şu yalancı oturtmayı merak ettim bi anlatıversenArkadaslar,
Bir yemek yedim, hem de diyetime uygun, gonlum rahat...
6 kasik bulgur pilavi = 3 dilim ekmek
8 kasik yalanci patlican oturtma
3 kasik yogurt = yarim porsiyon sut....
Yani masamda 3 tabak vardi... Gozum de karnim da tam doydu... Ama oglen zeytinyagli kabak yemistim, icim kazindi...
Bu arada diyetisyen bana, ev ahalisinin de kilo problemi yasamamasi icin 1 kilo sebzeye 1 corba kasigi yag koymami soyledi..
yaw şu ilaç ismini özelden bana atabilirmisin lütfen doktoruma gösteip bende başlasam migren beni mahvettiderin baba ocagına geri dönmüş yaşasın derin bendede migren var yeni bir ilaç kullanıyorum hem kilo verdiriyormuş hem migreni iyleştiriyormuş noroloji dr verdi 6 gündür kullanıyorum
waoww süper yarınki yemeğim çıktı .. teşekkürler patlıcanı severim nasıl etsemde yapsam yesem diyordumYalanci oturtma icin patlicanlari dilimliyorum kocaman kocaman, suda bekletip altina ustune firca ile yag suruyorum. 5 patlicana toplam 1 corba kasigi kullaniyorum. Tepsiye dizip firinda kizartiyorum.
Kiymayi tavada soganla ayni anda atip yag eklemeden, kiymanin yagiyla kavuruyorum, uzerine salcasini ekliyorum ve 10 dakika su ile kaynatiyorum.
Patlicanlari tepsiden karniyarik tenceresine dizip uzerine de kiymayi boca edip bir 10 dakika da oyle kYnatiyorum. Uzerine sivri biber ve maydanoz eklemeyi unutma!!!
Afiyet olsun menün çok güzelmiş hımmmm.Arkadaslar,
Bir yemek yedim, hem de diyetime uygun, gonlum rahat...
6 kasik bulgur pilavi = 3 dilim ekmek
8 kasik yalanci patlican oturtma
3 kasik yogurt = yarim porsiyon sut....
Yani masamda 3 tabak vardi... Gozum de karnim da tam doydu... Ama oglen zeytinyagli kabak yemistim, icim kazindi...
Bu arada diyetisyen bana, ev ahalisinin de kilo problemi yasamamasi icin 1 kilo sebzeye 1 corba kasigi yag koymami soyledi..
Ay valla gözüm korktu çocuk yapmsammı neeee:::)))Butterfly, seninkisi ortayas bunalimi biraz...Yani insan cocukken astronot olmayi, manken olmayi, artist olmayi ve basbakan olmayi ozgurce hayal edebiliyor. ama yas ilerleyip de hayattaki kazanimlar gelistikce, bakiyorsun ki kucaginda bir cocuk, yas olmus otusbes, kilo olmus yuz, artik hayal bile kuramayacagini kabullenmen gerekiyor... Hayatta gelip gelecegim bu mudur yani demeye basliyorsun.. Bu yastan sonra ne daha guzel bir vucudun olacak ne kirisiksiz bir cildin, ne daha fazla paran olacak ne de daha iyi bir evin, cocuk omrunu kemirecek ve yaslanip gideceksin diye dusunmeye basliyorsun...
İste orta yas hayatinla, kendinle yuzlesme cagidir... Hayallerin kisitlanmistir, geldigin yer, gidecegin yerin gostergesidir artik...
Ama merak etme, bu herkesin ortak surecidir... Algilanmasi ve kabullenilmesi gereken bir donemdir... 2 yas krizi veya bulug cagi gibi bu da gelisim sureclerimizden biri...
İnan canım çekti bende yarın yapıyım bayılırım patlıcanım her haline reçelini bile çok severim.Yalanci oturtma icin patlicanlari dilimliyorum kocaman kocaman, suda bekletip altina ustune firca ile yag suruyorum. 5 patlicana toplam 1 corba kasigi kullaniyorum. Tepsiye dizip firinda kizartiyorum.
Kiymayi tavada soganla ayni anda atip yag eklemeden, kiymanin yagiyla kavuruyorum, uzerine salcasini ekliyorum ve 10 dakika su ile kaynatiyorum.
Patlicanlari tepsiden karniyarik tenceresine dizip uzerine de kiymayi boca edip bir 10 dakika da oyle kYnatiyorum. Uzerine sivri biber ve maydanoz eklemeyi unutma!!!
