6. Sinema Günleri 2. Hafta Anketi "Dulcinea"

?

• Underground

OY: 6 85,7%
  • Shaun of the Dead

OY: 0 0,0%
  • MirrorMask

OY: 1 14,3%

• Ankete Katılan
    7
  • Anket Kapalı .

Cumartesi gideceğim için cuma açayım diye düşündüm ama dikkatli okumadığım kısımlar olmuş zaten cumalarda karar kılınmış:)
Bu cuma açmayı düşünüyorum ama seçtiğim filmleri büyük olasılıkla izlemişsinizdir.Film severler olarak iyi filmleri kaçırmamışsınızdır. Biraz araştırdım ama bu izlenmiştir, şu izlenmiştir diye diye elemek zorunda kaldım çoğu filmi birde Dulcineanın dediği gibi cinsel temalardan kaçınmaya çalıştım ama kaçamadım umarım rahatsız olmazsınız:)

sorular güzelmiş bende iki soruya cevap vermeye çalışayım.

En sevdiğin 3 film?
Çok zor bu soruyu cevaplamak şu an ki ruh halimle cevaplayım. One Flew Over the Cuckoo's Nest (Guguk Kuşu), The Green Mile (Yeşil Yol), Forrest Gump

En nefret ettiğin 3 film?
Nefret ettiğim ve sevmediğim filmde çok aslında .En son izlediğim ve nefret ettiğim film Here After (Öteki Dünya) ,birde Yahşi Batı gülmek için koştura koştura sinemaya gittim, gülmem gerekliydi ama malesef beni güldüremedi Soysuzlar Çetesi , Sihirbazın Çırağı

Teşekkürler Eylül Sana da kolay gelsin ve iyi gezmeler Anketi ben de cuma gübü açmıştım. Normal günü o sanırım

Rica ederim:) Underground'ı indirdim bugün yarın izlerim sanırım.:)

Son düzenleme:
Emir Kusturica filmleri çok güzeller , çok keyifliler ama ama ama uzunlar yahu , hemde çok :)
bir türlü vakit yaratıp izleyemedim filmi.

filmi izledim ancak hep beraber konuşalım istiyorum. o yüzden şimdilik bir şey yazmıyorum.

Doğaya hakettiği değeri gerçekten veren her düşünen insan Maude da kendinden çok şey bulur bence :)
Sevdiğim çok filmi var ama Rear Window açık ara favorim :87:

İyi hatırlattın, Big Fish i hala izlemedim. Elimdeki film dublajlı çıkınca ertelemiştim, unutmuşum. En kısa zamanda izlemeliyim :84: Evet ya, Makas Elleri küçükken izlemiştim, resmen büyülenmiştim, çok sevmiştim, bir o kadar da içim gitmişti....

O yönetmen, bir de eğitim mi veriyor, iyi dayanmışsın Ben filmde resmen kıvranmıştım. Günlük dialog bile yazamamışlardı.

Çok sevindim keyif almana, yanıtlamak da ayrı güzeldi, şu ana kadarki izlediğim filmler film şeriti gibi geçti gözümden :))) Evet genel olarak ortak beğenilere sahibiz, o yüzden de burda paylaşımda bulunmak ayrı zevkli :119:

Elm Sokağı Kabusu kelimenin tam anlamıyla bir efsane bence :) The Others da mükemmel. Rec de güzeldi, ama hemen aklıma Rec 2 geliyor :) Haunting in Connecticut ı izledin mi?

Paranormal Activity nin beni etkileyen korku öğesinden bahsedeyim öyleyse :86:

SPOILER

Karakterleri uyku halinde, yani pasif durumda izlerken, kamerayla başbaşa oluyorsun ya, ve sanki yalnız kalıyorsun... Herkesde o etki oluyor mu bilmiyorum ama, o yalnızlık beni ortama acayip derecede sokuyor, dolayısıyla sanki orayı yaşarmış gibi korkuyorum. Herhangi bir kişi bilinçli olsa, veya insan sayısı artsa, karakterlerin güvende olacağını düşünerek korku faktörü düşüyor. Tam olarak anlatabildim mi emin değilim

Emir Kusturica filmleri çok güzeller , çok keyifliler ama ama ama uzunlar yahu , hemde çok :)
bir türlü vakit yaratıp izleyemedim filmi.

Uzunluk konusunda çok hak veriyorum sana. Güzel filmler dahi, 2 saatten uzun olmamalı bence. 90 dk ideal. 3 saatlik bir film baştan sona çok güzel olabilir... ama 3 saat boyunca izleyici olarak verim düşüklüğü hissetmemek elde değil bence. En basitinden gece filme başlıyorsun, uykun geliyor :) Bu sebeple 3 saatlik güzel bir film, 2 saat olunca daha da güzel olabilir kanısındayım. Teori diyelim buna :86:

Seçtiğin filmleri sabırsızlıkla bekliyorum. İzlemiş olsak da, güzel filmleri tekrar izleme fırsatı bulmuş oluruz :)

O anki ruh haline bakarak: Biraz düşünceli gördüm seni Forrest Gump da ayrı güzel

Soysuzlar Çetesini ben çok sevmiştim :) Sen niye nefret ettin yahu? Hani kötü bulabilirsin de, niye kızdırdı seni

kızlar bu hafta bi gariplik oldu çoğumuz izleyemedi 1 hafta içinde acaba eylül daha mı geç açsa anketi, ne dersiniz?

