hoşbulduk dünürüm
gerçekten öyle oluyor. biz hiç birimiz kardeşime birşey söylemeyiz elimizden geldiğincede yardımcı oluruz onlar annemi babamı hoş tutsun iyi baksın yeter bize. damatlardanda Allah razı olsun en büyüğümüz hariç hepsi pervane gibi dönerler başında. babam beyin kanaması geçirdi istanbulda yattı marmara ünüversitesi başıbüyükte yalnız başedemedik ablamla kaldık başında eşimle kardeşim otele bile gitmedi ramazan günü hastahanenin camının dibinde arabanın içinde sabahladılar 15 gün . bir parça kuru ekmekle sahur yaptılar. ayağı kangren oldu iki defa kestiler hep başında beklediler. pazar günü bile rahsızlanınca eşim ablam ben üçümüz götürdük hastahaneye. Allah sağlık versinde başka birşey istemiyorum.bizim görevimiz tabiki bakıp ilgileneceğiz ama bütün mal varlığı maaşları kardeşimdeyken insanında dili varmıyor götürüp tedavi ettirelim demeye.hiçbir şeyleri olmasa kardeşim ister ilgilensin ister ilgilenmesin herşeyleriyle ilgilenirim. kayınpederiminde malından kaynım istifade ediyor ama her masraflarını biz üstleniyoruz. ben eşime o senin baban malı içinmi bakıcaz biz görevimizi yapalım başkaları bizi ilgilendirmez diyorum. herkes kendi hesabını verecek diyorum. ama söz konusu kendi ailem olunca aynı şekilde konuşamıyor insan.
hava çokta donacak kadar soğuk değil hasta olmazsın inşaAllah
hoş bulduk canımcım sende iyi bak kendine
inşallah canımcım ya bilmiyorum inşallah hasta olmam
dünürümüde hastaneye kaldırmışlar sabah,fenalaşmış şimdi haberim oldu ona da çok üzüldüm kum döküyomuş galiba.yakın da değilizki atlayıp gideyim of of.şimdi gitsem kadın dinlenemicek ben geldim diye daha çok üzülücem,oysa çat kapı yakın olsak gider ilgilenirdim.Allah şifa versin tüm hastalara.
haklısın canım benim,aynı şeyleri bizde yaşıyoruz malesef,anne babalardan kaynaklanıyor aslında her şey.biz çocuklarımıza ne verirsek ne öğretirsek onlarda onu uyguluyorlar.eşlerden biri iyi yetişmişse diğerininin de kurtuluşuna vesile oluyor, böylelikle güzel aileler oluşabiliyor.şunu anlayamıyorum,illa her şeyi söylemek mi gerekiyor akılları yokmu her şeyi çok bilen bu insanlar! bu tür olaylar karşısında neden aptal moduna giriyorlar:26:mesela ben babama hastaneden randevu almasam adamcağız doktora gidemiyor oysa evinde onlarla yaşayan erkek kardeşim var 34 yaşında ve bekar.ona ve anne babama sorsam çok akıllı ama nedense bi randevu alamıcak kadarda aptal.aslında uğraşmak istemiyorlar nasıl olsa her şeyi halleden biri var.o kadar doluyumki bu konuda yazsam roman olur
KIZLAR GÜNAYDIN
Herkeslere mutlu huzurlu sağlıklı ve az kaçamaklı bi gün diliyorum ben aynıyım valla çok fena hastayım ne yapcam böle nasıl ev yerleştircem bilmiyorum neyse rabbim bi kolaylık verir elbet hepiciğinizi öpüyorum kızlar
Canım tekrar hayırlı olsun yeni işin önce biraz zor olur ama sonra alışırsın inşallah tatlım Allah kolaylıklar versin
Canım güzel dileklerin için çok sağol rabbim tüm kirada olanlara ev nasip etsin inşallah
Ayrıca eşine ve sanada çok geçmiş olsun bende çekiyorum kaç gündür ama iyileşmeye dair bi belirti yok malesef
Asuman ablacım sanada çok geçmiş olsun valla anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum hele öksürük gece bi tutuyo valla ölecem sanıyorum rabbim yardımcımız olsun...Amiiiinnnnn
Esracım alıntı yapmıştım ama uçmuş sanada çok geçmiş olsun kuzum valla dayanabildiğim yere kadar dayanıcam doktora gitmemek için ama bakalım
Nursena abla Zeynep 3.leri düşünüyosunuz sanırım valla helal olsun ben 2.bile düşünemiyorum çok zor ya valla hele çalışınca inanılmaz zor oluyo:26::26::26:
Meyracığım geçmiş olsun, gece uyuyamamışsın sanırım. ben de dün ev işini normalden fazla yapınca fenalaşmıştım. kesinlikle dinlenmek lazım canım.
