- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
Höst! Abinle aranıza kimse girmemiş abiniz evlenmiş karısı, evi yuvası var artık. Bi rahat bırakın evli çiftleri artık
Aradan derken?kardeşi aradan çıksın mı yani hiç görüşmesinler araları açılsın?
Aradan derken?
Hiçbir eş kardeşlerin arasına giremez
Yeni bir kardeşi olur anca öyle aramıza biri girdi diyebilir
Ya da iki arkadaştır başka bir arkadaş araya girebilir
Ama biri kardeş diğeri eşse kimse kimsenin arasında falan olamaz
Yerleri çok farklı bunların
Aynı kulvarda değiller
Siz abinizle yengenizin arasındaki kavgaların ,muhabbetlerin bereye gittiğininerden biliosunuz.Abiniz anlattıysa eğer çok ayıp.Bence yardım etmek zorunda değil.Tabiki bir nezakettir ama yapmadı diye kötü olmaz kimse.Örnek veriorum ben calıstıgım için mısafırlıkte kucuk seyler harıcı hıc kalkmam.Akrabalarımızda zaten kaldırmazlar ama ızın gunumse şıpır şıpır iş yaparım çunku enerjım yuksek ve yorgun değilimdir.Abiniz neden aile sırlarını anlatıoki ne kadar ayıp.Kendi kendinizi doldurmayın.Oda bayan sonuçta.Muhakkak onunda sebepleri vardır.Bence sizde suçlusunuz.Kötü enerjısıne kadar anlatmışınız.Bu hislerle o kızcagazada davranıosan oda anlıyodur ve bir şey yapası gelmiodur.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler.İlerleyen zamanda sizin de başınıza gelebilir.Ne ekersek onu biçeriz.Hatırda önemli.Siz iyi olyrsanız abinizde iyi olur.Ama siz abinize ne kadar ayıp diyecegınıze sankı abınızle beraber arkasından konuşmussunuz gıbı geldi.Oda bir anne evladı.Bence bundan sonrası için guzel seyler düşünun.Kalbı guzel olan guzel seyler yasar.Taraf olmadim asla, hatta duzelir olur boyle seyler deyip kiza destek oldum. Ama hala laf sokma derdinde. Bu tavirlarina gicik oluyorum zaten. Abim de bulasmiyor hic, agzini acsa 1 sene onceki konulara bagliyormus konusup kapattiklari.
Hayatta en nefret ettiğim kadın tipi! Kendisini prenses sanır baş köşeye kurulur suyunu bile ayağına ister haspam. Ama sen ona gittin mi açıkça yardım et demez de, etmezsen suratını asip kufretmekten beter eder. Sen de yardım etme boşver, aynı onun gibi ye iç keyfine bak. Neşeli neşeli sohbetini et abinle kahkahalarini at o da iş görsün. Anlasın hanyayi konyayı. Çünkü resmen insanı sömürüyolar enayi hissediyorsun. Benim de sevdiğim bi dostumun karısı böyle. Ben onun evinde hiç oturmam herşeye koşarım, o benim evimde koltuktan kımıldamadi, seslenip su istedi ya! Aklıma geldikce sinirlerim bozuluyor. Ama ne oldu hem beni aşırı soğuttu araya mesafe koydum, hem de yorgunluktan bayılsa bi tabak kaldırmam hiç haketmiyor. Koca kadın onca insanın içinde suyunu da ayağına istiyorsa bunları baştan kabul etmiş demektir. Ben önemsiyorum valla böyle şeyler önemlidir çünkü değer vermekle alakalı. Öyle dostlarım var ki yemeğe çağırırım bi bakarim ocağımı siliyor, bi bakarım süpürgeyi açmış kırıntıları alıyor. Ben de oylesine giderken kekimi tatlimi yapar gotururum, cocuguna hediye alirim bise lazım mı diye ararım bunlar sevgi saygı insanlık işte. Evime gelip bi tabağı mutfağa kaldıramayan kadın da kendine kadın demesin yakınlık da beklemesin benden bi zahmetOlay ceyiz falan degil ki. Ben her gittigimde yardim ediyorum, o kilini bile kipirdatmiyor. Hadi bana yapmasin, anneme de yapmiyor. Asiri huysuz, her soylenene negatif.
Bu nasil bi zihniyettir ya? Kiz o evde is yapmak zorunda mi? Ne mecburiyeti var? Görümcem bana emrivaki yapsa o işi yapacağım varsa da yapmam. Ne münasebet.
peki sizin zihniyet nedir o zaman gelin eşinin ailesinin evinde iş yapmak zorunda mı?Aradan cümleyi çekip alıp zihniyetimi sorgulayamazsınız. Eğer ki sorgulayacaksanız bütünü alıp sorgulamalısınız. Madem aradan cümle seçilip ne münasebet deniyor. Bende yapayım.
