eylül.yn film belli oldu zaten herkes 4 gün içinde izleyebilirse sorun olmaz bence niye olsun ki, nasıl rahat edersen.. eğitiminden sonra da açabilirsin, uzun mu sürecek ki?
Dulcinea aramıza yeni katıldığına göre bence soru-cevap geleneğini sürdürebiliriz:)
evet başlıyorum
Sinemaya ilgin nasıl başladı?
Hangi tür filmleri tercih edersin?
Takip ettiğin yönetmen, oyuncu var mı?
En sevdiğin 3 film?
En nefret ettiğin 3 film?
Sinema diyince aklına gelen kült bir sahne var mı?
Türk sinemasıyla aran nasıl, takip ettiğin bir yönetmen ve sevdiğin filmler var mı?
'Bu benim' dediğin bir karakter var mı?
'Bu karakteri ben oynamalıydım' dediğin oldu mu?
şimdilik bu kadar:)
Teşekkürler EylülSana da kolay gelsin ve iyi gezmeler Anketi ben de cuma gübü açmıştım. Normal günü o sanırım
Teşekkürler Dulcinea güzel cevapların için:) Beğenilerimiz baya yakınmış, Maude ve Winona RyderBi arkadaşım Winona Ryder'ın Beter Böcek'teki haline benzetmişti beni ki alakamız yoktur dünyanın en mutlu insanı olmuştum
Hitchcock’un en beğendiğin filmi hangisi merak ettim.
Tim Burton’ın en iyi filmi sanırım Big Fish ama Edward Scissorhands'in yeri apayrı, çok çok severim.
Araf’ın yönetmeni biray dalkıran hocamdı, yeryüzünün en gereksiz insanı, hayatta merak edip de izlemeyeceğim tek film.
Paranormal Activity izlemiştim eksikleri olsada yinede korkutmayı başarabilen bir filmdi ,en azından çekim tarzıyla epey alternatif bir alanda duruyordu.
Korku türü denilince benim aklıma ilk gelenler "Elm sokağı kabusu " serisi , "The Others " ve " Rec"
oluyor :) ve tabi en başarılı bulduklarımda bunlar...
Önerdiğin diğer filmleri izleme listeme ekledim , mutlaka izleyeceğim.
guvastanema sorular çok iyi olmuş, unutmuştuk , cevapları okurken çok keyif aldım .
Cevaplardanda anladığım üzre Tim Burton ve Johnny Depp konusunda sinema günleri topluluğu olarak hemfikiriz :)
Emir Kusturica filmleri çok güzeller , çok keyifliler ama ama ama uzunlar yahu , hemde çok :)
bir türlü vakit yaratıp izleyemedim filmi.
filmi izledim ancak hep beraber konuşalım istiyorum. o yüzden şimdilik bir şey yazmıyorum.
En sevdiğin 3 film?
Çok zor bu soruyu cevaplamak şu an ki ruh halimle cevaplayım. One Flew Over the Cuckoo's Nest (Guguk Kuşu), The Green Mile (Yeşil Yol), Forrest Gump
En nefret ettiğin 3 film?
Nefret ettiğim ve sevmediğim filmde çok aslında .En son izlediğim ve nefret ettiğim film Here After (Öteki Dünya) ,birde Yahşi Batı gülmek için koştura koştura sinemaya gittim, gülmem gerekliydi ama malesef beni güldüremediSoysuzlar Çetesi , Sihirbazın Çırağı
Seçtiğin filmleri sabırsızlıkla bekliyorum. İzlemiş olsak da, güzel filmleri tekrar izleme fırsatı bulmuş oluruz :)
O anki ruh haline bakarak: Biraz düşünceli gördüm seniForrest Gump da ayrı güzel
Soysuzlar Çetesini ben çok sevmiştim :) Sen niye nefret ettin yahu? Hani kötü bulabilirsin de, niye kızdırdı seni
kızlar bu hafta bi gariplik oldu çoğumuz izleyemedi 1 hafta içinde acaba eylül daha mı geç açsa anketi, ne dersiniz?
kızlar bu hafta bi gariplik oldu çoğumuz izleyemedi 1 hafta içinde acaba eylül daha mı geç açsa anketi, ne dersiniz?
ben izledim ama hepimiz izlemedikten sonra diğer ankete geçmenin bir anlamı yok.herkes onaylarsa bana da uyar.
