Hayır cansu değil, başka bir konu bahsettiğim, isim vermeyeyim diyordum ama karışıklık olmasın madem; gizemervekynk adlı üye bahsettiğim kişi. Eşimizle hiç sorunumuz yok sadece her şeyime karışıyor diye açmıştı konuyu, sonra şiddet gördüğünü söyledi, ben evden çıkmasını söylerken birden eşim tüm konumu okumuş hesap soruyor yapacak bir şeyim yok elim kolum bağlı diyip çıktı.Nasil cansunun esi buradaki konuyi gorup o yuzdenmi dovmus
Ne cektin be cansu
Keşke fake olsa tüm bu konular gerçekten, boşa vakit kaybetsem bu kadar sinirim hoplamaz artık..Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Sofrayi kurayim mi?
Git bi de koynuna gir bacım hiçbir şey yapmana gerek yok. Büyük konuşmak istemiyorum ama Allah seni de ıslah etsin eşini de, kaynanamı sevindirmek istemiyorummuş bu ne biçim bahane, üzülmüştüm ilk satırlarda ama üzülmüyorum şimdi.
Hatta fake konu olabilir diyorum.
Arkadaşım gece gece içimi dağladın valla çok üzüldüm durumuna. Anladığım kadarıyla çekmekten başka bi çıkış yolun yok. Yani bilemiyorum senin durumunda değilim farklı kültürden farklı hayatlardanız bu yüZden senin bu pasifliğine kızamıyorum çünkü neler yaşadığını anlayamam aynı pencereden bakamam. Burada bir çok kadının yaptığı gibi sorunu sende bulmuyorum sorun kesinlikle eşin ve onu yetiştiren ruh hastası kayınvalidende. Suçlanması gereken kişiler onlar sen değilsin. Yalnız senden bir ricam var lütfen sen bir anne olarak çocuklarını düzgün yetiştir ve sakın ama sakın onlara şiddet uygulama. Uygulamaki ilerde onlar da psikopat birer koca olmasınlar. Son olarak birşeye ihtiyacın var mı diye sormak istiyorum. Her türlü yardımı yapmaya hazırım. Allah sana sabır versin kardeşim dualarım seninle...Kızlar suan yazamayabilirim banyo yapıp uyucam tekrardan destek icin cok sagolun dua edin kizlar
valla son zamanlarda ne yazikki ulkemiz bu kadin ve cocuk konusundaki icraatlarini tum dunyanin gozune soka soka devam ediyor, ister begenin ister begenmeyin, zaten begenilecek bir tarafida yok yani yazdim diye gurur duymuyorum
ne yazikki ulkemizin gercekleri bunlar, bazi kadinlar burda, sanki marsta yada norvecte yasiyorlarmis gibi konu sahibine uzaydan gelmis biri gibi ``aaaaa``` ``cik cik cik`` demeleri beni sinir etti o yuzden ustune basa basa orasi turkiye dedim.
Arkadaslar hergun tv de gazetelerde gore gore duya duya insanlarin kabullendigi neredeyse normallestirdigi seyler kadina siddet tecavuz bilmem ne...
Sanki kadinlarin olagan ustu sartlarda super sekilde yasadigi bir ulkeymis gibi su cahil caresiz kizin caresizligine sasiriyor olmalari beni sasirtiyor. Kiz o kadar caresizki simdi gidip sikayet etsem sikayet ettigimi duyan kocam aksam sinirlenip beni daha cok dover yazmis...
Evet ne yazikki Turkiye ye malediyorum cunku bu bir toplumsal ayip, bu herkesin ayibi, komsusu karisini olduresiye doverken sesini cikarmayanin ayibi, kizi kocasindan dayak yerken evinde yemek yiyip cikip giden bir babanin ayibi, o babayi yetistiren ailenin ayibi, kizi daha nisanliyken koca adayindan tokat yediginde o erkektir olabilir oyle seyler deyip kizini susturan annenin ayibi, bu kizi bu sekilde ezen kendine guvensiz caresiz ortada birakan ailenin ayibi, ve ailede bir toplumu olusturan en kucuk yapidir bu sebepten ulkenin yani Turkiyenin ayibi.
Isine gelmeyince bati toplumlarindaki aile yapisi cok guzel elestiren iki yuzlu insanlar vardir ya hani, aile baglarini elestirirler, kiz ve erkek cocuklarinin fazla ozgur birakildiklarindan soz ederler, yok iste lise cagindaki kizlarin ozgur cinsellik yasayip hamile falan kaldiklarindan bahsederler hepsi dogru elbetteki bu tarz kotu orneklerde var her ailede olmasada her gencin basina gelmesede. Ama ulkemizdeki bir kiz cocugunun okuldan alinip kocaya verilmesini, 17-18 yasinda daha kendi buyuyup gelismeden evli 2 cocuk sahibi olan kadinlri , ayni bu konudaki gibi sozum ona ailesi tarafindan ``telli duvakli gelin edilerek`` namusuyla baba evinden cikmis olarak kabul edilen ve fakat kizlari su durumdayken kilini kipirdatmamalari falan bati toplumlarinda elestirdigimiz tu kaka dedigimiz seylerden cok cok cok daya yaygin birsey ulkemizde ve ayrica daha az vahim seylerde degil. Biz sadece cok guzel herseyi iki yuzlu sekilde ya kadere ya toreye ya kulture yada elalem ne dere baglayio ustunu bir guzel kapatmayi cok iyi biliyoruz.
