- Konu Sahibi elifzeynep2012
-
merhaba canım yazdıklarını okudum çok üzüldüm.
bende 6 yıl önce nişan atmış biri olarak sana tesellide bulunmak istedim.
ilk yıllarda kimseye güvenmedim. fakat sonrasında ettiğim duaları rabbim kabul etti.
ALLAHIM HAKKIMDA HAYIRLI OLANI GÖNLÜME RAZI EYLE
GÖNLÜMDE OLANI HAKKIMA HAYIRLI EYLE diye bol bol dua ettim.
Çok şükür eşimi karşıma çıkardı.
16 ay vajinismus problemi yaşadık çok şükür aştık.
sonrasında her iki göğsümde kitle çıktı Allahtan o da temizmiş.
hamile kalmayı istedim PKO diye bir rahatsızlığım varmış yumurtalıklarımda.
Ama ben Allahıma dua etmeyi hiç eksik etmedim.
İmtihan dünyasındayız dedim.
Çok şükür hamilede kaldım hemde hiç tedavi gerekmeden.
Şu an gün sayıyorum Allahın izniyle bebeğimi kucağıma almak için.
6 yıl önceki yıkılmışlığımı, ağlamalarımı, nefes alamayacak gibi olduğum günleri düşünüyorumda
ne mutlu bana ki o zaman olmamış. Şimdi dünyalar iyisi bir eşim var. Seviyor ve seviliyorum diyorum.
Allahımdan dileğim senin ve senin gibi durumda olan arkadaşların karşısına öyle iyi eş çıkarsinki
sizlerde iyiki bitmiş iyiki eskisiyle evlenmemişim deyin.
maşallah sabrınıza ve tevekkülünüze.....
aslında başımıza gelen her olaya bir imtihan gözüyle bakınca acımızı daha sakin ama bir o kadar da derin yaşıyoruz.sütelik güçleniyoruz. ben bunu geç farkettim malesef. daha önce deseler inanmazdım bu kadar sabırlı olabileceğime. ama işte Allah her sıkıntıya bi sabır veriyor.önemli olan pes etmeden isyan etmeden o durumu muhafaza edebilmek.
sizin için çok çok sevindim,inşallah hayatınız hep böyle mutlu ve huzurlu devam eder.bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza alırsınız
inşallah Rabbim bize de unutmak ve devam etmek gücünü verir....çok teşekkür ederim güzel ve samimi dileklerinize....
ilk zamanlarda insana çok zor gelsede zaman herşeyin ilacıdır canım.
kimse beni anlamıyor gibi hissedersin. sanki sırf sana bu acı denk gelmiş zannedersin ama değil.
Allah seni bu üzüntüne karşılık mükafatlandırır. bu acıyı sana yaşatanada gereken cezayı verecektir zaten
evet ilk günler sanıyordum ki tek benim başıma geldi en acı ayrılık benimki....hayat durdu zaman durdu herşey durdu sanki. hatta algılayamadım bile olayları.
hastalık ilacı iyi aramak ve düzenli kullanmakla geçer. buda onun gibi. ilacı tevekkül ve zamana bırakmak.
ben onu cezalandırmasını da istemiyorum. garip ama istemiyorum. çünkü bunca zaman şu son yaşanan olaya kadar sevgisinde saygısında en ufak bir eksik bir hata görmedim. evet yakışmadı ayrılığımızın şekli ama olsun,canı sağolsun...çünkü ben kötü bi adamı sevmedim. kendimi avutmak, konduramamak değil bu, ben hissediyorum hatta eminim,o da bu sonu istemezdi...ama oldu yaşandı işte....bazen ağız dil bağlanır nasıl oldu bilemezsiniz ya işte öyle oldu... hayırlısı olsun....
canım benden sana tavsiye güzel anıları düşünürsen hiç bir zaman unutamazsın. kötü anları düşün ki kendini daha toparlarsın
savaşmamız gereken anılar ya da onun hayali değil, savaşmamız gereken kendi içimizdeki hırs, ego.. bana bunu yapamaz, ben bunu hak etmedim'leri çıkarıp atmak lazım .. tebessümle geçmişe emanet etmek lazım anılarımızı.. içimizi kirden pastan arındırmak lazım.. öfke bir kordur, avcumuzda tuttuğumuz. önce kendi ellerimiz yanar.. o yüzden kötü anıları anıp anıp nefret etmek bize zarar verir bizi yıkar... elifzeynep, bu kadın daha hazırlanamadı yaaa bekliyorum sap gibi
burcu inan çok alemsin... tam okudum okudum sonuna bi baktım gülümsedim :))
evet zaten o ego en beteri. onu yenemezsek sadece sevdiğimizle olan ilişkimizde değil en basit iş arkadaşımızla ya da saçlarının rengi sana gitmemiş diyen biri ile bile tartışabiliyoruz.
