Abimin evliliği

Kimse kimsenin yuvasını yakmiyor adam gibi insan gibi konusaydi kimse ses etmezdi ama o sağolsun anneme küfür ediyor ağzına gelini sayıyor size bizi yargılayın demedim.sizce nasıl bir yol izlenmeli dedim.
izlenecek yol;annenizi bir huzurevine yerleştirmek ve gelininizen geçen 9 yıl için özür dilemek sonrada huzur vermek.

diğer yorumları beğenmemişsiniz umarım bu yardımcı olur.

Zayıklar olsun bu neslin yureği katılaşmış gelinlerine.
yorumları okudum cok itici
benim kaynatam 85 meft oldu son on yılı alzeymer kısmi felçliydi
kaynanam 75 yasında gencliğinden beri şizofren ve şuan alzeymer ve biz 4gelin sıraylan bakıyoruz.
nereye atalım
eee bu adamları bu kadın foğurup nice çilelerle bakmadımı

Yazıklar olsun bi anne on evlada bakıyorda bi evlat bir anababaya bakamıyormuş ya.bunu abin için demiyorum
bu kalpsız kadınları büyüten annelere diyorum nasıl nesiller yetiştıdiniz.resmen soykırım yasatıyolar mevzuya bak.

Benimde iki oglum var ve sacıma ak düşüyo cok xor.küçüğü ateşliydi 5gundür gecem gundüxüm karıştı
şimdi el kızı alsın ben yaslanıyim tek kalayım heee
oldu canım

Bosanma işine grlinxe merhametsiz biriyle ömür gecmez

Annedir, besledi büyüttü , hakkı asla ödenmez, eyvallah. .
Ama evlatlar da büyüyor, ayrı birer yuva kuruyor bunu kabul etmek lazım, malesef bizim toplumumuz bu konuda bir arpa boyu yol alamadı .

Kimse mecbur değil kayınvalidesi ile yaşamaya.
Çok muhtaçsa siz alın.
Valla yalnız kalamayan, muhtaç olan kadın da"başka şehirde yapamam" deme lüksüne sahip olmasın artık. Gelsin yanınıza sizle yaşasın . Veya yakın olsun evleriniz.
Birlikte oturduğu için nice çiftler boşanma noktasına geliyor veya boşanıyor,bunun farkında değil misiniz?

*Yengenizin saygısızca konuşmasını da asla haklı görmüyorum , büyük terbiyesizlik .
Ama istememekte de haklı. . .
Ne yazıkki öyle, herkesin kendi evi barkı ayrı olmalı.

Varya konu sahibi demiş ya eşimi seviyorum annesine saygı duymak zorundayım bakmam gerekirse bakarım. Pehhhhhhhhhhhh. Eminim bakar
Konu sahibi kv sinin doğuma gelmesine dayanamamış. Kaldı ki temelli kalması.. konu sahibi kız tarafı olunca kaynana hiç gelmesin erkek tarafı olunca bakmak erkeğe düşer..

3 kardeş bir olun annene ayrı ev tutun. Ayrıca bir meşguliyet edinsin mesela nakış kursu, musiki cemiyeti, hayır derneği olabilir.

Diğer abin eşini aldatınca hemen boşanmalı mi yengemde 4 gün annesinde kalıyordu hakketti gibisinden laflar etmişsin şimdi diğer yengen güya küfür etti diye boşansınlar diyeceksin nerdeyse

Kaldi ki hani 9 sene bakan çok memnundu,memnundu da neden 4 gün annesinde kalıyodu

Ayrıca sen lohusayken sayılı gün tahammül edememişsin kaynanana şimdi bakarım diye ahkam kesiyosun

Hadi ordan

Ya anlatamıyorum ben galiba öyle bi tuturma yok ortada sadece birazda burda kalayim lafı var.Anne ben musait değilim söyle böyle dese İnsanız anlarız küfür nedir.

Hicbir insan durup dururken k.valideye kufur etmez, olayin aslini bi anlatin once. Nasil bir konusma olduda is kufre gitti..geline kufur etti iyi etti demiyorum ama bizde geliniz yani k.valideye niye kufredelim

Siz gelini kötüleyip abinizden ayıracak bir kulp bulmuşsunuz, her yoruma da küfür etti küfür etti yani. Küfür eder yanlıştır ama gelini o safhaya getirecek ne oldu ona da bakmak lazım dimi? Annenizin sağlık yönünden sıkıntısı yok, başka birine muhtaç değil, gelin evlenmeden önce de bu durumu zaten kabul etmemiş eeee daha neyin davasındasın bacım sen?????
Gelin değil bakıcı mi alıyorsunuz siz? Hayır bakmak zorunluluğu mi var nedir anlamadım. Allah o gelinlerin yardımcısı olsun kv ayrı sıkıntı görümce daha ayrı bir sıkıntı. İmtihan sebebi olursunuz siz Allah düşman başına dahi vermesin!

"alzeymer" olan kaynananıza geçmiş olsun diyorum. .

