Ablam yarın Doğum yapıyor ve ben söz verdiğim halde yanında olamayacağım

Yok tabi ki ödetmem bir de kocamdan o konuda eksik düşemem ben ablama el altından yardım yaparım arada Allah kabul etsin eşime de hiç söylemem ki karışamaz zaten ama benim zoruma giden eniştenin düzenli bir işte çalışmaması kışın kaç ay yattı işe gitmedi biz sabahın köründe kalkıp koştura koştura giderken o yatıyor evinde soğutma işi olduğu için yazın yapıyor ama o da en fazla iki ay insan yıl boyu iki ay çalışır mı ya hadi çalıştı kendileri yeseler anlarım da adam işe gidiyor onbeş günlük ablama 100 tl veriyor bunınla idare et diyor

Ya ne bicim kadinlar turedi hey Allahim. Calis kazan, parayi kocanin avcuna koy ama zor zamanda bi ailenin yanina gideme. Zaten sizin asli goreviniz calisip butun parayi koca avcuna saymak. Ya merak ediyorum sizin gibi kadinlari koca tarafina bu kadar gebe biraktiran durum ne???
Lohusa kadinin evine kocayi da alip gitmrk nasil bir aptalliktir onu da anlamadim ya neyse. Tuhafliklar silsilesi.

Ben gitmeyeceğim demedim sabahtan beri eşime surat yapıyorum o benim gönlümü almaya çalışıyor ama yüz vermiyorum ya gerçi o da dengesiz hem gönlümü almaya geliyor hem para hesabı yapıyor ama Allah var hiç İzmir e gidilmeyecek demedi gideriz ama bundan sonra da araba yerinden oynamayacak para biriktireceğiz diyor

Altını neden değiştirsin yahu

Hanimefendi aptallık diye konuşmadan önce önceki yorumlara baksaydınız keşke eniştem tekin bir adam değil diyorum eşim o yüzden yalnız göndermiyor ayrıca kazandığım parayı asla eşimin eline vermedim böyle bir şeyi teklif bile etmedi zaten hatta eşim karı koca çalışıp kadının kocasından ayakkabı parası istediğini duyunca ne kadar şaşırarak anlattı bana

Bin bi otobüse git kardeş kardeşe böyle günlerde lazım. Eşin gelmeyebilir ama davranışı da hiç hoş değil. Ablanın sana ihtiyacı var gitmelisin

Masraf konusundan hiç bahsetmedim zaten şimdi onu duysa iyice sinirlenir şimdilik dua ediyorum inşallah kendilerini ayarlamışlardır diye
yanınıza kredi kartı fazladan para vs götürmeyin
eşinize derlerse dayanamaz öder ablanıza da sakın sormayın nasıl çıkacaksın hastaneden diye
o size para varsa getir derse bizde de yok abla diyin

taviz vermeyin sakın

bu arada enişte böyle ş.refsiz bir tipse eşiniz bazı konularda haklı

Evet haklı ama gurur işte denmiyor ki sen haklısın ablam da bu adamdan niye çocuk yapıyor falan diye bana kalsa ben eniştenin hiçbir şerefsizliğini anlatmam da hem aynı köylü olmamız hem de küçük ablamın eşi yani diğer enişte her şeyi anlatmış eşime bilmediği yok yani

Enisteniz tekin degil de ne yapacak adam size mi yuruyecek? Sizin de esinizin de zihniyeti bozuk. Zaten adam cekmis gitmis Urfaya. Evde bile degil. Ne ara gelip size yuruyecek? Ya bu nasil bir kafa yapisi? Enisteniz size yuruyecek bir adamsa zaten ablaniz da bunu farkederdi ve sizi yaniniza cagirmazdi. Ablanizin yaptigi cahillik de ayri konu. Bu konu nerden tutsan insanin elinde kaliyor. Ya kocam bana enisten sana sarkar falan dese höst lan derim. Siz bi de adami hakli buluyorsunuz daha bu konuda.

Bunu bi teklif edeyim ben gideyim diyeyim bakalım ne dicek
Teklif etme “ben şu şartlarda gitmeye karar verdim”de. Bence senin kocan “iyi düşünmüşsün mavimeltemcim ben seni otobüse bindireyim” diyecek birisi değil.
Karar verip uygulamadan önce Bilgi vereceksin

lütfen cevap verir misiniz merak ettim
ablanız sen karşıla masrafları vs demiyor inşallah dimi size

Ablamın kaynanası ve kayınbaba sı hayatta değil olsa da aynı şekilde o taraftan da pek fayda olmazdı.
Peki sizden para konusunda neden bir talepleri olsun öncesinde sizden paramı istediler.
Ablanız söz konusu ve verilmiş bir söz var.
Üstelik kadın siz geleceksiniz diye planlarını ona göre ayarladı
Madem gitmeyeceksinz bilemem kaç ay öncesinden söyleseydiniz.

Bu konuda tlf falan bir şey söylemedi ama daha önce annemler gitmişti araba almak için onlardan para istediler araba almak için gerekli parayla gitmişlerdi omların yanında para olduğunu bildiklerinden istediler hatta annemler vermeyince enişte defalarca ablama söylenmiş durmuş

Anladım ,isteme durumları olsada maalesef üstümde yok eşin bukadarını düşünmüştür heralde demelisiniz.
Dicem de kadın yeni doğum yapmış olacak ve nasıl söylenir bende bilemedim.

kusura bakma ama ablanda suç.
adam çoluğu çocuğu dert etmiyor kadın sesini çıkarmıyor bide üstüne 3. çocuğu yapıyor. doğum kontrolü diye bişey var. ben seni dinleyince kocana da kızamıyorum şimdi. siz ablana yardım için mi çalışıyorsunuz? tabi ki acil bişey olur kime diyecek ? halledersin lafı olmaz ama sana tavsiyem rutine bindirme yardım olayını ya da direk ihtiyacı olanı sor onu al yolla. eşimin dayısı öyle bizde de, çalışmaz içer sıçar gezer sonra ablasını arar (kayınvalidem)abla para yolla. dul kadın maaşı kuş kadar zaten.
birde sürekli almaya alışırsa vermeyince aranız bozulur. senden gelene alıştığından kocasından para istemiyor demekki oh adamın keyfi yerinde.
akıllı ol kızım! önce kendi ailen kendi huzurun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…