Soysuzlar Çetesinden nefret etmek değilde sevmedim desem aslında daha doğru olur. Tarantino nun filmlerini severim Kill Bill, Otel 1-2, Ustura daha iyilerdi.Soysuzlar çetesinde aradığımı yakalayamadım konular karışık ve iç içe geçmiş gibi geldi. Tarantino deyince birde daha fazla aksiyon arıyorum herhalde:)Bunun yanında filme haksızlık etmek istemem Christoph Waltz ve Brad Pittin oyunculukları iyiydi.:)

kızlar bu hafta bi gariplik oldu çoğumuz izleyemedi 1 hafta içinde acaba eylül daha mı geç açsa anketi, ne dersiniz?

İsterseniz haftaya açayım herhangi bir yanıt gelmezse gece açacağım:)

ben izledim ama hepimiz izlemedikten sonra diğer ankete geçmenin bir anlamı yok.herkes onaylarsa bana da uyar.

bende izleyemedim bugün izlerim diye planlıyordum ama 2 hafta önce aldığım tiyatro bileti aklımdan çıkmış o yüzden bugünde izleyemeceğim yarın da hazırlık ve yolla geçecek günüm. Ya da açayım ben seçersiniz underground izlenip yorumlar yapıldıktan sonra seçilen diğer filme geçilir.

Paranormal Activity bahsettiğin sahnede benide ürpertmişti , gerçekten başarılıydı. Rec 2 izlemem mi tam bir hayalkırıklığıydı :) neden çektiler neden böyle bir şey yaptılar anlama vermek mümkün değil. İlk filmdeki samimiyet ve kaliteden eser yoktu, keşke izlemeseydim diyorum şuda var 2'den aklımda kalan pek bir şey yok silindir gitti ama ilk filmi ayrıntılarıyla hatırlıyorum :)
Haunting in Connecticut izlemiştim uzun bir zaman oluyor , keyif aldığımı hatırlıyorum ama oda silindi gitti pek bir iz bırakmadı bende.
Bu arada gerilim türü olarak en son izlediklerimden Haute tension başarılıydı , özellikle soundtrack albümüde şahane ...

evet teorine kesinlikle katılıyorum :) çok film bir köşede duruyor süresi uzun diye. sıkılmaktanda ziyade vakit yaratmak sorun olabiliyor.

bu hafta hem filmin uzunluğu hem bizim yoğunluklarımızdan dolayı film izlenemedi , bence herkes izledikten sonra yeni anketi açalım .

herkes yine yoğun demek ki, haftaya açalım, üzerine hiç konuşmadan diğer filme geçmek olmaz.
kusura bakma dulcinea

Oooo sen baya korku filmi izliyorsun, çok mutlu oldum :87: Belli bi süre sonra genelde çoğu film siliniyor bende. Azıcık parçalar kalıyor, ya da hissettirdikleri... Haunting in Connecticut da karakterin sürekli korkunun beşiğine tek başına yolculuk yapması etkinin dozunu baya arttırmıştı o yüzden çok sevmiştim/korkmuştum :89: Anlayacağın hayaletli, durağan ve yalnızlik hissi veren filmler beni korkutmayı başarıyor Buarada geçen ay izlediğim Dead Birds de çok güzeldi, amatör olmasına rağmen (Adıyla alakası yok)
Haute Tension ın methini çok duyduğumdan mıdır nedir (beklenti olayı), çok fazla sevmemiştim ama güzeldi.

Skeleton Key i izlemiş miydin?

herkes yine yoğun demek ki, haftaya açalım, üzerine hiç konuşmadan diğer filme geçmek olmaz.
kusura bakma dulcinea

Rica ederim :)

Yahu merak etmeyin, uzun ama kötü film değil

filmi izlemeye bi türlü konsantre olamamıştım, sonra yine iş temposu derken bugün nihayetinde izleyebildim. herkes izledikten sonra konuşmak için şimdilik birşey yazmıyım. bazı filmler var, tam tadına varmak için gerçekten birden fazla izlenmesi gerekiyor, sanırım bu öyle bir film.

