8 aylık hamilelikte havalimanına karşılamaya gelmeyen aile

Gelecekti tabiki ama şuan gidicekmiyim muamma bileti yakmayı bile düşünüyorum içim cız ediyor eşimi bırakıp gitmeye iki tarafında gönlü olsun derkenkendimi ihmal ettim
Ben bir sene önce doğum yaptım kendi evimde eşim ve annem kaldı hastanede evde de 10 gün babalık izni vardi bence evimizde doğum yapin. Annem yurt dışında yaşıyor o geldi gitti ama insanin evinde olmasi ayri , şuanda zaten doğum icin dolu esya gotureceksin bebek bu doğumdan sonra geri dönmesi var, her yerde hastalık filan , şuandaki gittiğiniz hastane ve doktora güven vermiyor musunuz ?Benim bildiğim doğum yapana gelinir anneniz gelsin yeter şimdilik . hamileyken kolay geliyor ama bebek olunca gerçekten cok zor

Çocuğu annenizin evinde mi yaptınız da orada doğuruyorsunuz?

Vallahi şoka giriyorum bunları duyunca. Babası görmesin de dedesi nenesi görsün öyle mi? Bunu kabul eden kocanız da bir garip.

Umarım bu saçma kararınızla bebeğiniz ve babası arasında kurulması gereken, hayattaki en önemli bağa nasıl zarar verdiğinizi geç olmadan fark edersiniz?

Sizi almaya zahmet etmeyen insanlara zorla torun/yeğen sevdirmeye gidiyorsunuz. Hayatta kime ne kadar değer verdiğinizi ve karşılığında ne aldığınızı tekrar düşünün.

Geç görmesin ziyade size doğum sonrası ilk başta bakmak için birileri olacak mı. Eşiniz yemek vs yapabiliyor mu. İsinden izin alabilecek mi. Bunları da düşünün. Anneniz gelemeyecek gibiyse sizin gitmeniz iyi olabilir. Tüm boyutları ile düşünün. Erkekler özellikle abiler düşüncesiz olabiliyor. Annenizle konuşmadan karar vermeyin

Doğumdan sonra annem ben de 1 hafta kaldı, esim cok cekinir annemden yanıma pek gelmiyordu ev içindeyken o kadar cok tribe girmiştim ki bebeğim babası ben yan yana olamıyoruz diye… siz yine iyi böyle böyle bir karar almıssınız

Gitmeyin. 8 aylık hamile kadın bavulla 3 aktarmami yapacak metroda? Hem bakın böyle yaparak babaları dışarı itiyorsunuz sonra da sikayetleniyorsunuz( sizin için demiyorum) cocuga ilgisiz diye. Hem o çocuğun topuk kanı, sariligi vs hastaneye sık sık gidiliyor, kim götürecek sizi? Oturun evinizde dogurun. Karı koca da bakın.

Eşiniz tabii ki. Eşinizin babalık izni var, üzerine de yıllık iznini alır olur biter. Asıl İstanbul’da kim bakacak? Anneniz dedenize bakıyormuş, diğerleri çalışıyor.

Bence gitmeyin.

Eşiniz tabii ki. Eşinizin babalık izni var, üzerine de yıllık iznini alır olur biter. Asıl İstanbul’da kim bakacak? Anneniz dedenize bakıyormuş, diğerleri çalışıyor.
Eşim arabayla geleceği için doğuma vs eşim götürecek eşim yanımda olmayacak diye bişey yoktu sadece doğuma yakın gelecekti . Annemde hem dedeme hem bana bakacaktı . Şimdi üzülüyorum ben geliyorum diye hazırlık falan yapıyor kadıncağız ama benim gözüm hiç kesmiyor hem bu mevzu hemde geri dönüş yolu gözümde büyüyor anacığımın kalbi kırılsın gönlü kalsın istemiyorum ama arada ben kalıyorum belki çok yanlış düşünüyorum.. şu son iki gündür zaten hiç mantıklı değilim kafam çok karışık

Onceden de yorum yaptim cevap yazmadiniz benzer cok yorum var diye galiba. Ama lutfen once bebeginizi ve kendinizi dusunun. Bir anne olarak diyorum ki anneniz esiniz herkes yetiskin, o kırılmasın bu uzulmesin diye bebeginizi riske mi atacaksınız? Allah korusun bu kadar ağırlaşmışsınız yolda falan basiniza bir is gelse herkes eninde sonunda hayatina bakar . Ama sizin üzüntünuz bir ömürboyu surer, once bebeginizi dusunun lütfen.

