Abimin Eşi

Yani bu zeynep kurnaz olurda bu durumlarda sizin aranızi bozmaya çalışabilir . Ailen sana değer vermiyor bak cagiriyorum gelmiyor vs ben olsaydim katlanirdim ama iki insan eğer evde gecinemiyor ve mutsuz oluyorsa , yollarını ayırmaya Karar verdiklerinde desteklerim. Bu böyle devam ederse , ya zeynep abini sizden sogutur. Ya abin zeyneple boşanir. Ama genelde aile uzaklasirsa kardesinden, Zeynep gibiler mutlu , abin gibiler çaresiz kalır .

Bu tip anlaşmazlıklarda tek tarafın anlatımıyla olayları yorumlamak ve karar vermek doğru gelmiyor bana.
Konu sahibinin yazdıkları içinde en çok;
'keşke abim sevebileceğim biriyle evlenseydi' cümlesi tuhafıma gitti.
Adam kendisinin sevip, sevileceği biriyle evlenmiş,bir de kızkardeşini mi düşünecekti?
Ne garip bir yaklaşım.

Size sonsuz hak veriyorum. Kendini bir halt zanneden insanların huzurunu bozan gelincikleri de kınıyorum.

Zeynepten dinlemek lazım bir de.
Dışardan konuşması kolay ama sevmek zorunda değilsiniz sevmeyin. İçli dışlı olmak zorundan değilsiniz.
Abinizle zeynep kavga etti diye de kendinize pay çıkartmayın, siz kardesinizi tanımıyorsunuz eş olarak nasıl biridir.

Arada abiniz olduğu için bazi seylere musamaha gosterin. Birde birsey yapilcaksa bir yere gidilcekse ben istemem ben yapmam diyorsa surekli hic ona danisilmadigi icin olabilir mi? Misal bende gorumcemle gezmeye gitmeyi sevmem. Cunku onun istedigi yere gidilir, onun istedigi sey yenilir. Kirk yilda bir yaptigimiz bir plan olur ses etmem. Surekli kabullenemem ama. En son ornek kv ve kp dogumgunu icin pasta aldik kendisi meyveli istedi diye yine de begendiremedik. Esime dedim bir dahakine gitsin kendisi alsin. Ustelik birde bana demez mi herkes cikolatali sevmiyor, benim midem bulaniyor "sen sever misin" bal gibide beninde meyveli yiyemedigimi bilir.

Ben niye sizde bir giciklik hissettim bilmiyorum ama suz bahane buluyor gibisiniz ...Abiniz mutlu ve evli bunu kabul edin ve hazmedin bence...tipik görümce olayı sizinki ...siz zaten ne kadar negatif olduğunuzu gosteriyorsunyz belli ki karşılık alıyorsunuz. ..GELİN DİYE HER GİTTİĞİ YERDE İS YAPMAK VE HERKESİ ÖZELLİKLE GÖRÜMCEYİ SÜREKLİ ALTTAN ALMAK FALAN ZORUNDA DEĞİL. ..GELİN OLMAK EKSİKLİK DEĞİL. ..telafi ihtiyacı yok ...eşi ile mutlu sonuçta. ..siz de disardasiniz...gelin ile iyi gecinirseniz abinizi bolca görürsünüz yoksa kopar gidersiniz. ..abinin sizin yanınızda yaptığı muamele bile geline sizin ofkenizden arkalanmak bence. Tabii siz kabul etmezsiniz ama eşin ailesi yanında hakarete kovulmaya maruz kaldınız mi hiç? ??

Siz zaten bir yere gittiginizde kendinize ait tabağı kaldırıyorsanız aynı görüşteyiz. Biz de evi dip köşe temizlesin demiyoruz. Sms herkes sofra kurarken ya da kaldırırken kenara cekiliyorsa; kadın olsun erkek olsun bunu diğer kişilere yapılmış saygısızlık olarak görüyorum. Zannımca aynı fikirdeyiz. Elbette böyle bir kadının evinde su içmeye mutfağına bile gitmem "şu alabilir miyim" derim orası ayrı. Kısasa kısas

Aynı dusuncedeyim. Ben de gorumcelerime ve eltime çok mesafeli geliyorum muhtemelen. Onların birbirlerine salak diye hitap ettikleri, birbirlerinin evine habersiz çıkıp gittikleri, her gün telefonlastiklari, birlikte alışverişe gittikleri bir iliski tercihleri var. Onlar bu şekilde samimi olduklarını dusunurken ben saygisizlik, kişisel sınır tanimama olarak algiliyorum durumu. Haliyle onlara özellikle mesafeli durarak bana da kendilerince samimi bana göre saygısız yaklasmalarini önlemeyi amaçlıyorum. Kayinvalidem evimin anahtarını alıp ben şehir dışına çıkıyorum diye eltime vermek istedi. Ona göre samimiyet bana göre haddini bilmezlik. Yani insanların tüm hayatına yayılmış bu davranislari benim konuşarak degistirmem mümkün değil, gerekli de değil. Mecburen soğuk davranıyorum. Beni dahil ederek yaptiklari planları genellikle reddediyorum.

