- 21 Nisan 2011
- 1.489
- 1.176
- 333
- Konu Sahibi Mutluluk61
-
İyi akşamlar bayanlar. Abim şu an evlilik Arefe'sinde ve bazı sorunlar var onlar la ilgili size danışmak istiyorum.
Abim ve yengem üni de tanıştılar şu an istemeye gidildiğinde babam siz hiçbişey yapmam derseniz de ben herşeyi yaparım dedi. Babamın evi var oraya geçeceklerdi evlenince. Herneyse sonra düğün geldi çattı abim bi miktar para biriktirmiş falan sonra annem babam abim yengem annesi falan evi bakmaya gidiyorlar abim eve bi ton iş çıkarıyor yok mutfak banyo tuvalet değişecek duvar kırılacak balkon mutfağa katılacak falan.
Babam da dedi ki oğlum onlara gerek yok mutfak dolaplarını değiştiririz. Tuvaletin banyonun da işlerini ben yaparım fayanslarını değiştirmeye gerek Yok banyo ya duşakabin alırız Yen'i falan dedi abim de Yok olmaz bunların değişmesi gerekiyor çok kötüler falan dedi babamın da şu an maddi durumu iyi değil. Abime madem paran var mobilyaları almaya yardım et ben borç yapıp sizin gönlünüzü yapacagım borç ödeyeceğim siz evlenip keyfinize bakacaksınız ben 800 tl kiradan vazgeçip evi size veriyorum o yetmiyor dedi. Babamla abim öyle kavga ettiler
yengeme annesi dedi ki yüzüğü bırak gidelim dedi o da olmaz ben seviyorum nişanlımı dedi.
Şimdi herşeyi kendileri yapıyorlar sadece düğünü babam yapıyor. Ama işleri iyice karıştırdılar kız o günden beri annemi babamı aramıyor. Yanlarına gelmiyor. Abim de nişanlısına laf geçiremiyor anneme yükleniyor arasana kızı diye annem de biz ona bişey demedik babanla senin aranda olan bişey o niye bize tavır alıyor falan dedi aramayacağım dedi.
Biraz uzun oldu ama sizce kızın yaptığı tavır normal mi ? Babamın parası yokken borç yapıp onların her isteklerini yapma zorunluluğu var mı. ? Ben çok sinirleniyorum ama kalkıp ta bişey demiyorum abimle aram bozulmasın diye
Gelinle damat evin içini kendi yaptırmak istemiş zaten mesajlarda var. Bunun üzerine baba madem evin içini yaptıracak gücünüz var diye eşyaları almaktan vazgeçmiş. Evin içinin yapılmasına müsaade etmemiş. Ev ne durumda mesela onu da bilmiyoruz. İçinde kiracı olan bir ev sadece onu biliyoruz.Her şeyi yaparımdan kasıt sizce nedir? Adam evini vermiş... O zaman evin içine yaptıracağı şeyleri bi zahmet gelinle damat yapsın ne istiyorlarsa.. Oh ne ala memleket ya.. Hem ev vericem hem de evin içini yaptırcam.. Yok öyle.. Kayınpederim de bana ev verdi ama içini düğündeki takımlarımı bozdurarak biz yaptırdık istediğimiz gibi...adam daha ne yapsın.. Ev vermiş ev.. Eşyasını da evinin içini de gelin hanım nasıl istiyorsa kocasıyla yaptırsın..İnsan utanır be..
Ve böyle birisine gelde yenge de sorun insanından nasip almaması aslnda hiçbirşey verilmeyecek ki anlasın tafra kime nasıl anlatılırBabanız istemeye gittiğinde herşeyi ben yaparım demekle iyi yapmamış, insanları beklentiye sokmuş. Halbuki herkes kendi üstüne düşeni yapsın ne gerek var coşmaya. Yapacağı varsa yine yapsın günü gelince.
Abinle kızda düşünmüştür doğal olarak, madem düğünü eşyaları yapacaklar bizde evi tamir edelim elimizdeki parayla.
Abinin tayini çıkacak olabilir, yinede insan oturduğu evin düzenli, güzel olmasını arzu ediyor. İmkanları da varmış yaptırmaya. Sonuçta kaç sene oturacaklarını bilmiyorsunuz.
Siz yine şanslısınız ki abiniz birikimini evi tamir etmek için harcamak istiyor. Söylemese haberiniz bile olmazdı.
Benim babam abime 0 daire verdi. Abimle yengem kapısından, boyasına, dolaplarına, fayansina kadar beğendi. Sadece kapı kollarının desenine uygun olsun diye elektrikçi prizlerin kenar suslerini uygun bir renk takmış diye yengem olay çıkardı. Düğüne 1 ay kala nişan atılıyordu.
