Abimin düğün stresi

Yanlış anladınız tamam babam dedi ben herşeyi yaparım diye ama neden bi malın 5 tl lik olanı varken 10 TL'lik olana baksınlar ki. Babam da yetişemiyor öyle dedi. ve kız ilk başta ben hiçbişey istemem falan filan diyordu. Kız tarafının yanında da hava atar gibi şurası yıkılacak şöyle yapılacak böyle yapılacak demesi ayıp yani. Ve babam omdan birikmiş parasını istemedi. Bunları yapıp boşa masraf çıkarma dedi zaten Yen'i yapılmıştı 4 5 sene önce falan. Çok paran varsa mabilyalara yardım et dedi. Babam evin o şekilde kırılıp dökülmesini istemedi çünkü abimle oradan taşındı mı kiracı oturacak tekrar dan

Baba evi verdiyse peşine düşmeyecek. Kiracı girecek de yıktırmayın vs olayı olmamış. O ev geçici süre verilmiş abiye.
Mobilya olayını bilemem. O ayrıva konuşulur; ''oğlum yarısını sen ver ya da ona gücüm yetmez'' gibi. Ama ''evi yaptırma kiracı girecek siz gideceksiniz'' demek bir sınır çizip, iki yetişkini o sınıra hapsetmektir. Nitekim abin de her şeyi elinin tersiyle itip kiraya çıkarak doğru bir karar almış. Ben böyle düşündüm.

M Mutluluk61 ilk mesajını okuyunca aaa aynı bizim vaka dedim Bire bir durum aynı..
O kafadaki yengeden yenge olmaz abin de yengenin kafasından devam eder gider. Sizinkiler verdikçe onlar ister, onlar istedikçe sizinkiler verir. Ipin ucu kaçtı mı bir daha da tutamazsınız.. Kendi içlerinde ne yaparlarsa yapsınlar bizi karıştırmasınlar diyorsunuz ama olmuyor. Eninde sonunda olanlardan siz de etkileneceksiniz.. Boyle sorunlarınız devam ederse umarım işin başında vazgeçer abin. Yoksa annen baban da abin de çok çeker.

Ya ben açıklayamıyorum galiba siz komple yanlış anladınız. Abim zaten kendisi kira ya gitmek yerine orada bizim ev olduğu için orada kalacaklardı. Zaten gidecekler bu en basından beri belli kimse kimse ye bişey kakmadı. Neyse ben anlatamadım galiba

Evet bi rde düğüb yaklaştıkça daha da stres oluyor zor bu işler

Öyle nankörlük yapıyorlarsa evi de vermesin baban ne bu böyle terbiyesizler... Zorluk çekerek evlenirlerse evliliğin kıymetini bilirler. Kızın anası da bir garip yüzüğü bırak ne ya baba oğul arasında bir mesele size ne oluyor

konu sahibi kimsenin anne babanı üzmesine izin vermeyin.2 maaşı olan çiftler bi zahmet kendi eşyalarını kendileri alsın kendi düğünlerini de kendileri yapsınlar.anne baba da maddiyatları ölçüsünde takılarını taksın.ne bu hem besle büyüt okut yeme içme.hem de dört dörtlük evlendir olduuuuu canımm diyin abinize ve yengenize.

Şimdiden burun kiviriyorlarsa babanın evini vermesi kiradan vazgeçmesi onlar için hiç bir önemi yok demekki boşuna 800 tl den olmuş sonuçta 1 yaştan sonrada kimse kimseye yan gelir vermiyo abin ve yengen olacak dengesiz kira evlerinde sürünselerdi babanın bırak elini ayaklarında öperlerdi fazla iyilik böyle hak etmeyene yapılınca ters tepiyor gerçekten ben bile sınır oldum şımarık davranan abinle ve karisi olacak uyuz dengesize yengene

Ben olsam.o evde katiyen oturmazdim balik bastan kokar babaniz simdiden ben 800 tl kiradan vazgeciyorum diyor .. yarin oburgun cikin evimden diyecek. Gitsinler rve yapacaklari masrafla kiraya ciksinlar daha iyi. Kizda tavir gostermekte hakli bu meseleler aile icinde konusulur karsi tarafa yansitilmaz.

