Çok haklısın, korku filmlerin bir başarı üst çıtası var resmen, o yüzden de güzel korku filmi bulmak o kadar çok zor ki... :86: Anlayacağın bol korku filmi izlemek için çıtayı baya bir düşük tutuyorum :) Korku filmlerinin büyük bir kısmı klişelerle dolu olduğundan, bir filmde sadece 1 orjinal düşünce bulsam hazine bulmuş gibi seviniyorum
Rec bomba gibi başlayıp, bomba gibi bitmişti. İzleyici içine çekmesi açısından çok başarılıydı, bi de mekan küçük olunca seyrelle cümbüşü
Blair Witch i izlemiş miydin? Çok sert eleştiriler alsa da özellikle finali mükemmeldi. Ayrıca el kamerası furyasını başlatan film olduğu için ayrı saygı duyarım :)
The Shining tam bir efsane... (sen filmleri hatırlattıkça hepsini tekrar izleyesim geliyor :)) Kitabını mı önce okudum, yoksa filmini mi önce izledim tam eminim değilim ama ikisi de birbirinden güzeldi. Jack Nicholson zaten ayrı bir fenomen...
The Descent dolu dolu, çok güzel bir filmdi. İlk bölümdeki kaza, maceraya dalış ve ihanet-intikam kısmı ayrı hava katmıştı filme. Gerilim ve korku zaten tavan yapmıştı
The Exorcism of Emily Rose da güzel filmdi ama izlerken hep daha iyi olabilirdi diye düşünmüştüm. Ama yeri geldiğinden çok güzel ürpettiler dediğin gibi... özellikle yurtta kalan kızların korkulu rüyası
Funny Games in orjinalini izlemiştim ve ağzım açık kalmıştı :) Yönetmen uçmuş gitmişti resmen... Özellikle filmin kopma noktasında dk larca sabit kalan sahne derinden etkilemişti beni. US versiyonunu merak edip genel olarak bakmıştım, ama gördüğüm kadarıyla a dan z ye aynı sahneler kullanılmıştı, sadece oyuncular ve dil farklıydı. Tüm remakelere olan tavrım değişmedi, izlemedim o yüzden. Sanırım sağlam para teklif etmişler Haneke ye
Ayrıca Niomi Watts kötü bir seçimdi bence, çünkü orjinalindeki kadının tipinin bilinçli bir seçim olduğunu düşünmüştüm. Rahatsız edici bir tipi vardı.
Önerilerin için teşekkürler. İzlemiş olsam da güzel filmleri anımsamak çok güzel :)