yok cnm perşembe ankaraya geçiyoruz 1 hafta falan kalırız yeğeni bırakacağız hem de değişiklik olsun bakalım açılacak mıyım yoksa daha kötü mü olacağım göreceğiz geçecek elbette mutlucum ama bunu şimdi yaşıyorum elden bişi gelmiyor düzelirim sanırım bekleyip göreceğizzz
herşey geçiyor semoşum, elbette sen de bi dünya şey görmüzsündür de ben yaşamam bu acıyla dediğim zamanlar olmuştu, gülüyorum o halime şimdi, Allah beterinden saklasın, hastalıkla ve daha kötüsüyle sınamasın, gerisi vız gelir tırıs giderrrr.
Öğlen yemeğimi yeni yedim 1 tatlı kaşığı yağla semizotu pişirdim içinede sarımsaklı yoğurt 1 dilim ekmek çokda güzel doyurdu.Sabah tartıldım 1 haftada tam 1 kilo gitmiş şimdi düşünüyorum artık havalar iyice ısındı düşünüyorum sporu nasıl yapıcam diye klimam var ama onun karşısındad terlenmez terlesende hasta eder inşallah her hafta 1 kilo veririm 5 eylüle kadar 99 olmam lazım.
Öğlen yemeğimi yeni yedim 1 tatlı kaşığı yağla semizotu pişirdim içinede sarımsaklı yoğurt 1 dilim ekmek çokda güzel doyurdu.Sabah tartıldım 1 haftada tam 1 kilo gitmiş şimdi düşünüyorum artık havalar iyice ısındı düşünüyorum sporu nasıl yapıcam diye klimam var ama onun karşısındad terlenmez terlesende hasta eder inşallah her hafta 1 kilo veririm 5 eylüle kadar 99 olmam lazım.
pazar günü hiç gelemedim ama aklım burdaydı yediklerimi aklımda tutmaya çalıştım çok hareketli bir gün geçirdim alışveriş yaptım göbeğim sağolsun heryerde kendini fazlasıyla hissettirdi ve yediklerime dikkat etmem gerektiğinin daha çok farkına vardım evde bol salaş salaş dolaşınca alışıveriyosun bu duruma.
sağlıklı beslenme konusunda arızalıyım kabul etmem gerek düzensiz besleniyorum kilolarımın çoğuda bundan kaynaklı ama burada bulunmamın önemli sebeplerinden biride bu sizlerin yediklerinizin bana yol göstermesi ...
belki biliyorsunuzdur ama paylaşayım böyle bir site buldum gün içindeki yediklerinizin kalorisini hesaplıyor bu işimi daha kolaylaştırıyor.http://www.kalorisepeti.com/kaloricetveli.php
cumartesi ebru şallının paylaştığım plates hareketlerinin 40 dakikasını yapabildim halen bacak kaslarım ağrıyor kesinlikle etkili saat 17 30 da tekrar yapıcam.
sabahtan beri yediklerime gelince;sütlü meyvveli nesfit ,2 fincan çay,yanında üç küçük kurabiye,çocuklara kızarttığım patatesten 4 dilim,5 fındık.akşama cacık ve tavuk göğsü haşlama yapmayı düşünüyorum.
Ortisim, sen giremesen bile ben cumalari seni arar kilonu sorar buraya yazarim. Terazini yaninda gotur, koca arabayla gidiyorsunuz, yattigin odanin baskosesine koy.. Gozune takilip dursun yani... Ha 2 ay kilo vermesen de olsun, moral topla, yuzup toparlan biraz. ama sakin alip da geleyim deme.... Kucuk bir mola say yani...
Senin de 12 kilon kaldi kizim 70 leri gormeye. Kassak 3-4 ay demektir bu, atla deve degil ki.....
Yontemi ogrendik, kendimizi tanidik, gerisi sadece zaman isi...
Hepinizi cok seviyorum, beraber kazanacagiz biz bu savasi....
ya evet, inşallah. kendimi tanıdım sanırım şaka maka tam 3.5 ay oldu. 1 nisan 108 kg olarak bildirim yapalı. tanıdık kendimizi öğle değilmi... sanırım... ben diyet listesi olmadığı için kendimce bişiler yapıyorum ama oluyor sanırım. yani veremesem bile 1-2 ay sabitlerim olmadı özgür kız ayaklarını bırakır diyetisyene başlarım bakarız duruma.
götürücem sanırım terazimi çok dalga geçilecek kesin ama ne yapayım en yakım arkadaşım olur artık kendisi.
ya bakın kızlar 2012 bizim yılımız olasun her konuda haydi hazırlığa devam... kasım 9 da da beyzanın partisine gideriz havalı havalı
Havali gelin buyrun am 9 yas partisinde havamizi palyacoya atariz artik :)
Saka maka, seneye baya giyim kusam masrafi olacak yani... Ehe ehe...