selamun aleyküm kızlaarrr
çok şükür gelebildim.
geçmişe bir daldım yorgunluktan uyumuşum
sabah kaldığım yerden devam edeyim dedim macera yaşadık
ancak gelebildim.
hastalar var bakıyorum herkes hasta hepinize çoookk geçmiş olsun boğaz yanmasının en güzel ilacı gece yatarken bir bardak sıcak suya bir kaşık hakiki elma sirkesi, bir kaşık bal, bir kaşık zencefil sıcak sıcak yudum yudum içince sabaha kadar tesirini göstermeye başlıyor.
hepiniz çabucak atlatırsınız inşaAllah
egedenizin doğum günüymüş Allah sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin.
zehracım taşınmışsın herhalde güle güle otur canım sevdiklerinle birlikte sağlıkla mutlulukla huzurla oturun inşaAllah
özlemcin yeni işin tekrardan hayırlı olsun
selamün aleyküm ablalar arkadaşlar hepiciniizi çok özledim
iyiniz inşallah biz de hergünümüze binşükür
bir hafta sonra 9. ayımıza giriyoruz vakit ne çabuk geçti yaa:18:
sizler 8 ayda kim bilir ne kadar zayıfladınız ben şimdiye kadar 11 kg aldım 97 deyim
inşallah 100ü görmemm:18:dikkat ediyorum edecemde doğumda 6 kg falan gitsse
yine bana bebişimden hediye 7-8 kg kalır
neyse kiloyu verecez bi şekilde sizlere bakar bakar hırslanırım iyice
dualarınızı eksik etmeyin öpüyorum hepinizi
ay bugün bana birşeyler oldu içim şişti sanki bunu sizede yansıttım kızlar kusura bakmayın yaa
o kadar şey üst üste geldiki sormayın. sabah kalktım sular kesik. otamatik ödemede problem olmuş kesip gitmişler şimdi gelip açtılar. ihbarnameyi kapıya bırakıp mühürleyip gitmişler ibarın önceden gelmesi gerekmezmiydi
sabah kaynım işe gitmemiş başım dönüyor dedi. dükkan açılmamış öbür işciyi arayıp açtırdık dükkanı. yeğen arabayı satmış bizim arabayı almaya gelmiş babasını dokdora götürmek için asansöre pinmiş elektrikler kesildi asansör aşağıya düşmüş. hemen geldi ama çocuk çıkamamış asansörden öyle bir gümbürtü geliyorki hemen koştuk dışarıya panik olmuş herhalde kapıyı kıracak telefonda çekmiyor diyor.hemen yönetici çıktı kapıyı açtıda çıkarttık asansördenişte öyle olaylı bir gün.
ay yine başlamışım anlatmaya susayım en iyisi
inşallah canımcım ya bilmiyorum inşallah hasta olmam
dünürümüde hastaneye kaldırmışlar sabah,fenalaşmış şimdi haberim oldu ona da çok üzüldüm kum döküyomuş galiba.yakın da değilizki atlayıp gideyim of of.şimdi gitsem kadın dinlenemicek ben geldim diye daha çok üzülücem,oysa çat kapı yakın olsak gider ilgilenirdim.Allah şifa versin tüm hastalara.
