Böyle kocaya da böyle kv yede alcaksin oklavayi eline essegi biyere bağlayip seni bu eşşek sudan gelinc e dövmeyi birakicam diycen nasıl olsa bağli eşşek sudan gelmicenene göre gece gündüz devam oklavayaya bana boyle durumlar sacma gelıyo konu sahıbı ortada yok kesın kocasına sofra hazırlıor... madem herseyı kbullenıyosun buraya nıye konu acıyosun... saatlerce dövdü diyor ya bu ne demek bu cumlenın altında ne acımasız tokatlar yumruklar hakaretler var nasıl sabredıyosun allah askına..baslatma kaynana sevınecekmıs sıcarım bu duruma sevınen kaynanaya eve bıle almam madem yarın senın gelıp elının yuzunun morlugundan zevk alacak bıde sen onu döv bakalım zevk alacak mı
Esim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
Esim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
Cansu aksam oldu kocan geldini eve yemek hazirladinmi ne olduEsim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
Ben Altını çizdiğim bölüme takıldım.Valla dalga geçene değil konu sahibesine kız yada aç eski konularına bak yada dur ben sana ekleyeyim bir tane
"Kaynanam bizi çağırdı bizden borç para almıştı onu konuşmak icin . Kaynanam dedi beni ilgilendirmiyor . Bende boyle diyince senin avucu parayı koyduk sana verdik dedim . Birden esim üstüme atladı dövmeye başladı . Neye uğradığımı şaşırdım .kaynanam tuttu. Bende giyindim ciktim bisey demedim evime geldim . Ağladım ağladım . Aksam üzeri esime mesaj attım sut al diye . Geldi eve kapıyı actım . Sutu attı gitti içeri . Cocukları bile sevmedi . Kaynananda 10defa arıyor ne yapıyorsun bende inadına cvp veriyorum iyiyim . 3 tanede cocuğum var . Esim kaynanama gitmiş yemek yemiş .gelirkende sutlac sarma bizede getirmiş . Geç saate kadar ordaydi . Eve geldi kapıyı actım direk içeri gecti getirdiklerinide dolaba koyup gecti . Açmayız tokmuyuz uzgunmuyiz hic sormuyor . Kızlar babami arasam gelip beni götürsünmu . Cocuklarımı bırakıp gidicem . Ne yapıcam bilmiyorum . Yardımcı olun . Evim var cocuğum var gelir var ama huzur yok.kaynanam aradığında soyliyeyimmi ben babami ariyacam bıktımartik"
Gördüğün gibi gayet sıradan bir olaya çevirmiş, bütün çözüm önerilerine kapalı. Bu arada çoluğunu çocuğunu düşünüyor da deme bebeler dedesine "babam annemi dövdü" diye anlatıyor. Babası sahip çıkmıyor. Bu kadın ise Nasıl bu hayattan kendimi ve çocuklarımı kurtarırım Nasıl iş bulurum nereye giderim derdinde değil. Dayaktan sonra derdi süt!
Polise git denmiş cevap yok iş bul denmiş cevap yok sığınma evine git denmiş cevap yok darp raporu al denmiş cevap yok. Eee ne diyelim? Bu kadar çözüme kapalı olunmaz ki!!!