Yok ya alıp başımı gideceğim İzmir'den..İki tarafın akrabalarıda aynı şehirde oldumu ne zor yaww..Akşama kaynanam geliyor yarın hastane işleri var pofff...
Gidip bir iki günde orda kalmam gerek operasyon sonrası...
Planladığım bir çok şeyi yapamıyorum her yaz tatilinde.
Deriinnn hala yoksun..bak atlar gelirim hiiç bakmam ayvalığa zaten eşimin kuzenide orda oturuyor gitmiyoruz diye gönül koyuyo hep...Bir taşla iki kuş vururum..
Gözüm daha iyi. yavaş yavaş iniyo şişi,geçmeseydi gidecektim doktora..
yağmurgözlü ne romantik şiirdi öyle alıp götürdü beni uzaklara..
Mutlu benim de çok ama çok hassas olduğum bir konu bu. Ben de eklemeden duramadım; her türlü zararlı gıdayı eve sokup hatta gözü önünde tüketip çocuklara zararlı olduğunu söylemek de ne anlamsız bir çelişki. Eve kola alıp, önünde içerken "kola çocuklara zararlı" demek, cips almak ama "fazla yeme zararlı şeyler bunlar" demek, evde yapabileceğimiz kek vb. gıdaları bile paketli almak... Bunları yapmaya devam edersek sadece kilo değil sağlık bakımından da sıkıntılar çekecektir yavrularımız..............
yani bu yolculuğun önemi çokkkkk büyük. yarınımız için savaşmanın dışında tertemiz bir dimağ için uğraşıyoruz. sağlıklı bir taze vucut için çocuklarımız için. kendimiz beslenme hataları yaparken, popomuzu kaldırmaya üşenirken, sigaramızı tüttürürken ondan bunların hiçbirine bulaşmadan sağlıklı olmasını beklemek hayal yalnızca. üzgünüm, pes ettim şu bu, nereye.. biz artık başka bir ligdeyiz, o ligdeki takım arkadaşımız için bu gemiyi yüzdürmek, sağlıklı bir örnek oluşturmak zorundayız, küçük tayfalar rotayı takip edecekler çünkü.
Evet, ben mısır patlağına da benzetiyorum. Oda sıcaklığında süte (işlenmemiş süt daha iyi) atıyorsun mayayı o kadar, ışık almayan yerde 6-7 saat dursun hazır. Yoğurt gibi tutturdun tutturamadın derdi de yok. Gerçi ayıptır söylemesi benim yoğurdumun da tutmadığı olmamıştır.evet umuttçum çok basit mayalamak..Karnabahar şeklinde değilmi mayası.?
fotoğraf koysana umut bir tane çok merak ettim.
yazdıkların okurken kendimi hayal ettim topuklular güzel bir elbise saç falan. o kadar çok olmuş ki benimde kadın gibi bakımlı düzgün havalı göründüğüm. en son ben de eşimin kardeşinin sözüne gitmiştim rezalettim. oğlum uyumadı bir karanlık köse bulup tam 2 saat salladım yok uyumadı. sevgili kv kızım azıcık bakıyım demedi benciller işte. 10 dk ayrılmadık oğlumla ne yemek yedim ne bişi içtim saat 1.5 kadar işkence.
ama senin adına çok sevindim. herşeyden çok motivasyonun artmış ve çok eğlenmişsin daha nice akşamlara güzelim öyleyse
hadi yola devam o zaman.
