- 20 Mayıs 2017
- 355
- 110
- 33
- Konu Sahibi Mutluluk61
-
Yanlış anladınız tamam babam dedi ben herşeyi yaparım diye ama neden bi malın 5 tl lik olanı varken 10 TL'lik olana baksınlar ki. Babam da yetişemiyor öyle dedi. ve kız ilk başta ben hiçbişey istemem falan filan diyordu. Kız tarafının yanında da hava atar gibi şurası yıkılacak şöyle yapılacak böyle yapılacak demesi ayıp yani. Ve babam omdan birikmiş parasını istemedi. Bunları yapıp boşa masraf çıkarma dedi zaten Yen'i yapılmıştı 4 5 sene önce falan. Çok paran varsa mabilyalara yardım et dedi. Babam evin o şekilde kırılıp dökülmesini istemedi çünkü abimle oradan taşındı mı kiracı oturacak tekrar danİyi de baba ortada birikmiş para yokken ben yapacağım her şeyi diyor. Birikmiş para olduğunu duyunca ''nasıl olsa gideceksiniz'' diyerek oranın kendi evi olduğu vurgusunu yapıp, abiden birikmişi almak, evi de kendi istediği kadar yıktırmak istiyor.
Abiniz haklı. 3 sene de otursalar iyi bir evde oturmak istiyorlar. Baba da zaten evin içini döşeyecekmiş. Döşemem de döşemem birikmişi ver diye tutturunca abiniz de çekmiş resti. Bravo. Bence abi kadın sözü dinlemiyor yorum yapanların dediği gibi. Ağız kokusu, kapris falan çekmiyor.
Baba evi verdiyse peşine düşmeyecek. Kiracı girecek de yıktırmayın vs olayı olmamış. O ev geçici süre verilmiş abiye.Yanlış anladınız tamam babam dedi ben herşeyi yaparım diye ama neden bi malın 5 tl lik olanı varken 10 TL'lik olana baksınlar ki. Babam da yetişemiyor öyle dedi. ve kız ilk başta ben hiçbişey istemem falan filan diyordu. Kız tarafının yanında da hava atar gibi şurası yıkılacak şöyle yapılacak böyle yapılacak demesi ayıp yani. Ve babam omdan birikmiş parasını istemedi. Bunları yapıp boşa masraf çıkarma dedi zaten Yen'i yapılmıştı 4 5 sene önce falan. Çok paran varsa mabilyalara yardım et dedi. Babam evin o şekilde kırılıp dökülmesini istemedi çünkü abimle oradan taşındı mı kiracı oturacak tekrar dan
Ya ben açıklayamıyorum galiba siz komple yanlış anladınız. Abim zaten kendisi kira ya gitmek yerine orada bizim ev olduğu için orada kalacaklardı. Zaten gidecekler bu en basından beri belli kimse kimse ye bişey kakmadı. Neyse ben anlatamadım galibaBaba evi verdiyse peşine düşmeyecek. Kiracı girecek de yıktırmayın vs olayı olmamış. O ev geçici süre verilmiş abiye.
Mobilya olayını bilemem. O ayrıva konuşulur; ''oğlum yarısını sen ver ya da ona gücüm yetmez'' gibi. Ama ''evi yaptırma kiracı girecek siz gideceksiniz'' demek bir sınır çizip, iki yetişkini o sınıra hapsetmektir. Nitekim abin de her şeyi elinin tersiyle itip kiraya çıkarak doğru bir karar almış. Ben böyle düşündüm.
Evet bi rde düğüb yaklaştıkça daha da stres oluyor zor bu işlerM Mutluluk61 ilk mesajını okuyunca aaa aynı bizim vaka dedimBire bir durum aynı..
O kafadaki yengeden yenge olmaz abin de yengenin kafasından devam eder gider. Sizinkiler verdikçe onlar ister, onlar istedikçe sizinkiler verir. Ipin ucu kaçtı mı bir daha da tutamazsınız.. Kendi içlerinde ne yaparlarsa yapsınlar bizi karıştırmasınlar diyorsunuz ama olmuyor. Eninde sonunda olanlardan siz de etkileneceksiniz.. Boyle sorunlarınız devam ederse umarım işin başında vazgeçer abin. Yoksa annen baban da abin de çok çeker.