Psikiyatriste git bence ,gerçekten bak alay etmiyorum sağlıklı düşünemiyorsun dışarda o evden başka bir dünya var orada insanlar birbirini dövmüyor..Çalışıyor iyi kötü geçinebiliyor..Dostları arkadaşları var beraber gezip eğleniyorlar.. Sana acımak istemiyorum acıncak hale gelmekten korkuyorum ama sizin gibi kadınların varlığı yüreğimi Sızlatıyor..Dün esimle kaynanam gezmeye gitmişler . Kaynanam o ara konuşmuş benim gibi kaynana bulunmaz bir sürü şey bende gecen dayak olayından sonra kaynanama fazla konuşmuyorum bisey olsa görüşüyorum . Bisey olmasa uzağım . Bundan dolayı gerilmiş İnan içimden gülümsemek bile gelmiyor . Aksam söyledi esim ses çıkarmadım sabah yine . Bende dedim esime gecen dayak yedim üzdü beni içimden eskisi gibi davranmak gelmiyor dedim . O senin ağzınada yapsa eskisi gibi olacaksın dövdü sonra . Kesinlikle saygısızlık yapmadım kaynanama sadece soğuk davrandım . Sadece hatasını bilsin dedim . Tek kızım ailemi istemiyorlar ailem gelmiyor ben gidiyorum onlarında ailesi hep bende bir gun demedim senin ailen geliyor benimki gelmiyor yani daha ne yapayım yoruldum
Haklisin hepimiz üzüluyoruz ama bitek türkiyede yok bu kadin siddeti hollanda da isveç te america da dünyanin gelismis yada gelişmemiş y er ülkesinde var bu kadin şiddeti ve okadar fazlaki yani geçen gün internette dunyanin en büyük şirketinde müdüuk yapan bi kadinin bile şidet gordüğünü duyunxa şok geçirdim yani bu çaresizlik deil bu bam başka adini üz üzülerek dayagi normalleştirme he getorenlerin suçu şimdi bi kız çocuğunu düşünün sevgi isteyen ama gördüğu babasının anneesine siddeti olunca anne de bu şiddete karsi tepkisiz kalinca küçuk kizda ha bu şiďdet katlanabilinir bişey bak babam nekadar döverse döcsh n annem ömür boyu katlandi hende evlenince katlanayim diye bilincaltina bu yerlesince sevgi isteyip şiddete örnek olunca sevgi=şiddet oluyo onun için dünyanin en zengin kadini da olunca aliskanlik olunca sonuc ortar a yanivalla son zamanlarda ne yazikki ulkemiz bu kadin ve cocuk konusundaki icraatlarini tum dunyanin gozune soka soka devam ediyor, ister begenin ister begenmeyin, zaten begenilecek bir tarafida yok yani yazdim diye gurur duymuyorum
ne yazikki ulkemizin gercekleri bunlar, bazi kadinlar burda, sanki marsta yada norvecte yasiyorlarmis gibi konu sahibine uzaydan gelmis biri gibi ``aaaaa``` ``cik cik cik`` demeleri beni sinir etti o yuzden ustune basa basa orasi turkiye dedim.
Arkadaslar hergun tv de gazetelerde gore gore duya duya insanlarin kabullendigi neredeyse normallestirdigi seyler kadina siddet tecavuz bilmem ne...
Sanki kadinlarin olagan ustu sartlarda super sekilde yasadigi bir ulkeymis gibi su cahil caresiz kizin caresizligine sasiriyor olmalari beni sasirtiyor. Kiz o kadar caresizki simdi gidip sikayet etsem sikayet ettigimi duyan kocam aksam sinirlenip beni daha cok dover yazmis...
Evet ne yazikki Turkiye ye malediyorum cunku bu bir toplumsal ayip, bu herkesin ayibi, komsusu karisini olduresiye doverken sesini cikarmayanin ayibi, kizi kocasindan dayak yerken evinde yemek yiyip cikip giden bir babanin ayibi, o babayi yetistiren ailenin ayibi, kizi daha nisanliyken koca adayindan tokat yediginde o erkektir olabilir oyle seyler deyip kizini susturan annenin ayibi, bu kizi bu sekilde ezen kendine guvensiz caresiz ortada birakan ailenin ayibi, ve ailede bir toplumu olusturan en kucuk yapidir bu sebepten ulkenin yani Turkiyenin ayibi.
