Acil yardım kızlar

Nasil cansunun esi buradaki konuyi gorup o yuzdenmi dovmus
Ne cektin be cansu
Hayır cansu değil, başka bir konu bahsettiğim, isim vermeyeyim diyordum ama karışıklık olmasın madem; gizemervekynk adlı üye bahsettiğim kişi. Eşimizle hiç sorunumuz yok sadece her şeyime karışıyor diye açmıştı konuyu, sonra şiddet gördüğünü söyledi, ben evden çıkmasını söylerken birden eşim tüm konumu okumuş hesap soruyor yapacak bir şeyim yok elim kolum bağlı diyip çıktı.
Üzerine de geldim cansunun konusunu okudum. Boşanmam akıl verin sofra kurayım mı diye..
Yemin ediyorum sinirlerim laçka oldu.

Son düzenleme:
Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Sofrayi kurayim mi?

Git bi de koynuna gir bacım hiçbir şey yapmana gerek yok. Büyük konuşmak istemiyorum ama Allah seni de ıslah etsin eşini de, kaynanamı sevindirmek istemiyorummuş bu ne biçim bahane, üzülmüştüm ilk satırlarda ama üzülmüyorum şimdi.
Hatta fake konu olabilir diyorum.

Keşke fake olsa tüm bu konular gerçekten, boşa vakit kaybetsem bu kadar sinirim hoplamaz artık..
En azından cansu fake değil büyük ihtimalle, birkaç konusu daha olmuştu..

Kızlar suan yazamayabilirim banyo yapıp uyucam tekrardan destek icin cok sagolun dua edin kizlar
Arkadaşım gece gece içimi dağladın valla çok üzüldüm durumuna. Anladığım kadarıyla çekmekten başka bi çıkış yolun yok. Yani bilemiyorum senin durumunda değilim farklı kültürden farklı hayatlardanız bu yüZden senin bu pasifliğine kızamıyorum çünkü neler yaşadığını anlayamam aynı pencereden bakamam. Burada bir çok kadının yaptığı gibi sorunu sende bulmuyorum sorun kesinlikle eşin ve onu yetiştiren ruh hastası kayınvalidende. Suçlanması gereken kişiler onlar sen değilsin. Yalnız senden bir ricam var lütfen sen bir anne olarak çocuklarını düzgün yetiştir ve sakın ama sakın onlara şiddet uygulama. Uygulamaki ilerde onlar da psikopat birer koca olmasınlar. Son olarak birşeye ihtiyacın var mı diye sormak istiyorum. Her türlü yardımı yapmaya hazırım. Allah sana sabır versin kardeşim dualarım seninle...

hayır beğenememem kabul etmek istemememden değil, "olamaz, burası benim ülkem" mantığıyla reddediyor değilim
yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum
benim beğenememem "yalnızca Türkiye'de oluyormuş" gibi yazılması
bakın kesinlikle parmak bastığınız noktalar çok doğru
bazı üyelerin aaa, cık cık cık demeleri için yazdıklarınız dahil ki benim de çok dikkatimi çekti
fakat, mesela
2 sene önce gazetelerde, internette şu haberler yer aldı (o zaman okumuştum, şimdi aradım buldum)
http://www.hurriyet.com.tr/erken-evlilikte-avrupa-ikincisiyiz-26496563
bu haberde göreceğiniz üzere erken evlilik oranı Türkiye'de %14 ama bunun yanında fransa ve ingiltere'de de %10 (asya ve afrikaya değinmiyorum bile) (TR - İngiltere kırsal kesim oranları vs konularına girersem, hiç çıkamam zaten)
bu %14'ün çok büyük kısmı bir bölgede toplanmış durumda (o bölgede çocuk evliliği %50)
fakat daha da önemli olan 2014'te yayınlanan bu haberler aslında 2011 yılında yapılmış bir araştırma ve her ne kadar 2008 yılına ait veriler dense de yanlış hatırlamıyorsam (ingilizcesini de okumuştum) 2000-2006 yıllarına ait.
sonrasında açıklanan oranlar ise, ülkemizde bu yönde nasıl bir iyileşme olduğuna işaret ediyor (şu anda tam rakamları hatırlayamıyorum)
evet bu olay, ülkemizin çok acı bir gerçeği, kanayan yarası, sonuna kadar katılıyorum
ne zaman böyle bir olay duysam çok ama çok üzlüyorum
fakat bu olay sadece bizim ülkemizin gerçeği değil

zaten genel olarak, her olayda "burası Türkiye" yazılmasına karşıyım
mesela kadın şiddet görüyor "burası Türkiye" (sizin için yazmadım, genelde bu cümle yazılır)
Türkiye'de cinsel veya fiziksel şiddete uğrayan kadın oranı %42 (şikayette bulunmayanlar dahil)
bakın bunlar da avrupa ülkeleri
"En yüksek şiddet oranları olan Avrupa ülkeleri: Danimarka (% 52), Finlandiya (% 47) ve İsveç'te (% 46). Polonya, Avusturya ve Hırvatistan:% 20 ile en düşük. Almanya % 35. (AB toplamda her 3 kadından 1'i)

yani
bakış açınıza karşı değilim
yazdıklarınıza katılıyorum
ben, Türkiye'nin olumsuz anlamda ayrıştırılmasına karşıyım

