8 Ağustos akadar kalmayı düşünüyordum.Aslında 2 hafta herkes kendini eve tam kapasaydı, katı şekilde, bu çile epey biterdi, yurtdışından gelenleri gidenleri de testle alıp yollarlardı, birde karantina şartı koyarlardı amaaa maalesef sürünmeye devam yavaş yavaş. Kısıtlama deniyor herkes sokakta, sorsan ya fırına ya hastaneye gidiyor ceza yememek için. Burada bile insalar maskesiz geziyorBende onlar öyle yapıyor diye çift maske takıyorum tuhaf bakıyorlar
Kedi deyince aklıma hep kedicikler geliyorBeynimize işlemiş resmen
Senin kabak ne zaman arabaya dönecek? Ne kadar oralardasınız?
Mutlu değilsen kalmanın pek anlamı da yok gibi.8 Ağustos akadar kalmayı düşünüyordum.
Ama aklıma takılıyor işte sağlık durumları rahat da mutlu da değilim yani.
Canım heryer aynı bana .Mutlu değilsen kalmanın pek anlamı da yok gibi.
Sağlık için tedbir aldıysan yapacak bir şey yok canım, gerekeni yaptıktan sonra artık kaderci olmak lazım. Sen bu kadar takmıyordun sanki önceden ne oldu karpe diem lerCanım heryer aynı bana .
Bu detaylı cevap icin çok teşekkür ederim. Harikasiniz.Merhaba, hoşgeldiniz
Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın
Günlüğümüz aslında çok neşelidir ama son sıralardaki yoğunluğumuz ve araya bayram girdiği için buralar sessiz kaldı. Bu arada geçmiş bayramınız kutlu olsun
Bizde çok sıkı, katı diyetler uygulamıyoruz. Mümkün oldukça ölçülü yemeye çalışıp, karbonhidrattan kaçınarak, sevdiğimiz sporları yapmaya çalışarak vermeye gayret ediyoruz. Hani sadece kilo alınca diyet olmasından ziyade vücudumuzu ölçülü yemeye alıştıralım diyoruz. Aramızda düzenli yürüyen arkadaşlarımız var, günlük 10bin adımı genelde geçiyorlar. Bazen hepimiz burada olduğumuzda 2-3-5 günlük ödem atıcı, yağ yakıcı diyetisyen listesi uyguladığımız oluyor. Çok kaçırırsak veya özel günler sonrası gibi telafi amacıyla diyelim. Bazende adım yarışı yapıyoruz. 1 hafta toplamında kim daha çok adım atacak gibi. Aramızda 75-80 kg üzeri kimse yok, tabi bayramdan döndüklerinde anlayacağız. Genelde her ayın ilk günü vücut ölçülerimizi alıp yazmaya çalışıyoruz. Bir takip tablomuz var. Her cumartesi de tartılıp buraya yazıyoruz. Her akşam o günkü menümüzü, sporumuzu ve içtiğimiz su miktarını da yazıyoruz. Yaşlarımız ise 28-46 arası değişiyor, çoğu ortalama 30-38 arası diyelim. Boylarımız 155-175 arası değişiyor, ortalama 160 civarı. Sizin durumunuza ve yaşınıza uygun bir arkadaşımız var. O da deli gibi spor yapar, yani yaşam tarzı olmuş onunki yıllardır, bizim sporlar ona çerez misali. Onunda menapoz öncesi belirtileri var, hormonları sıkıntılı, özellikle göbek ve kalça gitsin diye 3-5 kilo vermeye çalışıyordu. Yoksa pek kilosu yok. O da ketojenik beslenmeyi uyguluyor. Son sıralarda o da yok, umarım yakında gelir. Bu arada boy ve kilonuzu yazmamışsınız.
Birde abur cubur düşkünlüğünüzn olmaması, kemiklerinizin ince olması da avantajlı. Umarım birlikte güzel kilolar veririz
Ben ben olmaktan çıktım zaarSağlık için tedbir aldıysan yapacak bir şey yok canım, gerekeni yaptıktan sonra artık kaderci olmak lazım. Sen bu kadar takmıyordun sanki önceden ne oldu karpe diem ler
Selam canım, hoşgeldinBu detaylı cevap icin çok teşekkür ederim. Harikasiniz.
Boy 166 kilo 54 su an.
Herkese tekrar selamlar.
Su an yaz tatili icin Türkiye'de yim ve burda yediklerime dikkat etmem çok zor oluyor. Malum buranın etini sutunu her seyini çok özlüyorum. Mümkün oldukça az yemeye calisiyorum ama çok basarili oldugum söylenemez. Normalde patates kızartması hiç yemem ama burda çok asiri lezzetli bir de yogurt koyuyorlar üzerine offff yaaa.
Bugun yediklerime gelince;
Sabah 1 sahanda yumurta (offf çok lezzetli burda tereyağ ve yumurta. Amerikada olsaydim yağsız hap gibi yutardım ama burda illa tereyağ canim çekiyor)
1 tane kucuk sade pankek ve meyve yedim.Meyveyi ozellikle kavunu bu aralar çok yiyorum malum orda meyve burdaki gibi bol degil. Sekerli meyvelerden uzak durmak gerek ama şimdilik kendime izin verdim.