yorum yapmakta özgürsün arkadaşım sebze ve meyve konusunda haklısın çok sık tüketemiyorum beslenme alışkanlığımı desem bilmiyorum ama elimden geldiği kadar tüketmeye çalışyorum çocukluk dönemimde ailem üstüme çok düşüp baskı yaptığı için sanırım(bunu şimdi çözümlüyorum)o meyve lokmaları boğazımda düğüm düğüm olur.eceim yediklerine yorum yapmak istedim eğer sakıncası yoksa cnm nesfit iyi ama ondan sonrakiler olmamışş güzel öğle yemeği yeseydin bunlar hem kan şekerini oynatacak çok acıktıracak besinler ama çorba sebze ya da et türü bişi yeseydin salata yoğurt takviyeli daha güzel olmazmıydı akşama da sebze yerdin ara da meyve olurdu ama sen tam tersi nesfitm tatlı diğer yediklerin hem kalorili hem de sakıncalı şeyler benceeee ama ok yine de senin bileceğin bir iş beslenme işi kendimizle ilgili bişey sonuçta sen vereceksin kararı tavsiye bizdenn
Mutlu benim de çok ama çok hassas olduğum bir konu bu. Ben de eklemeden duramadım; her türlü zararlı gıdayı eve sokup hatta gözü önünde tüketip çocuklara zararlı olduğunu söylemek de ne anlamsız bir çelişki. Eve kola alıp, önünde içerken "kola çocuklara zararlı" demek, cips almak ama "fazla yeme zararlı şeyler bunlar" demek, evde yapabileceğimiz kek vb. gıdaları bile paketli almak... Bunları yapmaya devam edersek sadece kilo değil sağlık bakımından da sıkıntılar çekecektir yavrularımız.
Ayrıca işin psikolojik boyutu da var. Benim kızım şimdi küçük ama büyüdükçe arkadaşlarından "annen ne kadar şişman" sözünü duymasını, benden utanmasını asla istemem. Gerçi insanları görünüşüyle yargılayacak kadar yüzeysel olmayacaktır umarım ama ergen ruh halini biliriz hepimiz, dile getirmese de düşünmesi bile üzer beni.
Evet, ben mısır patlağına da benzetiyorum. Oda sıcaklığında süte (işlenmemiş süt daha iyi) atıyorsun mayayı o kadar, ışık almayan yerde 6-7 saat dursun hazır. Yoğurt gibi tutturdun tutturamadın derdi de yok. Gerçi ayıptır söylemesi benim yoğurdumun da tutmadığı olmamıştır.
Bu arada gözün için geçmiş olsun. Anlattığın şey konjonktivit değil de sinek-böcek sokması gibi duruyor. Yumuşak dokuyu (hele göz kapağı ve dudak) soktuğunda bünye de allerjikse feci şişiyor. Bugün azalmıştır sanırım, yarına da hepten azalır..
sağolasın :) Salak gibi bir tane bile resim çektirmedim, özel olarakHerşey iyi düşünülmüştü ama spontan fotoğraflar dışında aile fotoğrafı çekilmedi. Aklıma gelse ben toplardım milleti. Neyse eşten dosttan isteyeyim benim olduğum kareleri. Yollarlarsa koyarım mutlaka bir tane. Afet-i devran değildim elbet ama ben de pek süklüm püklümdüm son zamanlarda, o yüzden çok dikkat çekti sanırım :) Bu hafta resim eklemek istiyorum zaten, sanallık dozunu biraz azaltayım :))
Benim oğlan da çok kudurdu. Çırılçıplak derelere mi atmadı kendini, 5 dakikada 3 kıyafet mi değiştirmedi? Herkes yardıma çalışsa da asıl iş anneye kalıyor. gece üçbuşukta kayınvalidemle ortaklaşa bahçede gezdirerek uyuttuk minik canavarı. Ama dayanışma olunca keyfin kaçmıyor o kadar. KV bir tarafa (zaten sabıkalı ya) o ailede hiç mi düşünceli kişi yoktu?
Unutmadan; Julyet ve Fadime ufaklıklara geçmiş olsun..
yorum yapmakta özgürsün arkadaşım sebze ve meyve konusunda haklısın çok sık tüketemiyorum beslenme alışkanlığımı desem bilmiyorum ama elimden geldiği kadar tüketmeye çalışyorum çocukluk dönemimde ailem üstüme çok düşüp baskı yaptığı için sanırım(bunu şimdi çözümlüyorum)o meyve lokmaları boğazımda düğüm düğüm olur.
dün yediklerimi yazayım sabah-öğle yine nesfit, portakalsuyu,kaşarlı tost,4 badem,1 ceviz,3 çubuk kraker,akşam etli sezar salata,ayran.
