73'ten...

1 mayıs salı
Kahvaltı 1 yumurta 100 1dilim üzümlü kek 250 1 bardak çay şekersiz
1 avuç leblebi 100
Ogle Ezogelin çorba 200
1 kuru kayısı 50
Akşam
5 kaşık kuru fasulye 150
Bir kase yoğurt 100
= 950
2lt su

Nasılsın Wizardmom yol arkadaşım? Ramazan gelmek üzere sence nasıl bir sahur ve iftar yapalım? O güzel sofralarda dayanabilecek miyiz

Nasılsın Wizardmom yol arkadaşım? Ramazan gelmek üzere sence nasıl bir sahur ve iftar yapalım? O güzel sofralarda dayanabilecek miyiz
Merhaba canım, iyiyim ve fazla kilolarımla vedalaşınca çok daha iyi olacağım. Ben uzun zamandır ötofaji yapmak istiyordum. O yüzden sahurda sadece su ve hurma planlıyorum iftarda da normal çorba ve ana yemek yoğurt salata. Salataları ceviz badem vs. İle zenginleştireceğim inş. Geçen sene ramazanda bu şekilde 5 kilo gitmişti. Akşamları yürüyüş de yapmıştım. Geçen sene çoğunlukla sadece su içmiştim Sahurda.
Ramazan’ın yarısı ya misafir geldi ya da biz gittik ama hiç bozmamıştım inşallah yine bozmam.

Senin aklında birşeyler var mı?

Ben aralıkta tam 28 gün borç oruc tuttum. Sahur hiç yapmadım iftarda da abartılı yemedim diye hatırlıyorum. Ama inanır mısın 1 kilo veremedim. Neden anlamıyorum. Aslında çok dikkat etmedim iftarda ne yediğime sahur da yapmayınca kesin kilo veririm diyordum ama ayın 28 günün sonunda bi baktım bir kilo oynamamış iftarda ne yemiş olabilirim ki yani beni hiç kilo verdirmiycek... bilemiyorum yani. Belki tatlı yı falan fazla kaçırdım hiç hatırlamıyorum. Kendimi takip de etmedim kesin veririm diye düşündüğüm için.

Elbette demorileze oldum ama yine de dikkat etmekten başka bir çarem olmadığı için bırakamam.
Eşim sahur yapmaz ben de 1 başlama yumurta ya da 1 bardak süt içmeyi düşünüyorum sahurda
Iftarda da çorba salata yemek falan. Tatlı da yerim tabi ama yarım dilim falan. Tez de zamanı az kaldığı için ne misafir ağırlamayı ne de gitmeyi düşünüyorum. Daha kolay olucak işim inşallah

Bugün
Kahvaltı 1 yumurta yarım kek cay 200
1 kuru kayısı 50
Öğle 1 kase tavuk çorbası 250
Akşam kısır 200 ve yarım porsiyon muhallebi 150
Yarım kase pul biberli yoğurt 50
900
1 lt şu ( bu gün su içmeyi unuttum nedense)

Yediklerimize dikkat etmeyince Ramazan’da kilo alınıyor genelde. Aslında Ramazan’ın, acıkıp aç kalıp insanların halini anlama hikmeti varken acıkmayayım güçsüz düşmeyeyim diye aşırı yiyip hem bu Hikmet’ten mahrum kalıyoruz hem de kilo alıyoruz. Ama hem çalışan hem de öğrenci bir anne olarak senin enerji alımını da iyi tutman gerek. İnşallah bu ramazan en az beş kilo diyelim mi? Yarısı bile olsa moralimizi bozmuyoruz kar kardır.

Yukarıdaki dünkü menüm. Bugünkünü gece ya da yarın sabah atarım.

Çok haklısın. Bu hikmet ten mahrum kalmamak için takip yapmamıştım kendime rejim niyetli gibi olmasın diye ama bu sefer de kilo veremedim. Takip yapalım bu Ramazan da.insallah sağlıklı beslenerek en azından 3 4kilo veririz inşallah.

Dün şehir dışında eşimin sınavı vardı ben de gittim arkadaşlarla kutlaması falan derken rejim battı malesef
Kahvaltı
Patatesli kır pidesi 450 çay
Öğle 5 adet köfte 300
Ara 1 pogca 250 4 tane üçgen muska fıstıklı pestil 800 ( ne oldu böyle niye gözüm döndü anlamadım)
Akşam
1 döner iskender 750
2550 kaloriiiii

Bir bardak da meyve suyu icmiştim unuttum yazmayı 70 kalori 2600ü geçti süper kendimi tebrik ediyorum

Çok mutsuzum hemen kiloma etki etti sabah 71.0 kiloydum. Motivasyonum çok düştü. Bir daha böyle ipi salınmış h.yv.n gibi saldırmayacağım yemeklere. Kendime saygım olmasa birkaç çikolata abur cubur da götürecektim neredeyse, kendime saygılı halim bu.....

Wow! 3 gunde yedigini bir günde yemişsin. Vücut ihtiyacını tamamladı demek. Bozdum nasılsa deyip yemeye devam etme sıkıntı olmaz inşallah. Miden ne dedi bu olay karşısında. Şaşkınlığını nasıl ifade etti

Dün biraz limonlu su detoksu uyguladım bu sabah 70.4üm. Kaldığımız yerden devam. Midem tabiki isyan ettiiii çok rahatsız oldum ama millet lop lop götürünce ben de dayanamadım ki ya psikolojik açlık oldu biraz Allah'tan gecenin sonunda tatlı yemeye hayır diyebildim

En son 30 nisanda kilo fotosu atmışız yarın orucun ilk günü yarın da bildirim yapalım mı

Bu arada ben kendime burger sözü vermiştim 69.9u görünce yiyecektim bunu iptal ediyorum bu yaptığım büyük ihlali ona sayıyorum

Sabah kahvaltı 1 yumurta 1 dilim ekmek 200
Ara 1 elmA 2 ceviz 2 hurma 250
Yoğurtlu kabak yemeği 150
Yarım dilim trilece 100
1 kase yoğurt 1 tane ekmek 200
900
2lt su

Genel olarak sahurda 1 yumurta 1 bardak süt. Sütü tarçınlı içeceğim ki tatlı isteğimi bastırsın.
İftarda da 1 kase çorba günün yemeğinden 6-7 kaşık yemeyi düşünüyorum. Ekmek yok tatlı olabildiğince az yani 1-2 çatal.
Salata yemeyi çok severim ama yapmaya da bir o kadar üşendiğim için bu zamana kadar alışkanlık edinemedim. Kendime ödev: salata malzemesi alıyorum eve ve iftarda bir tabak salata yemeyi görev sayıyorum. Ayrıca 2 lt su umarım icebilirim .

Hayırlı ramazanlar.... Allah oruçlarımızı kabul etsin. İlk sahurumda 1 bardak süt 1 başlama yumurta 1 salatalık 4 zeytin minnacık salça 1 adet ceviz 1 adet hurma ve 2 şu bardağı su içtim. Niyet ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…