Abimin düğün stresi

Babanızın düğünü yapma gibi bir zorunluluğu yok ama daha eve gelin bile gelmeden kızın annesinin yanında ikisinide fırçalamaya hakkı yok! Benim bütçem bu kadar o zaman sizde destek olun diyebilirdi. Haklı olarak insanların kendi evi olacak ilk kez evleniyorlar her şeyin yenisi olsun istiyorlar. Bence babanızın tavrı yanlış

çok istiyorsa abin çeksin krediyi neyi nasıl istiyorsa yapsın yengene beraber çalışıp ödesinler babanın elinden gelen bu yani anlayış diye bişey yokki sen karışma bişey deme onların kendi meselesi sen bişey dersin kötü olursun cnm

Gelinle damat evin içini kendi yaptırmak istemiş zaten mesajlarda var. Bunun üzerine baba madem evin içini yaptıracak gücünüz var diye eşyaları almaktan vazgeçmiş. Evin içinin yapılmasına müsaade etmemiş. Ev ne durumda mesela onu da bilmiyoruz. İçinde kiracı olan bir ev sadece onu biliyoruz.
Ben hep evlenecek çiftin bütün yükü kendilerinin çekmesi taraftarıyım ama hem yardım etmek isteyen ama yardım ederken de her şeye karışan ailelere karşı iyi duygular besleyemiyorum

bende yeni evleniyorum. Eşimin ailesinin iki evi var. Bize vermediler annesi o evden kira alıyor diye. Biz kiraya çıktık gıkımızı çıkarmadık.
demekki böyleleri değerli oluyor

Abiniz ve babanız aynı evde yaşamıyor mu? Neden konuyu kendi aralarında konuşmuyorlar da milletin yanında tartışıyorlar? Kendi oğlu kv ya da gelinin yanında babasıyla kavga ederse kusura bakmayın da el kızı da saygı göstermez. Keşke babanız tamam ben düğün vs yapcam diye söz verdim madem beğenmedin ya tadilatı kendin yaptır ya da kiralık ev bak deseydi. Bence aileler düğün vs hiçbir şeye karışmamalı ama madem söz vermiş babanız sözünü tutması gerekir. Babanız dediklerini yapsın gerisine de Karışmasın. Evi istiyorlarsa yaptırsın abiniz. İstemiyorsa da canına minnet babanız kirasını alıp mutlu mutlu yaşar. Çok da yüz vermeye gerek yok öyle evlada.

gelinin yanında tartışmak olmamış. abiniz çıkışınca gelin de yüz bulmuş.
abiniz de babanız da hatalı.
babanız abinize ev vermiş, düğün de yapıyor gerisini de karı koca halletsinler.
tadilat mı yapıyorlar eşya mı alıyorlar neyse artık.

bazı şeyleri nişanlı çiftlerin kendi arasında halletmesi konuşması, bazı şeylerin de aile içinde konuşulup halledilmesi gerekiyor.

Babanız istemeye gittiğinde herşeyi ben yaparım demekle iyi yapmamış, insanları beklentiye sokmuş. Halbuki herkes kendi üstüne düşeni yapsın ne gerek var coşmaya. Yapacağı varsa yine yapsın günü gelince.

Abinle kızda düşünmüştür doğal olarak, madem düğünü eşyaları yapacaklar bizde evi tamir edelim elimizdeki parayla.

Abinin tayini çıkacak olabilir, yinede insan oturduğu evin düzenli, güzel olmasını arzu ediyor. İmkanları da varmış yaptırmaya. Sonuçta kaç sene oturacaklarını bilmiyorsunuz.

Siz yine şanslısınız ki abiniz birikimini evi tamir etmek için harcamak istiyor. Söylemese haberiniz bile olmazdı.

Benim babam abime 0 daire verdi. Abimle yengem kapısından, boyasına, dolaplarına, fayansina kadar beğendi. Sadece kapı kollarının desenine uygun olsun diye elektrikçi prizlerin kenar suslerini uygun bir renk takmış diye yengem olay çıkardı. Düğüne 1 ay kala nişan atılıyordu.

bence annen aramasın. afedersin popoyu kaldırmasın. bence nişanlı da kötü değil de annesi fena. aferin kıza valla abine sevgisine sahip çıkmış. sırf blöf yapıp gidebilirdi de.
burda ben hatayı abin ve karşı kayınvalide de görüyorum. abin insanların yanında değil de babanla özel konuşabilirdi, tartışabilirdi. bir orta yolu bulabilirdi. resmen saçmalamış arayı bozmuş. kvde de zamanla herşey olur. hem kendi emeğinizle yapın daha tatlı olur kızım diyebilirdi. şimdi annenizin araması doğru olmaz bence.

Gelininiz babanız alacakken 25 binlik mobilya beğenip, kendileri alacakken 10 binlik mobilya beğenerek vizyonunu belli etmiş zaten. Kötü görünce laflarına vs. takılmayın lütfen. İnsanlar biraz sahip oldukları için minnet etmeli, etmeyince böyle oluyor işte.

