Abimin düğün stresi

Düğünde babba üstüne düşeni yapacak düğün ve adetlerinize göre damaat tarafı ne alacaksa adam evde vermiş. Düzelecek birşey varsa kendileri gayette yapabilirler beğenmiyorlarsa. Babanız daha ne yapsınki

Gercekten babaniz elinden geleni yapmaya calisip da abiniz ve yengeniz daha fazlasını istiyorsa birakin kendileri yapsin. Benim kv kp yapabilecekleri varken tirnagini bile kipirdatmadilar. Cok sukur esim ve benim ailem herseyimizi dort dortluk yaptik. Birde dugunden toplananları goz diktiler ki daha fazlasi bile var. O yuzden yengenize selam soyleyin benim kv ile kp ona seve seve gonderebilirim.

Evlilik meselesinde ailelerin katkıları herkese göre değişiyor. Oğluna ev alan düğün yapan esya alan hem de bunları gelinin istediği gibi yapan var. Üstelik borçla harçla. Hiç karışmayan da var. Gelin de milletle karsılastırıyodur benim neyim eksik diye. Babanız bastan öyle demeseymiş keşke ama olan olmus.

Gelinin yaptığı normal mi falan takmayın bunları, her yöreye her aileye göre değişiyor malesef. Sizi aramayı siz de aramayın. Abiniz de ısrar etdiğinde tatlı dinle açıklayın

İyi akşamlar. Anladığım kadarıyla babanız herşeyi yaparım deyince biraz kız ve ailesi yüz bulmuş gibime geliyor. Ayrıca babanız abiniz için elinden geleni yapmaya çalışmış en önemlisi kira derdinden kurtulacaklar ev vermiş. Abiniz yoktan anlamıyor kız arkadaşı da nankör gibime geldi. İnsanlık para olunca iyi davranıp para olmayınca sırtını dönmek değildir. Sırf bunlar için sizinle irtibatı kestiyse bırakın kendi düşünsün. Abiniz para biriktirseydi madem herşeyi mukemmel istiyorsa.

Biz para bulup ev düzüp düğün yapicaz diye bi taraftarimizi yirtalim sinir oluyorum şöyle her seye hazir konan insanlara ya sirf her seyimi kendim yapmak icin bekliyorum yani yaptiklari bulupta bunamak bence yok o eski yok boyle nedir yani otur icine yaptir sonra tam sinirler ya

Owww görümceye bakin simdiden kiskanclik baslamis. Oh kuzum bu konu seni ilgilendirmez. Kendi islerinle ilgilenmeye bak. Milletin kizlari size köle degil. Senin anneni aramak hic zorunda degil. Yorum yapmakta sana düsmüyor

Kusura bakmasın abin babanız yerden göğe kadar haklı
Yengenizde oğluyla evlendiği kişilere gereksiz bir tavır almış bırakın ne hali varsa görsün bence anneniz haklı
Abinize bunları söyleseniz anlamayacak bekleyin düğün sonrasına kalsın herşey
Ayrıca kv düşmanı, gelini haklı çıkarmaya çalışan, çekemeyen görümce laflarına itibar etmeyiniz ailecek haklısınız

normal bir durumda ne istoyorlaraa kendileri kendi paralariyla yapsinlar derim.
ama babaniz bastan bir soz vermis herseyi ben yaparim diye. hadi o kismi da gectim kizon ailesinin yani da ogluyla tartismis. ve neredeyse g... yiyorsa yapina gelmis is. ustune bir de ogluna evi verip ben senin icin 800 lora kiradan vazgectim diyerek basina kakmis.
abin en iyisini yapiyor suan herseyi kendi yapmakla. Hatta ben olsam babamin evinde de oturmaz goder kiraya cikardim.
anne babalar bir iyilik yapacaklarsa evlatlarina ya da bir soz veriyorlarsa bunu ya tam yapacaklar ya hic yapmayacaklar.
yapilan iyiliği de basa kakmayacaklar.

Yaşananlara verilen sözlere birşey diyemem ama abinizin o tartışmayı eş adayının yanında yapması çok kötü olmuş. Tabi ki gelininizin anne babanıza saygısı kalmayacak. Onlar kayınvalide ve kayınpeder olarak 1-0 mağluplar zaten bu olay da üstüne tuz biber ekmiş. bu durumda tek suçlu abiniz bence bu tarz meseleleri aile içinde çözmeliydiniz. Bizde oturacağımız evin tadilatını, eşyalarımızı, düğünümüzü kendimiz yaptık ilk zamanlar çok kızıyordun benim ailem destek oldu maddi durumları yeterli olduğu halde neden yardımcı olmadılar diyordum ama şimdi iyikide böyle olmuş diyorum asla söz söyleme ve müdahale etmek gibi bir hakları olmadı. Bence gençler maddi yeterliliğe ulaşmadan aile desteği umarak kesinlikle ciddi işlere kalkışmamalılar.

