- 11 Ocak 2017
- 2.830
- 9.590
- 158
- 36
- Konu Sahibi Mavimeltem
-
Şöyle bir durum da var ablamı hastaneden çıkarmaya biz gideceğiz enişte gelmezse parayı ödemeden hastaneden çıkamıyorsun benim bildiğimAnladım ,isteme durumları olsada maalesef üstümde yok eşin bukadarını düşünmüştür heralde demelisiniz.
Dicem de kadın yeni doğum yapmış olacak ve nasıl söylenir bende bilemedim.
Anneniz neden gelmekistemiyo anlamış değilim tabi eşinle daha rahat edersinEvet maalesef şöyle bir durum var benim doğumum inşallah Ocak gibi olacak o zaman annem gelmek istemeyecek yine büyük ihtimalle ben özel hastane de Doğum yapıp bana eşimin bakmasını istedim kayınvalide gelir ama onun yanında da rahat edemem afedersiniz altımı değiştirse bütün köye laf eder şurası şöyle burası böyle diye
Şöyle bir durum da var ablamı hastaneden çıkarmaya biz gideceğiz enişte gelmezse parayı ödemeden hastaneden çıkamıyorsun benim bildiğim
çok afedersin ama bildiğin sülük bu enişte kocan haklı göndermemekteBu konuda tlf falan bir şey söylemedi ama daha önce annemler gitmişti araba almak için onlardan para istediler araba almak için gerekli parayla gitmişlerdi omların yanında para olduğunu bildiklerinden istediler hatta annemler vermeyince enişte defalarca ablama söylenmiş durmuş
Küçük ablamla bizim sinir olduğumuz konu da eşi her şeyi yaptı hala yapıyor ama çocuğa isim koyma konusunu ablama bıraktı diye ablam benim kocam hepinizin kocasından anlayışlı diyor keşke çalışsa çabalasa evine baksa da isim konusunda dediği dedik olsa hiç laf etmeyiz diğer her şey tam da sankikusura bakma ama ablanda suç.
adam çoluğu çocuğu dert etmiyor kadın sesini çıkarmıyor bide üstüne 3. çocuğu yapıyor. doğum kontrolü diye bişey var. ben seni dinleyince kocana da kızamıyorum şimdi. siz ablana yardım için mi çalışıyorsunuz? tabi ki acil bişey olur kime diyecek ? halledersin lafı olmaz ama sana tavsiyem rutine bindirme yardım olayını ya da direk ihtiyacı olanı sor onu al yolla. eşimin dayısı öyle bizde de, çalışmaz içer sıçar gezer sonra ablasını arar (kayınvalidem)abla para yolla. dul kadın maaşı kuş kadar zaten.
birde sürekli almaya alışırsa vermeyince aranız bozulur. senden gelene alıştığından kocasından para istemiyor demekki oh adamın keyfi yerinde.
akıllı ol kızım! önce kendi ailen kendi huzurun...
Ben daha önce yalnız giderdim ablamın evine bekarken sıkıntı olmazdı ama evlenince özgür olamıyorsun işte bir de benim gittiklerinde ablamın evine ya haciz gelirdi ya ev sahibi kira istemeye inşallah bu kez eşimin yanında böyle bir şey olmaz ha daha önce hiç eşimle gitmedim evlendikten sonra yani küçük ablamla veya annemle gidiyordumKarısını defalarca aldatmış, ona önem vermeyen, işsiz ve sorumsuz kişinin yanına eşinizin göndermemesi normal bence.Evde huzur var mı belli değil. Evi biri mi basar evde kavga mı çıkar belli değil. Sadece adamın kadına yürümesi olarak görmemeli bence. Ama abla sonuçta söz verilmiş. Aileme yardım yaptım yapıyorum da fazlasıyla. Ancak abla bile bile lades diyor herşeye ben olsam maddi yardım etmezdim.
