- 8 Ağustos 2018
- 133
- 198
- 53
- 34
- Konu Sahibi Mavimeltem
-
Yok tabi ki ödetmem bir de kocamdan o konuda eksik düşemem ben ablama el altından yardım yaparım arada Allah kabul etsin eşime de hiç söylemem ki karışamaz zaten ama benim zoruma giden eniştenin düzenli bir işte çalışmaması kışın kaç ay yattı işe gitmedi biz sabahın köründe kalkıp koştura koştura giderken o yatıyor evinde soğutma işi olduğu için yazın yapıyor ama o da en fazla iki ay insan yıl boyu iki ay çalışır mı ya hadi çalıştı kendileri yeseler anlarım da adam işe gidiyor onbeş günlük ablama 100 tl veriyor bunınla idare et diyorablan sana masrafları ödersin mi dedi? yoktan çıkmaz bu masraf işi belli ki lafı geçmiş. evde çocuklarla bi masrafın olmaz. kocası da çocuk peydahlamayı biliyo bi zahmet masrafını da ödesin sana neki masraftan? ablan kocasını düşünüp diyosa sana öde sende kocanı düşün ödetme kocana bu masrafı...
Ben gitmeyeceğim demedim sabahtan beri eşime surat yapıyorum o benim gönlümü almaya çalışıyor ama yüz vermiyorum ya gerçi o da dengesiz hem gönlümü almaya geliyor hem para hesabı yapıyor ama Allah var hiç İzmir e gidilmeyecek demedi gideriz ama bundan sonra da araba yerinden oynamayacak para biriktireceğiz diyorEşin ne derse hemen eyvallah mi diyorsunuz ? Söz verdiğiniz halde gitmeyip son dakika gelemiyorum demek, üstelik birikim yapamıyorsunuz diye, hiç mi hoş bir hareket değil.
Urfaya para için gitmiştir belki. Başkasının hareketi sizin sozunuzle bağımlı mi ?
Altını neden değiştirsin yahuEvet maalesef şöyle bir durum var benim doğumum inşallah Ocak gibi olacak o zaman annem gelmek istemeyecek yine büyük ihtimalle ben özel hastane de Doğum yapıp bana eşimin bakmasını istedim kayınvalide gelir ama onun yanında da rahat edemem afedersiniz altımı değiştirse bütün köye laf eder şurası şöyle burası böyle diye
Hanimefendi aptallık diye konuşmadan önce önceki yorumlara baksaydınız keşke eniştem tekin bir adam değil diyorum eşim o yüzden yalnız göndermiyor ayrıca kazandığım parayı asla eşimin eline vermedim böyle bir şeyi teklif bile etmedi zaten hatta eşim karı koca çalışıp kadının kocasından ayakkabı parası istediğini duyunca ne kadar şaşırarak anlattı banaYa ne bicim kadinlar turedi hey Allahim. Calis kazan, parayi kocanin avcuna koy ama zor zamanda bi ailenin yanina gideme. Zaten sizin asli goreviniz calisip butun parayi koca avcuna saymak. Ya merak ediyorum sizin gibi kadinlari koca tarafina bu kadar gebe biraktiran durum ne???
Lohusa kadinin evine kocayi da alip gitmrk nasil bir aptalliktir onu da anlamadim ya neyse. Tuhafliklar silsilesi.
Bin bi otobüse git kardeş kardeşe böyle günlerde lazım. Eşin gelmeyebilir ama davranışı da hiç hoş değil. Ablanın sana ihtiyacı var gitmelisinMerhaba hanımlar, yeni üyeyim ve foruma nasıl yazılacağı konusunda acemiyim o yüzden yanlış yazarsam kusura bakmayın. Öncelikle olayları en başından anlatayım ablam kaç ay öncesinden benden söz almıştı doğumumda yanımda olur musun diye ben de tabi ki dedim eşime de bahsettim o da tamam dedi. Artık salı günü Doğum olacak inşallah ve benim onun yanında olmam lazım . Bu arada ben de hamileyim hastanede kalamayacağım ablamın çocukları var iki tane onların yanında olacağım ablamın yanında hastanede yani görümcesi olacak . Ben yeğenlerime göz kulak olacağım onun da gözü arkada kalmayacak. Bu arada ben Isparta da yaşıyorum ve ablam İzmir de yaşıyor. Anlaştığımız üzere biz yarın Isparta dan İzmir e gidecektik ertesi gün ablam Doğuma gidecekti. Ama eşim bu sabahtan beri paramız gidecek para birikimi yapamıyoruz böyle gezersek ev sahibi falan olamayız gibisinden sürekli üstüme geliyor. Ben de dedim ki tamam İzmir e gitmeyelim ama sonrasında kurban bayramı için köye de gitmeyelim nasıl olsa para gidiyormuş diye. Ciddi ciddi kurbanda hem kendi ailemi de göremeyecek olsam da köye gitmemeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? Bu arada ablam Doğum yapacağı halde eşi dün bırakmış iş için İzmir den Urfa ya gitmiş. Tabi ben bunu öğrenince çok kızdım eşim de duyunca kendi kocası ilgilenmiyor bize güveniyor diye çıldırmış. Eniştem sinir ediyor bizim aileyi doğru dürüst bir işi yok işin kötüsü şu anda sigortaları da yok. Oraya gittiğimizde hastane masraflarını bize yıkmaya çalışırlarsa eşimle halledilemeyecek sorunlar yaşarız ne yapacağımı bilmiyorum lütfen düşüncelerinizi Benimle paylaşır mısınız? Uzun oldu kusura bakmayın