Annemlerde suç, ben kimseye suç bulmuyorum. İlk çocuğum evleniyor, herşeyi dört dörtlük olsun, evlenince borç ödemesinler diye kendilerini parçaladılar, sonuç kıymet bilinmiyor. Ayrıca yengem de abimde çalışıyor.Ve böyle birisine gelde yenge de sorun insanından nasip almaması aslnda hiçbirşey verilmeyecek ki anlasın tafra kime nasıl anlatılır
İyi akşamlar bayanlar. Abim şu an evlilik Arefe'sinde ve bazı sorunlar var onlar la ilgili size danışmak istiyorum.
Abim ve yengem üni de tanıştılar şu an istemeye gidildiğinde babam siz hiçbişey yapmam derseniz de ben herşeyi yaparım dedi. Babamın evi var oraya geçeceklerdi evlenince. Herneyse sonra düğün geldi çattı abim bi miktar para biriktirmiş falan sonra annem babam abim yengem annesi falan evi bakmaya gidiyorlar abim eve bi ton iş çıkarıyor yok mutfak banyo tuvalet değişecek duvar kırılacak balkon mutfağa katılacak falan.
Babam da dedi ki oğlum onlara gerek yok mutfak dolaplarını değiştiririz. Tuvaletin banyonun da işlerini ben yaparım fayanslarını değiştirmeye gerek Yok banyo ya duşakabin alırız Yen'i falan dedi abim de Yok olmaz bunların değişmesi gerekiyor çok kötüler falan dedi babamın da şu an maddi durumu iyi değil. Abime madem paran var mobilyaları almaya yardım et ben borç yapıp sizin gönlünüzü yapacagım borç ödeyeceğim siz evlenip keyfinize bakacaksınız ben 800 tl kiradan vazgeçip evi size veriyorum o yetmiyor dedi. Babamla abim öyle kavga ettiler
yengeme annesi dedi ki yüzüğü bırak gidelim dedi o da olmaz ben seviyorum nişanlımı dedi.
Şimdi herşeyi kendileri yapıyorlar sadece düğünü babam yapıyor. Ama işleri iyice karıştırdılar kız o günden beri annemi babamı aramıyor. Yanlarına gelmiyor. Abim de nişanlısına laf geçiremiyor anneme yükleniyor arasana kızı diye annem de biz ona bişey demedik babanla senin aranda olan bişey o niye bize tavır alıyor falan dedi aramayacağım dedi.
Biraz uzun oldu ama sizce kızın yaptığı tavır normal mi ? Babamın parası yokken borç yapıp onların her isteklerini yapma zorunluluğu var mı. ? Ben çok sinirleniyorum ama kalkıp ta bişey demiyorum abimle aram bozulmasın diye
Kimse kimseyi aramak zorunda değil,bırakın evlerini de düğünlerini de istedikleri gibi kendileri yapsın,kendi paralarıyla.Başkasına güvenmesinler.
Görüşmek zorunda değilsiniz,evlenen onlar.
Kız sizinle değil abinizle evleniyor.
Bi bırakmadınız şu kafayı,
Bir de YÖK geldi arkadaş,şunu doğru düzgün yazamıyor mu klavyeleriniz,vardır mutlaka doğrusu
Aynen hem insanlikdan anlayana iyilik edililr benimde düşüncem şu ki hangi evlâd daha zor durumda ona destek çıkılması gerekli olurAnnemlerde suç, ben kimseye suç bulmuyorum. İlk çocuğum evleniyor, herşeyi dört dörtlük olsun, evlenince borç ödemesinler diye kendilerini parçaladılar, sonuç kıymet bilinmiyor. Ayrıca yengem de abimde çalışıyor.
Şu Bir gerçek ki yapmayanlar daha kıymetli.
Sağolsun ailem hepimize eşit davrandı o konuda haklarını yiyemem, hâlâ daha arkamızdalar. Ailemin mantığı"biz zamanında çok çile çektik, çocuklarımız rahat etsin". Gelinleri ne kadar kıymet bilmesede annem yinede maddi manevi elini üzerinden çekmez. Ben yapıyorsam oğullarımın torunlarımın hatrı için yapıyorum Allah bilsin gelinler bilmesede olur der. Annemin bu kadar pasifligi eşimi bile rahatsız ediyor, çok sakinsin sanki gelin olan sensin diye, tabi adam da haklı KV dem annemin tam tersiAynen hem insanlikdan anlayana iyilik edililr benimde düşüncem şu ki hangi evlâd daha zor durumda ona destek çıkılması gerekli olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?