Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Öyle veya böyle Aralık ayından bu yana yaklaşık 10 kilo verdim.Adetlerim tıkıır tıkıır işliyor. Geçen ay 3 ünde olmuştum.Bikaç gündür belirti yoktu olmaz dedim ama biraz önce baktım ki gelmiş kırmızılar.Allah'ıma bin şükür ilaç kullanmadan adet olabiliyorum artık.Kan tahlillleri iyi çıkıp Pko sorunum bittiğine göre Cumartesi günü doktora gitmenin ve bebiş için çalışmalar yapmanın zamanı geldi artık

Yaşasın diyet yaşasın yürüyüş yaşasın glukofen :119:

Bugun biraz gevsettim ipleri... Yani pasta borek yemedim ama, mesela ekmegim 2 dilimse ben dort yedim, meyvelerimin yerine dondurma yedim filan...

sagol canim ya amiiiiiiiiiiiiiiiiin cümlemize

sağol cnm. tombiş mankenleriz hepimiz....

bugün iinnaaannııllmmmaazzzz acktım
kendimi diyete yeni başlıyormuş gibi hissediyorum şuanda
çok acıktım bende akşam ki sütümü öğlen içtim içine tarçın katıp (onunda gözünü çıkarmışım acı oldu) içtim
en azından biraz bastırdı, akşam yemeği yapacağım birazdan
ama hiç kaçamaksız atlatıyorum bugünü inşallaahh

kizlar bir bilgi paylasmak istiyorum,
bazen aralarda aciktigimizi hissettigimiz zaman aslinda susamis da olabiliyormusuz,
yani hemen yemege saldirmadan önce su icmemiz gerekiyormus, sonra aclik hissimiz gidebiliyormus zaten,
bende artik öyle yapiyorum, aciktigimi hissettigim zaman suya sariliyorum :)

bu arada öglen yarim muz yedim

suan inanilmaz acim

herkese merhaba kızlar bu hafta pek umutlu değilim geçen haftaki + dan sonra ama yinede Allah'tan ümit kesilmez yemek listem her zaman ki gibi diyetisyene gitmiyorum kendim dikkat etmeye çalışıyorum çünkü bu ayı mutlaka -4 le bitirmeliyim ki haziran için umudum olsun haziran ayını da toplamda(mayıs-haziran) 8 kilo vermiş olarak tamamlamak istiyorum hepimizin Allah yardımcısı olsun öpüyorum kızlar

ama sen bu şekilde dengesiz besleniyorsun canım
muz hiç bir zaman bir ana öğün olamaz
bence bir diyet programı oluştur kendine bizimkilerden örnek (her akşam paylaşıyorus sayfalar arsında gezersen örnek listelerde var) bu şekilde diyete devam etmelisin, senin metodunla kaybettiklerin sudan ve kastan gider ve doğal olarak gittiği gibide geri gelirr

anliyorum ama ben ögle yemegi hic yememki,
yani öncedende yemezdim, simdi birden yemeye baslasam kilo almazmiyim verecegim yere?
diyete basladigimdan beri öglen salatalik ve yagsiz yogurt yiyordum,
buna devam etsemmi?

Evet, bir de Acıbadem Hastanesi? Diğer hastanedeyken de öyleydi gerçi. Hayır kıza sorduğumda o da detaylı bilgi vermiyor, yuvarlak rakamlar veriyor. "Gramlara çok takılmayın, birkaçyüz gram kas kaybı önemli değildir, haftadan haftaya hafif değişimler normal" diyor. Ben de obsesif olmak istemiyorum, ısrarla sormuyorum ama eski diyetisyenimde daha detaylı arşiv oluşruyordum. Onun listeleri de bilgisayarda özel bir formatta yazılıyordu, her şey daha düzenliydi. Eh onun aylığı 400 Tl olduğuna göre arada biraz fark oluyor demek :))
Tanita'da kayıtlıdır benim verilerim de ama gene de kendisi de dosyalıyor, bir kağıda da özet bilgiler yazıyor, posa diyeti+protein diyeti yazyor mesela. Neyse girdik bir yola en azından 2 ay denemeden bırakmayı düşünmüyorum. Memnun kalırsam da 4-5 ay devam ederim diyorum.

Dediğin gibi artıda olmuyoruz en azından, devamlı bir kontrol mekanizması var. Haftaya 1 kg verebilrisem bu ayı 3 kg üstü ile tamamlamış olurum ki kendi başıma şimdiye kadar bu rakama ulaşmamıştım. Ancak beklentilerimi gerçekçi düzeye çektim. Bu yazı incecik geçirme durumu olamayacak benim için, bu belli oldu. Kesinlikle hedef küçültmüyorum, elimden geleni yapacağım ama gidişata bakarak düğüne kadar (7 Temmuz) istikrarlı ve disiplinli bir gidişle 6 kg kadar verebilirim gibi. Bu da beni incecik yapmaz ama 42 bedene rahatlıkla sığarım, 40 bile olabilir.

Şimdiden hayırlı olsun canım :) Umarım her şey gönlüne göre olur. Gerçekten insanın hayatında, sağlığında, hissiyatında ne çok değişiklik yapıyor kilo vermek. Tabii olumlu yönde :))

Son düzenleme:

anliyorum ama ben ögle yemegi hic yememki,
yani öncedende yemezdim, simdi birden yemeye baslasam kilo almazmiyim verecegim yere?
diyete basladigimdan beri öglen salatalik ve yagsiz yogurt yiyordum,
buna devam etsemmi?