Tamam değiştirmese bile bu çocuğu ben kendim yapmadım ikimizin çocuğu tabi ki yanımda eşim duracak eğer çocuğumuz hastanede sabaha kadar ağlarsa ikimiz nöbet tutacağız baştan buna alışssınAltını neden değiştirsin yahu
Bunu bi teklif edeyim ben gideyim diyeyim bakalım ne dicekBin bi otobüse git kardeş kardeşe böyle günlerde lazım. Eşin gelmeyebilir ama davranışı da hiç hoş değil. Ablanın sana ihtiyacı var gitmelisin
yanınıza kredi kartı fazladan para vs götürmeyinMasraf konusundan hiç bahsetmedim zaten şimdi onu duysa iyice sinirlenir şimdilik dua ediyorum inşallah kendilerini ayarlamışlardır diye
Evet haklı ama gurur işte denmiyor ki sen haklısın ablam da bu adamdan niye çocuk yapıyor falan diye bana kalsa ben eniştenin hiçbir şerefsizliğini anlatmam da hem aynı köylü olmamız hem de küçük ablamın eşi yani diğer enişte her şeyi anlatmış eşime bilmediği yok yaniyanınıza kredi kartı fazladan para vs götürmeyin
eşinize derlerse dayanamaz öder ablanıza da sakın sormayın nasıl çıkacaksın hastaneden diye
o size para varsa getir derse bizde de yok abla diyin
taviz vermeyin sakın
bu arada enişte böyle ş.refsiz bir tipse eşiniz bazı konularda haklı
Enisteniz tekin degil de ne yapacak adam size mi yuruyecek? Sizin de esinizin de zihniyeti bozuk. Zaten adam cekmis gitmis Urfaya. Evde bile degil. Ne ara gelip size yuruyecek? Ya bu nasil bir kafa yapisi? Enisteniz size yuruyecek bir adamsa zaten ablaniz da bunu farkederdi ve sizi yaniniza cagirmazdi. Ablanizin yaptigi cahillik de ayri konu. Bu konu nerden tutsan insanin elinde kaliyor. Ya kocam bana enisten sana sarkar falan dese höst lan derim. Siz bi de adami hakli buluyorsunuz daha bu konuda.Hanimefendi aptallık diye konuşmadan önce önceki yorumlara baksaydınız keşke eniştem tekin bir adam değil diyorum eşim o yüzden yalnız göndermiyor ayrıca kazandığım parayı asla eşimin eline vermedim böyle bir şeyi teklif bile etmedi zaten hatta eşim karı koca çalışıp kadının kocasından ayakkabı parası istediğini duyunca ne kadar şaşırarak anlattı bana
Teklif etme “ben şu şartlarda gitmeye karar verdim”de. Bence senin kocan “iyi düşünmüşsün mavimeltemcim ben seni otobüse bindireyim” diyecek birisi değil.Bunu bi teklif edeyim ben gideyim diyeyim bakalım ne dicek
lütfen cevap verir misiniz merak ettimEvet haklı ama gurur işte denmiyor ki sen haklısın ablam da bu adamdan niye çocuk yapıyor falan diye bana kalsa ben eniştenin hiçbir şerefsizliğini anlatmam da hem aynı köylü olmamız hem de küçük ablamın eşi yani diğer enişte her şeyi anlatmış eşime bilmediği yok yani
Peki sizden para konusunda neden bir talepleri olsun öncesinde sizden paramı istediler.Ablamın kaynanası ve kayınbaba sı hayatta değil olsa da aynı şekilde o taraftan da pek fayda olmazdı.
Yok öyle bir şey söylemedi banalütfen cevap verir misiniz merak ettim
ablanız sen karşıla masrafları vs demiyor inşallah dimi size
Bu konuda tlf falan bir şey söylemedi ama daha önce annemler gitmişti araba almak için onlardan para istediler araba almak için gerekli parayla gitmişlerdi omların yanında para olduğunu bildiklerinden istediler hatta annemler vermeyince enişte defalarca ablama söylenmiş durmuşPeki sizden para konusunda neden bir talepleri olsun öncesinde sizden paramı istediler.
Ablanız söz konusu ve verilmiş bir söz var.
Üstelik kadın siz geleceksiniz diye planlarını ona göre ayarladı
Madem gitmeyeceksinz bilemem kaç ay öncesinden söyleseydiniz.
Bu konuda tlf falan bir şey söylemedi ama daha önce annemler gitmişti araba almak için onlardan para istediler araba almak için gerekli parayla gitmişlerdi omların yanında para olduğunu bildiklerinden istediler hatta annemler vermeyince enişte defalarca ablama söylenmiş durmuş
kusura bakma ama ablanda suç.Yok tabi ki ödetmem bir de kocamdan o konuda eksik düşemem ben ablama el altından yardım yaparım arada Allah kabul etsin eşime de hiç söylemem ki karışamaz zaten ama benim zoruma giden eniştenin düzenli bir işte çalışmaması kışın kaç ay yattı işe gitmedi biz sabahın köründe kalkıp koştura koştura giderken o yatıyor evinde soğutma işi olduğu için yazın yapıyor ama o da en fazla iki ay insan yıl boyu iki ay çalışır mı ya hadi çalıştı kendileri yeseler anlarım da adam işe gidiyor onbeş günlük ablama 100 tl veriyor bunınla idare et diyor
O zaman siz sorun. Eniste bey dogum icin para birakti dimi diye ?Yok öyle bir şey söylemedi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?