Öyle nankörlük yapıyorlarsa evi de vermesin baban ne bu böyle terbiyesizler... Zorluk çekerek evlenirlerse evliliğin kıymetini bilirler. Kızın anası da bir garip yüzüğü bırak ne ya baba oğul arasında bir mesele size ne oluyorİyi akşamlar bayanlar. Abim şu an evlilik Arefe'sinde ve bazı sorunlar var onlar la ilgili size danışmak istiyorum.
Abim ve yengem üni de tanıştılar şu an istemeye gidildiğinde babam siz hiçbişey yapmam derseniz de ben herşeyi yaparım dedi. Babamın evi var oraya geçeceklerdi evlenince. Herneyse sonra düğün geldi çattı abim bi miktar para biriktirmiş falan sonra annem babam abim yengem annesi falan evi bakmaya gidiyorlar abim eve bi ton iş çıkarıyor yok mutfak banyo tuvalet değişecek duvar kırılacak balkon mutfağa katılacak falan.
Babam da dedi ki oğlum onlara gerek yok mutfak dolaplarını değiştiririz. Tuvaletin banyonun da işlerini ben yaparım fayanslarını değiştirmeye gerek Yok banyo ya duşakabin alırız Yen'i falan dedi abim de Yok olmaz bunların değişmesi gerekiyor çok kötüler falan dedi babamın da şu an maddi durumu iyi değil. Abime madem paran var mobilyaları almaya yardım et ben borç yapıp sizin gönlünüzü yapacagım borç ödeyeceğim siz evlenip keyfinize bakacaksınız ben 800 tl kiradan vazgeçip evi size veriyorum o yetmiyor dedi. Babamla abim öyle kavga ettiler
yengeme annesi dedi ki yüzüğü bırak gidelim dedi o da olmaz ben seviyorum nişanlımı dedi.
Şimdi herşeyi kendileri yapıyorlar sadece düğünü babam yapıyor. Ama işleri iyice karıştırdılar kız o günden beri annemi babamı aramıyor. Yanlarına gelmiyor. Abim de nişanlısına laf geçiremiyor anneme yükleniyor arasana kızı diye annem de biz ona bişey demedik babanla senin aranda olan bişey o niye bize tavır alıyor falan dedi aramayacağım dedi.
Biraz uzun oldu ama sizce kızın yaptığı tavır normal mi ? Babamın parası yokken borç yapıp onların her isteklerini yapma zorunluluğu var mı. ? Ben çok sinirleniyorum ama kalkıp ta bişey demiyorum abimle aram bozulmasın diye
Iyilikden maraz doğar diye boşuna dememişler istersede oğlun kızın olsun !Konu sahibesinin 2. mesajından gördüm ben de. Babanın sırtına binmişler resmen.
Aslında aile büyükleri gereken tavrı koydu mu hiç de zor değil. Baktın ki iyi niyet suistimal ediliyor çekeceksin çizgiyi herkes de haddini bilecek. Kim olursa olsun, kimse kimseye güvenmeden, elindekiyle yetinmeyi bilmeli..Evet bi rde düğüb yaklaştıkça daha da stres oluyor zor bu işler
Canm benim sen ol abin olsun asla aile arasina para lafi katmayin yoksa o evlilikten bir daha hayir gelmiyorİyi akşamlar bayanlar. Abim şu an evlilik Arefe'sinde ve bazı sorunlar var onlar la ilgili size danışmak istiyorum.
Abim ve yengem üni de tanıştılar şu an istemeye gidildiğinde babam siz hiçbişey yapmam derseniz de ben herşeyi yaparım dedi. Babamın evi var oraya geçeceklerdi evlenince. Herneyse sonra düğün geldi çattı abim bi miktar para biriktirmiş falan sonra annem babam abim yengem annesi falan evi bakmaya gidiyorlar abim eve bi ton iş çıkarıyor yok mutfak banyo tuvalet değişecek duvar kırılacak balkon mutfağa katılacak falan.
