Ablam yarın Doğum yapıyor ve ben söz verdiğim halde yanında olamayacağım

Ben de bunu düşünüyordum yanımda biraz birikmiş var 2000 tl kadar 15 inde de maaş geliyor 3000 tl falan hepsini yatırım mı yapsam altın falan o zaman bozamam çocuğum için biriktiriyorum derim

bende hiç para yok dersin , altından falanda bahsetme , bu hiç kimseyi ilgilendirmez sen çocuk için biriktiriyorsun

Sigorta yok.
Adam ortada yok ustune ustluk aldatan hovarda bi tip.
Ablan hala rizki Allah verir diyor, hastaneden nasil cikacak acaba?
Ben esinizin delirmesine hak verdim.
Cocugu dogan adam taaa Urfalara gidiyorsa benim orda ne isim var?
Anne kendi kizina bakmaya gitmiyor dogumhaneye, sulale bastan asagi bi tuhaf, esin delirmesinde ne yapsin?

Ben olsam madem soz verdim giderim ama hastane masrafini odetmeye calisirlarsa yok bizde de suan derim, ablam mablam yani kusura bakmasin boyle sorumsuz bi adamdan cocuk yaparken bin kere dusunmesi lazimdi ki sanirim bu ilk cicuklari degil.
Esinle arani bozma adam hakli.

Yazık gerçekten ablanıza üzüldüm. Kadına söz vermişsiniz o da size güvenmiş çocuklarını size emanet etmiş. İnsan şu durumda başka şeylerin derdine düşmez. Kocanız böyle zor durumda fesatlık derdinde keşke sizde ona uymasaydınız aynı kafaya sahip olmasanız buraya böyle bir konu açmazdınız bile. Eşim kim oluyor da böyle yorumlar yapabiliyor haddini bilecek önce. Eniştenizle ilgili böyle konuşamaz ayrıca gerekirse para yardımı da yapılır zor zamanlarda yüzünü göstermiş bence siz evliliğinizi gözden geçirin..

Hastane parasını size ödetmeleri ne alaka? Paramız yok dersiniz, hazırlıklı gelmedik dersiniz, eşinizle önceden anlaşın bu konuda, bir şey olmaz, zorla cüzdanınızı elinizden alacak değiller. Daha şimdiden masraflarını karşılayamayacakları çocuğu da yapmasalarmış, kusura bakmayın ama. Bu konuda taviz vermeyin. Bunun dışında gitmemeniz büyük ayıp olur, ben ablanız olsam affetmezdim sizi, çünkü geçerli bir sebebiniz yok. Bu kadın her gün doğurmuyor, son anda da öğrenmediniz doğumu. Yolda harcayacağınız para, sizi ev alma planınızdan ne kadar geriye götürebilir? Dünyanın öbür ucuna gitmiyorsunuz. Yalnız gidin, masraflar azalır böylece.

Söz verdiğim için mecbur gitçem eşimin de suratını çekcem o zaman

Kayınvaliden baskıcı ve negatif biri değilse
Gelip destek olabilir.

Altını değiştirmiyorsun doğumdan sonra.
40 gün boyunca regl oluyorsun.
Pedini de kendin değiştirirsin zaten.

Ben de bunu düşünüyordum yanımda biraz birikmiş var 2000 tl kadar 15 inde de maaş geliyor 3000 tl falan hepsini yatırım mı yapsam altın falan o zaman bozamam çocuğum için biriktiriyorum derim

nispet yapar gibi bu şekilde konuşmayın sakın. Bizim de yok deyip geçiştirin bu kadar basit .

Bence siz arayıp gidemeyeceğinizi söyleyin zorla yapılan işten zaten hayır gelmez .

Benim doğumuma söz verip gelmeyecek kardeşin bir daha yüzüne bakmam,ki hiç kinci bir insan değilimdir.
Kıza söz vermeden önce istişare etseydiniz eşinizle. Şimdi yapılacak tek şey gitmek.
Kocası zaten son saniye kazığı atmis. Kızın psikolojisi iyi halde değildir. Bir son saniye kazığı da siz atmayın.
Ayrıca eş ailesi ile arası kötüyse onlara bu kadar muhtaç olmaktan mutsuz olabilirler, ileride kıza 'sahipsiz' olduğunu hissettirecek yeterli argümana sahip olurlar sizin bu iki kuruş sevdaniz yüzünden.
Ayrıca ne edersen onu bulursun derler. Hatta sırf bu yüzden Karma felsefesi diye kuram buldu adamlar :) bugün yaptığın bu satıcılık öyle zamanda karşına çıkar ki, 'zamanı geriye alsaydim da gitseydim keske' diyebilirsin. Senin de doğumun yakinmiş, ne risk al ne hamile bedduası . Ne de anlani üz.
Al biletini git