Zaten 9 gun tatilimiz kaldi. Oraya gidince hiç yemesemde olur, hiçbir seyi canim çekmez.
Oglen yogurt eşliğinde 5 tane minnos zetinyagli biber dolması yedim.
Arada bol limonlu ve Reyhanlı su ve 2 sade espresso ictim.
35 dk (4km) hızlı yürüyüş yaptım. 7000 adim.
Birazdan pilates yapıcam.
Gece yatmadan tekrar yuruycem.
Her gun en az 12000 + 20 dk pilates veya yoga yapıyorum.
Aksam yemeği icin zeytinyağlı yaprak sarma yaptım. Yogurt ve sarma yerim.
Sen sen değilsen ben kiminle görüşüyorum acebaBen ben olmaktan çıktım zaar
Kafa gitmekle dinlense bende dünyanın öbür ucuna gidecemCarpe diem filan yok herkes geriyorgüya kafa dinliycem
Kız öyle deme bu başlık ne güne duruyorEvet canım haklısın, yine de dikkat ediyorum. Hiç değilse az az eksiye gidiyor, kaplumbağa hızıyla olsadaDepresyondan çıkmazda bu hızla gisersem herhalde 2 seneye ideal kilomda olabilirim
Sinir aldırmak lazım galiba pambik gibi olmak lazımSen sen değilsen ben kiminle görüşüyorum aceba
Biraz sinirlerin bozuk olabilir mi yoksa değişeceğini sanmıyorum
Lafa bayıldımKafa gitmekle dinlense bende dünyanın öbür ucuna gidecem
Keşke gümrükten geçerken kafayı emanete bıraksak dönüşte alsakBu olmayacağına göre kafadakilerden kurtulmamız lazım canım. Ne yapsak acaba?
Az önce masum bir ziyarette bulundumKız öyle deme bu başlık ne güne duruyorcanın sıkılınca aç bdv yi
Hımmm, faydası olduysa iyi valla. Bir ara bakayım. Ben karar verince çok gözü karayımdır ama önce kararımdan emin olmam lazım. Uzun süre düşünürüm pişman olmamak için, duygumdan çok mantığımı kullanırım. Ama işte cesaret önemli olduğu kadar koşullarda önemli. Bazen cesaret olsada imkanlar insanın elini kolunu bağlayabiliyor. Benim durum şu an tam böyle mesela.Sinir aldırmak lazım galiba pambik gibi olmak lazım
Lafa bayıldımpsikolog şart.
Ben Beyhan Budak dinledim uzun süre bir rahatlama bir karar alma gücü geldi ama cesaret de lazımher düşündügunu pratiğe dokemiyorsun?
Senin neler oldu anlatılacak şeyler ise dinlemeye hazırım.
Sen de kapana sıkışmış vaziyette sin resmen.Hımmm, faydası olduysa iyi valla. Bir ara bakayım. Ben karar verince çok gözü karayımdır ama önce kararımdan emin olmam lazım. Uzun süre düşünürüm pişman olmamak için, duygumdan çok mantığımı kullanırım. Ama işte cesaret önemli olduğu kadar koşullarda önemli. Bazen cesaret olsada imkanlar insanın elini kolunu bağlayabiliyor. Benim durum şu an tam böyle mesela.
Bir dokunup bin ah işit öyleyse
Benim sorunum da eşim. Çalışmamı asla istemiyor, bende gönül rahatlığı ile onun kazandığı para benimde param diyemiyorum. Evlenene kadar kimseden pek bir şey görmemiştim. Hep veren oldum yani. Okurken bile hep çalıştım. Kariyerim parlaktı, hiç evde oturmak tarzım değil, karakterime çok ters. Zaten zor adapte oldum. Onun için bu konuda hassas olmama rağmen para konusunda tartıştık ve beni kısıtlamaya çalıştı. Savruk biri olmadığım halde fazla üstüme geldi. Kendisi dilediği gibi harcama yapabildiği halde bana böyle davranması çok kırdı beni. Benim isteklerim pek özgür değil yani ama özgür olan o, yeter ki istesin. Hem çalıştırmıyor hem mevzusunu yapıyor. Esiri değilim ki onun, muhtaç ve aciz biri de değilim engellemese. Bu çifte standarta bozuğum yani. Şu an yeni kariyer planı yapıyorum, ders çalışıyorum iyi bir iş için. Bir de ailem konusunda stresliyim. Söylenecek şey çok aslında da işte hangi birini sayayım bende bilmiyorum. Hepsi birikti patladı, çabalamaktan sıkıldım, herkesi boşvermiş haldeyim. İnceldiği yerden kopsun umrumda değil artık. Ailemle eşimin arası da çok iyi değil. Birbirlerinden pek hazetmiyorlar. Kısa görüşürsek iyi sayılır o da bir çay içimi gibi. Dilediğim gibi hep birlikte vakit geçiremiyorum o yüzden. Bu da beni haddinden fazla yordu. Çabalamasam bu da olmazdı belki. Çünkü bir babam küsüyor bir eşim küsüyor bir annem küsüyor. Hepsi sıra ile küstü. Babam ve eşim bir kaç kere küstüler. Şimdi ben hepsine kırgınım. Kimse zevkinden geri kalmıyor. Yani çok yaralıyım, kızgınım, kırgınım... Benim gibi kıpır kıpır ve sabırlı bir insanı da hayattan soğuttularya, bu cidden büyük başarı... Sabrediyorum ve geleceğim için çalışıyorum canım. Bir daha böyle bir durumu yaşarsam çekip gidecek durumda olmalıyım, daha fazlasını kaldıramayacağım.