Isine gelmeyince bati toplumlarindaki aile yapisi cok guzel elestiren iki yuzlu insanlar vardir ya hani, aile baglarini elestirirler, kiz ve erkek cocuklarinin fazla ozgur birakildiklarindan soz ederler, yok iste lise cagindaki kizlarin ozgur cinsellik yasayip hamile falan kaldiklarindan bahsederler hepsi dogru elbetteki bu tarz kotu orneklerde var her ailede olmasada her gencin basina gelmesede. Ama ulkemizdeki bir kiz cocugunun okuldan alinip kocaya verilmesini, 17-18 yasinda daha kendi buyuyup gelismeden evli 2 cocuk sahibi olan kadinlri , ayni bu konudaki gibi sozum ona ailesi tarafindan ``telli duvakli gelin edilerek`` namusuyla baba evinden cikmis olarak kabul edilen ve fakat kizlari su durumdayken kilini kipirdatmamalari falan bati toplumlarinda elestirdigimiz tu kaka dedigimiz seylerden cok cok cok daya yaygin birsey ulkemizde ve ayrica daha az vahim seylerde degil. Biz sadece cok guzel herseyi iki yuzlu sekilde ya kadere ya toreye ya kulture yada elalem ne dere baglayio ustunu bir guzel kapatmayi cok iyi biliyoruz.
Evet yazdim ustune basa basa orasi turkiye dedim ve evet szide begen tusuna basmadiniz basamadiniz cunku sizde en az benim gibi bu olanlari kabul etmek istemiyorsunuz belkide hayir bunlar benim insanim bu ulke benim ulkem olamaz diyorsunuzdur belki sizinde benim kadar iciniz yaniyordur su olanlari gordukce ama inanin yazarken laf olsun diye yada laf ebeligi olsun diye veya gururla yazmiyorum...
Şok oldum yazdıklarınızı okurkenEsim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
Haklisin hepimiz üzüluyoruz ama bitek türkiyede yok bu kadin siddeti hollanda da isveç te america da dünyanin gelismis yada gelişmemiş y er ülkesinde var bu kadin şiddeti ve okadar fazlaki yani geçen gün internette dunyanin en büyük şirketinde müdüuk yapan bi kadinin bile şidet gordüğünü duyunxa şok geçirdim yani bu çaresizlik deil bu bam başka adini üz üzülerek dayagi normalleştirme he getorenlerin suçu şimdi bi kız çocuğunu düşünün sevgi isteyen ama gördüğu babasının anneesine siddeti olunca anne de bu şiddete karsi tepkisiz kalinca küçuk kizda ha bu şiďdet katlanabilinir bişey bak babam nekadar döverse döcsh n annem ömür boyu katlandi hende evlenince katlanayim diye bilincaltina bu yerlesince sevgi isteyip şiddete örnek olunca sevgi=şiddet oluyo onun için dünyanin en zengin kadini da olunca aliskanlik olunca sonuc ortar a yani
Daha cok ağlarsınız bu kafa ileSabredecek gücüm kalmış ki kalmış boşanmayı düşünmüyorum . Geçenlerde ailem geldi hic birsey olmadı bırakıp gittiler . Denedim olmadı tekrar cesaretim yok ayrılmaya . Aileme duyurupta uzemem . Gecen ailem geldi konuştular bi şey yapılmıyor . Bende cocuklarından ayrılmamam . Kaynanam gitmemi istiyor. Beni gelin olarak h er fadekarligi yaptım ,.bazen ölmüyorsa olmuyor . Tekrardan aynı seyleri yasamak istemiyorum ayrılma olmuyor denedim . Sizden daha iyi fikir duymak istiyorum ayrılma gibi değil kızlar . Yatak ayırayım ne derseniz onu yapayım yardımlarınızı bekliyorum. Destek icin cok sagolun iyiki varsınız suan bunları yazarken ağlıyorum
