8 aylık hamilelikte havalimanına karşılamaya gelmeyen aile

Bütün canlılar anne baba olarak bebeklerine bakabilirken, bizim kızlarımız neden bu kadar kalabalık içinde doğum yapmaya meraklı hiç anlamıyorum. Sizi yataktan kaldırıp indirmeyecek, bir çorba karıştırmayacak erkeklerden çocuk sahibi olmayın.eşiniz yardımcı olabilecek biriyse zaten sorun yok, değilse 15 gün de olsa birini tutun, öncesinde buzluğa kolay yemekler atın. Her gün dışarıdan yeseniz bile git gel masrafları ve o duygusal yükten daha hafife patlar size.
İnsan doğum gibi özel bişeyi neden anne babasıyla yaşamak ister, yıllardır anlayamıyorum. Oturun evinizde mis gibi rahat rahat bebeğinizi bekleyin. Ve evet sizi yeterince önemsemiyorlar, ya da çok yoğunlar. Milletin düzenini de alt üst etmeyin, değeriniz olsun. Görmek isteyen kendi gelsin.

Ne olursa olsun eşimi yanımda isterdim. Gitmezdim ben olsam. Karnım burnumda 3 vesait sürünmek bana kendimi çok değersiz hissetirirdi.

Reactions: The
Ailenizin karşılamaya gelmemesi üzücü evet. Tabi sizi ısrar kıyamet cağirmadilarsa.
Annem babam bir sürü çocuk büyütmüş, üstelik evde hala lise çağında kizkardeşim var.
Ben kendi adima mecburen iki hafta kaldım çocuğumla birlikte (benim oğlum 4 yaşında), o zaman bile gerildim rahat edemedim bi yerden sonra.
Siz gideceksiniz 1.5 ay doğuma kadar, ondan sonra doğum, eşinizin de en kötü 1 hafta misafirliği, e siz de bebeği biraz buyuteyim deseniz aylarca insanların evi düzeni alt üst olacak. Evde sadece anne babanız mı var?
Başka kardeşleriniz de varsa hepten fena. Ben olsam istemezdim. Bunun da sevmekle alakası yok. Yenidogan bebeğin olduğu evde gece gündüz birbirine karışır. İse giden, okula giden insan için ideal ortam değildir.

Sakın gitmeyin dolmuşta doğum yapan kadının haberine dönersiniz. Zaten çok saçma insanları göreyim diye gitmeniz hastalık kol geziyor 1 aydır salgını atlatamadım bir kaç güne doğumum var insan içine bile çıkmamanız lazım suan

Çocuğunuzla önce bir yalnız kalın ayrıca eşiniz babalık izni alacak devletse iki hafta ozelse bir hafta size baksın bir kişi daha gelsin . Mümkünse anneniz geliversin zahmet olmayacaksa yani ,(!) Bir hafta sonra zaten kendiniz rahat rahat bakarsınız

Onlara kolaylık olsun diye eşini bırakıp orada doğum yapmak mı? Sen eşinin yanında evinde yap doğumunu, torun görmek isteyen kalksın gelsin arkadaşım bu ne saçma plan. Bence sizin gelmenizi isteyen falan da yok, o kadar insan diyorsunuz bi dolu insanın 1 tanesi de mi hamile kadını alamıyor yani? Kimse sallamamış işte besbelli ben olsam hayatta gitmem.

Hayatta gitmem böyle diyenlerin yanına.

Eşinize, evinize ait hissetmediğiniz için mi kök ailenizin yanında doğum yapmayı tercih ediyorsunuz?

İnsanın evinden daha rahat bir yer yok bebeği emzireceksiniz, lohusalık, kanamalar, belki daha özel haller vs... Emin olun annenizden daha çok eşinize ihtiyacınız olacak. Daha sakin olmak isteyeceksiniz. Burada bize sorsan hepimiz aynı şeyi söylerdik.

Her neyse... Almışsın bir karar ki eşin de çok destekçi değil anladığım kadarıyla
Onları da anlamak lazım,özel sektörde izin almak gerçekten çok zor o sebeple keşke uçak saatini onlarla konuşup kararlaştırsaydınız. 3 araç değiştirip gitmek de hiç mantıklı değil zaten.

Sakın öyle bir hata yapmayın. İlk aylarda çocukların kesinlikle hastalanmaması, ateşlenmemesi gerekiyor. Daha bağışıklık sistemi yok. Yenidoğanı neden uçağa kapalı alana sokup hasta edeceksiniz?
Üstelik yatağı beşiği, puseti elli tane eşyasıyla nasıl döneceksiniz.
Çok büyük saçmalık bu dediğini. Rahat rahat doğurup sonra rahat rahat kendi evinizde bakmak varken neden sıkıntı çekesiniz ki?

Ben eşimden ayrılmazdım. Kanamam da olsa emzirsem de sonuçta eşim. annemden neyse de kendi babamın kardeşimin yanında çok rahat olamam diye düşünüyorum. Ayrıca çocuğu babasından neden ayırasınız ki? Eşim hala oğlumu ilk çıkarıp verdikleri dakikaları anlatır durur. Ne kadar duygulandığını sevinçten ağladığımızı hatırlatır. Onu bu histen mahrum bırakamazsınız. Kendi evinizde doğum yapmanız en makulü.

Ayrıca çok fena bir domuz gribi salgını var ben 10 gündür mahvoldum 22 haftalık hamileyim ilaç da vermediler dışarı çıkarken maske ile çıkıyorum toplu taşımalar mikrop yuvası.. sakın ama sakın. Ateşler içinde yattım günlerce.

Gereksiz bir konu mu sizce
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşaallah bence ailenizin yanına gitmeniz gereksiz, ailenizin evine gelen giden bitmeyecek yeni doğmuş bebeği hepsi kucaklayıp öpmek isteyecek, ortalıkta bir sürü salgın varken el kadar bebeğe virüs bulaştıracaklar, siz doğumu yaptıktan sonra ha deyince kendi evinize dönemeyeceksiniz, eşiniz doğuma yanınıza gelse bile izni bitince dönmek zorunda kalacak, sizin bebeğinizse onun da bebeği, üstelik ailenizin evi bile olsa insan kendi evinde çok daha rahat oluyor, lohusalık dönemi de daha stressiz daha sakin geçiyor, aile evinde stres olursunuz.

Ay hiç öyle demeyin, çocukları 3 yaşına gelip hala çocuk anneyle baba tek başına yatan aileler var hanımefendinin eşi bazında söylemiyorum ama bazı paşa kocalar rahatsız olmamak için böyle şeylere dünden razı olabiliyor.
Böyle saçma bir plana eşini nasıl ikna ettin ya ahhash ben en çok ona takıldım

Evinizde yapın. Onları mutlu etmek için konforunuzdan olmayın. Sizin için konforlarini bozmayanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…