Konularini biliyorum. Eve gelince morarmayan yerlerini goster oralarida curutsun. Anan baban el bebek gyl bebek buyutsun elin oglu yerden yere vursun. Ne kafa ama

ama bakın
ilkinde ailesini çağırmış, gelin beni alın demiş
gelmişler, sofra hazırlatmışlar, damatla oturup yiyip içmişler, üstüne, kendi kızlarına, saygı göster, katlanacaksın vs vs akıl verip gitmişler
bu sefer damat, bak gördün mü beni haklı buldular diye iyice üste çıkmış
3 çocuk
gidecek yer yok, maddi güç yok, aile yok
yalnızca idare etmeye çalışıyor
her kadın her zaman güçlü olamayabilir
3 çocukla ortada kalmak çok korkutucu değil mi? daha korkutucu olan çocuklarının elinden alınması değil mi?
yani hani "böyle yapma" falan deseniz anlayacağım da
şu şekil yazmasanız daha güzel olmaz mı?

Ya benim kızdığım şu: Hiçbir şey olmamış gibi davranayım mı, sofra kurayım mı?
Bari tepkini belli et, yerinden kıprayamıyorsan. 3 çocuk olmaması için kendince gizliden önlem al. Yazık değil mi o çocuklara? Niye kadınlar bu duruma düşmek zorunda burada okurken ellerim titriyor, öfkeleniyorum.

ben de çok öfkeleniyorum ama kadına değil
o anneye babaya
yani.........offf neyse büyük konuşmuş olmayayım şimdi
üzülüyorum hakikaten...

ben de çok öfkeleniyorum ama kadına değil
o anneye babaya
yani.........offf neyse büyük konuşmuş olmayayım şimdi
üzülüyorum hakikaten...
Babasına daha çok öfkeleniyorum. Evinde otur kocana saygı göstermiş, hangi vicdan ve zihniyet yaptırıyor o babaya bunları aklım almıyor. Kızın dayak yiyor hiç mi yüreğin sızlamıyor diye suratlarına çığırasım geliyor.

çığırsan ne olur
sızlasa bir gün bırakır mı kızını o evde
yani kızın saftır salaktır, ben bu adamı seviyorum diye tutturur, yine de yaka paça alıp gelirsin en azından o gün
tam 1 saat dayak yemiş ya

Bacim dayagi yerken aenin kafa zedelenmis galiba. Topla bavulunu valizini bir de not bırak anana söyle gözü aydın koynuna da onu alırsın artık

O kaynananın da kocanın da elleri kırılsın başka bir şey demiyorum ama ne hikmetse onlara hiçbir şey olmuyor.

O kaynananın da kocanın da elleri kırılsın başka bir şey demiyorum ama ne hikmetse onlara hiçbir şey olmuyor.

canım sen "elleri kırılsın" deme
ne olursa olsun, beddua etme
hem hiçbir zaman bilemeyiz burada kime beddua ediyoruz, anlatan doğru mu anlatır yanlış mı
"elleri kırılmasın" diye tersten söyle, Allah'a havale et

Yalniz farkindmaisiniz cansu bizim kadar tepkili degil.
Normal bisey gibi komsum bana slm vermedi gorunce bende ona slm versemmi modunda soruyor.
Hic kocasi geldimi ne oldu bisey yazmamis.bence suan biz burada esine saydirirken o esinin koynunda uyuyordur.

Allaha havale ediyorum, haklı ya da haksız şiddet uygulayan erkeklere de hakettiklerini versin diyorum

Ben yine de kadının her zaman çaresiz olduğuna inanmıyorum. Böyle konularda anne baba desteği olmasa bile. Yani büyük konuşmak istemiyorum ama kendisini köşeye sıkışmış hisseden, o dayağı kendine reva görmeyen kişi kimsesiz de olsa alır çocuklarını sığınma evine gider. Oranın avukatlarıyla davasını açar, nafakasını alır, başka bir şehre taşınır anasından da babasından da uzağa gerekirse. Kolay mı değil, hiç değil hem de! Ama böyle saatlerce dayak yemekten ve ölüm korkusundan daha kolay bence!

Bir çare aramıyor bu durumdaki bazı kadınlar. Evden çıkıp gitmesi gerektiğini düşünmüyor. Güçsüzlükten mi? Bence asıl o kadar dayağı yiyip o evde kalabilmek, kvyi güldürmem diyip katlanmak, o adama sonra sofra hazırlayabilmek için güçlü olması gerekir insanın. Sabır taşı olması lazım. Bu kadınları asıl bu güçlerinden dolayı tebrik ederim. Çünkü bu güç bende yok. İçlerindeki bu dirayetle neleri başarabilirler, onların da bundan haberi yok.

