5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

yaa bu diyeti görünce acaip sevindim..internetten bi araştırıym dedim zararları da varmış .şöyle bi yazı okudum :
Yüksek protein diyetleri diye bilinen birçok yöntemin yüksek risk yaratan etkileri vardır. Sağlığınızı bozacak protein diyetine dikkat!

Yakın arkadaşınız size aç olduğunu ve açlıktan ağzı koktuğunu söylüyor. Antrenmandan sonra beraber öğle yemeğine gidiyorsunuz. Ve o ekmeksiz, ekstra peynirli ve patates kızartmaları olmayan çizburger tabağı sipariş ediyor, ve sonra karbonhidratın onun için zararlı olduğunu ve yüksek protein diyetinde olduğunu anlatıyor. ıster Atkins Diyeti, ıster Güney sahilleri diyeti, ister et manyaklığı olsun, ismi ne olursa olsun yüksek protein diyetleri size yarardan çok zarar sağlar.

Yüksek protein diyetinin etkili kartı vücudunuzun enerji için yağ yakması ve bunun sonucu kilo vermenize neden olması. Uzun süre yüksek protein diyeti, vücudun ketoz durumuna girmesine neden olur. Bu protein diyetinin negatif yanlarının liste başıdır. Ketoz, enerji kullanımı için karaciğerin yağı, yağlı aside çevirmesi ve keton miktarının artmasıdır. Ketonlar kandaki asit miktarını arttırır ve idrarda görülebilir. Çok uç seviyedeki perhiz durumlarında, vücut glukoneogenesis durumuna geçer, bu da şekerin karbonhidratlar dışındaki kaynaklardan genellikle de proteinden üretilmesidir.

Böbrekleriniz zarar görebilir

Yüksek protein diyetleri böbreklerinize çok baskı yapar. Yüksek protein diyetlerinde başta kilo verilmesinin nedeni su kaybındandır. Karbonhidrat alımı sınırlandığı zaman , vücut kas ve karaciğer glikojenini enerji için kullanır. Her bir gram glikojen için, 2 gram su kullanılır veya kaybedilir.

Karbonhidrat almaya başladığınız anda, bu kiloları geri alacaksınız. Karbonhidratların yasaklanmasından kaynaklanan idrar söktürücü etki, protein sentezi idrarı atabilmek için böbreklerinizi yoracaktır. Bu probleme ilave olarak, vücut ketoz durumundayken, salgılanan kalsiyum miktarı artar. Bu da böbreklerinizde taş oluşmasına, idrarınızdaki kalsiyum miktarının artmasına neden olur. Bunu bir deneyle anlatalım. Tırnağınızı kolanın içine koyduğunuzu düşünün. Birkaç gün sonra koladaki asit tırnağı yok etmeye başlar. Aynı yok oluş kemikleriniz için geçerlidir. Vücudunuzda yükselen asit nedeniyle kalsiyum dişlerinizi ve kemiklerinizi eritir. Ve idrarınızda kalsiyumu dışarı atmanız yüksek protein diyetinin kötü tarafıdır. Bu durum sizin idmanlarınızı boşa çıkaracaktır. Kalsiyum kasların oluşması ve sinirlerin hissetmesi için gereken bir mineraldir.Kalsiyum eksikliği strese neden olur.

Kalp ve damar rahatsızlıkları riskini arttırır

Dengeli beslenmede %60 karbonhidrat, %25 protein ve %15 yağ tüketilir. Ama Atkins Diyeti ve benzerlerinde kalorinizin %30-%50 kadarını proteinden alırsınız. Bu yağ tüketiminin de arttığı anlamına gelir. %50 kaloriyi de yağdan alırsınız, kalori tüketiminiz artar. 1 gram karbonhidratta 4 kalori varken, bu yağda 9 kaloridir. Et, peynir, yumurta, hayvan ve süt ürünlerinin hepsi doymuş yağ ve kolesterol içerirler (yağsız olan çeşitleri bile) Düşündüğünüz zaman sabah kahvaltısında sosis, yumurta ve peynir ; öğle yemeğinde peynirli burger ve milkshake, akşam yemeğinde ise tavuk, yumurta , jambon, fındık, Sezar peynirli salata kulağa nasıl geliyor. Zaman içinde lif ve meyve tüketimini sınırlayan böyle bir beslenme LDL kolesterol oranınızı arttıracak ve kalp rahatsızlığı riskini arttıracaktır.

yapan arkadaşlarıma soruyorum.. zararı oldu mu size????verdiğiniz kiloları geri aldınız mı??

