- 25 Aralık 2010
- 11.869
- 29.414
- 598
Cook sekersin seni seviyom aynurrrrr....
Selamm bebişleerrrnaberlersinizz??
okuldan geldin bugün 7 saat dersim vardı , perişan oldum haaa :111::111::111::111::111:
bugün buraya o kadar çook yağmur yağdıki anlatamam , yukarısı toptan aşağıya indi desem yeridir
okulden geldin karnıbahar yaptım , yanınada birazcık bulgur pilavı
ama azcık yicem , söz :129::129::129:
hoşgeldin şekerimm , Rabbim kolaylık versinn
MUTLUUU FOTONU GÖRDÜM CANIM NE KADAR FARK OLMUS YA MAŞALLAHKESİNLİKLE YÜRÜYÜŞÜN ÇOK ETKİSİ VAR ZATEN MANKEN GİBİSİN...AZMİN DEVAMLI OLSUN İNŞALLAH TABİ HEPİMİZİN...
BUGÜNKİ MENÜM
SABAH
1 DİLİM BEYAZ EKMEK
2 ÇATAL PEYNİR SALATALIK
1 TK PEKMEZ
ARA
1 ELMA
2 KURABİYE
ÖĞLE
1 BUT
4 KAŞIK PİLAV
HAŞLANMIŞ HAVUÇ YOĞURTLU 3 KAŞIK
ARA
FINDIKLI ÜZÜMLÜ MİNİK EKMEK (197 KALORİ) ÇOK TOK TUTUYOR
AKŞAM
MISIR GEVREĞİ
200ML %0 YAĞLI SÜT
İÇİNE 1 KURU İNCİR
1 KURU KAYISI
1 CEVİZ
NAPIYIM DOYMUYORUM BENYAA SONRADAN ACIKMAKTANSA ERKEN SAATLERDE YİYORUM KENDİMCE BÖLEE.
NEYSSEE ZATEN YARIN SABAH GÖRECEĞİZ NE HALDE OLDUĞUMUZU..
BENDE EVİME GİDEYİM YAVAŞTAN 1 SAAT SÜRÜYOR YOL EN ÇOK O YORUYOR BENİ ZATEN..
HEPİNİZİ ÖPÜYORUM SEVGİLER
ama sen bu şekilde dengesiz besleniyorsun canımkizlar bir bilgi paylasmak istiyorum,
bazen aralarda aciktigimizi hissettigimiz zaman aslinda susamis da olabiliyormusuz,
yani hemen yemege saldirmadan önce su icmemiz gerekiyormus, sonra aclik hissimiz gidebiliyormus zaten,
bende artik öyle yapiyorum, aciktigimi hissettigim zaman suya sariliyorum :)
bu arada öglen yarim muz yedim
suan inanilmaz acim
ama sen bu şekilde dengesiz besleniyorsun canım
muz hiç bir zaman bir ana öğün olamaz
bence bir diyet programı oluştur kendine bizimkilerden örnek (her akşam paylaşıyorus sayfalar arsında gezersen örnek listelerde var) bu şekilde diyete devam etmelisin, senin metodunla kaybettiklerin sudan ve kastan gider ve doğal olarak gittiği gibide geri gelirr
Evet, bir de Acıbadem Hastanesi? Diğer hastanedeyken de öyleydi gerçi. Hayır kıza sorduğumda o da detaylı bilgi vermiyor, yuvarlak rakamlar veriyor. "Gramlara çok takılmayın, birkaçyüz gram kas kaybı önemli değildir, haftadan haftaya hafif değişimler normal" diyor. Ben de obsesif olmak istemiyorum, ısrarla sormuyorum ama eski diyetisyenimde daha detaylı arşiv oluşruyordum. Onun listeleri de bilgisayarda özel bir formatta yazılıyordu, her şey daha düzenliydi. Eh onun aylığı 400 Tl olduğuna göre arada biraz fark oluyor demek :))Aaaa ne uyuz bana o tata makina muhtemel a4 veriyor kadin. Bir suru yazi var. Ve Alette kayitliyim 1 yil sonra gitsem bile o kabida gerek yok. Benim ki birtek yazdigi listegi istiyor o kadar onu elde yaziyor yazisi cirkin ben de kendim temize cektim evde kadina giderken yazdigini geri gotururuorum
Öyle veya böyle Aralık ayından bu yana yaklaşık 10 kilo verdim.Adetlerim tıkıır tıkıır işliyor.Geçen ay 3 ünde olmuştum.Bikaç gündür belirti yoktu olmaz dedim ama biraz önce baktım ki gelmiş kırmızılar.Allah'ıma bin şükür ilaç kullanmadan adet olabiliyorum artık.Kan tahlillleri iyi çıkıp Pko sorunum bittiğine göre Cumartesi günü doktora gitmenin ve bebiş için çalışmalar yapmanın zamanı geldi artık
Yaşasın diyet yaşasın yürüyüş yaşasın glukofen :119:
anliyorum ama ben ögle yemegi hic yememki,
yani öncedende yemezdim, simdi birden yemeye baslasam kilo almazmiyim verecegim yere?
diyete basladigimdan beri öglen salatalik ve yagsiz yogurt yiyordum,
buna devam etsemmi?