Güç vardıda 96 kilodan 113 lere tekrar çıkınca iyice moralim bozuldu zaten bu diete başlarken dedim tamam o defteri kapat olan oldu daha pişman olmadan yola devam et dedim kendime birde şu illet haşimito olmasa çok daha hızlı gidicek kilolar.Bu rada bende sana hayranım süper gidiyorsun maşallah.banu ben sana hayranım, asıl azimden bahsedilecek biri varsa sensin heralde. 5 eylül inşallah olur ama kesinlikle bu ağırlıklardan kurtulacak azim de güç de var sende herşey çoook güzel olacak...
Kalabalık aile olmak hem zor hem güzel bizde öyleyiz biranda hurra oluyor bir çok kişi senden bişeyler bekliyor ama onunda zevki başka benim kendimce feldefe diyim yaptığım herşeyden mutluluk çıkarmak artık yoksa hep tak çok zor oluyor.Çok haklısın bu sıcaklarda çok zor ama eşin mutlu olucak o yönden bak sende bu rada gözünüde göster istersen geçen seneki bulaşıcıydı evde havlunu ayır annemlerin kasabada hemen herkes olmuştu.Yok ya alıp başımı gideceğim İzmir'den..İki tarafın akrabalarıda aynı şehirde oldumu ne zor yaww..Akşama kaynanam geliyor yarın hastane işleri var pofff...
Deriinnn hala yoksun..bak atlar gelirim hiiç bakmam ayvalığa zaten eşimin kuzenide orda oturuyor gitmiyoruz diye gönül koyuyo hep...Bir taşla iki kuş vururum..
Seninki farklı ben normal doğruyorum sarımsaklı yoğurt koyuyorum ama bu sefer yarın doktora gidicem diye sarımsakla biraz pişirdim azda soğan koydum senin yaptığın nasıl oluyor yazarsan onuda denerim.Afiyet olsun canım..
Bende dün iki bağ semizotu aldım..Salatasını çok severim domates,kurusoğan,biber nefiss oluyor..
Aman canım tartından ayrılma ben ayrıldım kendisinden anlamadan kiloları aldım ama tartılınca insan kendini frenliyor iyi tatiller bizde eylülde altınoluk düşünüyoruz ama o zaman oralar serin olurmu ben hiç gitmedim oraya.ya evet, inşallah. kendimi tanıdım sanırım şaka maka tam 3.5 ay oldu. 1 nisan 108 kg olarak bildirim yapalı. tanıdık kendimizi öğle değilmi... sanırım... ben diyet listesi olmadığı için kendimce bişiler yapıyorum ama oluyor sanırım. yani veremesem bile 1-2 ay sabitlerim olmadı özgür kız ayaklarını bırakır diyetisyene başlarım bakarız duruma.
götürücem sanırım terazimi çok dalga geçilecek kesin ama ne yapayım en yakım arkadaşım olur artık kendisi.
ya bakın kızlar 2012 bizim yılımız olasun her konuda haydi hazırlığa devam... kasım 9 da da beyzanın partisine gideriz havalı havalı
çok moralim bozuldu canım halen şoktayım....derin hiç yakıştıramadım sana okadar güzel bir kadınsın şöyle zayıfladını düşünüyorum artık ben napayım yani o zaman bende bırakayayım diyeti
sağol banucum ....tartı bozuk değilmiş canım...Yenacım eylülde tüpbebek deneyeceğimiz için bir devlet hastahanesine gittim doktora anlattım oda bir sürü tahlil istedi yani bir şikayetim olmadan bugün netten araştırdım tedavisi cerrahidir guatr hormonlarının arkasında birşeymiş bunlar onların içinde iyi huylu tümör diye yazıyor salı gününe bir endokrin prof randevu aldım o güne kadar bakalım nasıl uyuyacağım tam oh dedim gene bişey çıktı canım sıkkın ya inşallah kötü birşey değildir acaba diyorum tüpte aldığım hormonlarmı bozdu benim hormonları işte böyle benim derdim bitmez valla bazen inan buraya yazarken bile çekiniyorum aman ne kadınmış diyecekler diye....
Aman derin napıyosun sen nerden biliyorsun o tartı bozuk değil bak ben karar verdim gene tartıya çıkıcam ama esas kendime bir kıyafet buldum o benim ölçüm yani tartı değil artık hem bazen su tutuyoruz o hafta moral sıfır hop yemeye başla bence sende öyle yap ve asla dieti bırakma hem senimnde benim gibi bir hedefin var lütfen dieti bırakma listeden çıkma......