Yok ya alıp başımı gideceğim İzmir'den..İki tarafın akrabalarıda aynı şehirde oldumu ne zor yaww..Akşama kaynanam geliyor yarın hastane işleri var pofff...
Gidip bir iki günde orda kalmam gerek operasyon sonrası...
Planladığım bir çok şeyi yapamıyorum her yaz tatilinde.
Deriinnn hala yoksun..bak atlar gelirim hiiç bakmam ayvalığa zaten eşimin kuzenide orda oturuyor gitmiyoruz diye gönül koyuyo hep...Bir taşla iki kuş vururum..
Gözüm daha iyi. yavaş yavaş iniyo şişi,geçmeseydi gidecektim doktora..
yağmurgözlü ne romantik şiirdi öyle alıp götürdü beni uzaklara..
Bende bir durdum düşündüm benim hiç hayalim kalmamış şu 3 senedir bebek sevdasının peşinde koşarken kendimi unutmuşum ben...
Bence bulgur pilavı veya yemeği seç ikisede karbonhidrat gittiğim dietisyenim bana hep öğünlerde tek yemek veriyodu ya makarna ya sebze ya et gibi.merhaba hanımlarr;
sabah eşimle konuştuk ve ramazandan sonra dıyetisyene gidelim diye düşündük bakalım ozamana kadar ne olur artık ..
ramazanda ben cok rahat oluyorumm sahurda da iftarda da çok güzel yiyorumm şükür kilo da almıyorumm verıyorum aylardır duraklayan kılom inşallah harekete geçerr
bu gun 35 dk yürüdüm bantta kızım uyuyordu ona sesım gıtmesın dıye kapıyı kapattım camı da acmadımm ayaklarımın altından ateş çıkıcaktı nerdeysee cok sıcaktı kendım de su gıbı oldum eger 1 saat yürürsem arada dınlenıp yürümem gerekecekk
ayrıca güzel bir gün gecirdimm aşırı yemedıgımı düşünüyorum
sabah klasık kahvaltmı yaptımm
arada kıraz yedım
öglen 1 dılım ekmek pataes yemegi karpuz yogurt
ara salatalık
aksam bulgur pilavi patatas yemegı semiz otu salatası 1 dilim kepek ekmek
Kısa olsun istersen önler uzun arkalar kısa çok hoş oluyor ben kestirdim tabi biraz fön istiyor ama çok hoş duruyor...iyi geceler kızlar anormal iştahım açıldı. akşam yürüyüşten dönünce saldırdım resmen oraya buraya.
neyse adet öncesi sivilcelerim de çıktı. uzamasa şu işkence de olsam hemen.
saçlarımı bi şekil yapasım var neyapsam arkadaşlar şöyle modern şık var mı öneri
İnşallah canım bu kadar herşeyimle uğraşıyorum demekki ben ağır mozaşistimbebeğin olduğunda direk zaten birey olmaktan çıkıp anne oluyorsun, bir tür gönüllü kölelik, çok ilginç bazen oflaya puflaya da olsa yapıyosun ama gerçekten süt kaynağı, bakıcı, uyutucu taşıyıcı besleyici olmak dışında pek bişeye gücünde kalmıyor zamanında ama inşallah bu zor ama güzel zamanları(özellikle mozaşizsen) yaşayacaksın inşallah.
merhaba hanımlarr;
sabah eşimle konuştuk ve ramazandan sonra dıyetisyene gidelim diye düşündük bakalım ozamana kadar ne olur artık ..
ramazanda ben cok rahat oluyorumm sahurda da iftarda da çok güzel yiyorumm şükür kilo da almıyorumm verıyorum aylardır duraklayan kılom inşallah harekete geçerr
bu gun 35 dk yürüdüm bantta kızım uyuyordu ona sesım gıtmesın dıye kapıyı kapattım camı da acmadımm ayaklarımın altından ateş çıkıcaktı nerdeysee cok sıcaktı kendım de su gıbı oldum eger 1 saat yürürsem arada dınlenıp yürümem gerekecekk
ayrıca güzel bir gün gecirdimm aşırı yemedıgımı düşünüyorum
sabah klasık kahvaltmı yaptımm
arada kıraz yedım
öglen 1 dılım ekmek pataes yemegi karpuz yogurt
ara salatalık
aksam bulgur pilavi patatas yemegı semiz otu salatası 1 dilim kepek ekmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?