Hayır canım, kilo almazsın tam tersine düzenli ve sağlıklı yiyerek kilo verirsin. Bunu becerebilen arkadaşlarımız düzenli ve istikrarlı kilo veriyorlar. Öğün atladığın için kilo almışsın zaten, hepimiz bu sebeple aldık. Düzensiz beslendiğimiz için. Kahvaltıyı atlayıp, öğleyi atlayıp (akşamı atlayan pek azdır ama) vücuttaki insülin dengesini mahvettik. Bu şekilde beslenmek insülin direnci oluşmasına da sebep olur ve oluştuğunda kilo vermek daha güçleşir. İnternetten bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsin.
Ayrıca muz diyette yenilmemesi gereken meyvelerin başında gelir (incir, üzüm ve ananas ile birlikte) İnsülini hızlıca yükseltip seni çok çabuk açıktırır. Üstelik tatlı ya da karbonhidrat ihtiyacı doğurur. Onun yerine koca bir tabak salata bile yeseydin hem insülin çok yavaş yükselecek sen geç acıkacaktın, hem kalorisi muhtemeln daha düşük olurdu hem de posalı beslenecektin, bağırsak sorunu yaşamayacaktın.
Elif'in de yazdığı gibi geçmiş sayfalardaki menülerden faydalanabilirsin. Sağlıklı bir öğle menüsü örneği yaklaşık aşağıdaki gibidir:
6 yemek kaşığı sebze yemeği+ az yağlı salata+1 ufak kase yoğurt+ 2 dilim tam buğday ekmeği. Hiçbir şey yapamıyorsan 2 ince dilim tam buğday ekmeğine yağsız tost yapıp ayranla tüketebilirsin. Yukarıdaki örnekte sebze yemeğini çıkarıp 3 adet orta boy ızgara köfte de koyabilirsin. Bir kase çorba koyabilirsin, o zaman 1 dilim ekmek eksiltirsin. Diyetisyene gidersen daha detaylı bilgi alırsın, gitmesen bile bol bol okuyarak ve burayı takip ederek sağlıklı beslenme şeklini öğrenebilirsin. Umarım kilolarından sağlıklı ve kalıcı şekilde kurtulursun...
Selamm bebişleerrrnaberlersinizz??
okuldan geldin bugün 7 saat dersim vardı , perişan oldum haaa :111::111::111::111::111:
bugün buraya o kadar çook yağmur yağdıki anlatamam , yukarısı toptan aşağıya indi desem yeridir
okulden geldin karnıbahar yaptım , yanınada birazcık bulgur pilavı
ama azcık yicem , söz :129::129::129:
aaaaaaa buraadaada çok yağmur vardı:))
aaaa bizsde bugün karnıbahar yiyorus (haşladım güzelce sonra küçük küçük doğradım üzerine sarımsaklı yoğurt sosu yaptım
Bugun biraz gevsettim ipleri... Yani pasta borek yemedim ama, mesela ekmegim 2 dilimse ben dort yedim, meyvelerimin yerine dondurma yedim filan...
Evet, bir de Acıbadem Hastanesi? Diğer hastanedeyken de öyleydi gerçi. Hayır kıza sorduğumda o da detaylı bilgi vermiyor, yuvarlak rakamlar veriyor. "Gramlara çok takılmayın, birkaçyüz gram kas kaybı önemli değildir, haftadan haftaya hafif değişimler normal" diyor. Ben de obsesif olmak istemiyorum, ısrarla sormuyorum ama eski diyetisyenimde daha detaylı arşiv oluşruyordum. Onun listeleri de bilgisayarda özel bir formatta yazılıyordu, her şey daha düzenliydi. Eh onun aylığı 400 Tl olduğuna göre arada biraz fark oluyor demek :))
Tanita'da kayıtlıdır benim verilerim de ama gene de kendisi de dosyalıyor, bir kağıda da özet bilgiler yazıyor, posa diyeti+protein diyeti yazyor mesela. Neyse girdik bir yola en azından 2 ay denemeden bırakmayı düşünmüyorum. Memnun kalırsam da 4-5 ay devam ederim diyorum.
Dediğin gibi artıda olmuyoruz en azından, devamlı bir kontrol mekanizması var. Haftaya 1 kg verebilrisem bu ayı 3 kg üstü ile tamamlamış olurum ki kendi başıma şimdiye kadar bu rakama ulaşmamıştım. Ancak beklentilerimi gerçekçi düzeye çektim. Bu yazı incecik geçirme durumu olamayacak benim için, bu belli oldu. Kesinlikle hedef küçültmüyorum, elimden geleni yapacağım ama gidişata bakarak düğüne kadar (7 Temmuz) istikrarlı ve disiplinli bir gidişle 6 kg kadar verebilirim gibi. Bu da beni incecik yapmaz ama 42 bedene rahatlıkla sığarım, 40 bile olabilir.
Şimdiden hayırlı olsun canım :) Umarım her şey gönlüne göre olur. Gerçekten insanın hayatında, sağlığında, hissiyatında ne çok değişiklik yapıyor kilo vermek. Tabii olumlu yönde :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?