Gitmeden de ki haklisin canim sana hak veriyorum ama dogum bu mecbur gidicem soz verdim.
Surat asma, bnde masraf filan odeme taraftari degilim, yok dicez okadar.
Cocuklara goz kulak olup gelelim.
Masraf konusundan hiç bahsetmedim zaten şimdi onu duysa iyice sinirlenir şimdilik dua ediyorum inşallah kendilerini ayarlamışlardır diye

aynı durum bizde de var adamlara doğum olayı için ziyaret gereksiz geliyor niyeyse. eşim de aynı kafa diyo sen gitme altın yolla ihtiyacını gör filan. iyi de ilk doğumu ve bi başına kızcağız oralarda yanında birinin olması daha önemli bence.
sende tatlı dille çözmeye çalışsan. inatlaşırsan kimse kazanamaz kavga çıkar. sen eşine söz ver maddi anlamda bu miktar bana yeter diye ve harcama başka para. karşılıklı fedakarlık yapmazsanız çözemezsiniz. hem ablanın masrafını sen neden ödeyesin ki? anlamadım.

Niye masrafı size yıksın ya insanlar ne alaka? iki çocuk yapmışlar bunu da öderlet ayrıca siz tek gidin otobüs ne kadar ki? hastaneye gitmeyeceksiniz bayramda gitmeyeceksiniz ne zaman göreceksiniz bebeği yazık kadın tek kalacak abla olarak destek olmanız gerekirdi bir gitmekle mi.ev parası birikmeyecek.Eşi iş için gidiyormup gezmeye değil yani sizin abla olarak kocası da yanında olmayacak demeniz saçma doğumun olacağu gün gelecektir bahane bence sizinki ablam doğum yapacak ve eşim karışacak gitmeme yok artık yani

Baba kisisi ortada yok.
Duzgun isi yok ve sigortali degillermis.
Bu yuzden masraf konusunda kafasi karisirk, bize yikabilirler diyor.

ablanıza sorun hastane masrafını ayarlamadıysa bi zahmet gidip devlet hastanesinde doğum yapsın?

siz yine çocuklarına bakarsınız, eşinizle bu konuda ters düşmenize gerek yok bence, orada kötü sürpriz evliliğinizi etkileyecek sonuçta.

şimdi gördüm ki sigortası da yokmuş, o zaman yine en uygun doğum devlette olur herhalde, yani doğuma 3 gün var, size güvenip yapmamışlardır çocuğu dimi ya

Ben gideceğim her türlü söz verdim tabi ki gitmeme gibi bir durum olamaz eşimin suratını da çekeceğim ama onu şöyle tehdit edebilirim eğer sen bana surat yaparsan ben de bayramda annenlere surat yapmak zorunda kalırım diye o zaman korkar

Ablam doğumu zaten devlette yapacak ama sigorta olmayınca devlette de para ödeniyor

Masraf konusundan hiç bahsetmedim zaten şimdi onu duysa iyice sinirlenir şimdilik dua ediyorum inşallah kendilerini ayarlamışlardır diye
ablan sana masrafları ödersin mi dedi? yoktan çıkmaz bu masraf işi belli ki lafı geçmiş. evde çocuklarla bi masrafın olmaz. kocası da çocuk peydahlamayı biliyo bi zahmet masrafını da ödesin sana neki masraftan? ablan kocasını düşünüp diyosa sana öde sende kocanı düşün ödetme kocana bu masrafı...

Eşin ne derse hemen eyvallah mi diyorsunuz ? Söz verdiğiniz halde gitmeyip son dakika gelemiyorum demek, üstelik birikim yapamıyorsunuz diye, hiç mi hoş bir hareket değil.

Urfaya para için gitmiştir belki. Başkasının hareketi sizin sozunuzle bağımlı mi ?

iyi de onların ne suçu varki? neden surat yaptığını bile bilmeyecekler onların gözünde dengesiz olacaksın bide.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…