haklısın canım benim,aynı şeyleri bizde yaşıyoruz malesef,anne babalardan kaynaklanıyor aslında her şey.biz çocuklarımıza ne verirsek ne öğretirsek onlarda onu uyguluyorlar.eşlerden biri iyi yetişmişse diğerininin de kurtuluşuna vesile oluyor, böylelikle güzel aileler oluşabiliyor.şunu anlayamıyorum,illa her şeyi söylemek mi gerekiyor akılları yokmu her şeyi çok bilen bu insanlar! bu tür olaylar karşısında neden aptal moduna giriyorlar:26:mesela ben babama hastaneden randevu almasam adamcağız doktora gidemiyor oysa evinde onlarla yaşayan erkek kardeşim var 34 yaşında ve bekar.ona ve anne babama sorsam çok akıllı ama nedense bi randevu alamıcak kadarda aptal.aslında uğraşmak istemiyorlar nasıl olsa her şeyi halleden biri var.o kadar doluyumki bu konuda yazsam roman olur
oy kıyamam geçmiş olsun canımslm kk milleti:)
naaptınız bakıyım görüşmeyeli?:)
ben çok yorgunum, hastayım, heryerim ağrıyo ve dökülüyo malesef grip ve üşütmeden......
bugün dışarda mutlaka yapmam gereken bi işim vardı, mecburi çıktım dışarı hasta masta, yarısı halloldu, yarısı daha kaldı.
hastalıktan zor yürüdüm, hele eve gelirken artık ayaklarım gitmiyordu, bi yere otursammı diye kaç kere aklımdan geçirdim.....
eve kendimi zor attım......... mecburiyet olmasa çıkmazdım dışarı.....
hayırlısı bakalım, olacak.
evde durup durup "ahhh hastayıııım" dediğim gibi burada da demek istiyorum:))
"ahhhh hastayıııııım:2:"
sağol meyracım Allah razı olsunAllah kolaylık versin tatlımmm......
sağol bitanem.
selamün aleyküm dafi ablam....
hoşgeldin:)))
çiftiniz bir yastıkta kocarlar inşaallah, Allah mutlu mesut etsin inşaallah bir ömür birlikte.....
hadi atlattınız düğün telaşını ablacım, geçmiş olsun sizede, kolay değil yaaa düğün koşturmasıda gerçekten, heyecanı stresi bile yetiyo insana bence zaten.
Allaha emanet olun canımmmmm.....
görüşürüzzzzz
bazen böyle bişeyler üst üste geliyo dafi ablacım:) hikmeti ne ise artık......
geçmiş olsun bugün seni delirten durumlar için......
bugün bende de oldu üst üste aksilikler......
mesela ben bugün 5dklık yürüyerek gidebileceğim bir yola aksilik olacak ya 3binişle gitmek zorunda kaldım, 4,5tl yol parası verdim boş yere, ve birde 15dk soğuğun altında araçların gelmesini bekledim hasta halimle
ayyyy fırat yine beni çok güldürdüüüüü:))))))
çok yaşa emi esracım sen yaaa:)))))
fırat takmış yine can sıkıntısına ve ... kelimesine:))))
sağol tekrar......
dünürün için çok geçmiş olsun ablacım....
yaaa vaz gçme resimlerinden biz onların hayranıyız valla bende senden gaza gelerek az yiyodum yemegimi
ya arkadaşlar tamam beni tanımıyorsunuz bende öyle ama10 günde 5 kilo verdim 95 kiloya düştüm hiç önemi yokmu ama yasıkkkkbanaaaaaaaa
sağolasın canım benim,amin inşallah
dünürünede geçmiş olsun inşallah ciddi birşey değildir.
çabucak iyileşir.
ay dünürüm kafayı yedirtcekler bana sabrımmı sınanıyor ne
az önce aradım köyü kardeşim açtı telefonu hemen gitmiş köye
babam nasıl dedim ikiside iyiler hiçbirşeyleri yok dediinanamıyorum banamı yapıyorlar ne
biraz sonra gidicez inegöle dedi. kalalımmı dedim biz iyiyiz oğlum bakın siz işinize dediler diyor. gülermisin ağlarmısın
bunlar ben köydeyken rahat oluyorlar diye beni köye götürmek içinmi yapıyorlar acaba diye düşünmeye başladım :44:
kardeşim ben kızdımmı bir şey diyemez.hele eşimin karşısında hiç konuşamaz. ben arar aramaz hemen gitmiş köye
slm kk milleti:)
ben çok yorgunum, hastayım, heryerim ağrıyo ve dökülüyo malesef grip ve üşütmeden......