Sonunda izleyebildim ancak cok uzun oldugu icin 3 parcaya bolerek izleyebildim. Tiyatro havasinda harika bir film.Gorsel olarak doyuma ulastirdigi gibi Goran Bregovicin essiz muzikleriyle oldukca eglenceli bir film olmus.Beklentilerimin de ustunde cikti. Marko da Blacky de super karakterlerdi cok guldum:)
savasin acimasiz yanlarini fantastik tarzda guldurerek sundugu gibi huzunlendiren yanlari da vardi hayvanat bahcesine atilan bombalarla olen ve yaralanan hayvanlarin oldugu sahne savasin acimasiz yuzune yapilan anlamli bir elestiriydi. Ayrica liderlerin fotograflari arasinda yer alan marko cok komikti adamin tipi basli basina komik gerci, gulmek icin yuzune bakmak yeterli:)
Film sonu da cok guzel baglanmis hala izlemeyenler olabilir simdilik bu kadar.
"Kardes kardesi oldurmedikce savas asla bitmez." marko tarafindan filmin sonuna dogru soylenmis bu replikte iyiydi.

ben de artık yorumumu yapmak istiyorum. filmi geçen hafta 2 parça halinde izledim. aslında film kendi içinde 3'e ayrılıyor olsa da bana göre 1. bölümün bu kadar uzatılmasına gerek yoktu. çünkü filmin asıl teması özellikle 2.ve3. bölüm üzerinde yoğunlaşmıştı.

müzikler konusunda hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyorum.

bir filmde oyuncu seçimi bu kadar iyi olabilir ve bu kadar başarılı karakter profilleri çizilebilirdi ancak. zaten beni konudan ziyade karakterler alıp götürdü. bazı yerlerini fazla uzatılmış bulsam da zevkle izledim. özellikle sonu çok anlamlıydı.

hafızamda kalanlar bunlar,hatırladıkça eklerim.

artık izleyin de yeni filmlere geçelim kızlar=)

Evet evet izliyorum korku :) ama böyle süper film yada başucu filmim diyebileceğim filmler olmuyorlar. Skeleton Key filmini duydum ama izlemedim.
Esas kızın olayı iyice anlama çabasına girmesi sonrasında bir sürü korku efekti sonunda olayın tatlıya bağlanması gidişatındaki klişe korku gerilimlerden uzak durmaya çalışıyorum çünkü gerçekten izlemeye değmiyorlar.
Rec mesela o açıdan çok farklı , atmosferi , olay örgüsü filmin içine girmenizi ve merak duygusunu sonuna kadar hissettiriyor.

Stanley Kubrick'in The Shining filmini izlemediysen mutlaka izlemelisin.
The Descent filmini sinemada izlemiş ve epey gerilmiştim. İlk bölümde macera ve gerilim ön plana çıkarken ikinci bölüm tamamen korku.
The Exorcism of Emily Rose epey ürperticiydi :)
Michael Haneke filmi Funny Games U.S. filmini çok sevmiştim. klişelere gönderme yapan , şiddet göstermeden germeyi başaran bir film.

bunlar diğer aklıma gelenler.

Sonunda izledim , bölmeden bir kerede :)

Klasik Kusturica tadını ve havasını hemen filmin ilk sahnelerinde tadmaya başlıyoruz. Keyifli bir başlangıcın ardından savaşın trajik yönünü ince bir telde sürdürsede daha sonrasında ademoğlunun para, ikitidar, şöhret hırsından nasıl hayat çaldığını trajikomik bir şekilde adeta bir tokat gibi insanın yüzüne vurması Kusturica nın neden Kusturica olduğunu özetler nitelikteydi. Ve final bölümü ise tamamen ilahi komedya gibi olmuş herkes hak ettiğini buldu diyerek sonun zevkini çıkardım diyebilirim. Tabi filmin müziklerini değinemeden edemiyeceğim ne zaman Kusturica ve Goran Bregovic bir araya gelse-ki bu hemen hemen tüm Kusturica filmlerinde oluyor- müziklerin ahenginde başka bir boyuta geçiyorum. Şunu son olarak ekleyeyimki bu film Kusturica'nın kalfalık eseri, Çinegeler Zamanı ise ustalık...

Çoğunluk izlemiş filmi :) Artık ben de ayrıntılı yorumumu yazabilirim de, nerden yazmaya başlasam bilemiyorum ki... Bu filmi seçerken, aklıma gelen ilk düşünce "bu filmde yok yok, insan bu filmi nasıl sevmez ki" oldu. :) O kadar çok karakter, olay, eleştiri barındırılmış ve onları o kadar başarılı bir bütünsellikle işlenmiş ki... filmin şok etkisi yaratmaması içten değildi. Bu özelliğiyle Kusturica'nın en cesur filmiydi bana göre. Anlatılan olayların derinliği ve üslup ise filmi başyapıt niteliğine taşımaya yetti de arttı :) Karakterlere uygun oyuncu seçimi mükemmeldi ama onun ötesinde, oyunculukların başarısı büyüledi beni. Her mimikte, her harekette o tutku ekranı delip içime işledi resmen. Prensesin Uykusuyum un çok güzel şekilde anlattığı o tokatsa
- -
filmi çok ama çok özel bir yere taşıdı benim için, ömür boyu unutulmaz kıldı.

Yazılacak daha çok şey var bu zengin film hakkında ama şimdilik benden bu kadar... :)

Kusturica'nın en çok sevdiğim filmi olduğunu daha önce söyledim mi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…