Derinnn sakın..Ne demek bırakıyorum diyet işini...sen kipada ortada olan tartılardamı tartıldın...? Onlar kesin bozuktur gelen geçen çıkıyo üstüne çocuklar tepiniyor..
Hemen demoralize olma lütfen rica ediyorum...İki yıldır nasıl emek harcıyoruz nasıl üzülüyoruz biliyorum...biz birde farklıyız verip verip alıyoruz.))
Lütfen bak sen bırakırsan bende bırakır gelmem bidaha buraya..
Birde bak ne diicem bim A101 yokmu sizin orda ..Oralarda ucuz tartılar oluyor..yada teknosa tarzı yerlerde en ucuzundan al..
Boşver çok para verme..net den sipariş et tamammı canım..8 kilo mümkün değil fark olmaz..
Hadi üzme beni güzel kadın..satılan basüllerde tartıldım canım baktım fiyatı 128 ytl bir bakayım dedim mahvoldum...resmen çöktüm hayata küsüm bir anda ,sende biliyorsun veremediğim halde burayı bırakmıyorum sizleri çok seviyorum çünki ama burayı fazla şgal ettiğimi düşündüm ,ama yine kendime kocama kızıma yapacağım bıraktığım zaman 150 kilo olacağımı biliyorum çünki sürekli dikkat ettiğim hale kilomu koruyormuşum ben....sinirlerim çok yıprandı canım inşallah normale dönerim...canım benim bna değer verdiğini biliyorum aman sakın sen bırakıpta gitme...ben zaten migrostan almıştım canı sinbonun ,bugün evde üzerine var gücümle çıktığımda 122yi gördüm ,ben normal tartılıyordum sürekli farklı tartıyor ,değiştirmem gerek sanırım.
sağol canım benm beni merak etmişsin girmiyeyim dedim ama dayanamadım forumdan çıkş bile yapmıştımbu gün derini gören varmı camiye anons yaptırcam valla çabuk nerdeyse çıksın gelsin artık bu kadar naz yeter zaten çok tatlı kızı naz var ik inaz olmaz şimdi
çok sağol canım benim....duygularım çok karmaşık şu anda okadar üzüldümkievet yaa derin bi ben artık yokum dedi ve gitti :O
ama derin sen gerçekten çok güzel bir kadınsınve yanlış bi tartılma ile hiç vazgeçilirmi bu yoldan hayatım
hepimiz geri dönmeni ve yeniden kararlı bir şekilde yeniden başlamanı bekliyoruz
fadime abla sen bi anons yaptır en iyisi yoksa derin duymuyo biziiiiii:)
Yok ya alıp başımı gideceğim İzmir'den..İki tarafın akrabalarıda aynı şehirde oldumu ne zor yaww..Akşama kaynanam geliyor yarın hastane işleri var pofff...
geçmiş olsun canım....çok dikkat ettiğimi zannediyordum ,meğer kendimi kandırıyormuşum şoka girdim canım...çok moralim bozuldu canım halen şoktayım....
belki kipa tartı doğru değil lütfen kendini bırakma herşey güzel olcak sadece görünüş için değil sağlık için verkem zorundayızz kilo canım arkadaşım yanlız değilsin bende baya bi büyük bedenim akapunktura başladığımda 104 kilo olmuştum bunu eşime bile söyleyemedim şindiye kadar hiç bu kadar kilo almamıştım bu hafta üçüncü haftam cuma tartıldım 15 günde 1.5 kilo sadece yağdan gitmiş tardıda sadece600 gram görünüyordu ama şişkinlik ti sanırım günde 2 litre su içiyorum tam onbeş gündürde migrenle uğraşıyorum neyseki doktor onun içinde bir küpe taktı ve şimdi rahatım çok şükür hiiç de acıkmıyorum az ve sık beslen dedi doktor listeyi bıraktım şimdi devamlı az az yiyorum derincim eğer iştah problemin varsa akapunkturu tavsiye ederim ben tatlıya çok düşkündüm şimdi gaet iyiyim çok cnm isterse tarçınlı süt içiyorum veya kendimi ödüllendirip limon ve çilekli dondurma yiyorum en kalorisi düşük olan tatlı onlarmış sanırım .. şu migren belası olmasaydı eminim daha fazla vermiş olcaktım artı bde regl dönemimdi esasında buraya girip devamlı yazmak paylaşmak istiyorum fakat vakit olmuyo inş. herkes istediği kiloya kısa zamanda sağlıkla kavuşur herkese iyi akşamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?