- 16 Nisan 2016
- 1.039
- 418
- 38
Cüş yani adam seni tabiri caizse patates etmiş.Sen küslükten ve sofradan bahsediyorsun Evden kacip kurtulmaya çalişcağina , tebrik ederim vallahi... evde dur gelince masajda yaparsin yorulmuştur seni döverken.Esim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
Esim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
O filim ve tüm kitap serisi acı ile karışık haz almayı anlatıyor.Kadın adamı istediği kıvama getiriyor.Konu sahibinin olayı bambaşka bu resmen Türk Malı dizisindeki şu canı sıkıldıkça karısını döven tipleme gibi konu sahibi arkadaşım bir an önce bu adamdan kurtulmalısın.Grinin elli tonu filmini izle ! Orada ki karakterler sizi anlatıyor . Ayrıca yeni fikirler öğrenirsin öyle kocan yola gelir ... Allah'ım sana geliyorum.
en azından çocukların için yollar araştır. onlar böyle yaşamasın. evet yaşadıkların çok zor ama değiştirmek mümkün. en azından çocukların okula gidecek yaştaysa, devlete sığın. iki odalı ev tutar, merdiven silersin. belediyeler kaymakamlıklar maddi destek verir. şu an yaşadığın hayattan daha kötü olmaz herhalde.Kızlar suan yazamayabilirim banyo yapıp uyucam tekrardan destek icin cok sagolun dua edin kizlar
Bende komple okudum tüm yazılanları buradaki arkadaşlarımın kızdığı kadar konu sahibi kızmıyor eşine sanki sıradan doğalmış gibi davranıyor.Açıkcası acilen önce psikolojik tedavi edilmeli daha sonra da hayatını o adamsız(Gerçi adam değil ama neyse) devam etmeli...Akşamdan beri okuyorum da konu sahibinden hala cevap yok.Nasıl oldu acaba morlukları geçti mi birazresmen beynim yandı gece kabus gördüm bu konu yüzünden.Konu sahibi nolur lütfen kendine gel senin canın var yahu can burnundan fitil fitil getir git rapor al tehdit et nasıl böyle elin kolun bağlı oturabiliyorsun.Çocukların sende kalır merak etme tamam illa boşanmam diyorsun boşanma ama azıcık korkut en azından.
Nee gozlerime inanamim nasil bukonuyu okur kocasi vay uyanik vay madem okumuş bende ona bi oklavaylagelip girişim bakalim bide beni dövsün bakim pislik tabi bunun gibiler yabanci tanimadiği kadinlara kibar olup süt dökmüş kedi olurlar evdeki kadinlarina sacini süpürge etmiş sizin temizliginizi yapmiş kahrinizi pis huylariniza katlanllmiş kadinlara gücünüz yeter ancak bide sizden güçlu iri yari bi adama yap bakalim karina yaptiğini bak bakalim nasil oluyodayak yemek erkek olmayaa layik olmayan pis mahluk bile ban sa ban ya iyice sinirlerim gerildi burda yok i nu açti derdine çare aradi diye bi daha mi dayak yedi şimdi bu cansu Allahim ya yok böyle bişey ya başlarim onun da ağzina şimdi neyse bana yakışmayan ağzimdan ç ikmasin offf yakismayan laflarida hakareyleride davranişlarida hakediyo ya neyseŞimdi başka bir konuda konu sahibi eşinden şiddet gördüğünü söyledi, baştan konuyu böyle açmamıştı. Ben şüphelenince öyle demiş, durumu anlamaya çalışırken, o evden ayrılması gerektiğini söylerken konu sahibine, birden eşim tüm konumu okumuş yapacak bir şeyim yok elim kolum bağlı deyip çıkmış. Eşi okur da kızı döver korkusuyla o evden çıkmaya ikna etmeye çalıştığım son mesajımı hemen sildim, göğsüme oturmuş öküzle kalakaldım.
Şimdi o kız o evde dayak yiyor muhtemelen.
Üzerine de bu konuyu okudum.
Yapmayın artık yalvarırım. Benim kalbim dayanmıyor sizin hikayelerinize. Lütfen lütfen lütfen biraz kıymet verin kendinize... Kendiniz razısınız diyip de boş veremiyorum inanın, boş veremiyoruz. Razıysanız madem, boşanmayacaksanız yazmayın buraya bizi de kahretmeyin daha iyi...
Gece gece tüm sinirim asabım bozuldu gerçekten !!