Ve böyle birisine gelde yenge de sorun insanından nasip almaması aslnda hiçbirşey verilmeyecek ki anlasın tafra kime nasıl anlatılır

Ve böyle birisine gelde yenge de sorun insanından nasip almaması aslnda hiçbirşey verilmeyecek ki anlasın tafra kime nasıl anlatılır
Annemlerde suç, ben kimseye suç bulmuyorum. İlk çocuğum evleniyor, herşeyi dört dörtlük olsun, evlenince borç ödemesinler diye kendilerini parçaladılar, sonuç kıymet bilinmiyor. Ayrıca yengem de abimde çalışıyor.

Şu Bir gerçek ki yapmayanlar daha kıymetli.

ben de benzer bir şey yaşadığım için yazmak istedim. ben gelinim :) biz evlenirken eşimin ailesinden hiç bir talepte bulunmamıştık, onlar evimizde oturun içinizi de istediğiniz gibi yaptıralım demişlerdi. düğün hediyeniz demişlerdi. bende aslında evi beğenmememe ve kv ye çok yakın olmasına rağmen hevesleri kırılmasın diye kabul etmiştim.

biz de evi yapacak kişiye gittiğimizde sıkıntı çıktı çünkü kv önceden gitmiş her şeyi beğenmiş (senin istediğin gibi olacak demelerine rağmen), tabi ki benim içime sinmeyenler oldu ve değiştirdim. çünkü illa evde oturun biz istediğiniz gibi yapacağız diyen onlardı. benim seçtiklerim meğer daha pahalıymış kv orda bayağ bozuldu annemle tartışmaya girmeye çalıştı vs. evin içinde neyi şöyle olsun desem kv bozuluyordu. bir aylık tadilat 4 aya çıktı vs vs.

şimdi demem o ki, sizde de benzer bir durum var, evde oturmayı teklif eden ve istediğiniz gibi yaptırırız diyen sizsiniz. ama rakam hayalinizdekinden farklı olunca da bozulan sizsiniz. herkesin gelin eviyle ilgili hayalleri vardır, sizin olmayacak mı? siz baştan sınır koymamışsınız sonradan bozuluyorsunuz aynı benim kv gibi. gelin burda bozulabilir çünkü ona her türlü masraftan kaçınmam denmiş şimdi kaçılıyor.

bence bozulmakta haklı. baştan farklı konuşulup sonra farklı davranılmış çünkü. bir de nişanlısına söz geçiremiyor tabiri nedir allah aşkına? sizin için de birisi böyle dese ne hissedersiniz ? erkekler ailesine karşı her zaman eşini ezmek zorunda mı?

şu an benim yaşadığım sorunların temelinde de bu zihniyet var işte. eşine söz geçir..

Baban ben Her şeyi karsilarim deyince abinde evi istediği gıbı yapmayı düşünmüş demekki her gelin güzel bir evde oturmak ister. Madem altından kalkamayacakti baban ben size sadece evi verebilirim ıster orda oturun isterseniz kirayi alın diyebilirdi. Baban hatalı kusura bakma. Anne babaların yeni evlenenlerin herseyine karışma huyları vardır zaten. Abin de en iyisini yapmış kiraya çıkmakla

Ben burada tek suçu abinde buldum. Babasının maddi durumunu bile bile adamı neden düz duvardan yukarıya tırmandırıyorlar?
Madem o kadar meraklılar yaptırmaya ortak yaptırsınlar, baban herşeyi yaparım derken olan şeyleri söküp baştan yapmak anlamına da gelmez bu.
Amaan boşverin aramasın, ne kadar yzak o kadar güzel. Keyfi bilir..

iPhone düzeltiyor. YÖK yazıyor direkt. Siz tekrar düzeltmezseniz otomatik düzeltilmiş şekli kalıyor.

Aynen hem insanlikdan anlayana iyilik edililr benimde düşüncem şu ki hangi evlâd daha zor durumda ona destek çıkılması gerekli olur

Aynen hem insanlikdan anlayana iyilik edililr benimde düşüncem şu ki hangi evlâd daha zor durumda ona destek çıkılması gerekli olur
Sağolsun ailem hepimize eşit davrandı o konuda haklarını yiyemem, hâlâ daha arkamızdalar. Ailemin mantığı"biz zamanında çok çile çektik, çocuklarımız rahat etsin". Gelinleri ne kadar kıymet bilmesede annem yinede maddi manevi elini üzerinden çekmez. Ben yapıyorsam oğullarımın torunlarımın hatrı için yapıyorum Allah bilsin gelinler bilmesede olur der. Annemin bu kadar pasifligi eşimi bile rahatsız ediyor, çok sakinsin sanki gelin olan sensin diye, tabi adam da haklı KV dem annemin tam tersi . Tuhaf geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…