GunaydinSelam canım, hoşgeldin
Çok teşekkür ederim
Ooohhhh, afiyet olsun, benim bile ağzımı sulandırdınBiraz daha yazsan azıcık olan motivasyonumu da kaybedecektim Şu sıralar pamuk ipliğine bağlı da
Senin durumun burada biraz özel oluyor tabi, gelmişken ülkene, memleketine doy canım. Oralarda gıda temini çok zor. Bulduğun da ne kadar lezzetli olursa artık. Allah'tan aylarca kalmayacaksın
Kavun için metabolizma hızlandırıcı ve diyete katkısı olduğuna dair diyetisyen görüşleri duymuştum doğruysa.
Boyun ve kilon çok iyiymiş canımSen 2-3 kiloyu mu kafana taktın yoksa bu biraz vermiş halin mi?
Sporunda çok iyi, düzenli yapıyorsan harika. Şu pilates ve yogayı düzenli yapanlara gerçekten hayranım, ben asla rutine oturtamıyorum
Ilk evliliğimi hatirlattin bana. Benimkinde artı olarak şiddet de vardi. Allah yardımcın olsun.Hımmm, faydası olduysa iyi valla. Bir ara bakayım. Ben karar verince çok gözü karayımdır ama önce kararımdan emin olmam lazım. Uzun süre düşünürüm pişman olmamak için, duygumdan çok mantığımı kullanırım. Ama işte cesaret önemli olduğu kadar koşullarda önemli. Bazen cesaret olsada imkanlar insanın elini kolunu bağlayabiliyor. Benim durum şu an tam böyle mesela.
Bir dokunup bin ah işit öyleyse
Benim sorunum da eşim. Çalışmamı asla istemiyor, bende gönül rahatlığı ile onun kazandığı para benimde param diyemiyorum. Evlenene kadar kimseden pek bir şey görmemiştim. Hep veren oldum yani. Okurken bile hep çalıştım. Kariyerim parlaktı, hiç evde oturmak tarzım değil, karakterime çok ters. Zaten zor adapte oldum. Onun için bu konuda hassas olmama rağmen para konusunda tartıştık ve beni kısıtlamaya çalıştı. Savruk biri olmadığım halde fazla üstüme geldi. Kendisi dilediği gibi harcama yapabildiği halde bana böyle davranması çok kırdı beni. Benim isteklerim pek özgür değil yani ama özgür olan o, yeter ki istesin. Hem çalıştırmıyor hem mevzusunu yapıyor. Esiri değilim ki onun, muhtaç ve aciz biri de değilim engellemese. Bu çifte standarta bozuğum yani. Şu an yeni kariyer planı yapıyorum, ders çalışıyorum iyi bir iş için. Bir de ailem konusunda stresliyim. Söylenecek şey çok aslında da işte hangi birini sayayım bende bilmiyorum. Hepsi birikti patladı, çabalamaktan sıkıldım, herkesi boşvermiş haldeyim. İnceldiği yerden kopsun umrumda değil artık. Ailemle eşimin arası da çok iyi değil. Birbirlerinden pek hazetmiyorlar. Kısa görüşürsek iyi sayılır o da bir çay içimi gibi. Dilediğim gibi hep birlikte vakit geçiremiyorum o yüzden. Bu da beni haddinden fazla yordu. Çabalamasam bu da olmazdı belki. Çünkü bir babam küsüyor bir eşim küsüyor bir annem küsüyor. Hepsi sıra ile küstü. Babam ve eşim bir kaç kere küstüler. Şimdi ben hepsine kırgınım. Kimse zevkinden geri kalmıyor. Yani çok yaralıyım, kızgınım, kırgınım... Benim gibi kıpır kıpır ve sabırlı bir insanı da hayattan soğuttularya, bu cidden büyük başarı... Sabrediyorum ve geleceğim için çalışıyorum canım. Bir daha böyle bir durumu yaşarsam çekip gidecek durumda olmalıyım, daha fazlasını kaldıramayacağım.
Psikolojik şiddet mi fiziksel mı ?Ilk evliliğimi hatirlattin bana. Benimkinde artı olarak şiddet de vardi. Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?