inşallah kötü tüm duygulardan arınabiliriz....
burcu inan çok alemsin... tam okudum okudum sonuna bi baktım gülümsedim :))
evet zaten o ego en beteri. onu yenemezsek sadece sevdiğimizle olan ilişkimizde değil en basit iş arkadaşımızla ya da saçlarının rengi sana gitmemiş diyen biri ile bile tartışabiliyoruz.
inşallah kötü tüm duygulardan arınabiliriz....
Bir süre sessiz kalmak özletir..Birşeylere içi dolmuş,onda öfke oluşturmuş,bunun hıncını da seni üzerek çıkarıyor.Çok mu sorunluydu hayatın?Bunu artık kaldıramayacağını düşünmüş olabilr.Gerçekten seviyorsa temelli vazgeçemez,bir bunalım yaşar.Gerçekten sevmemişse sonuç hüsran olabilir,gerçekten sevmeyene herşey batabilir,sende sorun olmasa bile...
Sessiz kalırsan bir süre ;biraz zaman geçince özleyecektir..Ardına düşme şimdilik.Kötü sözler de söyleme.Sen de şok olmuş gibi durgun davran''Kafanı bir süre dinle,sonra düşün''de..Ben de kafamı dinleyeyim,düşüneyim;öfkeyle hareket etmeyelim,gerçekten olmayacağını düşünüyorsan ,ozaman kabulüm''de.
Gerisini biraz zaman geçince düşünürsün..
Boşanmaktan iyidir bu arada..Sessiz kal..Hala aynı düşünüyorsa bir engele takılmış düşmüş demektir...Yanında olana bakmak lazım..Ama kendimiz de doğru davranmayı şiar edinerek..
Bu kiısmetinden çıkacaksa doğru olan kişiyle karşılaşırsın inş(ben de inş)...Eğer sen onu gereğinden fazla yormamışsan ,o kendi kendine yorulacak şeyler bulmuşsa 9 yılı heba eden biri geride kalmayı hakeder..vazgeçilmeyi hakeder..
İnşallah onu çok sevmiyorsundur...Duygular hakim olduğunda mantığı öne sürmek lazım...Biz de destek oluyoruz sana,duygularını uyarıyoruz:)Tekrar ediyorum boşanmaktan iyidir.Sonrasında evlilik daha kolay olur..
Elifzeynep ne kadar sıcakkanlı yaklaşıyorsun olaylara.Seni tebrik ederim.
Aynısı benim başıma gelmiş olsa söverdim hatta beddua bile ederdim.
Ki ben bunları okuyunca hiçbişey yaşamamışım ki diyorum kendime..
Bu nasıl bir bakış açısıdır.Özgür bırakmak, mutlu olmasını istemek vs.
Gerçekten takdir edilecek bir insansın! Bence çok sevmişsin ve sevgine yakışanı yapıyorsun.
Sana imrendim yemin ederim.Çünkü ben bu kadar hoşgörülü olamazdım, mutlu olmasını özgür kalmasını isteyemezdim ve isteyemedim de zaten hiçbir zaman.
Allah seni gerçekten sınıyor.. İnşallah çok ama çok mutlu olursun hakediyorsun çünkü canım..
siz böyle diyince utandım ben cidden.ne güzel sözler bunlar....acaba öyle miyim, inşallah öyleyimdir....
annem arkadaşlarımda diyor ne kadar metanetlisin diye. ne yapsam ki böyle olmayıp? ben aileme bile anlatmadım aramızda geçen konuşmaları, kinlensinler istemedim. çünkü onlar aile ve onlar için en iyisi benim. ama öyle değil işte. onu dinlesek belki ona haklısın diyeceğiz. herkesin bir nedeni var attığı her adımda. ama önemli olan o ilahi neden...eminim herşey daha güzel olacak,hem onun için hem benim için.
her sevgi layığıyla uğurlanmalı ve anılmalı,değil mi? giden sevgiliye mutluluk dilemek hem çok zor hem de en güzeli,en yakışanı....
burada ne kadar güzel dilekler duyuyorum ve inanın çok mutlu oluyorum,çok teşekkür ederim, Allah hepimize herşeyin en hayırlısını nasip etsin.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?