Hay allahim daha neler görcez bakalim bende cansunun kocasi okudu sandim açtıği kpnuyuHayır cansu değil, başka bir konu bahsettiğim, isim vermeyeyim diyordum ama karışıklık olmasın madem; gizemervekynk adlı üye bahsettiğim kişi. Eşimizle hiç sorunumuz yok sadece her şeyime karışıyor diye açmıştı konuyu, sonra şiddet gördüğünü söyledi, ben evden çıkmasını söylerken birden eşim tüm konumu okumuş hesap soruyor yapacak bir şeyim yok elim kolum bağlı diyip çıktı.
Üzerine de geldim cansunun konusunu okudum. Boşanmam akıl verin sofra kurayım mı diye..
Yemin ediyorum sinirlerim laçka oldu.
Doğru soze ne demilebilirki çok haklisin yazdiklarinin hepsine katilarak seni gönuĺler tahtina yerleştirmek geldi içimden yorumunu okadar beğendimki mükemmel ötesi evet biz sayfalarca yazsakya kafasi değişmeyen ömür boyu kendini siddete layik görenlere çocuklarina bunlari normal bişey gibi gösteren anne babalar oldukça vay bizim geleceğimize ya bide ben yillarca çocuklarim için dayağa katlandim diyen anneler genç kizlarimiza kötü örnek olunca ben vallai sinirlerim tepeme cikiyo ya sen şiddete karlanarak cocuklarina iyilik yaptini düşünüyon ama çocukların her gun kavga olan evde yaşamak istimi bi sor bakalimBen yine de kadının her zaman çaresiz olduğuna inanmıyorum. Böyle konularda anne baba desteği olmasa bile. Yani büyük konuşmak istemiyorum ama kendisini köşeye sıkışmış hisseden, o dayağı kendine reva görmeyen kişi kimsesiz de olsa alır çocuklarını sığınma evine gider. Oranın avukatlarıyla davasını açar, nafakasını alır, başka bir şehre taşınır anasından da babasından da uzağa gerekirse. Kolay mı değil, hiç değil hem de! Ama böyle saatlerce dayak yemekten ve ölüm korkusundan daha kolay bence!
Bir çare aramıyor bu durumdaki bazı kadınlar. Evden çıkıp gitmesi gerektiğini düşünmüyor. Güçsüzlükten mi? Bence asıl o kadar dayağı yiyip o evde kalabilmek, kvyi güldürmem diyip katlanmak, o adama sonra sofra hazırlayabilmek için güçlü olması gerekir insanın. Sabır taşı olması lazım. Bu kadınları asıl bu güçlerinden dolayı tebrik ederim. Çünkü bu güç bende yok. İçlerindeki bu dirayetle neleri başarabilirler, onların da bundan haberi yok.
Belediyenin meslek edindirme kursları var. O kurslar neredeyse iş bulma garantili. Girişimci kadına hibe desteği var. Turşu reçel el işi yapıp satacağım, dese bile bir hibe alabiliyor kadın, erkekten daha yüksek oranda. Hadi iş kurmaya cesareti yoksa, sığınma evindeyken de mesleğini edinebilir kadın, çalışır, üzerine de nafakasını çatır çatır alır.
Bu kader değil, yetiştikleri kültür olduğundan elbette yadırgamıyor bazı kadınlar, bunun farkındayım. Ama bunun yanlış olduğunu bu kadınlar anlamazsa bir nesil daha böyle yetişecek. Sonra onların çocukları ya şiddet görecek, ya şiddet uygulayacak. Bu insanlara beddualar edilecek bu defa.
Bu kısır döngü bozulsun diye insanlar artık sinirleniyor, yazıyor, uzun uzun. Orada burada kadın cinayeti haberleri duyuyor. Sonra geliyor burada bu konuları okuyor. Konunun yazılış biçiminden ortalıkta bir çaresizlik olmadığını düşünüyor. Benzer konulara sayısız mesajının ardından da dalgaya vuruyor artık. Ben bu yüzden dalgaya vuranları da kınayamıyorum.