Belediyenin meslek edindirme kursları var. O kurslar neredeyse iş bulma garantili. Girişimci kadına hibe desteği var. Turşu reçel el işi yapıp satacağım, dese bile bir hibe alabiliyor kadın, erkekten daha yüksek oranda. Hadi iş kurmaya cesareti yoksa, sığınma evindeyken de mesleğini edinebilir kadın, çalışır, üzerine de nafakasını çatır çatır alır.

Bu kader değil, yetiştikleri kültür olduğundan elbette yadırgamıyor bazı kadınlar, bunun farkındayım. Ama bunun yanlış olduğunu bu kadınlar anlamazsa bir nesil daha böyle yetişecek. Sonra onların çocukları ya şiddet görecek, ya şiddet uygulayacak. Bu insanlara beddualar edilecek bu defa.

Bu kısır döngü bozulsun diye insanlar artık sinirleniyor, yazıyor, uzun uzun. Orada burada kadın cinayeti haberleri duyuyor. Sonra geliyor burada bu konuları okuyor. Konunun yazılış biçiminden ortalıkta bir çaresizlik olmadığını düşünüyor. Benzer konulara sayısız mesajının ardından da dalgaya vuruyor artık. Ben bu yüzden dalgaya vuranları da kınayamıyorum.

Evet çaresiz kadınlar var elbette. Bu ülkede eve kilitlenen kadınlar var. Elinde telefon bile olmayan, polisi dahi aramayan. O kadına çaresiz derim elbette. Fuhuşa zorlanan, çoğumuzun o... diye tanımladığımız, keyfinden o hayatı yaşadığını düşündüğümüz fuhuş çetelerinin elindeki kadınlar var. Onlar daha çaresiz. Çünkü kilit altında tutuluyor çoğu, başlarında silahlı adamlar. Pavyonda zorla çalıştırılan kadın da daha çaresiz. Borçlandırılıp silah zoruyla batağa düşürülen, düştüğü bataktan çıkış yolu bulamayan. Kendi tercihleri sandığımız asıl bu insanların kurtuluşu çok zor. İşte ben asıl bu konular söz konusu olduğunda büyük konuşamam. O kadınlara çaresiz demeyeni anlayamam. Ama koca dayağında çaresiz diyemiyorum işte.

Sadece bir koca söz konusuysa, hele ki normal bir hayata sahip bir adamsa. Mafya yok, şebeke yok... Tamam devlet her zaman koruyamıyor, onu da kabul ediyorum ama çıkış yolu var neticede.

Bir kadın kayınvalidesi sevinmesin diye bir evde kalıyorsa bu çaresizlikten değildir, öyle öğrendiğindendir, öyle yetiştiğindendir. Değil kocayı, kvyi, kendi zihnindekileri bile sorgulamadığındandır. En büyük çaresizliği kendi zihnindekilerdir ve bunu değiştirebilirse de bu işkenceden kurtulabilir. Biz de bunun için çoğu zaman sayfalarca yazıyoruz, ama...

Son düzenleme:
Boşuna nefesinizi tüketmeyin kızlar, alışmış kudurmuştan beterdir . Eminim ki cansu evlendiğinden beri şiddet görüyor ve buna rağmen üç cocuk olmuş . Konu sahibinin psikolojisi hiçte normal değil bence sıradan bi anı gibi anlatmış . Tepeme sinir geldi . Boşanmıyorsan böyle devam edecek evliliğin cünkü kocan ne yapsan yola gelmicek gelmicek gelmicek sende alışmışsın zaten sanki anını anlatır gibi yazmışsın . Kızım kocan değişmez boşanmıyorsan evliliğini böyle yürüteceksin . Yaw ne diye üç cocuk yaptın ki zaten siz cocuktan betersiniz . Git bari darp raporu al bi köşede sakla günü gelir laxım olur . Garanti olsun kv dolduruyo tmmm da kocan da zaten şiddete meğilli aklı dengesi olan saglıklı bi erkek dolduruşta da dövmez . Kocan da hasta sen de kusura bakma . Kv zaten bi anne bi kadın olarak böyle yapması inanılır gibi değil yatacak yeri yok valla ..şoklar içinde okuyorum her konunu böyle anne baba dan ne kadar saglıklı birey yetişir ki .. Cocuklarınızda şiddeti normal görecek . Siz ailecek iyi değilsiniz . Yazık ya lütfen başka cocuk yapmayın nolur Allah rızası için yapmayın . Zira ülke zaten saglıksız şiddetli bireylerle dolu. Şuna da değinmek istiyorum . Yanlız kızlar cansunun kocasını dolduranda bi kadın hem cinsimiz , bir kez daha utandım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…