Çok sevindim keyif almana, yanıtlamak da ayrı güzeldi, şu ana kadarki izlediğim filmler film şeriti gibi geçti gözümden:))) Evet genel olarak ortak beğenilere sahibiz, o yüzden de burda paylaşımda bulunmak ayrı zevkli :119:
Elm Sokağı Kabusu kelimenin tam anlamıyla bir efsane bence :) The Others da mükemmel. Rec de güzeldi, ama hemen aklıma Rec 2 geliyor :) Haunting in Connecticut ı izledin mi?
Paranormal Activity nin beni etkileyen korku öğesinden bahsedeyim öyleyse :86:
SPOILER
Karakterleri uyku halinde, yani pasif durumda izlerken, kamerayla başbaşa oluyorsun ya, ve sanki yalnız kalıyorsun... Herkesde o etki oluyor mu bilmiyorum ama, o yalnızlık beni ortama acayip derecede sokuyor, dolayısıyla sanki orayı yaşarmış gibi korkuyorum. Herhangi bir kişi bilinçli olsa, veya insan sayısı artsa, karakterlerin güvende olacağını düşünerek korku faktörü düşüyor. Tam olarak anlatabildim mi emin değilim
Uzunluk konusunda çok hak veriyorum sana. Güzel filmler dahi, 2 saatten uzun olmamalı bence. 90 dk ideal. 3 saatlik bir film baştan sona çok güzel olabilir... ama 3 saat boyunca izleyici olarak verim düşüklüğü hissetmemek elde değil bence. En basitinden gece filme başlıyorsun, uykun geliyor :) Bu sebeple 3 saatlik güzel bir film, 2 saat olunca daha da güzel olabilir kanısındayım. Teori diyelim buna :86:
Paranormal Activity bahsettiğin sahnede benide ürpertmişti , gerçekten başarılıydı. Rec 2 izlemem mi tam bir hayalkırıklığıydı :) neden çektiler neden böyle bir şey yaptılar anlama vermek mümkün değil. İlk filmdeki samimiyet ve kaliteden eser yoktu, keşke izlemeseydim diyorum şuda var 2'den aklımda kalan pek bir şey yok silindir gitti ama ilk filmi ayrıntılarıyla hatırlıyorum :)
Haunting in Connecticut izlemiştim uzun bir zaman oluyor , keyif aldığımı hatırlıyorum ama oda silindi gitti pek bir iz bırakmadı bende.
Bu arada gerilim türü olarak en son izlediklerimden Haute tension başarılıydı , özellikle soundtrack albümüde şahane ...
evet teorine kesinlikle katılıyorum :) çok film bir köşede duruyor süresi uzun diye. sıkılmaktanda ziyade vakit yaratmak sorun olabiliyor.
bu hafta hem filmin uzunluğu hem bizim yoğunluklarımızdan dolayı film izlenemedi , bence herkes izledikten sonra yeni anketi açalım .
herkes yine yoğun demek ki, haftaya açalım, üzerine hiç konuşmadan diğer filme geçmek olmaz.
kusura bakma dulcinea
Oooo sen baya korku filmi izliyorsun, çok mutlu oldum :87: Belli bi süre sonra genelde çoğu film siliniyor bende.Azıcık parçalar kalıyor, ya da hissettirdikleri... Haunting in Connecticut da karakterin sürekli korkunun beşiğine tek başına yolculuk yapması etkinin dozunu baya arttırmıştı o yüzden çok sevmiştim/korkmuştum :89: Anlayacağın hayaletli, durağan ve yalnızlik hissi veren filmler beni korkutmayı başarıyor Buarada geçen ay izlediğim Dead Birds de çok güzeldi, amatör olmasına rağmen (Adıyla alakası yok)
Haute Tension ın methini çok duyduğumdan mıdır nedir (beklenti olayı), çok fazla sevmemiştim ama güzeldi.
Skeleton Key i izlemiş miydin ?
-savaşın trajik yönünü ince bir telde sürdürsede daha sonrasında ademoğlunun para, ikitidar, şöhret hırsından nasıl hayat çaldığını trajikomik bir şekilde adeta bir tokat gibi insanın yüzüne vurması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?