Siz de kaynananızın oğluna aldığı "el kızı" olarak, yarın oğullarınıza alacaksınız birer "el kızı" . .
Sonra onlar sizin torunlarınıza bakacak gece gündüz demeden. . .
Değil mi. .
Adalet sağlanır bir şekilde, dert etmemek lazım.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, hayırlı ve sağlıklı yaşlanmak nasip olsun inşallah diyelim olur mu, fazla sert olmaya gerek yok

Anneniz bir yuvanin yıkılmasına sebep oluyor bence en çok sen kokr kocana yuvana pek guvenme.

Reactions: anu
Niye kız komiciğine mi gitti? Ya var ya zamk gibi yapışan kvlerden bıktım. Aslında yazsam 7 ciltlik ansiklopedi çıkar.

Ayyy osurma konusunu düşündüm de ondan sinirim bozuldu. Ben eşimin ailesiyle aynı tuvalete gidemiyorum zaten. Onlar gelip gittikten sonra temizlemeye girince öğürüyorum gözlerimden yaş gelene kadar Aynı evde yaşayıp çatır çatır osırmayı düşündüm bi an ve evde biri varken sevişmekten çekinme olayı bizde de var. Dayanamıyoruz yapıyoruz da fısır fısır dikkat ediyoruz valla Gerçi normalde de çocuktan dolayı fazla ses yapamıyoruz eskisi kadar

82 yaşında yengem dayım vefat ettikten sonra ne oğullarını ne de kızlarının yanına gitmedi,bastonla yürüyor yalvarıyorlar gel kal diye,kimseye minnet etmem kimseyi rahatsız etmem diyor y
El kızı alsın sizin de kahrınızı mı çeksin?
Büyütüyorsanız baksın diye mi?
2 oğlum var,Allah elden ayaktan düşürmesin,ama el kızı bana baksın diye evlendirmeyeceğim,mutlu bir evliliği yuvası olsun çocukları olsun diye evlendireceğim...Bu insanlıktır!

Canım evlatlarımızı tabiki kendimiz in doğuruyoruz. Bize Yoldaş olsun, bizimle ilgilensin bizde onla, onun varlığı ile mutlu olalım diye.. ama daha şimdiden ilerde bana bakmak zorundalar deme.. Allah muhtaç etmesin de bence. . Ben öyle diyorum. Damdan düşeninin halini damdan düşen anlar. Babaannemin kurulu düzeni vardı. Ama yaşlandım diye 60 yaşındaydı. İlla bizle oturmak istedi. Baya bi olaylar, millet bi annesine bakamıyor gibisinden laf etti. Daha büyük bir ev alıp oraya geçtik. Noldu ne babaannem mutlu oldu ne biz.. halbuki evinde olsa bizler sürekli seve seve ziyarete giderdik, yüz göz olunmazdı. O yüzden küfür haricinde (o raddeye de nasıl geldi muamma) kesinlikle konu sahibi haksız..

Hiçbir çocuğu kendine bakmak için doğurmayacaksın önce bunu bil. Benim rahmetli annemde kv idi ama kimseye zamk gibi yapışmadı. Hasta olmasına rağmen.

İnsanların kv lerinden neler çektiğini biliyor musun?

İki oğlum var. Devamlı ateş geçiriyorlar. Sabahlara kadar başında nöbet tutuyorum. Okulu hastanesi parkı çarsısı kıyafeti herşeylerine ben bakıyorum. Ama bu onlara sülük gibi yapışmama neden olmaz.

3 günlük anneyim. Dr emzirdiğinde su verme dedi. Kv kocama diyor ki bebeği öldürecek su vermiyor, şöyle yapıyor böyle yapıyor diye doldurdu. Gecenin ikisinde üstüme saldı. Sonuç 3 günlük anneyken kocamdan darp yedim. Boğazımı sıkıp vurdu bana, duvara yapıştırdı beni.

3 kere boşatmaya kalktı. Bir sürü sinsilikler yaptı.

Sana sorarım. Bir kv de de vicdan yoksa merhamet yoksa neden gelinde olsun ki.

Benim eşimle hiçbir sorunum yokken aramızı açtı. Yıllar geçti üstünden. Eşimle çok iyiyim. Eşim tek çocuk. İleride başıma kalırsa bu içimdeki kinle aynı evde nasıl yaşarım bilmem.

Gelir gider hizmetini yaparım ama asla aynı evde oturmam.

Merhamet mi? 3 günlük anneyken kv me karşı merhametim öldü. Üstünede bir fatiha okudum.

Burda birlikte yaşayan kadınların ızdırabını oku. Sonra milleti yargıla.

Düşünceleriniz çok korkunç
Oğlunun karısı el kızı mı oluyor
Sen oğlunu ilerde tek kalmamak için mi büyütüyosun

Yengen yeni idolüm..

Öncelikle birisi anneme küfretse o kişiyi paralarım, o konuda geline tepki göstermekte haklısınız.

Ancak aileler evli oğullarının artık bir aile kurduğuna idrak etmeli.

Aklı başında bir insan sizde kalacağım denildiğinde hemen küfredecek seviyeye gelmez, gelmemeli.

Zaten bu olaylar yaşandıktan sonra o gelinin değil evinde yaşamak, adım atmaması gerekir annenizin.

Annenizin bakıma muhtaç olup olmadığı konusunda bir yorumunuza rastlamadım, bakıma muhtaç ise tabi ki evlatları sıra ile bakmalı ama eli ayağı tutuyorsa herkes kendi evinde yaşamalı.

Reactions: anu
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…