Babam kanser hastası, doğurduğumda annem ona bakıyordu. Babam kendini toparlayabildi ve annem gelebildi diye çok sevinmiştik. Gelemese eşim izin alır bana bakardı. Çok gerekirse 1 hafta hasta bakıcı tutmayı düşündük. Her şeyin bir çözümü var.

Hastaneden geldik, eşim günlerce gözünü bebeğimizden alamadı. Gece gündüz onu izledi. Birlikte izledik, sevdik yavrumuzu... Bir babanın elinden bu duyguyu almak çok acımasızca. Ayrıca eşler olarak bu duyguları paylaşmamanın da ilşkiye çok zarar vereceğini düşünüyorum.

Haklısınız sanırım .. evet yorumların içinde kaynamış olabilir kusura bakmayın. Yarın annemi kırmadan incitmeden konuşmayı planlıyorum

Ailenize de doktor uzun yol tehlikeli dedi önermedi deyiverin, zaten belki de doktora sorsaniz o da aynisini der. Hic annem uzulur diye de kendinize dert edinmeyin stres iyi degil son zamanlariniz doguma, anneniz de sizi anlamali . Anne olarak herkes kendi cocugunu dusunuyor cok normal, annenize bebegim icin riskliymis cesaret edemedim dersiniz.

Doğum bedenen ve psikolojik olarak çok zahmetli bir süreç. Başkalarının moralinden çok kendi moral ve sağlığınız önceliğiniz olmalı. Fikriniz de planınız da bana çok mantıksız geldi. Anneniz gerçekten sizi düşünse sizi aldıracak birini kendi ayarlayıp bu zahmete sokmazdı bence. Kendi evinizde eşinizle birlikte rahatça yapın doğumunuzu lohusalığınız da rahat geçsin. Kalabalık içinde lohusalık geçirmek çok zor olur

Neden gidiyorsunuz ki ? Eşimden ayrı şekilde doğum tecrübesi benim için korkunç olurdu.

Bazen fazla fedakarlık hep kendinizden goturur gerek yok bence kendinizi yormayın ve üzmeyin takmayın bunları

Başka bir çocuğunuz var mı bilmiyorum ama doğumda kendi aileniz kadar hatta ondan daha önemlisi bence eşinizin yanınızda olması. Sonuçta anne baba olan sizsiniz, lohusalıkta zor bir süreç en çok eşe ihtiyaç duyar insan. Görmek isteyen kendi gelir görür siz sırf onlar görsün diye hamile hamile o kadar yolu gitmeyin bence

Ben hamileliğimi öğrendiğimde sizin gibi 1 ay önceden ailemin yanına giderim, büyükler de görür, orda doğum olur eşim de doğuma yakın gelir diye düşünmüştüm. Ama haftalar geçtikten sonra düşündüm ki neden eşimle ayrı kalıyoruz 1ay, belki de daha fazla? Doğum bu, ne kadar gün de verseler bazen plana uymuyor hesaplanan zaman. Beklenen zamandan erken geldi diyelim. Ha diyince eşinizin gelebileceği bi mesafe de değil. Bi de doğumdan sonra 10gün yanınızda olacak ama sonrasında dönecek mecbur. Ya da diyelim yıllık izin kullandı. Bu sefer de küçücük bebekle onca saat eve gitmek var bi de. Her türlü elde kalıyor maalesef. Eviniz en güzeli. Ben henüz çok başlarındayım ama aileme yaşadığım şehirde doğum olmasını istediğimi söyledim bı sebeplerden. Zaten onlar da kendi içlerinde bunun mantıklı olduğunu düşünmüş. Gelebilen gelir. Yanınızda kalacakları max süre 40gün. Sonra sadece siz ve eşiniz varsınız. Kendinizi üzmeyin, enine boyuna düşünün her ihtimali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…