Konudaki yenge belki gerçekten uyumsuz belki sadece kendi evliliginin bağımsızlığını sağlamaya çalıştığı için mesafeli davraniyordur benim yaptığım gibi. Sevgili konu sahibi, yengenizle çok samimi olsanız elbette güzel olurdu fakat bunu bir gereklilik gibi algilamamalisiniz, çünkü yengenizin tarzı belki herkese karşı mesefali olmaktir. İlerde zaten samimi olacağız kabuluyle en başından yengenin kişisel sinirlarini aşarak gereksiz yakınlık göstermiş olabilirsiniz. Böyle tavırlar beni çok bunaltır mesela, insanları yavaş yavaş tanimayi, samimiyeti yavaş yavaş ilerletmeyi tercih ederim. Ev duzme olayında da gerçekten bulaşıkları yıkayıp ütüleri yapma gerekliligi oluşmadıysa benim için konu yardımcı olmaktan çok amiyane tabirle isgüzarlık etmektir. Yengenizde evini sahiplenmeye çalıştığınız düşüncesi olusmus ve baştan tavır koyma ihtiyacı hissetmiş olabilir.

İki tarafı dinlemeden sen haklısın, yenge haklı demek doğru gelmiyor bana da. Sadece kendi yaşadığım sorunlardan hareketle yardımcı olabileceğini düşünerek fikir vermek istedim. Bundan sonra evinde yardım etmek de dahil yengenizle samimi olmak gibi bir çaba içine girmemenizi tavsiye ederim.

Zararı dokunmuyosa karını aramayacaksın.
Abinle bile kavga ediyosa o onların sorunu.

Bende hamileyken ayda 1 giderdim kayınvalideme yemek yemezdim sofradan aç kalkardım hamile halimle , çünkü neyi sevmezsem o konurdu önüme. Ama ayıp olmasın yine de diye onlar yemeğini bitirene kadar ben bir ayran içer kalkardım yemin ediyorum. Ben sorun etmedim.1 saat oturup kalktığım evde bir bardak çay vermezmişim diye görümcelerim olay çıkardı. O yüzden bu konuya tahammülüm yok gelin size 1 bardak çay vermek zorunda değil. Ama abant konusunda siz haklısınız onlar biraz fazla alınganlar galiba.

Resmen duygularima tercuman oldunuz, agziniza saglik. Gorumce hep kotudur ya, burda olumsuz yazanlarin bircogu gorumcesiyle sorun yasamis insanlar bence de.

Allahım iki görümce var bende düşman başına... abinizin yaptığı tam bir terbiyesizlik çok sinirlendiyse bile bunu daha sonra konuşalım deyip konuyu kapatmalıydı bana eşim bu şekilde yapacak hele ailesinin yanında ben sizi evden kovar alın oğlunuzuda gidin derdim... sevmek zorunda değilsiniz oda size bayılmıyordur ama saygı göstermek sorundasınız... en sevmediğim insan tipi sınır bilmeyenler herkesle aynı seviyede ilişki kuulmaz bazısını çok samimiyetle bazısını sınırlarla hayatımıza sokarız haddinizi bilin zaten yapmanız gereken karışmamak kavga etmemek gibi davranışları ekstra hareketler gibi sunmayın abinin eşi ile ilişkisi seni zerre ilgilendirmiyor işine bak... abinle ilişkine bak sen ha istiyorsanki aramız soğumasın yengenle saygı çerçevesinde ilişki yürütmek zorundasın...

Beni sizin gibi bu tarz olaylari yasayanlar anlayabiliyor, disardan konusmasi o kadar kolay ki. Gorumceyiz ya, hep suclu biziz, gelinler sutten cikma ak kasik.

Asla ayrilmalarini istemiyorum, tek derdim dengenin saglanmasi. Zamana birakiyorum artik, zeynep ailemizin birbirine duskun olmasindan cok dertli bunu bize kendi soyledi. Ben kendimi ikinci planda gibi hissediyorum diyor ama anlatamadik eşin yeri baska ailenin yeri baskadir diye.

Ben bunu birlikte daha kaliteli daha guzel zaman gecirebilirdik anlaminda yazdim, onceki yazdiklarimi da okusaydiniz..

Ayni durum bizde de var. Bir hafta once suraya gidelim mi diye sorarim istemez, 2 hafta sonra benim soyledigim yere gitmek icin bize sorar. E ben bunun nesinde iyi niyet arayayim?

O duruma kendimi dusurmeyecek biriyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…