Aile ile düğün alışverişine gidip kendi beğendiklerinin alındığına sevinecek bir haldesiniz. :)) yaptığım yoruma ne münasebet diyorsunuz. Ay neyse:)
Ezmek, hakeret, aşağılama yok:)
Hayır tabi ki. Benim zihniyetime göre 10 yaş küçük birinin ayağına çay götürülmez. Kalkar alır çayını. Hatta kibarca bana da sorar içmek ister misin diye. Ben 28- kişi 18.peki sizin zihniyet nedir o zaman gelin eşinin ailesinin evinde iş yapmak zorunda mı?
allahımmm bu kadar mı bizi anlatır bir insan.o zeynep'ten bir adet bizde de var, hayatımıza girdiğinden beri huzurumuz kalmadı. anlattıklarinin hepsi var, elini bir şeye sürmez süslenir kenarda oturur, inanılmaz fesat ve entrikacidir, bütün sülaleyi birbirine kattı. sürekli abimi bana karşı kışkırtır. Bi yere gitsem aaaaa bak hiç beni çağırıyor mu.. Bir şey alsam, Ay insan bi tane de bana alır.. bunlar tabi devede tüy. daha ne pislikleri var da anlatılmaz.Kizlar merhaba, biraz uzun olacak. Simdiden okuyanlara tesekkurler.
Konu abimin esi. Ne yaptiysam ne ettiysem alisamadim ben bu kiza. Adi zeynep olsun.
Abimle zeynep sevgiliyken gayet iyiydi, iyiydi dedigim nisanlanana kadarmis. Ben hep onlari evime davet eder, yedirir icirir, elimden geldigince gonullerini hos tutardim. Zeynep bulasiga, masayi toplamayi da gectim cay bile doldurmaz.
Bir gun abimi aradim ve hadi cik gel dedi. Meger zeynep de yanindaymis. Ben yaninda oldugunu bilmiyordum ki bilsem bile abimle basbasa bir seyler konusmak isteyebilirim. Bu olay oldu, vay ben niye zeynepi cagirmamisim da ona hic deger vermiyormusum da ivir zivir.
Neyse olay kapandi, nisanlandilar. Annesi kiz kardesi bile yardim etmezken, annemle ben tum evini bastan asagi dizdik, utusunu bulasiklarini her seyini yaptik, baharatlarina kadar aldik. Ama haspam ne annemde ne de bende tek catal koymaz hicbir seye elini surmez, gider bas koseye oturur. Abimin huzuru bozulmasin diye hicbir sey soylemedik.
Ama abim zaten huzurlu degilmis ki. Annem babam ben esimin oldugu bir ortamda abimle zeynep cok kotu bir kavga etti ve abim zeynepin esyalarini toplayip kapiya koydu. Abimi hic oyle gormemistim, sinir krizi geciriyordu. Biz engel olduk, abimi sakinlestirdik. Sabaha kadar zeynepin abimi yerden yere vurmasini dinledik. Yuzsuz, ben olsam insan icine cikamam. Biz yine sakin olmasini, her evlilikte boyle seyler olabilecegini falan soyledik. Cok iyi niyetliyiz, gereginden fazla.
Artik bu kizi boyle kabul etmeye karar verdik, asiri uyumsuz, ilginin hep ustunde olmasini isteyen, her seye mualiftir.
Dun aksam zeynep bizi yemege davet etmis haftasonu icin, abim soyledi bunu bana. Ben de abanta gidiyoruz gelemem, siz annemleri cagirin dedim. Abim buna biraz alinmis sanirim cunku annem siz de gidin cicito ile birlikte demis, abim de cicito bizi cagirmadi ki ne gitcem demis.
Ben zeyneple bir yere gitmek istemiyorum, biliyorum ki bir suru sorun cikartacak, suraya gidelim diycez yok ben istemiyorum surasi olsun falan diycek.
Abimin gonlu olsun diye bugun 2 hafta sonra baska bi yere gidelim dedim. Gonulsuz gonulsuz ok bakariz tarzi konustu. Ben de uzuldum.
Esimin kardesleriyle (2 gorumcem 1 eltim var) asiri iyiyiz, hatta cok seviyorum hepsini. Ama bu zeyneple yok olmuyo yani.
Abimi cok cok cok seviyorum, keske sevebilecegim bir esi olsaydi. Onu hic kirmak istemiyorum ama nasil dengeyi kuracagim bilemiyorum. Yarim edin bana nolur
Bu arada zeynep bize geldiginde veya gorustugumuzde ya esimle kavga ederiz ya da evde bir seyler kirilir dokulur. Nazar degdiriyo hissediyorum, enerjim dusuyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?