az kaldı kalmasına da insan uzun süre spor yapmayınca ve birden yüklenince zor geliyo... daha dinç olmam lazımken sürekli yorgun hissediyorum
Canım bende bunları hesapladım da anlamadım bana da açıklarmısın ne kadar kalori almam gerektiğini :44:
Bazal Metabolizma Hızı : 2367
Günlük enerji İhtiyacı : 4260
o zaman bir günlük menümü yazıyorum.yorgun olmaman lazım .. yediklerine biraz dikkat et ...ne yiyorsun yazsana... sağlıklı şeyler yemeye çalış....
Haftalk spor kampanyası mı başladı? :)
Benim haberim yok. Her neyse ben de katılmak istiyorum
1 hafta boyunca 300 dk spor mu yapıyoruz? Doğru mu anlamışım?
ha gayret canım yaparsın
benim 300 yapmam için 220 dk yapmam lazım
yapabilirmiyimm
yaparım yarın 110
cuma sabah 110
olduda bitti maşallah
süpersin allah tez zamanda 76 ları 66 ları göstersin inşallaaahhkizlar bugün dartildim 86 2 ciktim bakalim yarina ne olur
300 dakikaya son 2 gün... :18: :18: :18:
süpersin allah tez zamanda 76 ları 66 ları göstersin inşallaaahh
banamı dedinngece yatmayın sabah kalkmayınuykucular sizi uyanın bakemmmm:76::76:
yaa bide bu bazal metabolizmamı çıktı başımızaCanım bende bunları hesapladım da anlamadım bana da açıklarmısın ne kadar kalori almam gerektiğini :44:
Bazal Metabolizma Hızı : 2367
Günlük enerji İhtiyacı : 4260
süper yaa herkes spor yapıyor bende başlıcam inşallah nereye başvuruyozzzgünaydın kızlar... dün 30 dk spor yapabildim... toplamda 210 dk oldu. 300'e doğru adım adım...
çok açıklayıcı oldu tebrik ediyorummmBazal metabolizma hızı 24 saat hareket etmeden sadece yatma pozisyonunda vücudunun ne kadar kaloriye ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Günlük enerji ihtiyacı da az hareketli ya da çok hareketli olmana göre değişir. Yani buradaki günlük kalori ihtiyacından az kalori aldıkça kilo verirsin.
Ben buradaki rakamların birebir uyduğunu düşünmüyorum çünkü internet ortamında tüm hesaplama araçları, bunlara ideal kilo hesaplama araçları da dahil, standarttır. Yani kişiye özel değil ama insanın yine de bunlara ihtiyacı oluyor bir fikir sahibi olmak için. Bunun dışında bilinen başka bir yöntem daha var. Şu anki kilonu 20 ile çarpıyorsun. Mesela kilon 80 ise 80 x 20 = 1600 bazal metabolizma hızındır. Bunun üzerine günlük hareketlerini, sporunu ekleyerek günlük enerji ihtiyacını bulursun. Mesela günlük hareketler ve biraz da yürüyüş eklersem 1800 + 700 = 2500 kaloriye denk geliyor. Ben bu kaloriden az alırsam kilo veririm. Başlangıçta genelde % 30'luk bir kalori azaltma öneriliyor. O zaman benim 1750 kalorilik bir diyet programıyla başlamam lazımBen aceleci olduğum için daha az kalori alıyorum ama gün içinde 1750'yi görürsem de üzülmeme gerkek yok Kilo verme hızını şeker de çok etkiliyor. Mesela aynı kaloriyi alsan bile şekere fazla yüklenince kilo verme hızın düşüyor.
aferin yaa süpersinizkizlar bugün dartildim 86 2 ciktim bakalim yarina ne olur
süpersin allah tez zamanda 76 ları 66 ları göstersin inşallaaahh
bireysel olarak ne kadar spor yaptığımız kadar, 90'lar grubunda toplamda ne kadar spor yaptığımız da önemli. çünkü bu bi sinerji. hepimizin enerjisi birbirine geçiyo. o yüzden herkesler spor yapacak ve grubumuzun enerjisi hep yüksek kalacak... bu sebeple önümüzdeki hafta kıvırmaca yok...bu hafta geçti de haftaya korkun bendennnnnnnn
tskler cnm hepberaber ins
kizlar ben bugün sadece 10 dk plates yapabildim(toplamda 310 oldu )
simdide leslie yapmaya basliyorum kizlar bakalim ne kadar yapabilirim
bu arada aksama ne pisiricem karar veremdim ya fikri olan varmi patlicanli bi sey istiyorum ama kizartma degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?