evde durup durup "ahhh hastayıııım" dediğim gibi burada da demek istiyorum:))
"ahhhh hastayıııııım:2:"
sağolasın meyracım sanada çok geçmiş olsun tatlımdünürün için çok geçmiş olsun ablacım....
kızlar çok sağolun düğünü yaptık çok şükür bazı sıkıntılar oldu ama herşeye rağmen güzel geçti. özeniyorum dediği hiçbir şey içinde kalmasın diye gelinin her istediğini yerine getirmeye çalıştılar. çok yorulduk ama onlar mutlu olsun yeter bunlar tatlı yorgunluklar dinlenince geçip gidecek.düğüne kızın kızkardeşi dışında birtek akrabası katılmadı. kadının şerrinden kimse düğüne gelmeye cesaret edemedi.sadece kurdelesini bağlayacak akrabası olmayınca biraz hüzünlendi. eşimde biz senin akraban değilmiyiz sen bizim hem gelinimiz hem kızımızsın ben bağlarım senin kurdeleni dedi. gece kına çok kalabalıktı .kınaya kızkardeşi kayınvaldesiyle birlikte geldi. birde komşuları geldi. kınada çok neşeliydi gelin. hiç takmadı annesinin gelmeyişine.biz korktuk bunca insan kınaya geldi salon boş kalırsa dedik. salon bir dolduki hiç boş yer kalmadı gelinin iş arkadaşları geldi hiç boş yer yoktu gelin masasına oturtmak zorunda kaldık. onlarda çok memnun kalmışlar bize çok değer verdiler çok ilgilendiler demişler. biz sayamadık ama salon sahibi 1115 kişiye servis yaptık dedi. salondan sonra ben davullarla gelin indirme özeniyordum demiş yeğenime. salondan sonra köye getirdiler davullarla gelin indirme yaptılar. öğlen 13 te başlayan düğün akşam ezanından sonra bitti. sorada inegöle yemeye gittiler yemekten sonra evlerine geçtiler sabahta kalkıp balayına gittiler.
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr
Hepinize hayırlı akşamlarrrrrrr
Bugün inanılmaz yoruldum yaaa benim küçük cadı sabahtan vukuatlara başladı
Pazar günü babası ona sıkma tahin pekmez almış ( paketinde pepe var diye istemiş hatun ) Sabahta onu eline almış dedim önce kahvaltı et öyle vereceğim. O ara annem arayınca telefona daldım ve bizim cadı bana çaktırmadan koltukta yatarken kapağını cevirip açmış birde bir güzel sıkmaya başlamış tüpü 10 saniye içinde üstü başı, yüzü, koltuk örtüsü, koltuğun ta kendisi ve koltuğa uzandığımızda üzerimize aldığımız pike tahin pekmez olmuştu
Tabi ben sabahtan şalterleri attırdım bir fırça attım kaçacak yer aradı cadı sonradan da diyor ki ben petmek yiyecektim ama niye bağırıyorsun bana diye
Hadi onların hepsini temizlemeyle uğraştım tabi herşey yapış yapış olduğundan ancak bitti işim
O ara ablasıda okuldan geldi oda 5 karış surat anne hiç halim yok falan diye mızmızlanıyor zar zor okulun orkestrasında olduğundan tekrar okula gitti tabi giderken resmen odasını talan etmişti hadi bide onları peşinden topla.