Owww görümceye bakin simdiden kiskanclik baslamis. Oh kuzum bu konu seni ilgilendirmez. Kendi islerinle ilgilenmeye bak. Milletin kizlari size köle degil. Senin anneni aramak hic zorunda degil. Yorum yapmakta sana düsmüyor

Ne kadar manasız düşünceler bunlar.. Burda kimse kimseye köle muamelesi yapmamış. Konu sahibi ailesinin yaşadığı sıkıntıyı paylaşıp fikir isteme hakkına sahip bu gayet normal. Konu bal gibi görümceyi ilgilendirir. Üzülen ve ezilen kendi anne babası sonuçta

Herkes maşallah abiyle yengeye yüklenmiş de bir de keşke olayları onlardan dinleyebilseydik. Yapacağı iyiliği kırk kez başa kakan insanlar kadar sinir bozucu bir şey daha yok. 5 liralık mal varken 10 liralığı beğeniyorlar demişsiniz de o evde siz değil ONLAR oturacak. Bir zahmet kendi eşyalarına kendileri karar versinler. Durumunuz yoksa kız evinde herşeyi ben yaparım diye hava atmayacaksınız o zaman. Ya da benim elimden gelen budur diyeceksiniz sadece bırakın gerisini evlenecek çift düşünsün. Önce ev verip sonra eve karışmak, mobilya alırım diyip vazgeçmek hem de evlilik stresi yaşayan çifte bunları yapmak çok çirkince.
Abinizi takdir ediyorum ki kiraya çıkıp sizin evinizde gözü olmadığını göstermiş!

Malinla rezil olmak boyle bir sey iste. Babaniza rahat mi batmis vermesin evi her ay tikir tikir kira yemeye devam etsin.

Bence evdeki o tadilat fikirleri kizin fikirleridir. Kendisi soyleyemistir. Abinizi kullanarak soyletiyor. Bakti ki yapilmiyor size tavir aliyor.

Canım sen bişey dememekle iyi etmişsin öncelikle. Yengen sanırım ailesinin dolduruşuna geldi sonradan yoksa annesine o an ben seviyorum falan demezdi.Tabiki annene tavır yapması hoş değil ama ailesi dürtüyodur.Abin de bitiyor iş karşısına alıp konuşsun güzelce yengenle. Abin sanırım olmuşken tam olsun ev diyor ama fevri değil de güzellikle söylese eminim baban da farklı konuşurdu. Babanın da kira vs karıştırması ondan zoruna gitmiştir.Yengenle abin bir konuşsalar sonuçta seviyorlar belki düzeltir aralarını aileler böylece

Her şeyi yaparımdan kasıt sizce nedir? Adam evini vermiş... O zaman evin içine yaptıracağı şeyleri bi zahmet gelinle damat yapsın ne istiyorlarsa.. Oh ne ala memleket ya.. Hem ev vericem hem de evin içini yaptırcam.. Yok öyle.. Kayınpederim de bana ev verdi ama içini düğündeki takımlarımı bozdurarak biz yaptırdık istediğimiz gibi...adam daha ne yapsın.. Ev vermiş ev.. Eşyasını da evinin içini de gelin hanım nasıl istiyorsa kocasıyla yaptırsın..İnsan utanır be..

Evin içini zaten bir miktar birikmiş parası olduğu için konu sahibinin abisi yaptıracakmış. Ama babası tadilata çok sıcak bakmamış,tadilat parası ile eşyaları al, benim eşya alacak durumum yok demiş.

Kızlar siz gelinlerinize ev verirsiniz birde üzerine kaprislerini cekersiniz.

Hala anlamayanlar için özet geçicem. Babası ben herşeyinizi yapicam derken, ev vermiş ve düğünüde yapacakmış adamcağız. Oglunada madem paran var evin içini yaptırmak için, gerek yok okadar, mobilyaların "bir kısmında" yardımcı olursun demiş. Baba niye iki maaşı olan gelin ve oğlu için kredi ödesinki mantık nerde burda. (Bu arada haberlerde izlemiştim balkonu mutfağa katmak yasak artık tüm binadaki oturanlara sorulacakmış ve herkes onay verirse yaptırabilirmiş) Bu zamanda düğünü bile insanlar kendi takılarıyla öderken babanda sucki, böyle birşey teklif etmiş. Adam oğlunu yüceltmiş diğer aileye karşı. Siz yapmayın ben (elinden geldiği kadar) herşeylerini yaparım demiş. Karşılığı bu olmamalıydı gelinin ve oğlunun. Yazık baba ne çok kırıldı Allah bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…