Hayır canım, kilo almazsın tam tersine düzenli ve sağlıklı yiyerek kilo verirsin. Bunu becerebilen arkadaşlarımız düzenli ve istikrarlı kilo veriyorlar. Öğün atladığın için kilo almışsın zaten, hepimiz bu sebeple aldık. Düzensiz beslendiğimiz için. Kahvaltıyı atlayıp, öğleyi atlayıp (akşamı atlayan pek azdır ama) vücuttaki insülin dengesini mahvettik. Bu şekilde beslenmek insülin direnci oluşmasına da sebep olur ve oluştuğunda kilo vermek daha güçleşir. İnternetten bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsin.

Ayrıca muz diyette yenilmemesi gereken meyvelerin başında gelir (incir, üzüm ve ananas ile birlikte) İnsülini hızlıca yükseltip seni çok çabuk açıktırır. Üstelik tatlı ya da karbonhidrat ihtiyacı doğurur. Onun yerine koca bir tabak salata bile yeseydin hem insülin çok yavaş yükselecek sen geç acıkacaktın, hem kalorisi muhtemeln daha düşük olurdu hem de posalı beslenecektin, bağırsak sorunu yaşamayacaktın.

Elif'in de yazdığı gibi geçmiş sayfalardaki menülerden faydalanabilirsin. Sağlıklı bir öğle menüsü örneği yaklaşık aşağıdaki gibidir:
6 yemek kaşığı sebze yemeği+ az yağlı salata+1 ufak kase yoğurt+ 2 dilim tam buğday ekmeği. Hiçbir şey yapamıyorsan 2 ince dilim tam buğday ekmeğine yağsız tost yapıp ayranla tüketebilirsin. Yukarıdaki örnekte sebze yemeğini çıkarıp 3 adet orta boy ızgara köfte de koyabilirsin. Bir kase çorba koyabilirsin, o zaman 1 dilim ekmek eksiltirsin. Diyetisyene gidersen daha detaylı bilgi alırsın, gitmesen bile bol bol okuyarak ve burayı takip ederek sağlıklı beslenme şeklini öğrenebilirsin. Umarım kilolarından sağlıklı ve kalıcı şekilde kurtulursun...

Son düzenleme:

cok tesekkür ederim yardimlariniz icin, ögrenilcek cok sey var..
mutlaka takip edicem ve tavsiyelerinizi uygulicam

açlık krizine girmeden günümü bitirmiş sayılırım, en azından kaçamaksız bitecek bugün
menümü yazayım:
kahvaltı öncesi:
-10 adet kuru siyah üzüm + 1 büyük bardak su
kahvaltı:
-1 yumurta + 40 gr kadar peynir + 2 dilim uno denge light ekmek + domates + yeşillik + 2 bardak şekersiz çay + 5 adet zeytin
öğlen:
-semiz otu yemeği (4 kaşık) + 2 dilim uno denge light ekmek + 2 kaşık light yoğurt
ara öğün:
-1 adet elma + denge sütten yapılmış tarçınlı nescafe (şekersiz)
akşam:
- 60 gr kadar kırmızı et + marul domates salatalık salatası (yağsız nar ekşili) + patlıcan közleme (yağsız nar ekşili soğanlı)
ara:
-1 elma ve 200 gr süt düşünüyorum başka şey kesmez beni

kaçamaksız bir gün geçirdim maşallaahh bana
kendimi bugün ilk defa diyete başlamış hissediyorum, umarım bu azimle devam ederim kızlar, yoksa daha çok mehter marşı söylerim ben

bugün yediklerimi yazıyıımm hatunlarr;
sabah:
2 adet az yağda pişmiş yeşil biber
1 dilim kepekli ekmek
2 bardak şekersiz çay
yarım kk peynir
ara;
yarım dilim sütlü irmik helvası
öğlen;
4 kk kadar tavuk göğüs etinden ızgara
bir porsiyon salata
1 kase çorba
ara;
10 leblebi 1 hurma
akşam;
sarımsak yoğur soslu haşlanmış karnıbahar ve1 orta boy patates
3 lt su 2 fincan yeşilçay:)))
:119::119:
bugünüde kazasız belasız atlattıkk
açık büfeyi kapatıyoruuzz artıkın içerseM Şkersiz çay içeriim yada herkese benden GAYFEEEE:))))

Bugun biraz gevsettim ipleri... Yani pasta borek yemedim ama, mesela ekmegim 2 dilimse ben dort yedim, meyvelerimin yerine dondurma yedim filan...

Afıyet olsun canım.
Karpuz cıksın artık yaaa. akşam meyvemı karpuz ve erıkten yana kullanmak ıstıyorum. Gercı glısemık endeksı yuksek ama a1 buyuk dılım karpuz tıok tutuyor benı. Dondurma felan da aramam o zaman pek

Canım ben bazen 40 bedene bıle gırıyorum:)) O zaman bı sevındırık oluyorum sorma. Sen Temmuzda kadar 38 bıle olursun. Zaten aynı kılodayız ve senın boyun uzun. Şu an bıle fıstıksın zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…