Komşu ablamda öğlenlik olağan kahve faslımızı yaparken oda demezmi akşama yeğeni ( gece bazı yerlerde sahne alıyor ) bütün şarkıcı arkadaşlarıyla buluşacaklar bizide davet etti diye
Sevindim tabi ama bu seferde anam bir tane totoşuma olan kotum var onunda fermuarı bozuk diye panik yaptım hadiiiii birde onla uğraş. Tam kıyafet sorunuda hallettim tak bir telefon haftaya ertelemişler bu gece maç var diye
Bİr yandanda öğlenlik yemek hazırla
Saate bir baktım almış başını gidiyor Spor salonuna gitmeden yemeğimide yapayım dedim ve evden attım kendimi
Çok şükür 80 dakika yoğun bir şekilde fitness yaptım ve inanılmaz terledim Eve gelincede az dinlenip yemeğimizi yedik eee bulaşık falan derken ancak geldim
Yarım saatlığıne de olsa sizlere bakayım dedim Maç izlemeye karşı komşumuzda bize gelecek çaya gece geç saatte de olsa yine damlarım nasılsa
Birde bunlar yetmiyormuş gibi iki cadıda şu anda ateşlendilerYarın sabah erkenden doktora götüreceğim inşallah önemli bir şey değildir
Ablacığım hayırlı olsun
Şükür sağ sağlım atlatmışsınız herşeyde gönlünüzce olmuş
sağolasın canım benim,amin inşallah
ayy bi sizinkiler bide bizimkiler bu kadar mı aynı olurlar
dünürcüm biliyolar kimin koşuşturcanı ondan öyle yapıyolar.
bak aklıma geldi yine, 2 sene önce yaz tatilinde köyde annemlerdeydim küçük oğlanla deniz kıyısı diye orayı çok seviyoruz.erkek kardeşimde gelmişti.
babam bir gece aniden rahatsızlandı,biz beyin kanaması geçiriyor sandık oğlumla.evdede annem ben oğlum var,kardeşim gezmelerde.
biz hemen buzlar falan başına koyduk işte yapılması gerekenleri yaptık hemen ambulans çağırdım ,112 den biz geç kalırız siz getirin dedilerkardeşime ulaşamadım bi türlü,annem de ben dayanamam siz gidin dedi
benim oğlan o zaman 17 yaşında ehliyeti almamıştı henüz,bana kaldı tabi şöförlük.yollarda o kadar kötüki hep viraj ve çukurlu.akşamın bi saati gittik erdek'e,orda doktor yoktu oyalanana kadar saat oldu 11,çıktık bandırmaya tahlildi falan derken,yatıralım dediler babam tutturdu yatmam diye saat oldu 2 ve biz o saatte ıssız tenha yollardan köye eve döndük saat 3 gibi..
sabahı sabah ettim,sabah baktım yine kötüleşti tekrar bandırmaya..MR falan her şey çekildi..yine yatmaz biz böyle 3 gün gece yollarda gittik geldik babam ben ve oğlum.
annem evde kardeşimin hizmetiyle meşguldü.!
neyse baktım olmuyor istanbula götürmeye karar verdim aniden,apar topar bilet alıp tüm eşyalarımız köyde biz gemiye bindik ve annem le kardeşim gelmedi,neymiş kardeşimin tatili mafvolmasınmış.
eşim sağolsun çok ilgilendi hemen doktora götürdük gerekli her şey yapıldıda çok şükür iyileşti.o aradaki süreci anlatmıcam sayfalar yetmez
bu arada 6 kardeşiz benden büyük 2 abim 1 ablam var en küçük kardeşim de 30 yaşında.
kardeşimin teki bizim yanımızda çalışıyor,o gün erken kapatmış eşim bizi karşılamaya yenikapıya gelmek için kardeşimede haydi demiş,kardeşim yolda berbere uğrucam diye iniyor,eşim şaşırdım kaldım dedi nasıl evlat bunlar diye.
tüm masraflarını karşıladık,helal olsun babamdır yapıcam tabi.gücüme gidense,1 ilacı bulamadık getirttirdik ve kardeşime yol üstü uğra al ben babamı yalnız bırakamıyorum diye aradım,almış söylene söylene geldi,70 lira verdim bilmemne...
bunun gibi yüzlerce şey oldu ve olmayada devam ediyor.
ayşeyi düşünen yok,heleki oğlum o yaşta neler yaşadı hem bana üzüldü hem dedesine,onu düşünen hiç yok...
hakkınızı helal edin valla bir sürü dert yazdım
sağolasın meyracım sanada çok geçmiş olsun tatlım
geçmiş olsun banucumm....çocuk haklı napsın pekmet yicekkk....inş önemli bişeyleri yoktur canım...bu sıra salgın zaten herkescikler hasta...:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?