Evet bi rde düğüb yaklaştıkça daha da stres oluyor zor bu işler
Aslında aile büyükleri gereken tavrı koydu mu hiç de zor değil. Baktın ki iyi niyet suistimal ediliyor çekeceksin çizgiyi herkes de haddini bilecek. Kim olursa olsun, kimse kimseye güvenmeden, elindekiyle yetinmeyi bilmeli..

Diger yandan anne baba bir çocuğa yardım çıkıyorsa diger çocuklarına da aynı hakkı vermeli bence..

Canm benim sen ol abin olsun asla aile arasina para lafi katmayin yoksa o evlilikten bir daha hayir gelmiyor

Evlenecek kişilerin aileden maddi bir beklentiye girmemeleri getektiğini savunurum her zaman.
Aileler düğün, ev , eşya masraflarını üstlenmek zoeunda değiller kesinlikle. Kadın ve erkek yuva kurmaya karar verdilerse maddi ve manevi zorluklarına da hazır olmalılardır.
Ancak sizin olayda biraz babanızı hatalı buldum.
En başta her şeyi ben yapacağım demiş, ancak abinizde birikmiş para olduğunu öğrenince geri adım atmış.
Abinizin tadilat için ayırdığı parayı, babanızın söz verdiği eşyaları almak için istemesi abinizi ve gelininizi kırmış bence.
Keşke başta maddi durumu olmadığını açıkca söyleyip güvendirmeseydi abinizi.

Son düzenleme:
Her genc kendı evlensın nedır ananın babanın parasıyla yuva kurma cabası.Çalışın kazanın orda burda gezıp gunu bırlık yasayacagınıza gelecege hazırlık yapın.Ailen hıc bırseye karısmasın pasalar kendı kendıne evlensın.

Yanii iki maaş alıyorlar ben utanırım herşeyi emekli babama yüklemeyi. Anası kızını alip gideceğine kızım minnet etme sende para kazanıyorsun birlikte ödersiniz diyebilirdi. Ne garip insanlar var. Sanki kraliyet ailesinin kızını evlendirdi. Biride yazmış burda zaten abin ne anlar fayanstan balkondan ondan bundan kesin gelin soyledi. Ben emekli kayinbabamin bedavaya evinde kalabilsem gider elini değil ayağını operim. Düşünmüş yardımcı olmak istemis. Kiraya çıkıpta adamın gururunu kırmışlar birde. Adam zaten ben herşeyi yaparım demiş tamamda. Ev veriyo ya daha napsın hala tamam yeni dolap yaptırırız fayansları yaparız demiş daha neolsun. Ne nankör insanlar var abinle yengen hiç bir şekilde hakli değil !!

kız tarafı kendini bulunmaz hint kumaşı zannediyor ve maalesef abiniz de anne babanızı yolunacak kaz görüyor.çalışan evlat önce kendi anne babasını teşekkür babında güzel bir tatile götürür emeklerinin milyonda birini karşılamasa bile annesinin koluna bir bileklik yada bir kolye alır boynuna.bizim türklerin çoğuda 40 yaşına da gelse anne babayı sömürür anca.evladın da hayırlısı diyelim

çok güzel yazmışsınız aynen katılıyorum

Eşim öğretmen bende memurum evlenirken karşı taraf paramız yok deyince benim ailemede yapmayın hicbisey dedik eşimle.yedi sene önce otuzbin kredi çekip 3 yılda kirkbin tl ödedik.bu yola yanlız çıktık.çok şükür herseyimizi kendimiz yaptık.kimseylede kötü olmadık bu konuda.zaten benim bir beklentim de yoktu.ama geçenlerde kv bizden iki yıl sonra evlenen kızından için " ben ona 25 bin tl ilk çeyiz yaptım" deyince yanımda hiç seslenmedim.maddiyat için yüz göz olmam zaten. ama içimden dedim o evlatta oğlun üvey cocugunmuydu? sizinkilerde bulmuşlar bunuyorlar.biz bedavaya gittik valla:)

Canım kezban diye saflara derler. Bu kız bildiğin Sinsirella ne kurnazlar ya. Oturup sukretmiyolarda, yaptıklarına bak. Yüz verip astarinida alanlardan. Sizin yeriniz de olsam hiç takmam. Arayanı ararım, aramayanda cehenneme kadar. Böyle g.tu kalkiklara yüz vermeyin. Abinde arayın derse, küçük olan o aramıza gelecek olan da o kendi arasin deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…