Evet yazdim ustune basa basa orasi turkiye dedim ve evet szide begen tusuna basmadiniz basamadiniz cunku sizde en az benim gibi bu olanlari kabul etmek istemiyorsunuz belkide hayir bunlar benim insanim bu ulke benim ulkem olamaz diyorsunuzdur belki sizinde benim kadar iciniz yaniyordur su olanlari gordukce ama inanin yazarken laf olsun diye yada laf ebeligi olsun diye veya gururla yazmiyorum...
Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Sofrayi kurayim mi?
Git bi de koynuna gir bacım hiçbir şey yapmana gerek yok. Büyük konuşmak istemiyorum ama Allah seni de ıslah etsin eşini de, kaynanamı sevindirmek istemiyorummuş bu ne biçim bahane, üzülmüştüm ilk satırlarda ama üzülmüyorum şimdi.
Hatta fake konu olabilir diyorum.
Konularini biliyorum. Eve gelince morarmayan yerlerini goster oralarida curutsun. Anan baban el bebek gyl bebek buyutsun elin oglu yerden yere vursun. Ne kafa ama
Ya benim kızdığım şu: Hiçbir şey olmamış gibi davranayım mı, sofra kurayım mı?ama bakın
ilkinde ailesini çağırmış, gelin beni alın demiş
gelmişler, sofra hazırlatmışlar, damatla oturup yiyip içmişler, üstüne, kendi kızlarına, saygı göster, katlanacaksın vs vs akıl verip gitmişler
bu sefer damat, bak gördün mü beni haklı buldular diye iyice üste çıkmış
3 çocuk
gidecek yer yok, maddi güç yok, aile yok
yalnızca idare etmeye çalışıyor
her kadın her zaman güçlü olamayabilir
3 çocukla ortada kalmak çok korkutucu değil mi? daha korkutucu olan çocuklarının elinden alınması değil mi?
yani hani "böyle yapma" falan deseniz anlayacağım da
şu şekil yazmasanız daha güzel olmaz mı?
Ya benim kızdığım şu: Hiçbir şey olmamış gibi davranayım mı, sofra kurayım mı?
Bari tepkini belli et, yerinden kıprayamıyorsan. 3 çocuk olmaması için kendince gizliden önlem al. Yazık değil mi o çocuklara? Niye kadınlar bu duruma düşmek zorunda burada okurken ellerim titriyor, öfkeleniyorum.
Babasına daha çok öfkeleniyorum. Evinde otur kocana saygı göstermiş, hangi vicdan ve zihniyet yaptırıyor o babaya bunları aklım almıyor. Kızın dayak yiyor hiç mi yüreğin sızlamıyor diye suratlarına çığırasım geliyor.ben de çok öfkeleniyorum ama kadına değil
o anneye babaya
yani.........offf neyse büyük konuşmuş olmayayım şimdi
üzülüyorum hakikaten...
Babasına daha çok öfkeleniyorum. Evinde otur kocana saygı göstermiş, hangi vicdan ve zihniyet yaptırıyor o babaya bunları aklım almıyor. Kızın dayak yiyor hiç mi yüreğin sızlamıyor diye suratlarına çığırasım geliyor.
Esim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
O kaynananın da kocanın da elleri kırılsın başka bir şey demiyorum ama ne hikmetse onlara hiçbir şey olmuyor.çığırsan ne olur
sızlasa bir gün bırakır mı kızını o evde
yani kızın saftır salaktır, ben bu adamı seviyorum diye tutturur, yine de yaka paça alıp gelirsin en azından o gün
tam 1 saat dayak yemiş ya
O kaynananın da kocanın da elleri kırılsın başka bir şey demiyorum ama ne hikmetse onlara hiçbir şey olmuyor.
Allaha havale ediyorum, haklı ya da haksız şiddet uygulayan erkeklere de hakettiklerini versin diyorumcanım sen "elleri kırılsın" deme
ne olursa olsun, beddua etme
hem hiçbir zaman bilemeyiz burada kime beddua ediyoruz, anlatan doğru mu anlatır yanlış mı
"elleri kırılmasın" diye tersten söyle, Allah'a havale et
Allaha havale ediyorum, haklı ya da haksız şiddet uygulayan erkeklere de hakettiklerini versin diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?