İleridr saygı da olmayacak demişsiniz deCunku çocuklarımdan ayrılmak istemiyorum denedim ayrılmayı ailem ılımlı yapıp gittiler . Simdi yine çağırsam yine aynısı olcak . Yok bunlar her evlilikte olur kaynanandir kıymetini bil falan filan ..... Pire icin yorgan yakılmaz . Ama eşimde daha cok azıyor . Bak diyor ailen beni haklı buldu . Ben bir daha çağırmam yoruldum kendi isimi kendim halledicem ne yapayım çaresizim . Esim boyle yaptıgı sürece sevgide kalmıyor ılerde saygıda olmayacak bunun farkındayım git gide mesafeler var aramızda . Sabah diyorum yanıma bir daha gelme bana diyor disarda senden iyisi var . Ne cvp vereyim bilemedim geçtim içeri . Simdi oturuyorum ben onu Allah'a havale ediyorum başka diyecek bişeyim yok
Böyle kocaya da böyle kv yede alcaksin oklavayi eline essegi biyere bağlayip seni bu eşşek sudan gelinc e dövmeyi birakicam diycen nasıl olsa bağli eşşek sudan gelmicenene göre gece gündüz devam oklavaya
Bu dünyanin kanayan bi yarası biz bi birey anne olarak şiddete katlanilmicak oldunu göstermedikçe hep kizlarimiz çocuklarimiz oğullarimiz bile olsun annesinin ezik olduğnu görduk çe kizlarimz paralari olsa ayaklarinin üatünde dursa bile kocasindan omür boyu şiddet görüp katlancak çünkü annem katlandi diye oğullarimizda evlendiği zaman aile babasi olunca evlendiği karisina şiddet göstercek çünkü babam zamanin da anneme vurdu babam da vuruyodu diye bilinç altina terleşecek onun için en küçuk sözel şiddete bile katlanmayin kendinizi düşünmiyosaniz çocuklarinizin geleceği için bunu nerde olyrsaniz olun yinede şiddete her zaman dur deyin siddete hiç bişekilde müzamaha göstermeyin en yakininiz olsa bile çocunuz colugunuz olsa bile şiddet göstereni dışlayip şiddet gorenede öyle bi sarilinki içten sarılın ki geleceğimiz olan çocuklarimiz şiddeti katlanilcak iyi bişey sanip geleceğimizde bari şiddet olmasin ŞİDDETE SON DİYYELİMKI Bİ BİREY OLARAK GÖREVIMIZI YAPALIM Kİ BU DÜNYADA Bİ FARKIMIZ OLSUN BU DÜNYAYA NE AMAÇ LA GELDIMIZI UNUTMAYALIMvalla son zamanlarda ne yazikki ulkemiz bu kadin ve cocuk konusundaki icraatlarini tum dunyanin gozune soka soka devam ediyor, ister begenin ister begenmeyin, zaten begenilecek bir tarafida yok yani yazdim diye gurur duymuyorum
ne yazikki ulkemizin gercekleri bunlar, bazi kadinlar burda, sanki marsta yada norvecte yasiyorlarmis gibi konu sahibine uzaydan gelmis biri gibi ``aaaaa``` ``cik cik cik`` demeleri beni sinir etti o yuzden ustune basa basa orasi turkiye dedim.
Arkadaslar hergun tv de gazetelerde gore gore duya duya insanlarin kabullendigi neredeyse normallestirdigi seyler kadina siddet tecavuz bilmem ne...
Sanki kadinlarin olagan ustu sartlarda super sekilde yasadigi bir ulkeymis gibi su cahil caresiz kizin caresizligine sasiriyor olmalari beni sasirtiyor. Kiz o kadar caresizki simdi gidip sikayet etsem sikayet ettigimi duyan kocam aksam sinirlenip beni daha cok dover yazmis...
Evet ne yazikki Turkiye ye malediyorum cunku bu bir toplumsal ayip, bu herkesin ayibi, komsusu karisini olduresiye doverken sesini cikarmayanin ayibi, kizi kocasindan dayak yerken evinde yemek yiyip cikip giden bir babanin ayibi, o babayi yetistiren ailenin ayibi, kizi daha nisanliyken koca adayindan tokat yediginde o erkektir olabilir oyle seyler deyip kizini susturan annenin ayibi, bu kizi bu sekilde ezen kendine guvensiz caresiz ortada birakan ailenin ayibi, ve ailede bir toplumu olusturan en kucuk yapidir bu sebepten ulkenin yani Turkiyenin ayibi.
