Şöyle bir selam verip hal hatır sorayım dedim ama bayram dolayısıyla kimsecikler yok
hatta geçmiş bile birikmemiş.
Dün bizim olağan bayram faslımız sabahın 8inde KVye kahvaltıya gitmekle başladı herzamanki gibi.
Çok şükür dün çozutmadım ama kendimi zor tuttum desem yeridir.
Kahvaltı her zaman ettiğim kahvaltıdan farksızdı malum KV başka anneler gibi aman evlatlarıma kral sofrası donatayım diyen bir tip değil
ama tabi şu an işime geldi yoksa daha sabahtan zorlanırdım
Hafif bir kahvaltıdan sonra oturup misafirleri bekledik ama KV bu kezde KP yüzünden mideme kramplar girmesine sebep oldu.
Geçen hafta eşim babasıyla kaldığında çok güzel kahvaltı etmişti ama dün baktık KV zoraki veriyor sanki devamlı hadi yutsana falan diyor en son adama daha yiyecekmisin diye sorunca adamda yok doydum dedi ama kuş kadar bişey yemişti o ana kadar. Eşim kızdı hatta niye soruyorsun ki hadi bir lokma benim hatırım için diye diye daha yedirebilirdin diye. Tabi Alzeimler olduğu için o an inat etti KPde tokum yemiycem diye.
Öğlene doğru kurban işini halledip geldik ve akrabalar doluşmaya başladı. İlk kez bu kadar kalabalık bir anda oldu ve koca odada oturacak yer kalmadı ama benim için bayram o şekilde daha hoş geçiyor.
Tabi KV yine durmak bilmedi daha gelenler oturmadan banu sen mutfakta tabakları hazırlasana falan gibi direktifler vermeye kalkıştı bende sonunda dayanamadım ve tamam tembihlemene gerek yok ben biliyorum ne yapacağımı üstelik dur bırak insanlar bir oturup soluklansın dedim
fit oldu tabi.
Akşama kadar birileri gitti diğerleri geldi ve ben yorgunluktan geberdim ama şükür sonunda totoşum yer gördü
Kv ciğer kavurmuştu ama ben hayatta ağzıma sürmem
Birde sırf bana gıcıklık olsun diye iyice burnumun dibine koydu ve ben şunu önümden alın midem bulanıyor diyince bende zaten sana gıcıklık olsun diye önüne koydum demezmi
Ölürmüsün öldürürmüsün..... Tabi bende senin herzaman yaptığın şey o gıcıklık dedim
eşim tabi gözleri pörtletti o an bana ama olsun bayram münasebetiyle her türlü göz patlatmasına kapalıyım
Eşimin Anannesine gittiğimizde açlıktan bayılacak gibiydim cünkü millete hizmet etmekten ben yemek yiyemedim. Daha merdivenleri cıkarken eşimin teyzesine açımmmmmm diye seslendim
sağ olsun hemen bişeyler hazırladıda kendime geldim
Bugün bizim için bayram bitti sayılıyor cünkü gelen olmaz genelde ama tabi daha akşama bir iki kapı yapıcağız cünkü eşimin halasanın eşiyle görüşme imkanımız olmadı. Birde '' hallederiz Kadir''in oyalama taktiğidir bir sonraki güne bir iki kapı bırakmak
yoksa canımız sıkıldı bizi gezmeye götürsene deriz o da ona daha pahalıya patlar cünkü kızım mutlaka bir oyuncak mağazasına girip harçlıklarıyla bişey almak ister
Cadı 20 tl toplarsa babasına verir al sen nasılsa bana ikinci yada üçüncü gün oyuncakcıya gidersek bişeyler alırsın diye sonra oradada gider en az 50 liralık bişey alır
eşim hemen der al sana 30 lira zarar
bende hemen derim eeee kimin kızı Hallederiz kadirin hallederiz kızı diye
Anam yine başladım destan yazmaya
Neyse inşallah sizlerinde bayramları huzur ve mutluluk içinde geçmiştir ve geçmeye de devam ediyordur