Olumlu yönlerini görmeye çalışıyo sanirim insanın kendi kendini teselli etmesi çok yazik :/Küçük ablamla bizim sinir olduğumuz konu da eşi her şeyi yaptı hala yapıyor ama çocuğa isim koyma konusunu ablama bıraktı diye ablam benim kocam hepinizin kocasından anlayışlı diyor keşke çalışsa çabalasa evine baksa da isim konusunda dediği dedik olsa hiç laf etmeyiz diğer her şey tam da sanki
adam ablanı yağlayıp gönlünü alıyo belliki kandırmış kadını ama siz kardeşler olarak gözünü açın ama bunu kocasını kötüleyerek değilde kırmadan olması gerekeni anlatarak yapmaya çalışın bence.Küçük ablamla bizim sinir olduğumuz konu da eşi her şeyi yaptı hala yapıyor ama çocuğa isim koyma konusunu ablama bıraktı diye ablam benim kocam hepinizin kocasından anlayışlı diyor keşke çalışsa çabalasa evine baksa da isim konusunda dediği dedik olsa hiç laf etmeyiz diğer her şey tam da sanki
Şöyle bir durum da var ablamı hastaneden çıkarmaya biz gideceğiz enişte gelmezse parayı ödemeden hastaneden çıkamıyorsun benim bildiğim
Son çocuk konusunda öğrenince biz de karşı çıktık ama karar vermişler yapmışlar üç ay sonra falan söyledi bize de hatta annemler baya tepki gösterdiler ama artık yapacak birşey yok
Aynen öyle olacak artık gitçezKarar verip yapmışlarsa hastane masrafını da ayırmışlardır.
Yani umarım.
İnsanlardaki bu cesaret beni benden alıyor.
Ben olsam eşimi razı eder giderim.
Evet ben de öyle düşünüyorum dediğiniz gibi zaten yalnız bir de ben yalnız bırakamamailece tuhafsınız valla.
ablanın doğumuna gitmek için eşinden izin alıyorsun. kaldı ki söz vermişsin.
annen gitmiyor. neden?? babaanne ayağını kırmış. ee birkaç gün başka evladı baksın babaanneye.
enişten sorumsuz. ablan böyle adam 3 tane çocuk yapıyor. nerden tutsan elde kalıyor. ama ben olsam giderdim. hastane parası içinde bana kalır gibi olursa abla bizim ödeyecek bütçemiz yok. önceden olsa belki halledebilirdik deyip ödemezdim.
Ben gitmeyeceğim demedim sabahtan beri eşime surat yapıyorum o benim gönlümü almaya çalışıyor ama yüz vermiyorum ya gerçi o da dengesiz hem gönlümü almaya geliyor hem para hesabı yapıyor ama Allah var hiç İzmir e gidilmeyecek demedi gideriz ama bundan sonra da araba yerinden oynamayacak para biriktireceğiz diyor
Kocası olsun olmasın o senin ablan yanında ol mutlaka ne para gidicek.insan o zamanlarda maddiden çok manevi olarak ihtiyaç duyuyor insan birbirineMerhaba hanımlar, yeni üyeyim ve foruma nasıl yazılacağı konusunda acemiyim o yüzden yanlış yazarsam kusura bakmayın. Öncelikle olayları en başından anlatayım ablam kaç ay öncesinden benden söz almıştı doğumumda yanımda olur musun diye ben de tabi ki dedim eşime de bahsettim o da tamam dedi. Artık salı günü Doğum olacak inşallah ve benim onun yanında olmam lazım . Bu arada ben de hamileyim hastanede kalamayacağım ablamın çocukları var iki tane onların yanında olacağım ablamın yanında hastanede yani görümcesi olacak . Ben yeğenlerime göz kulak olacağım onun da gözü arkada kalmayacak. Bu arada ben Isparta da yaşıyorum ve ablam İzmir de yaşıyor. Anlaştığımız üzere biz yarın Isparta dan İzmir e gidecektik ertesi gün ablam Doğuma gidecekti. Ama eşim bu sabahtan beri paramız gidecek para birikimi yapamıyoruz böyle gezersek ev sahibi falan olamayız gibisinden sürekli üstüme geliyor. Ben de dedim ki tamam İzmir e gitmeyelim ama sonrasında kurban bayramı için köye de gitmeyelim nasıl olsa para gidiyormuş diye. Ciddi ciddi kurbanda hem kendi ailemi de göremeyecek olsam da köye gitmemeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Bu arada ablam Doğum yapacağı halde eşi dün bırakmış iş için İzmir den Urfa ya gitmiş. Tabi ben bunu öğrenince çok kızdım eşim de duyunca kendi kocası ilgilenmiyor bize güveniyor diye çıldırmış. Eniştem sinir ediyor bizim aileyi doğru dürüst bir işi yok işin kötüsü şu anda sigortaları da yok. Oraya gittiğimizde hastane masraflarını bize yıkmaya çalışırlarsa eşimle halledilemeyecek sorunlar yaşarız ne yapacağımı bilmiyorum lütfen düşüncelerinizi Benimle paylaşır mısınız? Uzun oldu kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?