verince dahada teşekkür edeceğim:))

yumurtanın sınırı var diğerlerinin yok sağlık açısından da normal diyette olmasanız da yumurta yemeye bir sınır koymalı bu diytette de haftada 4 ü geçmemek kaydıyla diye kitap yazarı belirtmiş

yumurtanin sarisi haftada 3-4 ile sinirli o da kolestrol yaptigi icin, yoksa diyeti olumsuz etkilemesi gibi bir durum yok. yumurtanin beyazini istediginz kadar yiyebilirsiniz. ayrica kitabi okuduysaniz, Galette Dukan' in (icinde 1 yumurta var) hergun 1 tane yenmesi gerektigini de gormussunuzdur.

Rejimi yeni yapmaya baslayacaklara da kan tahlili yaptirip , kolestrollerini vs olcturmeden baslamamalarini tavsiye ederim

Magissa,

Ben de bu diyeti 3 gun uyguladim, maalesef 3.gunun sonunda cok halsiz düştüm ve bozmak zorunda kaldim. Gerçi öyle tatlı hamur işi falan yemedim sadece 2 gun sebze ve ekmek birazda meyve yedim. simdi tekrar yapiyorum ve ilk 3 gunde 1.5 kilo vermiştim. Ama belim ve göbeğimden 1.5 - 2 cm kadar incelme olmuş o yüzden mutluyum. Şimdi tekrar başladım fakat 2. kısımda yani protein ve sebze bölümünde anlayamadığım birşey var.

Magissa bunu kitaptan yanıtlayabilirsen çok sevinirim.
5 gün boyunca hergün protein + sebze (yalnızca bazıları ve yağsız) mi yenecek?
Yoksa birgün saf protein birgün protein+ sebze mi tüketilecek -?

Bu konuda değişik bilgiler var, siteyede baktım sanki birgün protein bigün protein+sebze gibi algıladım, ama buradaki arkadaşlar öyle yapmamış gibiler , bu konuda kafam karıştı, kitaptan bakip bana ve benim gibilere acıklayabilirsen çok memnun olurum. Herkese sağlıklı günler

yanlis anlamadiysam bu diyeti yaptiginizi soyleyip bir de '2 gun sebze ve ekmek birazda meyve yedim' demissiniz.

eger durum boyleyse, ne diyeti yaptiginizi pek anlayamadim :umursamaz: yok yanlis anladiysam, 3. gunun sonunda diyeti bozdugunuzda mi yediniz sebze ve ekmek?? :1shok:

sorunuzun cevabina gelince.. eger vermek istediginiz kilo 10 kgdan az ise 3 gun protein 3 gun protein +sebze... 10 kilodan fazla ise 5gun protein , 5gun protein + sebze olacak sekilde yapilmali rejim.

yagsiz kiyma, tavuk, hindi, tavsan, biftek vs yagsiz izgara seklinde olacak.( ben firin posetinin icine koyup yanina sogan , baharat vs ekleyip oyle de yapiyorum hic degilse kuru olmuyor) ilk 5 gun bunu yediniz diyelim (yumurta, yogurt, sut, cay, kahve vs de serbest yagsiz ve sekersiz olmasi sartiyla) diger 5gun bu sekilde et urunlerini yemeye devam edip yanina yagsiz hazirladiginiz sebzeyi de ekliyorsunuz.. sonra 5 gun tekrar sirf et vs...
bol su icmek bobreklere zarar vermemek acisindan cok onemli.

Aslinda bu rejimin en kolay asamasi kilo kaybettigimiz ilk asama... asil is butun kilolardan kurtulduktan sonra basliyor!! verdiginiz kilo basina 10 gun olacak sekilde rejimi yapmaya devam! 15 kilo verdiysek 150 gun daha rejime devam.. gibi. mafoldumben

insallah yardimci olabilmisimdir! herkese kolay gelsin!

Arkadaşım yanlıs biliyosun koruma diyeti kilo başına x 4.5 gün ile hesaplanıyor 10 kilo verdiysen 45 gün koruma diyeti yani :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Haftada altı gün; bir porsiyon meyve (muz, üzüm, kiraz hariç her türlü meyve), iki dilim kepekli ekmek, 40 gram normal peynir, kilo verme aşamasındaki sebzeler... Haftada iki kez birer porsiyon nişastalı gıdalar (patates, makarna vs), kuzu eti, tatlı..

sonrasında ise normal hayata dönünce haftada bi gün normal saf protein diyeti yapılması diye geçiyor

Arkadaslar daha once de size soyledim, ben protein rejimi DUKAN'i yapiyorum ve size kitapta ne yaziyorsa onu aktariyoum.. Kilo basi X 4,5 gun eger 3/3 seklinde yaptiysaniz rejimi.. yoksa 5/5 ise 10 gun seklinde hesaplaniyor. soylediginiz meyveler makarnalar vs ise 3. asamada ekleniyor yani kilolarin hepsini verdiginizde... hesaplanilan gun sayisi kadar rejimi yapmaya devam ediyorsunuz ama bu dediklerinizi de yavas yavas ekliyorsunz. haftada 2 kere nisastali gida gibi ornegin.. ayrica haftada 2kere de GALA ogunu denilen ogun var.. abartmadan ne istersek yiyebiliyoruz..

akannehir

Son düzenleme:
Magissa eger seni yormayacaksa bana sunu yazar misin?vermem gereken sadece 5 kilo idi bir kilosu gitti ama 3/3 oldugunu simdi ogrendim..Simdi 3 gun sadece protein diger uc gun protein+sebze ne kadar yapacagim bu diyeti boyle yani ara vermem gerekirse ne zaman?ayrica bu diyette karbonhidrat hic yok ama sen kepek ve yulaftan bahsetmissin gunluk gramaji nedir eger yeniyorsa bende bio marketten bulabilirim.Ben sabahlari bir kati yumurta yaninda cok az yagli peynir sadece uc isirik ekmek tuketiyorum (siyah ekmek),gun icerisinde %0,1 yogurt ve haslanmis tavuk.bugun 4.gunum ama bu arada ceviz ve kesu yedim birde yarim muz,cocuklara elma sogdugumda bir dilim elma..kacamaklarim bunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…