8 aylık hamilelikte havalimanına karşılamaya gelmeyen aile

Bende bir kadınım ama asla şu aile evine gidip doğurup hatta bilmem kaç ay kalan kadınları anlamadım. Doğumda yanımda görmek istediğim tek kişi eşimdi nitekim hastanede de hep eşimin desteğine ihtiyaç duydum. Kendi ailemde sağolsun yalnız bırakmadı ama önceliğim çocuğum ve eşim oldu. Bebeğim erken doğdı küvözde kaldı minnacık bişeydi eşimle ikimiz geceli gündüzlü dönüşümlü büyüttük. Şimdi 5 yaşında hala vardiyalı çalışıp yetişmeye çalışıyoruz çocuğumuza. Lütfen evinizden biryere gitmeyin bu en özel en değerli zamanları birbirinizle geçirin.

Şimdi öncelikle doğumu eşinizin yanında yapmalısınız. Havaalanından sizi almaya gelmemiş insanlar için hastanede sizinle kalmasını istemeniz gerekecek. Bebek görmek isteyen kalkar evinize gelir bir haftada lohusa anneye bakar. ikincisi siz UYGUN diye hafta içi bilet alıyorsunuz daha az ödeyin diye. sonra o insanlardan müdürlerine patronlarına siz ucuz gelebilin diye ağız burun eğmelerini istiyorsunuz. sordunuz mu hafta içi gelirsem alabilir misiniz diye.

özensizlikle ilgisi yok özel sektörde çalışan insanlar izin almakta zorlanır
bende özel sektördeyim geçen cenazesi vardı izin vermediler (ailemden biri değildi)
çoğu iş yeri izin konusunda katı
eğer tatil zamanına denk getirseydin ve gelmeselerdi o zaman özensiz davrandılar diyebilirdik
ayrıca neden doğumu ailenin yanında yapacaksın ki evin barkın eşin nerdeyse orda yap
onların senin ayağına gelmeleri lazım sen neden gidiyorsun ?

Yahu neden kendinize ve bebeğinize değer vermiyorsunuz o yol 8 aylık hamilelikte çekilir mi

Erzincan'da dogurun. Yapacak bir sey yok zaten dogunca da bir suru hastane isi olacak. Babasi getirir goturur sizin kendi aileniz o zaman da musait olmaz. Erzincan kucuk yer dolmusla bile gitseniz en azindan dolmusta yer verirler. 8 aylik hamileye bu kadar ozensizlik olmaz. 3 hafta sonra doguma girecegim ailem de esim de esimin ailesi de aman yorulma aman uzulme modundalar. Bebek gormek isteyen de alir biletini gelir Erzincan'a.

Öncelikle evinizde, eşinizin yanında doğum yapmanız daha iyi olur diye düşünüyorum uzun vadede eşinizle sorumluluk paylaşımında problem yaşamamanız adına. Ama doğuma yakın yanınızdan yardımcı olacak biri olmayacaksa gitmeniz de mantıklı olabilir. Biz yapayalnızdık ve çok zor son bir hafta geçirmiştik, hayatımda kendimi hiç o kadar yalnız hissetmemiştim.
Gidecekseniz biletinizi işlerin bittiği bir saate göre alsanız nasıl olur? Sizi alamayacak olmaları üzücü ama nerde çalıştıklarına göre izin meseleleri sıkıntılı olabilir bunu da anlamak gerekir. Biletinizi daha uygun bir saate göre ayarlasanız hepiniz için en iyisi olur gibi, yoksa yolculuk sonrası bir de toplu taşıma hem de birkaç aktarma sizi çok yorar.

Herşey dışardan göründüğü gibi olmuyor maalesef . Annem gelir fizanda da olsa gelir ama anne babasını kime bırakacak? Evin erkeklerine kırıldım diye annemi zor durumda bırakamam orta yolu bulmamız lazımdı. Tek başıma kalmayı gözüm yemiyor açıkçası doğumda ilk çocuğum ilk acemiliğim ve annem yanımda olsun istiyorum . Son kararımız ise eşim senelik izin babalık izni hepsini toplayıp kendi özel aracımızla annemin yanına gitmek .

Evet kendi kendime kırıldım konuyu aileme açınca detayını dile getirdiler oranın sorumlu kişisi olduğundan kesinlikle izin alamamış işini tehlikeye atmak da istemiyor yılların emeği keşke hafta sonuna alsaydın dedi . Benimde hatam var anlayacağınız

Otobusle 18 saat, ucakla 1 bucuk saat suruyor. Ama hic degmez yani kadin hamile hamile gidecek esyalarla onlar havalimanindan bile karsilayamiyor. 1 saatlik yol olsa bile gidilmez bence otururum Erzincan'da dogururum.
Kendi arabamızla gitme kararı aldık eşimle

E 3 kişiler yazmıştınız.
Biri alamazsa diğerleri de mi alamıyor gibi düşünüyodunuz?

Yani herkes izin konusunda çok özgür değil evet, yalnız “işini tehlikeye atmak istemiyor” kısmını anlayamadım, izin isteyince iş neden tehlikeye girer ki, bir de sorumlu kişiymiş.

ekmek aslanın ağzında da değil midesindeyken
hiçbirimiz işimizi tehlikeye atmak istemiyoruz
ha 1 kere izin aldı diye kimsenin işi tehlikeye girmez elbette
ama sıkıntı yaratmayacak bi durum olsaydı izni alabilirdi muhtemelen
benim annemim geçen bana ihtiyacı oldu, izin alamayacağımı bildiğim için gündeme dahi getirmedim iş yerimde
herkes kendi iş yerini bilip ona göre davranıyor yani, ailenin davranışını kişisel algılama bence

Eşiniz doğum sonrası alırdı yıllık iznini. Neyse kararınızı vermişsiniz artık. Hayırlı doğumlar.

Kendi arabamızla gitme kararı aldık eşimle

Otobüsle 18 saat süren yol arabayla 15 saat sürsün. Doğum yapıp bebekle geri dönüşü var bunun. Yeni doğanla bir bebek lohusa halinde o kalabalığa girmek için gidiyorsun.
Deden ninen yatalak mı, değilse 1-2 hafta annen gelip yanına size bakabilirdi.

evin erkeklerine kırıldığınız için 18 saatlik yolu karnınız burnunuzda arabayla gidip bi de doğmak üzere olan bebeği rahatsız edeceksiniz öyle mi?
sizi bu hayatta daha çok üzerler. buna hazır olun.

Kendi şehrinizde doğum yapmak, uçuş gün ve saatini ailenizin izin/mesai durumuna göre almak ya da en kotu ihtimalle taksiyle eve geçmek daha mantıklı olmaz mıydı karnınız burnunuzdayken 18 saatlik araba yolculuğu yapmaktan? Ben 32 haftalık hamileyim. toplamda henüz 4,5 kilo almama rağmen yarım saat bir saat arabada durdugumda darlaniyorum ağrılarım oluyor. Emin misiniz?

Yeni doğan bebek ile ters şekilde 18 saat araba yolculuğu çok sakıncalı
O bebeğin en fazla ne kdr anakucaginda yatabileceğini biliyormusunuz?
En az 2 ay 2saatte bir beslenecek eğer dümdüz emerse
Uçak kararınız- doğum izni ve yıllık izin birleştirme fikrinden yola çıkıyorum imkansız ztn hiç bir uçak o haftalarda hamileyi uçağa almaz
Dönüşte hastalığı var aşısı var
Neresinden tutsam felaket bir karar ya
İnsan bebeğini doğmadan bu kdr geriye atar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…