bende bulamıyorum yulaf kepeği...yulaf alıp un değirmeninde orta ölçekli çektirip sonrada 6 kez elekten geçirmemiz gerekecek galiba :) başka yolu kalmadı :))
karbonidratsız yapılan diyetler et ve su kaybına yol açar yani yalar yerinde kalır
etten kastınız kas olsa gerek yapısında protein vardır ve protein eksikliğinde erirler, su kaybı olmasın diye biz de zaten günde 3 lt sıvı alıyoruz kaldı ki hiçbir gıda(yumurta beyazı hariç) saf proteinden oluşmaz içinde yağ ve karbonhidrat vardır, kaldı ki vücudumuz yap ve glikozu (yani karbonhidratı) diğer besinlerden üretebilir sadece proteinlerin yapı taşı olan aminoasitleri sentezleyemez
etten kastınız kas olsa gerek yapısında protein vardır ve protein eksikliğinde erirler, su kaybı olmasın diye biz de zaten günde 3 lt sıvı alıyoruz kaldı ki hiçbir gıda(yumurta beyazı hariç) saf proteinden oluşmaz içinde yağ ve karbonhidrat vardır, kaldı ki vücudumuz yap ve glikozu (yani karbonhidratı) diğer besinlerden üretebilir sadece proteinlerin yapı taşı olan aminoasitleri sentezleyemez
aslınd ayulaf kepeği aktarda bulunabilir mi, marketlerde aradım ben hep ama aktarlara sormak lazım
Kitabı güzel okumuşsun :) tebrikler..Fikirlerine aynen katılıyorum.
Ben bizim ordaki aktara da sordum yok maalesef.Unu vardı.
Makroya baktım az evvel yine yok!! Halbuki makroda biirsiniz ki çok farklı ürün yelpazesi mevcuttur. Buğdağ kepeği var...yulaf kepeği yoktu !!
Bu arada kitaba göre ;
Yemek esnasında su içmek sanılan aksine işe yarıyor...ne kadar mideyi doldurursak o kadar hızlı doyuma ulaşıyoruz yanii.
Ayrıca soğuk gıda tüketmek çok önemli. içtiğimiz ya da yediğimiz gıdaların tercih edebileceğimiz bir durumu varsa. Mesala suyu ılık ya dasoğuk içmek gib...Soğuk tercih edelim.Vücut 37 derecelik kendi sıcaklığına göre ayarlamak için metabolizmayı fazla çalıştırıp kalori yakarmış bu durumda.
İnce giyinmek,sıcak değil serin ortamlarda olmak, hatta buz emmek :)
Tabiii boğazlara dikkat . İyi bir şey yapalım derkennn hasta da olmamak lazım.
mesela bir dondurma olsa ne güzel olurdu yaa :) şaka bir yana buz kalıbı olayını bir arkadaşıma diyetisyen önermişti. lahanayı haşlayıp suyunu buz kalıplarına koyup donduruyordu. sonra bu şekilde ya emiyordu yada süt yada suya atıp içiyordu. denemedim ama faydaı olduğunu söylüyordu. belki yazdığınızla aynı mantıktır.
Aynen katılyorummm Dondurma :dance:
Light olan dondurmaa yesek ??? süt var çinde :sm_confused: yokk yokkkk yassssakkk
Bu arada bugün 4. güne girdim.Kabızlık dışında sorun yok.Onu da aşabilsem dahada iyi olacak.PCO'dan dolayı ilaçda alıyorum ilaçla Önmüzdeki hafta içide hastalamam gerekiyor.Buna rağmen 2 kg verdim şu ana kadar.Gayet memnunumm
bademsekeri sen ne yaptın, kilo vermeye devam mı hala duraksamada mısın yoksa?
benimde tam duraksamaya girdi çünkü 3 gündür gram oynamıyor...
Bademşekeri senin protein+sebzede ilk haftanmı?
Kitaba göre bu haftada duması çok normalmiş çünkü.
Bu arada gayet de uygun besleniyorsun haklısın.Düşüşe geçecek inanıyorum bende.
Sadece sabah kahvaltısı durumu bunaltıyor.Hiç ekmek olmayınca peynir yemekde keyifli gelmiyor bana.Yulaf kepeğide bulamadık
Gitti gidiyor'da yulaf kepeği var ama sanırım o 'da zayıflama amaçlı satılan ürün formatında hani saf bişiy değil.Bugün yoğundum bi ara baktım ama emin olamadım.
işte buna çok sevindim Şilan...
evet protein+sebzede ilk haftam.
ben henüz kitabı almadım bu nedenle kitabı olan arkadaşların verdiği bilgiler doğrultusunda sürdürüyorum..
yulaf kepeği yok malesef... yakında aç tavuk misali rüyalarımıza girecek yulaf ambarı :)) bulabilseydik kahvaltıda harika olurdu krep gibi yapar peyniri arasına koyar yerdik :) yiyebileceklerimiz konusunda pek yaratıcı olduk bu aralar zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?