Babam da dedi ki oğlum onlara gerek yok mutfak dolaplarını değiştiririz. Tuvaletin banyonun da işlerini ben yaparım fayanslarını değiştirmeye gerek Yok banyo ya duşakabin alırız Yen'i falan dedi abim de Yok olmaz bunların değişmesi gerekiyor çok kötüler falan dedi babamın da şu an maddi durumu iyi değil. Abime madem paran var mobilyaları almaya yardım et ben borç yapıp sizin gönlünüzü yapacagım borç ödeyeceğim siz evlenip keyfinize bakacaksınız ben 800 tl kiradan vazgeçip evi size veriyorum o yetmiyor dedi. Babamla abim öyle kavga ettiler
yengeme annesi dedi ki yüzüğü bırak gidelim dedi o da olmaz ben seviyorum nişanlımı dedi.
Şimdi herşeyi kendileri yapıyorlar sadece düğünü babam yapıyor. Ama işleri iyice karıştırdılar kız o günden beri annemi babamı aramıyor. Yanlarına gelmiyor. Abim de nişanlısına laf geçiremiyor anneme yükleniyor arasana kızı diye annem de biz ona bişey demedik babanla senin aranda olan bişey o niye bize tavır alıyor falan dedi aramayacağım dedi.
Biraz uzun oldu ama sizce kızın yaptığı tavır normal mi ? Babamın parası yokken borç yapıp onların her isteklerini yapma zorunluluğu var mı. ? Ben çok sinirleniyorum ama kalkıp ta bişey demiyorum abimle aram bozulmasın diye
Yanii iki maaş alıyorlar ben utanırım herşeyi emekli babama yüklemeyi. Anası kızını alip gideceğine kızım minnet etme sende para kazanıyorsun birlikte ödersiniz diyebilirdi. Ne garip insanlar var. Sanki kraliyet ailesinin kızını evlendirdi. Biride yazmış burda zaten abin ne anlar fayanstan balkondan ondan bundan kesin gelin soyledi. Ben emekli kayinbabamin bedavaya evinde kalabilsem gider elini değil ayağını operim. Düşünmüş yardımcı olmak istemis. Kiraya çıkıpta adamın gururunu kırmışlar birde. Adam zaten ben herşeyi yaparım demiş tamamda. Ev veriyo ya daha napsın hala tamam yeni dolap yaptırırız fayansları yaparız demiş daha neolsun. Ne nankör insanlar var abinle yengen hiç bir şekilde hakli değil !!konu sahibi kimsenin anne babanı üzmesine izin vermeyin.2 maaşı olan çiftler bi zahmet kendi eşyalarını kendileri alsın kendi düğünlerini de kendileri yapsınlar.anne baba da maddiyatları ölçüsünde takılarını taksın.ne bu hem besle büyüt okut yeme içme.hem de dört dörtlük evlendir olduuuuu canımm diyin abinize ve yengenize.
çok güzel yazmışsınız aynen katılıyorumYanii iki maaş alıyorlar ben utanırım herşeyi emekli babama yüklemeyi. Anası kızını alip gideceğine kızım minnet etme sende para kazanıyorsun birlikte ödersiniz diyebilirdi. Ne garip insanlar var. Sanki kraliyet ailesinin kızını evlendirdi. Biride yazmış burda zaten abin ne anlar fayanstan balkondan ondan bundan kesin gelin soyledi. Ben emekli kayinbabamin bedavaya evinde kalabilsem gider elini değil ayağını operim. Düşünmüş yardımcı olmak istemis. Kiraya çıkıpta adamın gururunu kırmışlar birde. Adam zaten ben herşeyi yaparım demiş tamamda. Ev veriyo ya daha napsın hala tamam yeni dolap yaptırırız fayansları yaparız demiş daha neolsun. Ne nankör insanlar var abinle yengen hiç bir şekilde hakli değil !!
Canım kezban diye saflara derler. Bu kız bildiğin Sinsirella ne kurnazlar ya. Oturup sukretmiyolarda, yaptıklarına bak. Yüz verip astarinida alanlardan. Sizin yeriniz de olsam hiç takmam. Arayanı ararım, aramayanda cehenneme kadar. Böyle g.tu kalkiklara yüz vermeyin. Abinde arayın derse, küçük olan o aramıza gelecek olan da o kendi arasin deyin.Onlar da azımışlar yani. Yenge biraz kezban sanki, kp yaparım dedi madem koparabildiğim kadar koparayım kafasında olabilir de, abin keşke anlayışlı olsaydı. Düğün yapcaz diye tüm maddi kaynakları tüketmenin alemi yok. Böylesi daha iyi olmuş ne istiyorlarsa kendileri alsınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?