arkadaslar tekrar merhaba.. turkiyeden ailem geldigi icin bir suredir ilginemedim burayla..
simdi cevap vermeye calisayim sorulara... diyetin zarari var diyen arkadasa katiliyorum.. bobrekler icin cok zararli bir diyet bu. o yuzden en az 2 lt su icmek gerekiyor gunde. onun disinda kolestrol degerleri yukselebilir... vs vs gibi sorunlar var.. ben kan testi yaptirdim , 2 aydir bu rejimi yapiyorum hic bir sorunum yok .. dedigim gibi ailem burda oldugu icin 2 haftadir bozdum rejimi, akliniza gelebilecek herseyi yedim, ekmek, patates, kebap, makarna cips , dondurma vs vs vs bu sabah tartildim 1 gram bile almamisim.... ama bu demek degil ki verdigim 10 kiloyu geri almayacagim!!! bana gore, 1 hfta daha boyle yemeye devam edersem bir anda butun kilolar geri gelecek bilmiyorumkismile o yuzden yarin tekrar basliyorum rejimi yapmaya.. ama bu sefer 3/3 yapacagim , 3-4 kilo fazlam kaldi cunku ..
3gun boyunca yagsiz ,sekersiz, protein yiyorum diger 3 gun protein + yagsiz sebze (bazi sebzeler) bu olayi istedigimiz kiloya gelene kadar yapiyoruz... sonrasinda yiyecekleri eklemeye basliyoruz vs vs ( daha once anlatmistim)

yulaf konusuna gelince , turkcesini hala bilmiyorum ama gunluk olculeri 1 yemek kasigi son de blé (bagirsaklari calistiran) 2 kasik son d'avoine ...

daha önce yaptigimda sebzeye gecmek nasip olmamisti ama 3 kilo verdim ve kalici oldu. Yine olmasini umut ediyorum

O zaman supermis..bende sizin kadar sansli olmak isterdim..ikinci haftam kilomda sadece bi kilo degisiklik oldu spor yaptigim icin vucut biraz kuculmeye basladi sanki..hepi topu 5 kilom var inatla gitmek istemiyorsenağlama

kızlar suan stajdayım, göz ucuyla kaçamak birsekilde okumaya çalışıorum ama 45 sayfa olmuşbilmiyorumkismile bitirmem imkansız... sizden rica etsem bana etleri nasıl pişirdiğinizi yazarmısınız? ben yanlız yaşıyorum, öğrenciyim fırınım fln yok:gitme: sadece tavada da altı yanıcak etlerın... tavuk haslaması harıcınde etleri hangi yollarla yağsız tuzsuz pişirebilirim? cok teşekkürler şimdiden.

bir de sanırım bu diyetteki eski şevk kalmamışfisfisfisilk sayfalarda herkes pek heyecanlı birşeklide sarılmış diyete ama sanki son sayfalarda tempo düşmüş. bu diyetin ortalama başarısı nedir? konuyu iyi takip edenler bilir. yüzde kaçlık bir memnuniyet söz konusu?

kızlar ben de bugün başlıyorum bu diyete. ama kimse yok görünürlerde.yapan arkadaşlar varsa lütfen yazsınzemuszemus

bende deniyeceğim arkadaşlar. zaten az yiyen biriyim.daha nekadar azalabilir bilmiyorum. ilk defa diyet deniyeceğim. 57 kiloyum. ama mideliyim 52 -53 olunca mide göbek daha iyi oluyor.boshayallersmile:teytey:

bende 2 gündür yazılanları okudum ve bugun başladım,1 .günüm bitmek üzere..
rahat gecirdim sanki :)

sabah 1 yumurta+ b.peynir
arada ton balıgı+ ayran
ogle : tavuk şiş
aksam üstü : b.peynir
aksam : 2 adet tavuk baget

hala işteyim,eve gidince de 1 bardak lıght süt içer yatarım..

sanırım sorun yok degil mi bu listede.
ben 5/5 yapacagım,10 kg vermek istiyorum:lepi:

herkes bıraktı mı rejimi

benim bugun 3 .günüm,gayet güzel gecirdim maşallah diyeyim kendime

bu sabah itibarıyla 3 kg vermiş durumdayım bu da maşallah

hadi arkadaşlar sizden de bilgi bekliyorum,daha motive olur daha güzel ilerleriz olumunekankayizsmile

sen kaç kiloydun arkadaşım.:1rolleyes:

bu diyetin kitabını bir tane yayınevi çıkartıyor.
kitaba çok övgü yağdırılmış diyeti araştırdım ama anca et yiyo insan bende vejeteryanım . :çok üzgünüm: En iyisi başka diyet bulayım kendime ..
Umarım başarılı olursunuz .yerimseniben

merhabalar yaklaşık 8 ay önce sigarayı bıraktım ve sonuç malum çok fazla kilo aldım...bugün başladım bende. bu diyeti ilk kez deneyeceğim sonuçlarını paylaşırım. açlık hissetmedim fazla ama baş ağrım oldu biraz diyettenmidir bilemiyorum ama kararlıyım ve pes etmeyeceğim kesin. birde sayfaların çoğunu okumama rağmen kimisi 5 günden sonra sebze olayına geçip o şekilde devam etmiş kimisi de 5 gün saf protein diğer 5 günde sebze ilavesi olarak dönüşümlü devam emiş. doğru yöntem hangisi acaba?

bu diyeti hala yapan var mı arkadaşlar;?
ben yeni başladım bugün 4. günüm 2 kilo verdim. birileri varsa destek olalım birbirimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…