Isine gelmeyince bati toplumlarindaki aile yapisi cok guzel elestiren iki yuzlu insanlar vardir ya hani, aile baglarini elestirirler, kiz ve erkek cocuklarinin fazla ozgur birakildiklarindan soz ederler, yok iste lise cagindaki kizlarin ozgur cinsellik yasayip hamile falan kaldiklarindan bahsederler hepsi dogru elbetteki bu tarz kotu orneklerde var her ailede olmasada her gencin basina gelmesede. Ama ulkemizdeki bir kiz cocugunun okuldan alinip kocaya verilmesini, 17-18 yasinda daha kendi buyuyup gelismeden evli 2 cocuk sahibi olan kadinlri , ayni bu konudaki gibi sozum ona ailesi tarafindan ``telli duvakli gelin edilerek`` namusuyla baba evinden cikmis olarak kabul edilen ve fakat kizlari su durumdayken kilini kipirdatmamalari falan bati toplumlarinda elestirdigimiz tu kaka dedigimiz seylerden cok cok cok daya yaygin birsey ulkemizde ve ayrica daha az vahim seylerde degil. Biz sadece cok guzel herseyi iki yuzlu sekilde ya kadere ya toreye ya kulture yada elalem ne dere baglayio ustunu bir guzel kapatmayi cok iyi biliyoruz.
Evet yazdim ustune basa basa orasi turkiye dedim ve evet szide begen tusuna basmadiniz basamadiniz cunku sizde en az benim gibi bu olanlari kabul etmek istemiyorsunuz belkide hayir bunlar benim insanim bu ulke benim ulkem olamaz diyorsunuzdur belki sizinde benim kadar iciniz yaniyordur su olanlari gordukce ama inanin yazarken laf olsun diye yada laf ebeligi olsun diye veya gururla yazmiyorum...
Evet haklisin şimdi ďüşünüyor um da bütün kadinlar kulübü üyeleri yoplanip elimize bi oklava alip bu kv ile loca müsvettesine girişcen sonra haberlerde kadinlar kulübu kadinlar dayanişmasi n a döndu diye dinlicen düşünsene muhabir kadinlar elinde oklavayla siddet yanlisi kocayi linç etti dediğini ne güze olurdu oklava bi sembol olurdu kadin koruma aleti diyeaynen canım hatta sana seve seve yardım ederım... gucunu kadınn uzerınde gosteren pasıf ıse yaramaz erkek musvettelrıne bunu yapacaksın... acaba o kaynana aynısının kendı kızına yapılmasını ıster mıydı yazıklar olsun
Evet haklisin şimdi ďüşünüyor um da bütün kadinlar kulübü üyeleri yoplanip elimize bi oklava alip bu kv ile loca müsvettesine girişcen sonra haberlerde kadinlar kulübu kadinlar dayanişmasi n a döndu diye dinlicen düşünsene muhabir kadinlar elinde oklavayla siddet yanlisi kocayi linç etti dediğini ne güze olurdu oklava bi sembol olurdu kadin koruma aleti diye
Hala cevap yik yani bence bu polisi bırak şimdi kocadiyla mışıl mışıl uyuyodurya bana boyle durumlar sacma gelıyo konu sahıbı ortada yok kesın kocasına sofra hazırlıor... madem herseyı kbullenıyosun buraya nıye konu acıyosun... saatlerce dövdü diyor ya bu ne demek bu cumlenın altında ne acımasız tokatlar yumruklar hakaretler var nasıl sabredıyosun allah askına..baslatma kaynana sevınecekmıs sıcarım bu duruma sevınen kaynanaya eve bıle almam madem yarın senın gelıp elının yuzunun morlugundan zevk alacak bıde sen onu döv bakalım zevk alacak mı
Hala cevap yik yani bence bu polisi bırak şimdi kocadiyla mışıl mışıl uyuyodur
Cansucuum ne yaptin hiç olmazsa uyuyosan yazda bizde sinirden elimize oklava almiyalim yok eğer polise gittiysen tam destek gelelim yardima elimizde oklava belki yardimimiz olur canim benim konuyu açtin ne olduysa bi yorum yap merak ettik burda seni yinemi dayak yedin seni görmucem akşam evde demuşya kocan ne yaptin yinemi dayak yedin bi cevap ver uyuyosan yaz uyuyom diye de rahat gine biz deuyuyalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?