Evet çaresiz kadınlar var elbette. Bu ülkede eve kilitlenen kadınlar var. Elinde telefon bile olmayan, polisi dahi aramayan. O kadına çaresiz derim elbette. Fuhuşa zorlanan, çoğumuzun o... diye tanımladığımız, keyfinden o hayatı yaşadığını düşündüğümüz fuhuş çetelerinin elindeki kadınlar var. Onlar daha çaresiz. Çünkü kilit altında tutuluyor çoğu, başlarında silahlı adamlar. Pavyonda zorla çalıştırılan kadın da daha çaresiz. Borçlandırılıp silah zoruyla batağa düşürülen, düştüğü bataktan çıkış yolu bulamayan. Kendi tercihleri sandığımız asıl bu insanların kurtuluşu çok zor. İşte ben asıl bu konular söz konusu olduğunda büyük konuşamam. O kadınlara çaresiz demeyeni anlayamam. Ama koca dayağında çaresiz diyemiyorum işte.
Sadece bir koca söz konusuysa, hele ki normal bir hayata sahip bir adamsa. Mafya yok, şebeke yok... Tamam devlet her zaman koruyamıyor, onu da kabul ediyorum ama çıkış yolu var neticede.
Bir kadın kayınvalidesi sevinmesin diye bir evde kalıyorsa bu çaresizlikten değildir, öyle öğrendiğindendir, öyle yetiştiğindendir. Değil kocayı, kvyi, kendi zihnindekileri bile sorgulamadığındandır. En büyük çaresizliği kendi zihnindekilerdir ve bunu değiştirebilirse de bu işkenceden kurtulabilir. Biz de bunun için çoğu zaman sayfalarca yazıyoruz, ama...
Boyyle hemcinsler olmaz olsun yoklar zümresine katilsin yok olsunBoşuna nefesinizi tüketmeyin kızlar, alışmış kudurmuştan beterdir . Eminim ki cansu evlendiğinden beri şiddet görüyor ve buna rağmen üç cocuk olmuş . Konu sahibinin psikolojisi hiçte normal değil bence sıradan bi anı gibi anlatmış . Tepeme sinir geldi . Boşanmıyorsan böyle devam edecek evliliğin cünkü kocan ne yapsan yola gelmicek gelmicek gelmicek sende alışmışsın zaten sanki anını anlatır gibi yazmışsın . Kızım kocan değişmez boşanmıyorsan evliliğini böyle yürüteceksin . Yaw ne diye üç cocuk yaptın ki zaten siz cocuktan betersiniz . Git bari darp raporu al bi köşede sakla günü gelir laxım olur . Garanti olsun kv dolduruyo tmmm da kocan da zaten şiddete meğilli aklı dengesi olan saglıklı bi erkek dolduruşta da dövmez . Kocan da hasta sen de kusura bakma . Kv zaten bi anne bi kadın olarak böyle yapması inanılır gibi değil yatacak yeri yok valla ..şoklar içinde okuyorum her konunu böyle anne baba dan ne kadar saglıklı birey yetişir ki .. Cocuklarınızda şiddeti normal görecek . Siz ailecek iyi değilsiniz . Yazık ya lütfen başka cocuk yapmayın nolur Allah rızası için yapmayın . Zira ülke zaten saglıksız şiddetli bireylerle dolu. Şuna da değinmek istiyorum . Yanlız kızlar cansunun kocasını dolduranda bi kadın hem cinsimiz , bir kez daha utandım .
Allah kocanın belasını versin çok afedersin ama. Sen bu muameleyi neden hak edesin kendine hiç mi değer vermiyorsun. Bir de bu adama sofra hazırlayacaksın. Zıkkım yesin pis yaratık. Saatlerce dövdü ne demek ya sinirimden gerildim.Esim beni dövdü . Kaynanam doldurmuş . Saatlerce dövdü . Yüzüm gözüm vücudum morarmis. Bana dedi eve geldigimde seni gormek istemiyorum . İnan yoruldum . Simdi aksam eve geldiginde hic bir şey olmamış gibi davranayimmi yoksa kusseyimmi. Bu durumda mantıklı düşünemiyorum nolur yardımcı olun cok yoruldum . Ne yapacam bilmiyorum . bana yardımcı olun nasıl davranayım nolur ayrılmayı düşünmüyorum . Aksama kadar sınırı geçer . Kusseyimmi yoksa sofrayı kurayım sanki bisey olmamış gibimi yapayım . Suan aklım Durmuş . Cunku kaynanamı mutlu etmek istemiyorum . Kaynanam yarın bize kesin gelir sagolsun kocamda olanları anlatır . Simdi der ben söylendim oğlum beni dinliyor bayağı kasilir ne yapayım bilmiyorum yardım boşanmayı düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?