Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Bugün aç hissedersem activya aldım ufak. Öğlen onu yiycem. Akşamda aile yemeği. De ailede ne yemek var bilmiyorum
Ben çok acıkırsam kahve ve hurma ile bastırıyorum tavsiye ederim, bir de su müthiş bastırıyor :) activia önceki kilo verme dönemimde tüketiyordum bağırsakları da düzenliyor

Ben çok acıkırsam kahve ve hurma ile bastırıyorum tavsiye ederim, bir de su müthiş bastırıyor :) activia önceki kilo verme dönemimde tüketiyordum bağırsakları da düzenliyor
Sıvı diyeti yapınca bağırsakları boşaltmak gerekiyormuş aslında ben onu hiç yapmadım. İngiliz tuzu filan diyorlar.

Bu cuma yarışlarının eski mezuniyet başarılarında anlatılanlardan. Ben kendim için destekleyici olsun diye tarihin eski sayfalarını karıştırdım.
"buraya üye oldugumda tam 75 kiloydum..10.takima basladigimda 73 kiloydum..sonra 2 kilo daha verip 71 kilo oldum..sonra esimin Katar’a gitmesi söz konusu oldu..ben o stresle verdigim kilolari geri aldim..yani benim için esas olay eşim gittikten sonra subat basinda basladi..oyuzden ordan anlatmaya baslicam :)

babaminda yurt disinda olmasindan dolayi annemle tek kaldigim 5 ay süresinde verdim ben esas kiloyu..bu zaman icinde benim en büyük motive kaynagim annem oldu..alişverişimizi tam diyetimize göre ayarladik..eşim gitmeden önce verdigim kilolarimi cesitli diyetleri uygulayarak verdim..isvec diyeti,kushan diyeti vs vs..denemedigim sey yoktu..misirin püskülü,kirazi sapi,yeşilçay,osmanli iksiri vs vs..hepsini denedim..hepsini deneyen biri olarak sakin bunlarla kendinizi oyalamayin diyorum :)

şimdi bu 5 ayda neler yaptigima gelelim..meşhur olan hiç bir diyeti uygulamadim neredeyse..tamamen protein diyeti yaptim..bu diyetle 17 yasindayken de 10 kilo vermiştim yaklaşik..

öncelikle her sabah (ki genelde öglen oluyordu..ben gec kalkan biriyim :$) ya 2-3 kuru kayisi yada dogadan form cayi icip bi 10-15 dakika sonra kahvaltiya oturuyordum..

kahvalti: beyaz peynir..öyle kibrit kutusu felanda degildi..baya bi peynir yiyordum..hemde ezine koyun peyniri..yani yagli peynir yaninda domates,salatalik,sakarinli kahve,3 siyah zeytin..

öglen: gec kalktigim icin oglen yemegi yemiyordum..kahvaltiyla aksam yemegi arasinda 2 fincan sakarinli kahvem vardi..bunlardan birini sade nescafe,digerini türk kahvesi olarak degerlendirdim..

ikindi: bazen kahvaltiyi az yaptigimda ikindide acikiyorum..bir galete yada 1 kase yogurt yada 1 meyve yiyordum..

aksam: tavuk yada biftek yada balik yada kofte ve salata yiyordum..isvec diyetinin hatirasi olarak normal tavuk yiyemedigim için tavuk olarak şinitzel yedim..az yagda kizarttim..biftek yedigimde ise salcali kekikli suda haslayip yedim..baliklari firinda,köfteyide light ekmekle yapiyordum..salatalarima hiç yag koymadim..sadece azcik tuz ve bol limon koydum..

benim en cok zorlandigim zaman dilimi gece oluyordu..nezaman gece yersem (ki yedigim galete,corba olmasina ragmen) kilo vermem duruyordu..gece yememek icin örgüye basladim :)))))

ve gelelim spora..hergün 1 saat (bazen 2 saat) sauna esofmaniyla yürüyüş yaptim..ve sabah-aksam yerde 400 kere bisiklet cevirdim..benim bacaklarim kalindi üst gövdeme göre..bacaklarimi inceltmemde en büyük faydayi bisikletten gördüm..cok mizmizlanarak yaptiysam da annemin zoruyla iyiki yapmişim diyorum..

özetlemek gerekirse:
1.diyete özen
2.düzenli spor
3.kaçamak yapmamak

Bu 3 kuralla verilemeyecek kilo yok bana göre

buranin bana kattigi en büyük şey : “kaçamaklar diyetin bitmesine sebep degildir”..kaçamak yaptiginizda “batti balik yan gider” deyip diyeti birakmayin sakin..evet boyle yapinca kilo almiyorsunuz..ama bu kacamagin ceremesini Cuma günü tartiya cikip kilo vermediginizi gördügünüzde anliyorsunuz..işte buna kilo vermek durdu deniyor :) oysa durmasi felan degil yaptiginiz kacamagin ceremesi bu..

bu 5 ayi hiç abartmiyorum 2.5 ay olarakta bitirebilirdim..bu herkes icinde geçerli..ciddi bir hastaligi yoksa..

10.takimdaki arkadaslarima herzaman soyledigim şey şuydu : bir kacamak yapicaginiz zaman “Cuma günü tartiya ciktiginizda kilo veremediginizi görmek istemiyorsaniz kacamak yapmayin”.."

Birde vaktiniz olduğunda burayı bir inceleyin. Öyle ölüm diyeti değil. İçimize attiklarimizi disimiza vurmaya destek olacağını düşünüyorum

Menü yazayım ki başka bişey yemeyim
Öğlen 12.30 tavuk şiş salata
16.00 şeftali kurusu 3 yaprak 1.5 kivi 1yk irmik helvası
Akşam 19.30 fırın tavuk salata yoğurt
Birazdan gidaklayacagim.
Yemek öncesi 15 dk lesli Hoptek ve Mezdeke karışımı bişi yaptım. Eğlenceliydi
Su 2 bardak içtim. Benim 3 lt ye yakın su içmem gerek

Bugünün menüsü
Sahurda köz biber kaşarlı peynir 8.10 zeytin bbikac d ekmek
İftar 1 d ekmekle peynir tereyağı 1 hurma yemeğin fırından gelmesini beklerken yedim
1 dolu tabak güveç yarım kase taze fasulye ekmek. Ne kadar bilemiyorum
Çayla bir d kek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…